Wkurza mnie...

Gość: kermit

#6449716 Napisano: 07.01.2018 00:11:17
cb656 napisał(a):

kermit napisał(a):

"wystawiłam ją za 20 zł" - komoda za 20 zł i może jeszcze srylion dodatkowych zdjęć, opisów i  co poza tym? Może zawieźć na miejsce, wnieść, a w razie jakby się pan rozmyślił zabrać z powrotem i zwrócić pieniądze? No tak, pewnie powinna być szczegółowa specyfikacja, model itd.

emotka emotka
oczywiście, masz absolutna rację. Jak ten cham w ogóle ośmielił się zawracać gitarę. Powinien przyjechać, zabrać, pocałować łaskawcę w rękę, że w ogóle zadała sobie trud umieszczenia ogłoszenia.
Ja pierdziu, jacy ludzie są dziwni emotka Z jednej strony pełno narzekań na oszołomów chcących coś wyszarpać za pół ceny, a z drugiej takie coś...

Wiesz... dziwni ludzie są po obu stronach barykady. Taka jest prawda. emotka

Dziwnych to akurat i tu nie brakuje...
A jeśli chodzi o "trud dodania ogłoszenia" to masz rację - powinien docenić, bo mi na przykład nie chciałoby się fatygować i znosić "zawracania gitary" za 20 zł. Jeśli go ogłoszenie zainteresowało (a to z pewnością mógł wywnioskować z pierwotnego opisu i zdjęć) to tak, powinien przyjechać i zabrać. Jedynie całowanie w rękę bym pominęła.
Strasznie jesteś jakiś pobudzony ostatnio...
0 0

Bimbusia

#6449782 Napisano: 07.01.2018 16:41:16
Dostałam ofertę pracy o jakiej zawsze marzyłam wlasnie teraz gdy moje dziecko ma 3 lata i od niedawna chodzi do przedszkola i raz chodzi a raz choruje.... I wkurza mnie ze nie wiem co zrobic. Moja obecna praca jest oddalona o jakies 10 minut na nogach a nowa jest dwa miasta dalej.... I to jest wlasciwie jedyny minus. Wkurza mnie ze nie umiem łatwo podjac decyzji po ponad 8 latach pracy w jednym miejscu....
1 venix 0

maa

#6449783 Napisano: 07.01.2018 16:42:16
aurorcia napisał(a):

No takiego pecha mogę mieć tylko ja emotka  Zgłoszenie na Surf w Lidlu napisane, teraz siadam z telefonem żeby go wysłać, piszę prefiks, numer paragonu i jeszcze raz zerknęłam na pozycje z owego paragonu a tam zonk! Nie nabity Surf   no nie ma go! A raczej jest, bo już jedno pranie wczoraj zrobiłam emotka

jeszcze dzisiaj konkurs trwa

rudawka

#6449806 Napisano: 07.01.2018 18:26:52
Wkurza mnie, że weekend tak szybko zleciał a brakło czasu na konkowe zkupy, wpadałam w wir pracy a tu już 18, jutro 5 znów pobudka do roboty emotka Jestem zmęczona, odpocząć potrzebuję emotka Zmagam się w myślach z konkursowymi rymami a w głowie pustka, jakbym z praniem wyprała sobie resztki kreatywności. Zostało wyjadanie laysów, pringlesów i belvity popijane coca colą i pepsi, tak pepsi - Lidka Twoje zdrowie emotka To będzie podsumowanie weekendu... lepszego przyszłego tygodnia wszystkim!
1 joasiunia 0

taalvikki

#6449811 Napisano: 07.01.2018 19:11:27
Bimbusia napisał(a):

Dostałam ofertę pracy o jakiej zawsze marzyłam wlasnie teraz gdy moje dziecko ma 3 lata i od niedawna chodzi do przedszkola i raz chodzi a raz choruje.... I wkurza mnie ze nie wiem co zrobic. Moja obecna praca jest oddalona o jakies 10 minut na nogach a nowa jest dwa miasta dalej.... I to jest wlasciwie jedyny minus. Wkurza mnie ze nie umiem łatwo podjac decyzji po ponad 8 latach pracy w jednym miejscu....

nie wiem, czy to coś pomoże, ale dla mnie ważniejszy byłby czas spędzony z dzieckiem. pomijam przypadki drastyczne, gdy po prostu nie ma na nic pieniędzy - wtedy praca nie wybiera.

-------------------------

a mnie wkurza bycia przegrywem. i fakt, że z moją osobowością, to pracy nie znajdę żadnej. 

pioge7

#6449812 Napisano: 07.01.2018 19:19:42
kermit napisał(a):

cb656 napisał(a):

kermit napisał(a):

"wystawiłam ją za 20 zł" - komoda za 20 zł i może jeszcze srylion dodatkowych zdjęć, opisów i  co poza tym? Może zawieźć na miejsce, wnieść, a w razie jakby się pan rozmyślił zabrać z powrotem i zwrócić pieniądze? No tak, pewnie powinna być szczegółowa specyfikacja, model itd.

emotka emotka
oczywiście, masz absolutna rację. Jak ten cham w ogóle ośmielił się zawracać gitarę. Powinien przyjechać, zabrać, pocałować łaskawcę w rękę, że w ogóle zadała sobie trud umieszczenia ogłoszenia.
Ja pierdziu, jacy ludzie są dziwni emotka Z jednej strony pełno narzekań na oszołomów chcących coś wyszarpać za pół ceny, a z drugiej takie coś...

Wiesz... dziwni ludzie są po obu stronach barykady. Taka jest prawda. emotka

Dziwnych to akurat i tu nie brakuje...
A jeśli chodzi o "trud dodania ogłoszenia" to masz rację - powinien docenić, bo mi na przykład nie chciałoby się fatygować i znosić "zawracania gitary" za 20 zł. Jeśli go ogłoszenie zainteresowało (a to z pewnością mógł wywnioskować z pierwotnego opisu i zdjęć) to tak, powinien przyjechać i zabrać. Jedynie całowanie w rękę bym pominęła.
Strasznie jesteś jakiś pobudzony ostatnio...

bo ludzie z olx są dziwni.... ja mam wystawiony ekspres do kawy 300 zł + 20 zł wysyłkagościu mi pisze że kupi za 200 zł + 20 zł wysyłka. zgodziłem się po 3 minutach od wiadomości on odczytał od razu i nic.... babka prosi o wysyłkę talerza. podaję numer konta o który prosiła i cisza... nie wiem po co pyta skoro nie chce...

joasiunia

#6449820 Napisano: 07.01.2018 19:57:49
A mnie wkurza moje weekendowe wyczerpanie. W tygodniu emanuję siłą: robota, dom, dzieci, konki, no wszystko ogarnę, nie ma rzeczy niemożliwych. A w weekend? Jakby ktoś ze mnie spuścił powietrze. Telepie mnie z zimna, głowa boli, nic mi się nie chce, na nic nie mam siły, przerasta mnie nawet zrobienie herbaty... I tak jest co weekend. Co ze mną nie tak? emotka
0 0

joasiunia

#6449822 Napisano: 07.01.2018 20:05:06
Bimbusia napisał(a):

Ja - gdybym miała taki wybór - zostałabym tu, gdzie jestem. Dawniej też dojeżdżałam do pracy (jeździłam pociągiem przez kilka lat, codziennie, wstając o 5.00 i wracając o 20.00, przeżywając godzinne opóźnienia i inne pociągowe niedogodności) - i choć tę pracę kochałam, to jednak wiem, że dziś bym żałowała, gdybym tam była nadal. Bo dziś mam rodzinę. Pracuję w moim mieście i doceniam, że do pracy jadę 5 minut emotka Ile jest zaoszczędzonego czasu dla dzieci, męża, domu... emotka

ondine

#6449827 Napisano: 07.01.2018 20:19:06
ziolko napisał(a):

ondine napisał(a):

Niezmiennie - żebracy z OLX.

Możesz to rozwinąć? "uwielbiam" czytać o sposobach na wyłudzanie towarów emotka   emotka  
W końcu zawsze coś nowego można się dowiedzieć... i wiedzieć, jak postępować w razie podobnych "pism" 

Zwykle szybko ucinam takie żebranie, tym razem było podobnie. Kobieta chciała, żebym jej sprzedała przedmiot za 6 razy niższą cenę + żebym ja zapłaciła za przesyłkę. Im dalej w las tym więcej drzew, więc najpierw była polecona, później polecona priorytetowa, w następnym etapie chyba byłby kurier 24 z dostawą w sobotę emotka a już w ogóle idealnie by było, gdybym w ogóle dopłaciła jej do zakupu. emotka

joasiunia napisał(a):

Bimbusia napisał(a):

Ja - gdybym miała taki wybór - zostałabym tu, gdzie jestem. Dawniej też dojeżdżałam do pracy (jeździłam pociągiem przez kilka lat, codziennie, wstając o 5.00 i wracając o 20.00, przeżywając godzinne opóźnienia i inne pociągowe niedogodności) - i choć tę pracę kochałam, to jednak wiem, że dziś bym żałowała, gdybym tam była nadal. Bo dziś mam rodzinę. Pracuję w moim mieście i doceniam, że do pracy jadę 5 minut emotka Ile jest zaoszczędzonego czasu dla dzieci, męża, domu... emotka

A ja wręcz przeciwnie. Nie wiem czy to będzie pomocne emotka
Zależy jeszcze jaka to odległość te dwa miasta. Ja dojeżdżam 17 km w jedną stronę (samochodem) i kompletnie mi to nie przeszkadza, to pół godziny w jedną stronę, a jeśli praca wymarzona to cóż, trzeba się rozwijać, zdobywać nowe doświadczenia, spełniać marzenia emotka
1 slonko365 0

mietowa

#6449839 Napisano: 07.01.2018 20:47:04
Smolar mnie wkurza. Tracę zapał, kiedy widzę, że coś organizuje. Wiecie, jak to jest, gdy czujecie, że coś Wam mega wyszło? Że jest dwuznaczne, dźwięczne, trafiające w sedno w zaskakujący, ciekawy sposób i nie możecie doczekać się wyników, prawda? Zwykle w takich sytuacjach mam słuszne odczucia i dostaję cokolwiek - choćby nagrodę pocieszenia. Oczywiście rozumiem, że to nie musi pokrywać się zawsze, rzecz gustu jury, wiadomo. Ale żeby nigdy? A tak jest ze Smolarem. Mam nieodparte wrażenie, że wysyłając coś do nich, ślę na loterię. Choćbym z kreatywnością stanęła na rzęsach. A że w loteriach szczęście mam, jakie mam, to nie wygrałam od nich nigdy niczego. 

norweska20

#6449847 Napisano: 07.01.2018 21:07:03
joasiunia napisał(a):

A mnie wkurza moje weekendowe wyczerpanie. W tygodniu emanuję siłą: robota, dom, dzieci, konki, no wszystko ogarnę, nie ma rzeczy niemożliwych. A w weekend? Jakby ktoś ze mnie spuścił powietrze. Telepie mnie z zimna, głowa boli, nic mi się nie chce, na nic nie mam siły, przerasta mnie nawet zrobienie herbaty... I tak jest co weekend. Co ze mną nie tak? emotka

Ostatnio jak byłam na szkoleniu z pracy kobitka mówiła że za to są odpowiedzialne hormony-tylko tak na szybko nie umiem sobie przypomniec , który to "pieron " jest za to odpowiedzialny. Jest on bardzo zdradliwy .Powoduje on że jak jestes na wysokich obrotach jest ok... i nie zachowujesz równowagi , gdy zaczynasz odpoczywac i jego poziom spada  -on nadal  chce wysokiego  poziomu i powoduje to że człowiek na wolnym zaczyna chorować -szybko łapie przeziebienie i nie ma sił na nic ....tylko jak ten hormon się nazywa- może ktoś bardziej w temacie 
1 joasiunia 0

norweska20

#6449849 Napisano: 07.01.2018 21:18:00
norweska20 napisał(a):

joasiunia napisał(a):

Ostatnio jak byłam na szkoleniu z pracy kobitka mówiła że za to są odpowiedzialne hormony-tylko tak na szybko nie umiem sobie przypomniec , który to "pieron " jest za to odpowiedzialny. Jest on bardzo zdradliwy .Powoduje on że jak jestes na wysokich obrotach jest ok... i nie zachowujesz równowagi , gdy zaczynasz odpoczywac i jego poziom spada  -on nadal  chce wysokiego  poziomu i powoduje to że człowiek na wolnym zaczyna chorować -szybko łapie przeziebienie i nie ma sił na nic ....tylko jak ten hormon się nazywa- może ktoś bardziej w temacie 

myślałam i przypomniałąm sobie KORTYZOL -więcej o nim w artykule http://321start.p...zol-hormon-otylosci/
  1. i ta nasza prowadząca dożyła do tego żeby zachowac w życiu równowagę ..ale czy to możliwe w dzisiejszym świecie ?
1 joasiunia 0

stamp2

#6449853 Napisano: 07.01.2018 21:19:39
mietowa napisał(a):

Smolar mnie wkurza. Tracę zapał, kiedy widzę, że coś organizuje. Wiecie, jak to jest, gdy czujecie, że coś Wam mega wyszło? Że jest dwuznaczne, dźwięczne, trafiające w sedno w zaskakujący, ciekawy sposób i nie możecie doczekać się wyników, prawda? Zwykle w takich sytuacjach mam słuszne odczucia i dostaję cokolwiek - choćby nagrodę pocieszenia. Oczywiście rozumiem, że to nie musi pokrywać się zawsze, rzecz gustu jury, wiadomo. Ale żeby nigdy? A tak jest ze Smolarem. Mam nieodparte wrażenie, że wysyłając coś do nich, ślę na loterię. Choćbym z kreatywnością stanęła na rzęsach. A że w loteriach szczęście mam, jakie mam, to nie wygrałam od nich nigdy niczego. 

skąd ja to znamemotka emotka
0 0

mietowa

#6449855 Napisano: 07.01.2018 21:22:11
stamp2 napisał(a):

mietowa napisał(a):

skąd ja to znam emotka emotka

Kilka polubień pod moim postem wskazuje na to, że nie tylko ja tak mam. A Smolar teraz organizuje tyle, że aż...emotka
0 0

joan

#6449857 Napisano: 07.01.2018 21:28:22
mietowa napisał(a):

W całym 2017 nie wygrałam u nich zupełnie nic - chyba czas napisać podanie o zatarcie moich wcześniejszych osiągnięć i oficjalne uznanie mojej osoby za mugola (co automatycznie przełożyć się powinno na obfitość smolarowych nagród!) emotka

ziolko

#6449860 Napisano: 07.01.2018 21:37:30
ondine napisał(a):

ziolko napisał(a):

ondine napisał(a):

Niezmiennie - żebracy z OLX.

Możesz to rozwinąć? "uwielbiam" czytać o sposobach na wyłudzanie towarów emotka   emotka  
W końcu zawsze coś nowego można się dowiedzieć... i wiedzieć, jak postępować w razie podobnych "pism" 

Zwykle szybko ucinam takie żebranie, tym razem było podobnie. Kobieta chciała, żebym jej sprzedała przedmiot za 6 razy niższą cenę + żebym ja zapłaciła za przesyłkę. Im dalej w las tym więcej drzew, więc najpierw była polecona, później polecona priorytetowa, w następnym etapie chyba byłby kurier 24 z dostawą w sobotę emotka a już w ogóle idealnie by było, gdybym w ogóle dopłaciła jej do zakupu. emotka  

No popatrz... to jednak coś nowego się dowiedziałam emotka  bezczelność i pazerność niektórych osób nie ma granic 
0 0

mietowa

#6449870 Napisano: 07.01.2018 22:07:36
cb656 napisał(a):

mietowa napisał(a):

Tracę zapał, kiedy widzę, że coś organizuje Smolar ...rzecz gustu jury, wiadomo ...nie wygrałam od nich nigdy niczego. 

Nigdy nie szedłem na masówkę, kiedyś już wspominałem, że biorę udział w kilku-kilkunastu konkursach miesięcznie (zależy od wysypu), a wygrywam też w kilku-kilkunastu w skali roku. Ale ze Smolarem mam zupełnie inne doświadczenia. Nie było roku, by coś nie wpadło. A niedawno nawet w ichniej loterii w sieci sklepów ABC emotka
Nie trać ducha emotka

Ciekawie złożyła się Twoja odpowiedź z wyżej opisanym, dość pesymistycznym i bardzo dla mnie prawdopodobnym doświadczeniem joan emotka . Ale nie, nie tracę ducha - wręcz wciąż uparcie wierzę, że czas oczekiwania na pierwszą nagrodę w loterii - tudzież u Smolara, będzie wprost proporcjonalny do jej wielkości. Innymi słowy - jeszcze przez dziesięć lat nie wygram nawet batona, ale potem wpadnie auto. Pamiętajmy jednak, że los nie kocha mnie aż tak bardzo, więc będzie to multipla  emotka
1 joan 0

mietowa

#6449884 Napisano: 07.01.2018 22:51:36
cb656 napisał(a):

mietowa napisał(a):

Ciekawie złożyła się Twoja odpowiedź z wyżej opisanym, dość pesymistycznym i bardzo dla mnie prawdopodobnym doświadczeniem joan 

Rzecz w tym, że niesłusznie i krzywdząco porównujesz mnie z joan. emotka
Ja nigdy nie byłem i nie będę zawodowcem, a o mojej "kreatywności" to nawet nie ma co wspominać, to zjawisko nie istnieje. emotka
Ja się tym po prostu bawię i już.

Ciekawą rzecz poruszyłeś. Sama dumnie deklaruję, że tylko się tym "bawię". A potem zonk, bo rozczarowanie mnie łapie, że włożyłam wysiłek w jeden, drugi, trzeci konkurs i doopa. Gdzie jest więc granica? Nie mówię o zawodowcach, którzy wkładają tysiące złotych w swoją działalność konkursową - rzecz wiadoma (i nie piję tu do joan, co ja tam wiem o ludziach po tak krótkiej bytności na forum), ale o zwykłym konkursowiczu, próbującym swoich sił w kilkunastu konkursach miesięcznie.
0 0

mietowa

#6449891 Napisano: 07.01.2018 23:24:54
cb656 napisał(a):

mietowa napisał(a):

Sama dumnie deklaruję, że tylko się tym "bawię". A potem zonk, bo rozczarowanie mnie łapie, że włożyłam wysiłek w jeden, drugi, trzeci konkurs i doopa. Gdzie jest więc granica?

Od czasu, gdy powstała Unia Europejska, ostatnią widziano jedynie u Nałkowskiej emotka
WKURZA MNIE TO, że gdy jadę do Berlina na przykład, to już esesmani z psami nie przetrzepują mi bagażu na przejściu granicznym emotka a tak to lubiłem... 

Juz piszac podejrzewalam, ze odpowiedz bedzie podobna emotka . We wkurzeniu z powodu zaprzestania trzepania emotka  na granicy widze kolejne piekne dwuznacznosci zachecajace do rozmowy, ale jednak lozko mruga do mnie zbyt zachecajaco emotka .Milego poniedzialku wszystkim, niech sie nam rozdzwonia telefony.
1 mia 0

taalvikki

#6449902 Napisano: 08.01.2018 02:31:48
norweska20 napisał(a):

joasiunia napisał(a):

obstawiam kortyzol. ale w sumie sami go u siebie wywołujemy zbytnim nakręcaniem się. praca,  dom, siłownia, konki, wszystko na raz. i po co? by później odchorować. tak więc proponuję nieco zluzować w tygodniu. bo - niestety - nie da się zrobić tak, że cykl dobowy się odeśpi w weekend i będzie ok. nie będzie. potrzebna jest równowaga na co dzień. 
1 andii 0