Wkurza mnie...

Claudia77

#6483153 Napisano: 19.04.2018 14:06:23
anialistopad napisał(a):

PClaudia77 napisał(a):

anialistopad napisał(a):

Pare minut temu telefon ze szkoly syna. Durne pomysly ma z kolegami. Tym razem to juz przeszedl samego siebie. Rozlali mleko w toalecie i rozmazali to z ku.....po podlodze i scianach. A bylo im tak wesolo ze spiewali sobie piosenke mleko laciate.mleko gown....... No kurde co onibjeszcze wymysla.nie ma tygodnia by ta 3 nic nie.narozrabiala. dostali rekawiczki i sprzatali ten balagan. A rodzice wezwanie do szkoły. Udusze tego mojego dzieciaka

a ile syn ma lat?

Prawie 12 i to ten durny wiek. 

to tak jak mój i zapewniam Cię, to normalny objaw w tym wieku - wygłupy i durne pomysły...
0 0

kerocna

#6483162 Napisano: 19.04.2018 14:24:53
anialistopad napisał(a):

Pare minut temu telefon ze szkoly syna. Durne pomysly ma z kolegami. Tym razem to juz przeszedl samego siebie. Rozlali mleko w toalecie i rozmazali to z ku.....po podlodze i scianach. A bylo im tak wesolo ze spiewali sobie piosenke mleko laciate.mleko gown....... No kurde co onibjeszcze wymysla.nie ma tygodnia by ta 3 nic nie.narozrabiala. dostali rekawiczki i sprzatali ten balagan. A rodzice wezwanie do szkoły. Udusze tego mojego dzieciaka

Powinni sprzątać gołymi rękami, na dłużej by zapamiętali tę zabawę.

dolly

#6483181 Napisano: 19.04.2018 14:55:32
cudaczek121 napisał(a):

Zapewniam Cię,że nie tylko dzieciaki mają takie dziwne i kretyńskie pomysły. Dziś koleżanka z pracy opowiadała nam,że ma przyjaciółkę, która miesiąc temu urodziła córkę.Dziecko to ma ponoć uczulenie czy jakąś tam alergię pokarmową i ta przyjaciółka mojej koleżanki z pracy co kilka dni wysyła mojej koleżance na komórkę zdjęcia różnych części ciała swojej córeczki z wypryskami- w tym również pupy emotka Kilka dni temu świeżo upieczona mamusia przeszła samą siebie- wysłała mojej koleżance z pracy... zdjęcie kału (brzydko mówiąc kupki) swojej córeczki emotka Moja koleżanka nie wytrzymała już tego wszystkiego i powiedziała, że kategorycznie nie życzy sobie otrzymywać od tamtej jakichkolwiek zdjęć, a tym bardziej takich gó....nych. To normalnie ludzkie pojęcie przechodzi, co niektórzy ludzie mają w głowach emotka

emotka

anialistopad napisał(a):

Rany, nie strasz, myślałam, że w tym wieku to już przechodzi  emotka emotka
0 0

azaflora

#6483183 Napisano: 19.04.2018 15:02:24
cudaczek121 napisał(a):

Dziś koleżanka z pracy opowiadała nam,że ma przyjaciółkę, która miesiąc temu urodziła córkę

Jestem w stanie ją zrozumieć.
Ta młoda matka prawdopodobnie nie ma żadnego punktu odniesienia ani doświadczenia w "obsłudze" maleństwa, a Twoja koleżanka może jest matką, która wie jak powinna wyglądać prawidłowa koopka i zasięga konsultacji emotka
0 0

cudaczek121

#6483188 Napisano: 19.04.2018 15:28:08
azaflora napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

Dziś koleżanka z pracy opowiadała nam,że ma przyjaciółkę, która miesiąc temu urodziła córkę

Jestem w stanie ją zrozumieć.
Ta młoda matka prawdopodobnie nie ma żadnego punktu odniesienia ani doświadczenia w "obsłudze" maleństwa, a Twoja koleżanka może jest matką, która wie jak powinna wyglądać prawidłowa koopka i zasięga konsultacji emotka

No właśnie o to chodzi,że moja koleżanka z pracy wcale nie ma jeszcze dzieci.Nie jest też pediatrą, dermatologiem ani żadną specjalistką od dziecięcych przypadłości.Ponadto tamta śmiertelnie się obraziła w momencie, gdy moja koleżanka z pracy wyraziła swoje niezadowolenie z powodu przesyłania jej tychże fotek.Mnie osobiście dziwi, a może nawet śmieszy, gdy jakaś moja koleżanka/znajoma jest w ciąży i wstawia na fb zdjęcie z usg.Jak już chce się pochwalić przyszłym potomkiem, to nie może po prostu napisać,że jest w ciąży/ spodziewa się dziecka czy coś w tym rodzajuemotka Wiem, może się czepiam szczegółów, bo sama nie jestem matką emotka
0 0

Niebieska_Laguna

#6483195 Napisano: 19.04.2018 16:06:09
anialistopad napisał(a):

A ja myślałam, że jak w podstawówce pukałyśmy z koleżankami do pokoju nauczycielskiego i uciekałyśmy, to byłyśmy takie "niegrzeczne" emotka

Gość: kermit

#6483200 Napisano: 19.04.2018 16:18:29
Claudia77 napisał(a):

anialistopad napisał(a):

PClaudia77 napisał(a):

anialistopad napisał(a):

a ile syn ma lat?

to tak jak mój i zapewniam Cię, to normalny objaw w tym wieku - wygłupy i durne pomysły...

Ja naprawdę rozumiem, że dzieci mają różne pomysły itp. ale takie zachowanie jest już dla mnie delikatnie mówiąc niezrozumiałe. W sumie to na granicy jakiegoś zaburzenia jeśli chodzi o pomysłodawcę/inicjatora (a reszta to nie wiem... czy aż tak ulegają wpływom?). Gdyby wymalowali te ściany czymkolwiek innym to jeszcze jak dla mnie mieściłoby się w kategorii "czego te dzieciaki nie wymyślą", ale nie fekaliami...
PS. Z góry dziękuję za łapki w dół wszystkim, którzy uważają, że smarowanie k..ą pomieszczeń jest normalne...

azaflora

#6483203 Napisano: 19.04.2018 16:21:58
cudaczek121 napisał(a):

Wiem, może się czepiam szczegółów, bo sama nie jestem matką

Na szczęście to nie jest jeszcze obywatelskim  obowiązkiem emotka
Kiedyś był podatek dla kawalerów i panien powyżej jakiegoś wieku, potocznie zwany "bykowe", bezdzietni, od przychodów z dodatkowych źródeł, też  płacili wyższy %. 
0 0

edzia21

#6483206 Napisano: 19.04.2018 16:37:23
azaflora napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

Na szczęście to nie jest jeszcze obywatelskim  obowiązkiem  emotka
Kiedyś był podatek dla kawalerów i panien powyżej jakiegoś wieku, potocznie zwany "bykowe", bezdzietni, od przychodów z dodatkowych źródeł, też  płacili wyższy %. 

Patrząc na te cyrki dookoła...nie radziłabym wywoływać wilka z lasu emotka
2 joan, ace 0

cudaczek121

#6483212 Napisano: 19.04.2018 16:44:11
azaflora napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

Na szczęście to nie jest jeszcze obywatelskim  obowiązkiem  emotka

Ja już mam 34 lata, więc szanse coraz mniejsze na zostanie matką, a i odpowiedniego partnera brak na horyzoncie,ech.
Natomiast co do dziwnych zachowań matek, to z kolei byłam kilka lat temu na weekend u koleżanki, jej męża i córki. Nadszedł czas kąpieli tej dziewczynki. Koleżanka do mnie: Kasiu, chodź zobaczyć jak Młoda się kąpie". No, dobra, poszłam za nimi włożyła córkę do wanienki, mała zaczęła się myć. Po paru minutach, koleżanka mówi do tego swojego dziecka: "Pokaż H. cioci Kasi, gdzie masz c...ę emotka No, może ja przesadzam, pewnie to jest takie popularne wśród wszystkich matek, aby wszystkim przybyłym ciotkom dziecko pokazywało swoje nagie części ciała,ale poczułam się zniesmaczona.Przecież mam to samo w tym samym miejscu emotka
0 0

anialistopad

#6483213 Napisano: 19.04.2018 16:46:24
kermit napisał(a):

Claudia77 napisał(a):

anialistopad napisał(a):

PClaudia77 napisał(a):

anialistopad napisał(a):

a ile syn ma lat?

Ja naprawdę rozumiem, że dzieci mają różne pomysły itp. ale takie zachowanie jest już dla mnie delikatnie mówiąc niezrozumiałe. W sumie to na granicy jakiegoś zaburzenia jeśli chodzi o pomysłodawcę/inicjatora (a reszta to nie wiem... czy aż tak ulegają wpływom?). Gdyby wymalowali te ściany czymkolwiek innym to jeszcze jak dla mnie mieściłoby się w kategorii "czego te dzieciaki nie wymyślą", ale nie fekaliami...
PS. Z góry dziękuję za łapki w dół wszystkim, którzy uważają, że smarowanie k..ą pomieszczeń jest normalne...

Biora przyklad z tych starazych dzieci. Jak to powiedziala ich wychowawczyni to jest jeszcze pikus to co zrobili .sa gorsze przyklady i ma nadzieje ze tych nie beda nasladowac. W tamtym tygodniu chlopaki z 6 klasy weszli na dach szkoly i sobie spacerowali palac papierosy. Ukradli klucze dla woznej.smietniki podpalaja i to mowi ze jest tragedia. Ma nadzieje ze ta 3 jeszcze zmadrzeje. A sciany w lazience non stop sa wymazane i nie tylko ku......jak stwierdziła to juz norma u dzieci.ale mimo wszystko zawsze wzywaja rodzicow do szkoly i informuja o tym co sie dzieje
0 0

Gość: awi

#6483215 Napisano: 19.04.2018 16:49:22
co kilka dni wysyła mojej koleżance na komórkę zdjęcia różnych części ciała swojej córeczki z wypryskami- w tym również pupy emotka (...) wysłała mojej koleżance z pracy... zdjęcie kału (brzydko mówiąc kupki) swojej córeczki

Boję się że mnie czeka to samo.Tzn. otrzymywanie zdjęć. Znajoma ostatnio z upodobanie opowiada mi o tym jak jej ropa wytrysnęła z pryszcza, albo że zjadła kapustę i jakie tego za chwilę mogą być konsekwencje, o tym jak jej syn (dorosły, nawet powiedziałabym że już niemłody) miał katar a teraz ciągle chodzi do łazienki i wydłubuje z nosa jakieś farfocle i to straszne i w dodatku boli go kolano a ona przeżywa męki bo jak tylko wyjdzie z domu  to chce jej się siku i co-z-tym-ma-zrobić. Historyjki powtarzają się przy każdym spotkaniu (pamiętasz? mówiłam ci o pryszczu na czole? no więc jak go naciskam...)
Nie mam problemu z asertywnością ale to ciężki przypadek, nic nie działa.
0 0

Gość: kermit

#6483221 Napisano: 19.04.2018 17:10:11
anialistopad napisał(a):

kermit napisał(a):

Biora przyklad z tych starazych dzieci. Jak to powiedziala ich wychowawczyni to jest jeszcze pikus to co zrobili .sa gorsze przyklady i ma nadzieje ze tych nie beda nasladowac. W tamtym tygodniu chlopaki z 6 klasy weszli na dach szkoly i sobie spacerowali palac papierosy. Ukradli klucze dla woznej.smietniki podpalaja i to mowi ze jest tragedia. Ma nadzieje ze ta 3 jeszcze zmadrzeje. A sciany w lazience non stop sa wymazane i nie tylko ku......jak stwierdziła to juz norma u dzieci.ale mimo wszystko zawsze wzywaja rodzicow do szkoly i informuja o tym co sie dzieje

Zachowania tych starszych chłopców są rzeczywiście bardziej ryzykowne i mogą mieć poważniejsze skutki. Jednak bardziej jestem w stanie zrozumieć motywy chłopca chodzącego po dachu czy podpalającego śmietnik (chęć udowodnienia swojej odwagi kolegom czy zaimponowania dziewczynie) niż dobrowolnie smarującego coś k..pą, co jest po prostu obrzydliwe.

anialistopad

#6483223 Napisano: 19.04.2018 17:18:03
No coz dzieci sa dziwne i maja idiotyczne pomysly. A zapomnialam jeszcze napisaac ze nauczycielka opowiadala jak w tamtym roku te same chlopaki co spacerowali pp dachu na maasce auta wyryli jej napis suk......uczy ich j.polskiego. moje dziecko twierdzi ze on tylko stal i paatrzyl jak koledzy wszystko rozmazuja butelka.ale ile w tym prawdy to nie wiem.
0 0

melissa

#6483233 Napisano: 19.04.2018 17:51:42
NIGDY nie wygrywam w loteriach.
Aż do dziś:
"Z przyjemnościąinformujemy, że Państwa zgłoszenie zostało wylosowane w loterii „Wyjedź z Visa na Mistrzostwa Świata FIFA2018” jako rezerwowe.  Laureaci Rezerwowi dla nagrody w postaci pakietuna wyjazd na Mistrzostwa Świata FIFA 2018 w Rosji...."
To się nazywa mieć "szczęście" w loteriach...

Claudia77

#6483250 Napisano: 19.04.2018 19:05:30
cudaczek121 napisał(a):

Ja już mam 34 lata, więc szanse coraz mniejsze na zostanie matką, a i odpowiedniego partnera brak na horyzoncie,ech.

cudaczku121 mam znajomą, która w wieku 42 lat właśnie wyszła za mąż i jest teraz w ciąży, tak więc wiesz nie ma się co spieszyć, a celebryci tak mają, późne macierzyństwo jest w modzie.)))))

tomaszq

#6483261 Napisano: 19.04.2018 19:33:53
melissa napisał(a):

NIGDY nie wygrywam w loteriach.
Aż do dziś:
"Z przyjemnościąinformujemy, że Państwa zgłoszenie zostało wylosowane w loterii „Wyjedź z Visa na Mistrzostwa Świata FIFA2018” jako rezerwowe.  Laureaci Rezerwowi dla nagrody w postaci pakietuna wyjazd na Mistrzostwa Świata FIFA 2018 w Rosji...."
To się nazywa mieć "szczęście" w loteriach...

Sporo osób nie ma paszportu, więc jest cień szansy. emotka Ja tyle zgłoszeń i nicemotka
0 0

nanajka81

#6483263 Napisano: 19.04.2018 19:41:45
ja byłam rezerwowa tydzień temu. na drugi dzień info że główny laureat się zgłosił więc 'proboj dalej'
0 0

margo96

#6483413 Napisano: 20.04.2018 10:43:16
Świetnie, kurna! Nakitrałam se paragonów na loterię Visa, wchodzę na stronę, a tam, że paragony należy zgłaszać w dniu dokonania transakcji. I po moich paragonach. Tak to jest jak się najpierw nie czyta regulaminuemotka
0 0

cudaczek121

#6483416 Napisano: 20.04.2018 10:46:53
margo96 napisał(a):

Świetnie, kurna! Nakitrałam se paragonów na loterię Visa, wchodzę na stronę, a tam, że paragony należy zgłaszać w dniu dokonania transakcji. I po moich paragonach. Tak to jest jak się najpierw nie czyta regulaminu emotka

W poprzednich edycjach faktycznie tak było,że nie trzeba było w dniu zakupu rejestrować transakcji.
0 0