Wkurza mnie...

Gość: pewnastudentka

#4847721 Napisano: 23.11.2011 10:06:10
wkurza mnie moja praca magisterska, która stawia mi ciągły opór... emotka
0 0

isiulka

#4847726 Napisano: 23.11.2011 10:08:29
pewnastudentka napisał(a):

mam to samo emotka
0 0

agusia32

#4847730 Napisano: 23.11.2011 10:09:15
jenny21 napisał(a):

Jestem zdegustowana faktem, ze ktos podszywa sie pode mnie i zawlaszcza sobie prawa do mego filmu w Konkursie Winiar na zupę !!!

I musze udowadniać że jestem jego autorką! Szok! Tzn ogolnie dla mnie nie ma problemu bo mam oryginalny plik, fotki itp, ale chodzi mi o to jak mozna sie posuwac do czegos takiego!! ktos tak mial??? A moze ten ktos siedzi na forum, ciekawe? Do czego mozna sie posunac dla nagrody!

To jest obrzydliwe emotka Ktoś kiedyś przywłaszczył sobie mój wierszyk na FB i jak upomniałam się o swoje prawa do niego, to ten typ do mnie wyskoczył z tekstem, jakie mam dowody na to, że to moje emotka Szok: jak można z pełną świadomością, że ukradło się coś z neta, tak się zachowywać? Bezczelność ludzka rozwala emotka
0 0

isiulka

#4847732 Napisano: 23.11.2011 10:09:31
jenny21 napisał(a):

Jestem zdegustowana faktem, ze ktos podszywa sie pode mnie i zawlaszcza sobie prawa do mego filmu w Konkursie Winiar na zupę !!!

I musze udowadniać że jestem jego autorką! Szok! Tzn ogolnie dla mnie nie ma problemu bo mam oryginalny plik, fotki itp, ale chodzi mi o to jak mozna sie posuwac do czegos takiego!! ktos tak mial??? A moze ten ktos siedzi na forum, ciekawe? Do czego mozna sie posunac dla nagrody!

No to nie udowadniaj, poczekaj na rozstrzygnięcie i idź na policję. Proste. Jeszcze na tym zarobisz.
0 0

#4847737 Napisano: 23.11.2011 10:11:36
isiulka napisał(a):

mam to samo emotka

miło wiedzieć, że nie jestem sama, że jest ktoś kto się męczy tak samo jak ja emotka
- bo moja rodzinka tylko w kółko pyta kiedy się obronisz, kiedy się obronisz? - co mnie chyba wkurza jeszcze bardziej niż pisanie pracy emotka
0 0

jola29k

#4847750 Napisano: 23.11.2011 10:15:54
iwonciaaa napisał(a):

kolastynka napisał(a):

jola29k napisał(a):

wkurzają mnie sąsiedzi i psy ,mój syn boi się chodzić do szkoły . Do szkoły ma jakieś 200 m a nie pójdzie sam bo mam takich sąsiadów którzy wypuszczają psy dwóch nie zamyka furtek więc psy biegają po ulicy gonią dzieci . A najbardziej agresywny przeskakuje przez płot więc syna musze zaprowadzac do szkoły i mam już dosc codziennie musze budzic malutka zabierac ja ze sobą .Już tyle razy mówiłam oni nic sobie z tego nie robią .

U mnie była krotka piłka. Zadzwoniłam po straż miejską i po kłopocie. Powiedziałam, że bezpańskie psy biegają po osiedlu i są agresywne. Przyjechali z TOZ-em. Wcześniej poinformowałam sąsiadów że to zrobię ale kazali mi się bujać. Teraz wszelakie psy chodzą na smyczach. A w temacie to wkurza mnie jakiś totalny marazm nagrodowy i to że im więcej gram tym mniej wygrywam emotka

u mnie też z psami jest odwieczny problem !
A ja bardzo boje się psów.
Ile to już razy musiałam stać i czekać aż pies sobie pójdzie, albo iść do domu dłuższą drogą.
Ile to razy psy jak głupie szczekały po nocach, a ja nie byłam w stanie spać.
Kiedy już utemperowałam sąsiadów,wprowadzili się nowi.
Ich pies biegał swobodnie i rzucał się na ludzi ( duże psisko). Kilka razy wbiegł na podwórko i dosłownie miał w zębach kota;/
Ostatnim razem nie wytrzymałam.
Brama była otwarta bo czekałam na chłopaka, akurat wleciało to bydle.
Biega, rozwala wszystko, a jego właścicielka nawet nie zareagowała;/
Co więcej jak się na nią wydarłam, że pies powinien mieć smycz, kaganiec i że ma go zabrać.
Powiedziała, że to ja powinnam bramę zamykać, bo jej pies nigdy nie będzie na smyczy.
Zadzwoniłam na straż miejską , póki co jest spokój.

ja tez się boje psów to sa ciągle te same psy te psy maja gdzie biegac bo kazdy domek ma ogródek ale po co lepiej otworzyc brame i niech biega po ulicy a ta ulica chodzą dzieci do szkoły chyba ze pójda na okoła a sasiadom juz mowiłam i nic z tego sobie nie robią
0 0

Gość: bc14

#4847755 Napisano: 23.11.2011 10:19:02

isiulka napisał(a):

mam to samo emotka

miło wiedzieć, że nie jestem sama, że jest ktoś kto się męczy tak samo jak ja emotka
- bo moja rodzinka tylko w kółko pyta kiedy się obronisz, kiedy się obronisz? - co mnie chyba wkurza jeszcze bardziej niż pisanie pracy emotka

To jest nas więcej emotka musismy sobie dac rade przez najblizszy miesiac emotka
0 0

#4847772 Napisano: 23.11.2011 10:23:10

jaki miesiąc??? Ja teoretycznie powinnam była się obronić w zeszłym roku, a 'ostateczny' termin miałam niby 15 listopada emotka - no nic, będę musiała znowu płakać u dziekana... - wkurza mnie moje lenistwo emotka
0 0

Gość: pola731

#4847788 Napisano: 23.11.2011 10:29:33
pola731 napisał(a):

pola731 napisał(a):

trafi mnie coś...
wczoraj spółdzielnia wymieniała kable na klatce - poszło zwarcie - wysiadł mi tv, dekoder , odtwarzacz i wieża - przyszli , spisali protokół i poszli (mam brać rachunki na naprawę na spółdzielnię) - dziś włączam pralkę - nie działa , wanna z hydromasażem - nie działa - były na tym samym korku tylko wczoraj nie wpadałam nato żeby sprawdzić - czekam na komisję

o żesz ty jego w &&&&&&&&&&&
nie ma to , jak dobrze zacząć tydzień

nie wpadłam na to, żeby sprawdzić - czekam na komisję

komisja była - bardzo ciekawe - jestem po rozmowie z Prezesem Spółdzielni - brać rachunki na spółdzielnię a oni może zapłacą a może nie - inspektor zdecyduje za...2 tygodnie
kuźwa - 3 tygodnie bez tv, pralki - trafiło mnie dziś
0 0

#4847795 Napisano: 23.11.2011 10:31:42
i mam odwołane zlecenie na dziś - zamiast pracy siedze w domu - ciekawe co się jeszcze dziś wydarzy...
0 0

ziolko

#4847796 Napisano: 23.11.2011 10:31:58
to spółdzielnia nie mogła poinformowac, że na czas wymiany kabli trzeba wszystko odłączyć?? emotka
0 0

#4847798 Napisano: 23.11.2011 10:32:41
pola731 napisał(a):

komisja była - bardzo ciekawe - jestem po rozmowie z Prezesem Spółdzielni - brać rachunki na spółdzielnię a oni może zapłacą a może nie - inspektor zdecyduje za...2 tygodnie

Mnie też wkurza moja spółdzielnia - do pobierania opłat i naliczania odsetek to pierwsi, a jak trzeba wymienić okno (bo okazało się, że już jest pęknięty ramiak), zamek w drzwiach do piwnicy czy nawet głupią żarówkę na korytarzu, to problem emotka

@pola731, a pod jakieś ubezpieczenie nie można tego podciągnąć?
0 0

Gość: tato999

#4847803 Napisano: 23.11.2011 10:35:18

jaki miesiąc??? Ja teoretycznie powinnam była się obronić w zeszłym roku, a 'ostateczny' termin miałam niby 15 listopada emotka - no nic, będę musiała znowu płakać u dziekana... - wkurza mnie moje lenistwo emotka

do pracy się trzeba wziąć z pisaniem mgr a nie płakać do dziekana bo to niesprawiedliwe wobec osób, które bronią się w terminie nierzadko stając na głowie żeby zmieścić się w terminie
0 0

#4847811 Napisano: 23.11.2011 10:39:47
tato999 napisał(a):

do pracy się trzeba wziąć z pisaniem mgr a nie płakać do dziekana bo to niesprawiedliwe wobec osób, które bronią się w terminie nierzadko stając na głowie żeby zmieścić się w terminie

ale ja mam pewne rozkrzyczane usprawiedliwienie dla opóźnienia... emotka
0 0

#4847848 Napisano: 23.11.2011 10:50:26
a poza tym, to nie przedłużyli mi terminu za darmo w ramach dobrej woli - za wszystko trzeba zapłacić emotka - i to mnie też wkurza, bo mogłabym mieć kilka stówek w kieszeni... Muszę z tym dzisiaj skończyć, żeby się nie wkurzać emotka
0 0

#4847854 Napisano: 23.11.2011 10:53:33

pola731 napisał(a):

Mnie też wkurza moja spółdzielnia - do pobierania opłat i naliczania odsetek to pierwsi, a jak trzeba wymienić okno (bo okazało się, że już jest pęknięty ramiak), zamek w drzwiach do piwnicy czy nawet głupią żarówkę na korytarzu, to problem emotka

@pola731, a pod jakieś ubezpieczenie nie można tego podciągnąć?

można - tylko stracę wszystkie zniżki - a mam kredyt hipoteczny z obowiązkowym ubezpieczeniem na 30 lat jeszcze - to mnie łupnie po kieszeni przy płaceniu składek przez te 30 lat
0 0

isiulka

#4847855 Napisano: 23.11.2011 10:54:03
tato999 napisał(a):

A niby w czym to jest dla nich niesprawiedliwe? emotka Co wogóle obrona X ma wspólnego z obroną Y ?
Pozatym studia są ostatanim miejscem gdzie doszukiwałabym się jakiejkolwiek sprawiedliwości emotka
0 0

#4847864 Napisano: 23.11.2011 10:56:40
@pola - ale z ubezpieczenia spółdzielni? przecież chyba są ubezpieczeni od takich wypadków, które następują z powodu zaniedbań pracowników? Gdyby Was powiadomili, że należy odłączyć urządzenia, to nie byłoby problemu...

@isiulka emotka :D:D
0 0

Gość: jenny21

#4847870 Napisano: 23.11.2011 10:57:50
agusia32 napisał(a):

jenny21 napisał(a):

To jest obrzydliwe emotka Ktoś kiedyś przywłaszczył sobie mój wierszyk na FB i jak upomniałam się o swoje prawa do niego, to ten typ do mnie wyskoczył z tekstem, jakie mam dowody na to, że to moje emotka Szok: jak można z pełną świadomością, że ukradło się coś z neta, tak się zachowywać? Bezczelność ludzka rozwala emotka

To prawda, w ogole zauwazylam ostatnio ze niektore osoby grajace w konkursach sa w stanie zrobic wszystko dla nagrody!! I to smieszne ze autor ma udowadniac swoje prawa! przeciez ta osoba nie dysponuje oryginalnym filmem, mejlem no niczym! To nie dosc ze chamskie to jeszcze glupie!!

Ale nie odpuszcze! Chyab rzeczywiscie trzeba znak wodny do fotek dodawac a do filmow tez jakies znaki..
0 0

#4847886 Napisano: 23.11.2011 11:02:01

@pola - ale z ubezpieczenia spółdzielni? przecież chyba są ubezpieczeni od takich wypadków, które następują z powodu zaniedbań pracowników? Gdyby Was powiadomili, że należy odłączyć urządzenia, to nie byłoby problemu...

@isiulka emotka :D:D

teoretycznie tak - ale w praktyce wygląda to tak :
pani weźmie rachunek na spółdzielnię - a my może zwrócimy - bo ja nie wiem czyja to wina
a pan z serwisu od pralki tylko powiedział mi za dojazd i wycenę 380 zł , których spódzielnia nie zapłaci - za naprawę tak ,za wycenę nie - ale za naprawę w granicach rozsądku
to za ile pani ma tą pralkę ???
1800zł

jak mu pokażę rachunek za wannę z hydromasażem to chyba się przekręci - bo co prawda 4 letni -ale 10000 zł mnie kosztowała
0 0