Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
misiamarysia
Postów 2915
Data rejestracji 02.01.2018
Punkty karne 0
Konkursy dodane 3
joan
Postów 18703
Data rejestracji 02.09.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane 5
maria1980
Postów 2986
Data rejestracji 03.01.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
To i ja mam podobne poczucie winy (chociaż szkody mniejsze niż u Was)- wczoraj poprosiłam męża,żeby wypożyczył glebogryzarkę spalinową ,żeby szybko skopać działkę (bo przecież ja pracuje wciąż i rzadko mam wolne,więc lepiej szybko obsadzić działkę niż bawić się w tygodniowe ręczne kopanie) .Pojechał,wypożyczył,wsadził do auta, działkę przygotował pod sadzenie w 2 h, pojechał ,oddał i...potem okazało się ,że tymi elementami "zgryzał" lakier naszego żółtka,dość głęboko i chodzi teraz taki smutny.Ja miałam na to wywalone (bo przecież to tylko auto),ale teraz mi się udzieliło i tak myślę -szpadlem by tego nie porysował,więc trochę mojej winy ,że chciałam już ,szybko ...:(
Niebieska_Laguna
Postów 2052
Data rejestracji 24.02.2016
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Panu Bogu nic się nie udało, z wyjątkiem kotów.
Wisława Szymborska
joan
Postów 18703
Punkty karne 0
Konkursy dodane 5
Podstawi Ci nogę, żebyś miała siedem lat nieszczęść...
taalvikki
Postów 1167
Data rejestracji 31.08.2012
Punkty karne 0
Konkursy dodane
haha, mój sąsiad też lubi mawiać, że "się ustawiliśmy". szkoda, że nie wie, ile wysiłku to wymaga i że wcale w paczce nie ma milionów, tylko np jakieś gadżety. ale wiadomo, wszędzie lepiej, niż u mnie.
------------------------------------
nie wiem, jakie macie zdanie na ten temat, ale mnie irytują akcje typu: "wypróbuj, a jak się nie spodoba, bo zwrócimy ci kasę". bo widzę, że niektórzy wcale nie "próbują", tylko kupują, zużyją, a potem napiszą, że było ujowe. dla tych paru złotych. wolałabym to zamienić na, choćby, napisz rzetelną opinię. tzn. ja wiem, że producenci i tak mają z tego zysk, ale - może jestem przeczulona - dla mnie jest to kiepski chwyt marketingowy. i smutny.
we must suffer to free our pain
azaflora
Postów 1037
Data rejestracji 24.03.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Pamiętasz akcję zwrotu w Biedronce /to było małe piwko/, w Lidlu ludzie w samochodach przelewali, przekładali i wracali do kas, bo byli "niezadowoleni" - to był dopiero obciach. Żenada była przy wydawaniu gadżetów Coca coli w marketach za nakrętki, ludzie przynosili zabłocone, ohydne
alan84
Postów 1283
Data rejestracji 09.04.2017
Punkty karne 0
Konkursy dodane
mia
Postów 17565
Data rejestracji 04.05.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane 18
Opowiedz Panu Bogu o swoich planach na przyszłość, a rozbawisz Go do rozpuku...
slonko365
Postów 1169
Data rejestracji 28.10.2005
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Nieszczęścia chodzą parami. Ale za to szczęścia całymi stadami...
darog
Postów 2977
Data rejestracji 19.11.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane 4
np
https://www.smola...-wieczory-z-pringles
https://www.smola...na-stacjach-circle-k
https://www.smola...zmien-futro-na-zimke
I INNE..
Skoro uczestnik może dochodzić praw na drodze sądowej - dobrze mieć regulamin...Powinien wisieć obowiązkowo na www np 6 m-cy
Wkurza..szczególnie punkt w regulaminie:
"W przypadku nieobecności laureata w czasie wizyty kuriera zostanie pozostawione awizo, na którym podany zostanie adres i telefon kontaktowy do firmy kurierskiej, gdzie będzie można umówić się na powtórne doręczenie lub na odbiór własny nagrody z magazynu firmy kurierskiej."
Ale...
DPD nie ma obowiązku pozostawienia awizo... Nie ma obowiązku nawet tel kontaktu z odbiorcą...
Co więcej- to nadawca - Smolar ma podać dla odbiorcy nr przesyłki...(pisemna odp DPD)
Miałem dostać nagrodę w ramach pewnej przysługi od laureata.. ale nie ma..Smolar życzy sobie zapłaty za przesyłke DPD . bo...nie została odebrana?! Nie podaje oczywiście nr przesyłki.
Wartość nagrody jakieś 40zł...a przesyłka coś około ponad 20zł ..bo dokument zwrotny - potwierdzenie odbioru do tego..
joan
Postów 18703
Punkty karne 0
Konkursy dodane 5
Biorę udział (ewentualnie!) tylko w akcjach, gdzie organizator nie wymaga zamieszczenia jakiejkolwiek opinii, a produkt mnie interesuje, ostatnio np. taki drobiazg: passata Mutti. Nie przeszkadza mi, że ten czy inny organizator dostaje moje dane osobowe, skoro i tak mają je już w swoich bazach; nie jestem czarodziejką, żebym je teraz nagle magicznie usunęła
W rzetelne opinie w sieci czy wynikające z tzw. badań rynkowych nie wierze od dawna. Jeśli szukam info, pytam znajomych oraz zagaduję na forum.
Ale zastanów się... ileż to razy konkursowicz musi udawać zachwyt jakimś produktem, żeby mieć szansę na nagrodę? Trzeba dokończyć zdania typu "Bryza jest najlepsza, bo..." albo "Dzięki Persil każde moje pranie jest idealne i..." Czy zatem udawanie zadowolenia dla osiągnięcia korzyści różni się od udawania niezadowolenia dla osiągnięcia korzyści?
FBilona
Postów 547
Data rejestracji 28.11.2017
Punkty karne 0
Konkursy dodane
79magda
Postów 5007
Data rejestracji 05.02.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Idę prosto, nie biorę jeńców żadnych!
joan
Postów 18703
Punkty karne 0
Konkursy dodane 5
A mnie z kolei wkurzają ci standardowi rowerzyści, czyli Wielcy Macho, przez których najdłuższe ulice mojego miasta grzęzną w korkach, bo zawsze jakiś Wielki Macho musi popier* jezdnią 9 km/h, chociaż równolegle biegnie piękna, bitumiczna ścieżka rowerowa. Ale prawdziwy macho nie będzie się bratał z pieszymi, on koniecznie musi prowadzić pielgrzymkę samochodową. I wkurza mnie, że nie mogę do takich egzemplarzy strzelać z użyciem śmigusowej psikawki rozbełtaną w wodzie kocią koopą, bo teraz większość aut posiada kamerę... no i klops.
stamp2
Postów 2037
Data rejestracji 03.10.2015
Punkty karne 0
Konkursy dodane 3
79magda
Postów 5007
Data rejestracji 05.02.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
- biegaczy, oczywiście biegnących środkiem, bo tak!
- starsze panie z siatkami, bo im na rowerowej isc wygodniej
- pańcie z pieskami rozciągniętymi na cała długość smyczy
itp. itd.
Wszystko jest kwestia wyobraźni i włączenia myślenia. Wprawny rowerzysta tak pojedzie, by nie tylko nie stwarzać zagrożenia, ale jeszcze uniknąć złośliwych komentarzy... a macho są wszędzie i zdecydowanie bardziej wkurzają mnie ci z zimnym łokciem rzucający mięsem wśród dźwięków disco polo, niż ci na rowerach
darog
Postów 2977
Data rejestracji 19.11.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane 4
Słuszna uwaga
Więc Smolar może składać reklamacje na wadliwie wykonana usługę
Ciekawe dlaczego tego nie robi?> a szantażuje laureata; że jak zapłaci za paczkę - to wyśle..
stamp2
Postów 2037
Data rejestracji 03.10.2015
Punkty karne 0
Konkursy dodane 3
joan
Postów 18703
Punkty karne 0
Konkursy dodane 5