Wkurza mnie...

asantesana

#6451247 Napisano: 10.01.2018 20:08:36
Wkurza mnie, że jest tyle osób, dla których wycieczka do delfinarium to świetna zabawa. Tutaj coś do poczytania, może niektórym spadną klapki z oczu emotka :
https://wkaloszac...ech-delfina.html?m=1
Widziałam te stworzenia na wolności całymi stadami, są cudowne i nie trzeba ich uczyć zabaw, same robią to lepiej od człowieka i chętnie się popisują, gdy nikt ich do tego nie zmusza. 

Niebieska_Laguna

#6451255 Napisano: 10.01.2018 20:29:20
asantesana napisał(a):

Wkurza mnie, że jest tyle osób, dla których wycieczka do delfinarium to świetna zabawa. Tutaj coś do poczytania, może niektórym spadną klapki z oczu emotka :
Widziałam te stworzenia na wolności całymi stadami, są cudowne i nie trzeba ich uczyć zabaw, same robią to lepiej od człowieka i chętnie się popisują, gdy nikt ich do tego nie zmusza. 

Zgadzam się emotka  A jeszcze gorzej jak dzicz na wakacjach dopadnie małego delfina na plaży i robią sobie z nim zdjęcia, aż zamęczą na śmierć... Brak słów. 
1 ZetZ 0

rudawka

#6451258 Napisano: 10.01.2018 20:41:09
Też nie lubię jak dzwonią, w pracy nie zawsze mogę odebrać, nie ma gdzie wyjść spokojnie pogadać... ale w sumie wolałabym żeby dzwonili, niż ma być zupełna cisza i zero wygranych emotka
Niebieska_Laguna napisał(a):

Karlsbad... Czy oni nie mogą sms-ów wysłać? Byłam w pracy i 2 nieodebrane połączenia. A jeszcze mi na ITM nie oddzwonili. Przez to ich średniowieczne dzwonienie niech mi 500 zł przepadnie... W kolejnym konkursie proponuję powiadamiać alfabetem morsa. 

0 0

rudawka

#6451259 Napisano: 10.01.2018 20:43:46
asantesana napisał(a):

Masz rację w 100%, wkurza mnie też jak są w cyrku wykorzystywane zwierzęta... okropnie mnie to wkurza. I wkurza mnie jak ludzie zostawiają swoje psy pod sklepem, i siedzą te biedne psinki i się trzęsą nie wiem czy z zima czy ze strachu emotka
1 masza 0

joan

#6451265 Napisano: 10.01.2018 20:55:45
asantesana napisał(a):

Moim zdaniem społeczeństwo idzie w 2 strony: jedna to my emotka A ta druga to maniacy selfie, którzy muszą koniecznie wszystko obfotografować i nagrywać emotka
2 rudawka, ZetZ 0

rudawka

#6451267 Napisano: 10.01.2018 21:02:15
joan napisał(a):

asantesana napisał(a):

Moim zdaniem społeczeństwo idzie w 2 strony: jedna to my emotka A ta druga to maniacy selfie, którzy muszą koniecznie wszystko obfotografować i nagrywać emotka

Nawet obiad przed zjedzeniem, ciekawe kiedy jeszcze tą wersję po przetrawieniu, kurczę czy ja jestem już taka stara, że nie rozumiem tego?
0 0

asantesana

#6451269 Napisano: 10.01.2018 21:05:11
joan napisał(a):

asantesana napisał(a):

Ale ja też mam zdjęcia delfinów - na wolności - to jest dopiero zabawa, zrób zdjęcie delfinowi, który szybciej wypływa z kadru niż najkrótsza migawka zdąży zadziałać ;D 
1 rudawka 0

rudawka

#6451270 Napisano: 10.01.2018 21:07:12
asantesana napisał(a):

joan napisał(a):

asantesana napisał(a):

Ale ja też mam zdjęcia delfinów - na wolności - to jest dopiero zabawa, zrób zdjęcie delfinowi, który szybciej wypływa z kadru niż najkrótsza migawka zdąży zadziałać ;D 

Muszą być piękne i pewnie są połączone z pięknymi wspomnieniami emotka
0 0

zdolnabestia

#6451271 Napisano: 10.01.2018 21:09:05
Mnie wkurza również nagrywanie wszystkiego telefonem na koncercie. Ostatnio miałam cały czas czyiś telefon nad głową... Nie mówiąc już nawet o tym, że nagrywacze zasłaniają scenę tym niższym i tym z tyłu. Są przecież później oficjalne nagrania, z profesjonalnym nagłośnieniem i dobrą jakością obrazu. Czy ci, którzy to nagrywają dla siebie, chociaż raz to potem obejrzą? 

rudawka

#6451272 Napisano: 10.01.2018 21:11:58
Dla siebie? Na bank na fb, insta czy srapczata czy coś tam emotka
0 0

dwaburekoty

#6451350 Napisano: 11.01.2018 09:33:15
asantesana napisał(a):

Wkurza mnie, że jest tyle osób, dla których wycieczka do delfinarium to świetna zabawa. Tutaj coś do poczytania, może niektórym spadną klapki z oczu : https://wkaloszac...ech-delfina.html?m=1 Widziałam te stworzenia na wolności całymi stadami, są cudowne i nie trzeba ich uczyć zabaw, same robią to lepiej od człowieka i chętnie się popisują, gdy nikt ich do tego nie zmusza. 

Przygotowuję się na rozmowę o pracę. Dawno nie używałam angielskiego, a stanowisko wymaga ciągłego używania tego języka, więc włączyłam sobie filmiki na youtubie, żeby się osłuchać ze słownictwem, przypomnieć gramatykę mówioną i wpaść znów w melodię ang. Praca związana z żywieniem zwierząt domowych, więc padło na jakąś jutuberkę, która robiła przysmaki na pierwsze urodziny swojego buldoga francuskiego - oczywiście z organicznego kurczaka i bezglutenowej mąki. Z bólem głowy pomyślałam o naszym berneńczyku, który dostał od weterynarza przyzwolenie i raz na kilka dni obgryza kości od lokalnego rzeźnika (na pewno nie są ekologiczne), bo w przeciwnym razie połknąłby drzwi wejściowe do domu, które dwie wojny światowe wytrzymały. Kolejny filmik dotyczył już ubierania buldoga i jego koleżanki pudelka w okulary przeciwsłoneczne, pelerynki przeciwdeszczowe, specjalne parasole umocowane na plecach, a nawet wkładanie psiaków do takich nosidełek w jakie wkłada się niemowlaki. Oczywiście każdej czynności towarzyszyło "urocze" szczekanie właścicielki. Zdawać by się mogło, że troska o zwierzaki wzorowe, ale.... czy w rzeczywistości nie jest to też męczenie zwierząt? Na marginesie dodam jeszcze, że moja sąsiadka tak kochała swojego pieska, że ona jadła kaszankę, a on goloneczkę i ogonówkę. Piesek oczywiście spał na poduszce. W zasadzie spędzał tam całe dni, bo był tak tłusty, że nie mógł zejść z łóżka... Wkurza mnie takie zachowanie. 

jokan

#6451351 Napisano: 11.01.2018 09:39:04
juz same wtopy z samego rana....emotka emotka
0 0

masza

#6451371 Napisano: 11.01.2018 10:14:29
rudawka napisał(a):

asantesana napisał(a):

Wkurza mnie, że jest tyle osób, dla których wycieczka do delfinarium to świetna zabawa. Tutaj coś do poczytania, może niektórym spadną klapki z oczu emotka : https://wkaloszac...ech-delfina.html?m=1 Widziałam te stworzenia na wolności całymi stadami, są cudowne i nie trzeba ich uczyć zabaw, same robią to lepiej od człowieka i chętnie się popisują, gdy nikt ich do tego nie zmusza. 

Masz rację w 100%, wkurza mnie też jak są w cyrku wykorzystywane zwierzęta... okropnie mnie to wkurza. I wkurza mnie jak ludzie zostawiają swoje psy pod sklepem, i siedzą te biedne psinki i się trzęsą nie wiem czy z zima czy ze strachu emotka

mnie wkurza i cyrk i pseudohodowle, niektóre schroniska i jeszcze teraz delfinaium   emotka

joasiunia

#6451384 Napisano: 11.01.2018 10:32:37
joan napisał(a):

Jak ekspresowo wyhodować limonkę (instrukcja w 5 krokach): 1) Przygotowujesz kotu porcję tabletek. 2) Próbujesz włożyć połówkę tabletki do kociego gardła. 3) Kot wypluwa tabletkę na kuchenną podłogę, co to była myta ok. godziny 22; rzucasz się na ratunek tabletce. 4) Przypier* skronią o drewniany kant. 5) Wyrasta Ci dorodne limo. A miałam się jutro obfocić na konek emotka

U Ciebie kot, a u mnie dziś Junior emotka emotka Otworzył szafkę w kuchni, żeby standardowo - wszystko ze środka wywalić na podłogę, patrzę, że wyciąga jakiś ciężki słoik, lecę na ratunek, żeby sobie na nogi nie zrzucił, schylam się po słój i walę czołem w kant otwartych drzwiczek emotka I co? Mam piękną kropkę na środku czoła, prawie jak hinduska emotka
2 joan, agicho 0

agakaz2

#6451424 Napisano: 11.01.2018 11:39:35
jeny zaraz zwariuje w poniedziałek wypełniłam ankietę o kapsułki do prania i co dzień ktoś inny dzwoni coś mi proponując, masakra wrr
1 lager 0

dolly

#6451454 Napisano: 11.01.2018 12:40:47
rudawka napisał(a):

Nawet obiad przed zjedzeniem, ciekawe kiedy jeszcze tą wersję po przetrawieniu, kurczę czy ja jestem już taka stara, że nie rozumiem tego?

No proszę Cie jak nie ma? Oszczędzę bardziej wrażliwych i wstawię link a nie obrazek emotka  emotka http://www.wiocha...ZA-KUPA-DO-NOCNICZKA
1 rudawka 0

jorunn2010

#6451633 Napisano: 11.01.2018 18:04:09
Dzisiaj, licząc na nagrodę z Milki, chodziłam z telefonem nawet do kibelka. Kiedy coś jadłam- brałam do ust maleńkie, finezyjne kąski, co by szybko móc przełknąć kiedy będzie trzeba odebrać telefon.  Wreszcie późnym popołudniem poszłam do Lida. Mąż co minutę słał smsy (wiedząc, że nie może mi linii zajmować): kup jeszcze pomarańcze, kup cukier, olej się kończy... Przy kasie jeszcze wypatrzyłam czteropak pepsi w promocji. I gdy tak szłam jak juczne zwierzę z tyciącem toreb przez ulicę, oczywiście zadzwonił telefon. Ja sru torby na jakiś murek i wywalam podpaski, pomarańcze, cieciorkę (nowość w Lidlu) , a na wyświetlaczu: Teściowa. Wkurzyłam się. Oczywiście Karlsbad nie zadzwonił.

bethan

#6451635 Napisano: 11.01.2018 18:14:58
jorunn2010 napisał(a):

cieciorkę (nowość w Lidlu)

Eee, to nie nowość, od lat ją w Lidlu kupuję emotka

jorunn2010

#6451637 Napisano: 11.01.2018 18:19:15
bethan napisał(a):

jorunn2010 napisał(a):

cieciorkę (nowość w Lidlu)

Eee, to nie nowość, od lat ją w Lidlu kupuję emotka

u mnie zawsze była w puszce a teraz jest dodatkowo w słoiku emotka  dobre ragout umiem robić - ziemniaki, cieciorka, pomidory, kiełbasa, cebula, kolendra. Nie ten wątek, ale taka luźna myśl 
1 bethan 0

dwaburekoty

#6451639 Napisano: 11.01.2018 18:25:45
Druga karta podarunkowa wygrana w konkursie poszła się emotka  . 
Moja Mama nauczyła mnie zostawiać wszystko na czarną godzinę... No i zostawiłam tak, że przepadło emotka
0 0