Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
slonko365
Postów 1169
Data rejestracji 28.10.2005
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Nieszczęścia chodzą parami. Ale za to szczęścia całymi stadami...
venix
Postów 1215
Data rejestracji 26.12.2015
Punkty karne 0
Konkursy dodane
- zaspałam do pracy
- to ja mam po południu gości
- w kuchni syf
Gość: awi
Tylko nie piszcie że nękają dla nękania
venix
Postów 1215
Punkty karne 0
Konkursy dodane
delfinka101
Postów 5756
Data rejestracji 08.06.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
venix
Postów 1215
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Gość: awi
slonko365
Postów 1169
Punkty karne 0
Konkursy dodane
awi - nie mam pojęcia jaki może być mechanizm w tym przypadku, skoro nie da się oddzwonić.
slonko365
Postów 1169
Punkty karne 0
Konkursy dodane
tu jest jeszcze ciekawy artykuł, ale połączenia nie zaczynają się na 48:
https://niebezpie...a-z-numerow-53-kuba/
"Rozmowy są wykonywane przez skrypty (boty), które najprawdopodobniej włamują się do niezabezpieczonych centralek VoIP podpiętych do internetu. Z poziomu niektórych z centralek można, przy odpowiednich warunkach, podrobić Caller-ID (czyli numer dzwoniącego) na dowolny. Wybranie prefiksów danego operatora z Kuby nie jest zapewne przypadkowe. Naciągacze otrzymują wynagrodzenie za terminowanie połączeń na numerach tego operatora (tak działają rozliczenia międzyoperatorskie)." - ale mechanizm polega na tym, że ktoś oddzwania i jest za to kasowany - pytanie, na jaki numer tak naprawdę oddzwania...
i jeszcze dlaczego lepiej nie instalować aplikacji (nie wiem, czy dotyczy to wszystkich) odsiewających niechciane telefony:
"Nie jest dobrym pomysłem, choć wiele osób to sugeruje, aby zainstalować jedną z aplikacji do “odsiewania niechcianych i marketingowych połączeń”. Takie aplikacje po zainstalowaniu proszą o uprawnienia pozwalające im na dostęp do Twojej książki adresowej — co jest logiczne, ale… wpisy z książki adresowej, czyli numery telefonów i dane osobowe Twoich znajomych, często wraz z notatkami i zdjęciami “wykradają” i wysyłają na zewnętrzne serwery. Dzięki tym aplikacjom być może faktycznie nigdy nie zadzwoni do Ciebie osoba wciskająca garnki, ale cena jaką za to płacisz to ujawnienie innym sprzedawcom danych Twoich znajomych."
Wypowiedź była edytowana 2 razy.
stamp2
Postów 2037
Data rejestracji 03.10.2015
Punkty karne 0
Konkursy dodane 3
slonko365
Postów 1169
Punkty karne 0
Konkursy dodane
PS. Przy str.4 się zawiesiłam. Doceńmy ciężką pracę Komisji, które czytają chociaż część zgłoszeń. Przecież to się nie da wszystkiego przeczytać...
stamp2
Postów 2037
Data rejestracji 03.10.2015
Punkty karne 0
Konkursy dodane 3
slonko365
Postów 1169
Punkty karne 0
Konkursy dodane
stamp2
Postów 2037