Wkurza mnie...

Gość: konkursy15

#4625752 Napisano: 22.08.2011 06:15:46
kalisto1986 napisał(a):

wracając do wesel, nic tak bardzo mnie nie wkurza, jak wynoszenie alkoholu z wesela pod pazuchą emotka
u nas przypadkowo nagrało się na kamerze jak pewna osoba chowa sobie wódkę i wino do torebki emotka i przeżyłabym to gdyby nie fakt, że każdy z gości przy wyjściu dostawał od nas poza prezencikiem/pamiątką to jeszcze butelkę wódki emotka więc jak zobaczyłam to na filmi aż mnie krew zalała emotka

gdyby zapytała,czy może dodatkową to pewnie byście dali,ale to tylko świadczy o tej osobie...
0 0

Gość: taaga20

#4626183 Napisano: 22.08.2011 08:43:17
kalisto1986 napisał(a):

wracając do wesel, nic tak bardzo mnie nie wkurza, jak wynoszenie alkoholu z wesela pod pazuchą emotka
u nas przypadkowo nagrało się na kamerze jak pewna osoba chowa sobie wódkę i wino do torebki emotka i przeżyłabym to gdyby nie fakt, że każdy z gości przy wyjściu dostawał od nas poza prezencikiem/pamiątką to jeszcze butelkę wódki emotka więc jak zobaczyłam to na filmi aż mnie krew zalała emotka

haha kali - ja na bank bym u ciebie wyniosła pod pazuchą emotka bo wiesz że ja już nałogowiec jestem emotka
0 0

Gość: zanetkaa

#4626193 Napisano: 22.08.2011 08:47:38
wkurza mnie mój mąż - położył się na podłodze, zasnął i nie chce ruszyć tyłka!
0 0

kalisto1986

#4626234 Napisano: 22.08.2011 09:05:00
taaga20 napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

haha kali - ja na bank bym u ciebie wyniosła pod pazuchą emotka bo wiesz że ja już nałogowiec jestem emotka

ha dla ciebie to bym przygotowała skrzynke, a nie tam drobnice 1 flaszeczkę emotka
0 0

Gość: wall.e

#4626235 Napisano: 22.08.2011 09:05:41
kadjas123 napisał(a):

Wkurza mnie ,że Firmy marketingowe mają dostęp do naszych szczegółowych danych,szczególnie NIPów emotka Podałam 1 cyfre inną niż faktycznie mam a kobieta stwierdziła,że błędny.
Nigdy wczesniej NIP nie podawałam tej firmie więc skąd mają takie dane?

W numerze NIP jest dużo informacji takich jak np.płeć.region zamieszkania itp.jest to wygenerowane kodem a jak zmienisz coś to program to wychwyci i nie przyjmie.Tak samo jest z PESEL.Nawet niektóre darmowe programy do rozliczeń PIT same wychwycą że źle wpisany numer jest . emotka

Komary mnie wkurzają .
0 0

Gość: taaga20

#4626250 Napisano: 22.08.2011 09:10:59
kalisto1986 napisał(a):

taaga20 napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

ha dla ciebie to bym przygotowała skrzynke, a nie tam drobnice 1 flaszeczkę emotka

wkurza mnie że kali już jest po weselu .... może się rozwiedzie dla taagi i zrobi jeszcze jedno weselicho na wiosce emotka
0 0

efelinkaaa

#4626251 Napisano: 22.08.2011 09:11:08
wkurza mnie to, że w ogłoszeniach o pracę nie ma podanej nazwy firmy..
Spodoba mi się ogłoszenie, ale nie wiem kto lub co za nim stoi... emotka
0 0

joan

#4626258 Napisano: 22.08.2011 09:14:40
zanetkaa napisał(a):

Ale dlaczego Cię to wkurza? Tak sobie myślę, że facet chyba leży w przejściu i nie da się domknąć drzwi z łazienki emotka

taaga20 - poczekaj kilka lat, aż Kali zechce odświeżyć przysięgę małżeńską emotka
0 0

kalisto1986

#4626262 Napisano: 22.08.2011 09:18:16
joan napisał(a):

zanetkaa napisał(a):

Ale dlaczego Cię to wkurza? Tak sobie myślę, że facet chyba leży w przejściu i nie da się domknąć drzwi z łazienki emotka

taaga20 - poczekaj kilka lat, aż Kali zechce odświeżyć przysięgę małżeńską emotka

]
no co tyyyyy na tego alkoholika bym nie zarobiła żebym ja zaprosić emotka
0 0

tereniagno

#4626309 Napisano: 22.08.2011 09:48:36
Wkurza mnie,że nie mam jeszcze zrobionego kompa i nie wiem kiedy będzie zrobiony emotka emotka
0 0

Gość: menzi87

#4626378 Napisano: 23.08.2011 04:56:06
że zawzięłam się w sobie i wstałam o 6, żeby grać w pogodnych i już prawie 7 dochodzi, a się jeszcze światełko ani razu nie zaświeciło emotka a mogłam spać emotka
0 0

Gość: nocti

#4626404 Napisano: 23.08.2011 05:48:16
iwonciaaa napisał(a):

aż się zaczytałam emotka emotka
ja osobiście też mam zamiar zasugerować, coś co się przyda dzieciaczkom z domu dziecka.
Myślę, że zabawek mają dość sporo, ale takie przybory szkolne np:)

wkurzają mnie ludzie, którzy lubią się wychwalać i robią wesele typowo na pokaz.
Bo przecież wszyscy muszą wiedzieć, że sukienka kosztowała 7 tys i miała diamenciki, a i że wódki było tyle i tyle, tego tyle i tyle itd...

Dla mnie nie liczy się to czy pójdę do ołtarza w zwykłej skromnej sukience za kilkaset złotych ( a może i mniej). Najważniejsze jest to, że pójdę do ołtarza z kimś kogo kocham i z kim chcę spędzić resztę życia.

Ja nie robiłam pokazówki. Tak czytam i czytam i sobie przypominam swoje wesele. Mimo, że parę rzeczy mnie wkurzyło to była to piękna impreza emotka Nie miałam sukni za Bóg wie ile, ale ilekroć spoglądam na zdjęcie to wiem, że ta suknia pasowała do mnie idealnie. Nie cena a styl i dopasowanie!
Co do prezentów to mieliśmy kupony lotto zamiast kwiatów. Tyle kuponów i trafiły się dwie trójki. Większość znajomych po tym zwątpiła w sens grania w totka, a ja mówię, że to niezła zabawa tyle kuponów sprawdzać emotka
0 0

Gość: tato999

#4626436 Napisano: 23.08.2011 06:41:07
emanuela24 napisał(a):

wall.e napisał(a):

kadjas123 napisał(a):

Wkurza mnie ,że Firmy marketingowe mają dostęp do naszych szczegółowych danych,szczególnie NIPów emotka Podałam 1 cyfre inną niż faktycznie mam a kobieta stwierdziła,że błędny.
Nigdy wczesniej NIP nie podawałam tej firmie więc skąd mają takie dane?

W numerze NIP jest dużo informacji takich jak np.płeć.region zamieszkania itp.jest to wygenerowane kodem a jak zmienisz coś to program to wychwyci i nie przyjmie.Tak samo jest z PESEL.Nawet niektóre darmowe programy do rozliczeń PIT same wychwycą że źle wpisany numer jest . emotka

Komary mnie wkurzają .

http://www.firma....rawdzanie-numeru-nip
tutaj nawet można sprawdzić czy numer NIP jest prawidłowy

Każda taka liczba ma swoją cyfrę kontrolną także wystarczy wujek google i hasło poprawność numeru NIP i już wiadomo czy poprawny czy nie emotka
0 0

slonko365

#4626614 Napisano: 23.08.2011 08:20:47
to ja jeszcze dodam coś od siebie w tym weselnym wątku o wkurzaniu się emotka
Mnie na moim weselu wkurzyło, że nie miałam informacji od części rodziny, że nie przyjdą na wesele. Nie prosiłam wprost np. na zaproszeniu o potwierdzenie, bo było mi niezręcznie tak wprost na kimś wymuszać deklarację czy przyjdzie czy nie, a w swojej naiwności założyłam, że przecież normalni ludzie chyba powiedzą, jeśli będą mieli nie przyjść. No i się przeliczyłam emotka
Poza tym część informacji docierała w taki sposób, że jedna ciocia drugiej cioci... - i ja się potem dowiadywałam, że ktoś przecież mówił, że nie przyjdzie, ale do mnie już docierała informacja, że tak dokładnie to nie wiadomo... Efekt: sporo kasy w plecy, zapłaconej niepotrzebnie w knajpie.

Tak więc osobom planującym ślub radzę: bez żadnego krępowania się trzeba na zaproszeniu podac termin potwierdzenia, swoje numery telefonów (i to swoje najlepiej komórki, a nie np. stacjonarny tesciów czy rodziców, bo potem ktoś dzwoni, mówiąc że nie przyjdzie i musi wysłuchiwać, że a czemu, że a może jednak emotka ).
A jeśli ktoś nie potwierdzi w terminie, to zadzwonić i zapytać samemu. O! emotka

Co do kwiatków i prezentów kiedyś dostałam zaproszenie w którym było napisane m.in. A żeby prezenty nie piętrzyły się na stercie, niechaj zmieszczą się w kopercie emotka i coś podobnego o kuponach lotka zamiast kwiatów emotka Myślę że delikatna sugestia pomaga gościom w rozwiązaniu problemu, co by młodzi chcieli dostać emotka
0 0

79magda

#4626630 Napisano: 23.08.2011 08:27:55
Tak w temacie weselnych wierszyków, dotyczących kaski, ja dostałam zaproszenie z czymś w tym stylu:

Mając na względzie tradycje stare, by nie mieć w domu żelazek parę, dobrym pomysłem i bardzo wygodnym będą prezenty ze znakiem wodnym.

Taki dowcipny sposób jak dla mnie ok.
0 0

ziolko

#4626631 Napisano: 23.08.2011 08:27:55
ja miałam napisane, że proszę o potwierdzenie do... (chyba 2 tyg przed terminem, bo i tak wiadomo, że ludzie później też dzwonią emotka )

sugestia dot. kwiatów czy czegoś innego jest jak najbardziej na miejscu, tylko ogólnie jest przyjęte, że kwiaty się daje i coś innego jest różnie widziane.

na ostatnim weselu widziałam cudowny bukiet.. z żelków emotka
coś w tym stylu http://choccolate.pinger.pl/m/2319552
0 0

edi999a

#4626645 Napisano: 23.08.2011 08:33:58
slonko365 napisał(a):

to ja jeszcze dodam coś od siebie w tym weselnym wątku o wkurzaniu się emotka
Mnie na moim weselu wkurzyło, że nie miałam informacji od części rodziny, że nie przyjdą na wesele. Nie prosiłam wprost np. na zaproszeniu o potwierdzenie, bo było mi niezręcznie tak wprost na kimś wymuszać deklarację czy przyjdzie czy nie, a w swojej naiwności założyłam, że przecież normalni ludzie chyba powiedzą, jeśli będą mieli nie przyjść. No i się przeliczyłam emotka
Poza tym część informacji docierała w taki sposób, że jedna ciocia drugiej cioci... - i ja się potem dowiadywałam, że ktoś przecież mówił, że nie przyjdzie, ale do mnie już docierała informacja, że tak dokładnie to nie wiadomo... Efekt: sporo kasy w plecy, zapłaconej niepotrzebnie w knajpie.

Tak więc osobom planującym ślub radzę: bez żadnego krępowania się trzeba na zaproszeniu podac termin potwierdzenia, swoje numery telefonów (i to swoje najlepiej komórki, a nie np. stacjonarny tesciów czy rodziców, bo potem ktoś dzwoni, mówiąc że nie przyjdzie i musi wysłuchiwać, że a czemu, że a może jednak emotka ).
A jeśli ktoś nie potwierdzi w terminie, to zadzwonić i zapytać samemu. O! emotka

Co do kwiatków i prezentów kiedyś dostałam zaproszenie w którym było napisane m.in. A żeby prezenty nie piętrzyły się na stercie, niechaj zmieszczą się w kopercie emotka i coś podobnego o kuponach lotka zamiast kwiatów emotka Myślę że delikatna sugestia pomaga gościom w rozwiązaniu problemu, co by młodzi chcieli dostać emotka

masz rację - co do potwierdzeń- podać termin i telefony, a gdzy nie zadzwonią - to dzwonić osobiście. Zyjemy w takich czasach, że każdy powinien zrozumieć,że koszty przyjęcia są duże i nie można sobie pozwolić na niepotrzebne wydatki. Dla mnie to normalne, niestety jeszcze nie wszyscy to potrafią zrozumieć
0 0

Gość: malaga1

#4626666 Napisano: 23.08.2011 08:42:44
wkurza mnie że urlop mi się skończył a zaczeła się pogoda!

co do kwiatów na ślub to bardzo podobał mi się pomysł znajomych którzy w zeszłym tygodniu mieli wesele. zamiast bukietów poprosili o przybory szkolne które zawieźli do domu dziecka i świetlicy środowiskowej emotka na wrzesień będą jak znalazł a fajnie zacząć wspólną droge od dobrego uczynku!
0 0

Gość: roxana

#4626674 Napisano: 23.08.2011 08:45:13
że net mi się zawiesił na 15 minut, a w tym czasie paliło się światło w pogodnych!!!
to by było na tyle grania o bielendę dzisiaj emotka
0 0

Gość: goralecka

#4626677 Napisano: 23.08.2011 08:46:53
a ja kiedyś byłam zaproszona na wesele gdzie weeding planner przesłal nam, gościom listę prezentów a tam m.in. szczotka do butów, kwiatek doniczkowy, kodeks prawa karnego i jakieś inne książki prawnicze, itd. emotka Ludzie mają różne zachcianki ale to ich Dzień więc goście przychodząc na wesele powinny się jakoś dostosowywać do próśb Pary Młodej.
Choć czułam się idiotycznie wzięłam pod pachę te kodeksy prawnicze i poszłam na wesele. Tak chcieli, niech mają:)

Wkurzają mnie maile, które nie dochodzą emotka
0 0