Wkurza mnie...

agakaz2

#6485372 Napisano: 27.04.2018 08:14:17
Mój chomik uciekinier. Kolejny raz wyszedł z klatki i szukaj teraz po całym domu wr
1 andii 0

joasiunia

#6485374 Napisano: 27.04.2018 08:41:22
joasiunia napisał(a):

joasiunia napisał(a):

BLACK w Tesco. Niby kończy się dziś...
A jednak skończył się wczoraj. GRRRR...
Znów - jak ostatnia sierotka - zaufałam dacie, którą mamy podaną tutaj, zamiast sprawdzić bezpośrednio na stronie konkursu emotka

PS. Moja wina, wiem, nie można ufać datom emotka

Hmm... na stronie konkursu też jest niby 27.04... Ale jak wysłałam SMS, to napisali, że przyjmowanie zgłoszeń zakończone emotka

O matko, dziś od rana, jak rasowy szaleniec, gadam sama ze sobą i cytuję samą siebie emotka
Napisałam do organizatora z pytaniem, dlaczego przychodzą zwrotki o zakończeniu, skoro konkurs jeszcze powinien trwać. Jak coś odpowie, dam znać emotka

Organizator odpisał, że przeprasza, że to błąd w komunikacji zwrotnej, który pilnie zostanie poprawiony, i że zgłoszenia przyjmowane są nadal emotka  

andziulka21

#6485388 Napisano: 27.04.2018 09:35:28
joasiunia napisał(a):

Katarek. Niby brzmi niewinnie, a jak wystąpi u półtorarocznego dziecka, to potrafi zmienić noc w coś w stylu wojskowej musztry: wstać do dziecka, podnieść, przytulić, położyć się, poleżeć 10 minut, usnąć na minutę, usłyszeć płacz, wstać do dziecka, podnieść, przytulić, położyć się, wstać, podnieść, przytulić, położyć się, wstać... Nawet nie pamiętam, ile razy dziś ten cykl powtórzyłam. Kilkanaście? emotka A wszystko przez KATAREK emotka

Z moim prawie trzylatkiem przezywalam to samo.. Dostał kataru i była masakra. Dokładnie tak samo jak u Ciebie. W końcu pewnego dnia zaufalam znajomej i kupiłam plastry Aromactiv, sceptycznie nastawiona nakleilam plasterek gdy mały zasnął i jakież było moje zdziwienie, że przespał noc spokojnie, bez płaczu i marudzenia. 
Oczywiście podczas kataru układam mu nieco wyżej pod głowę, bo tak zalecił mi pediatra.. 
0 0

agniehaha89

#6485395 Napisano: 27.04.2018 09:59:58
agakaz2 napisał(a):

Mój chomik uciekinier. Kolejny raz wyszedł z klatki i szukaj teraz po całym domu wr

Moja koleżanka miała chomika, który zawsze uciekał do kosza na śmieci. KMój chomik natomiast uciekł kiedyś za meble i przegryzł kable m. in od telewizora. 
0 0

ktosiek1

#6485427 Napisano: 27.04.2018 12:07:49
joasiunia napisał(a):

joasiunia napisał(a):

Znów - jak ostatnia sierotka - zaufałam dacie, którą mamy podaną tutaj, zamiast sprawdzić bezpośrednio na stronie konkursu emotka

Hmm... na stronie konkursu też jest niby 27.04... Ale jak wysłałam SMS, to napisali, że przyjmowanie zgłoszeń zakończone emotka

O matko, dziś od rana, jak rasowy szaleniec, gadam sama ze sobą i cytuję samą siebie emotka
Napisałam do organizatora z pytaniem, dlaczego przychodzą zwrotki o zakończeniu, skoro konkurs jeszcze powinien trwać. Jak coś odpowie, dam znać emotka

O kurczę, bo ja jak zwykle zostawiłam sobie wysłanie zgłoszenia na ostatni dzień emotka
0 0

anialistopad

#6485431 Napisano: 27.04.2018 12:12:27
Kody z Balcerzaka mi nie wchodzą. Wyskakuje że kod jest błędny. Macie tak też? 
0 0

olunka

#6485433 Napisano: 27.04.2018 12:14:33
ktosiek1 napisał(a):

joasiunia napisał(a):

joasiunia napisał(a):

O kurczę, bo ja jak zwykle zostawiłam sobie wysłanie zgłoszenia na ostatni dzień emotka

wysłałam przed chwila i jest OK
1 joasiunia 0

Niebieska_Laguna

#6485436 Napisano: 27.04.2018 12:47:10
agakaz2 napisał(a):

Polecam kupić "żywołapkę" na myszy. Wsadzasz tam coś pachnącego, stawiasz w domniemanym miejscu przebywania chomika i czekasz aż sam się złapie. Sprawdzone. Działa emotka  A, i chomikowi nie dzieję się żądna krzywda emotka

http://allegro.pl...nie-i7019456413.html
1 agakaz2 0

agakaz2

#6485441 Napisano: 27.04.2018 12:56:34
Niebieska_Laguna napisał(a):

agakaz2 napisał(a):

Polecam kupić "żywołapkę" na myszy. Wsadzasz tam coś pachnącego, stawiasz w domniemanym miejscu przebywania chomika i czekasz aż sam się złapie. Sprawdzone. Działa emotka  A, i chomikowi nie dzieję się żądna krzywda emotka

Zaraz mnie to czeka szukanie chomika po całym domu z pracy wcześnie wychodzę.masakra
0 0

jokan

#6485451 Napisano: 27.04.2018 13:43:44
agakaz2 napisał(a):

Niebieska_Laguna napisał(a):

agakaz2 napisał(a):

Zaraz mnie to czeka szukanie chomika po całym domu z pracy wcześnie wychodzę.masakra

mi tez kiedys uciekl (troche tak jakby moja wina), to wyzarl rog fotela, starsznie sie balam powiedziec mamie, ale jakos obeszlo sie bez wiekszych zgrzytow....

wkurzaja mnie loterie...jak je znowu odczarowac?
0 0

Monika11

#6485551 Napisano: 27.04.2018 18:02:59
Nasza służba zdrowia!!!
Wysłałam parę dni temu syna do przychodni, urosła mu gulka na plecach . Miał wybrać  tylko skierowanie i tyle, a tam była jakaś starsza lekarka , od czasu do czasu przychodzi jak jest dużo ludzi, recept  i skierowań na komputerze nie umie wypisywać , syn jej pomagał, już dawno powinna być na emeryturze. Sprawdziła  mu tego guzka , stwierdziła przez lupę ,że to ropień( (większy niż pięć zł)  i zaczęła mu wyciskać , przyleciała babka z recepcji, powiedziała, żeby tego nie robiła, tylko skierowanie do chirurga wypisała   . Zarejestrowałam syna do chirurga, wchodzimy do gabinetu, a babka się za głowę złapała, powiedziała , że to kaszak i zrobił się poważny stan zapalny . Teraz długie leczenie , a jak stan zapalny zejdzie trzeba w całości wyciąć .Co dwa dni na zmianę opatrunków i za każdym razem trzeba się  rejestrować do chirurga i stać w kolejce ..Masakra emotka
0 0

Niebieska_Laguna

#6485565 Napisano: 27.04.2018 19:14:54
Monika11 napisał(a):

Nasza służba zdrowia!!!
Wysłałam parę dni temu syna do przychodni, urosła mu gulka na plecach . Miał wybrać  tylko skierowanie i tyle, a tam była jakaś starsza lekarka , od czasu do czasu przychodzi jak jest dużo ludzi, recept  i skierowań na komputerze nie umie wypisywać , syn jej pomagał, już dawno powinna być na emeryturze. Sprawdziła  mu tego guzka , stwierdziła przez lupę ,że to ropień( (większy niż pięć zł)  i zaczęła mu wyciskać , przyleciała babka z recepcji, powiedziała, żeby tego nie robiła, tylko skierowanie do chirurga wypisała   . Zarejestrowałam syna do chirurga, wchodzimy do gabinetu, a babka się za głowę złapała, powiedziała , że to kaszak i zrobił się poważny stan zapalny . Teraz długie leczenie , a jak stan zapalny zejdzie trzeba w całości wyciąć .Co dwa dni na zmianę opatrunków i za każdym razem trzeba się  rejestrować do chirurga i stać w kolejce ..Masakra emotka

Zgadzam się... prywatnie czy publicznie, to służba zdrowia u nas jest okropna... Ja już od dłuższego czasu jeżdżę ze swoim problem po lekarzach. W końcu z państwowych wizyt przeszłam na prywatne... i wcale nie jest lepiej. Wszędzie tylko płacę za konsultacje i odsyłają mnie do kogoś innego. Jeżdżę po całej Polsce, a problem potencjalnie banalny... Ostatnio znowu zostałam skierowana do innej kliniki, bo tu Pani nie ma takiego zespołu, żeby się kompleksowo zająć. Tylko ostrzegła mnie, że tam ceny będą wysokie, bo Pani doktor lubi sobie gabinet kryształami Swarovskiego ozdabiać... Ja rozumiem, że to super specjalistka i się ceni... ale kurde... chyba lekarz to też jakaś misja? Niesienie ludziom pomocy... Wiem, że to musi kosztować, ale przecież często zdesperowani ludzie zapożyczają się na takie leczenie... i czy serio te świecidełka są potrzebne w gabinetach, żeby rosły ceny. Czy to naprawdę musi być luksus dla najbogatszych... zwykła walka o zdrowie?
1 Monika11 0

nanajka81

#6485570 Napisano: 27.04.2018 19:28:26
cb656 napisał(a):

jokan napisał(a):

wkurzaja mnie loterie...jak je znowu odczarowac?

Potrzeba pióra ze skrzydła nietopeto emotka oraz skrzeku radości z wygranej (w dowolnym konkursie czy loterii). O północy, w dniu zrównania  należy umoczywszy owe pióro w atramencie (koniecznie sympatycznym) nakreślić magiczną formułę:
"Loterio, loterio, bądź mi wierną,
spraw, by moje granie
było upodobane
przez Organizatora,
bo to już na MOJĄ wygraną pora!"

emotka

jak to działa to się wpisuje! emotka
0 0

Gość: kasiaj110

#6485986 Napisano: 30.04.2018 15:54:28
Nauczono mnie że listy pisze się kulturalnie emotka - dzień dobry, o co chodzi pożegnanie podpis itp. Szukam roweru na olx i wysyłam  zapytania o rozmiar ramy itp. - każdy list z "podstawami  kultury" - ale odpowiedzi są zadziwiająco niedbałe, czasem wulgarne. Czy już nikt nie potrafi napisać przepraszam nieaktualne ?

kumulacja

#6485987 Napisano: 30.04.2018 16:00:08
kasiaj110 napisał(a):

Nauczono mnie że listy pisze się kulturalnie emotka - dzień dobry, o co chodzi pożegnanie podpis itp. Szukam roweru na olx i wysyłam  zapytania o rozmiar ramy itp. - każdy list z "podstawami  kultury" - ale odpowiedzi są zadziwiająco niedbałe, czasem wulgarne. Czy już nikt nie potrafi napisać przepraszam nieaktualne ?

Ja też piszę kulturalnie. Dzień Dobry! Pozdrawiam. Życzę miłego weekendu. Oczekiwałam na potwierdzenie odebrania wysłanego towaru. Przeczytałam: DOSZEDŁ. Miałam ochotę zapytać, czy to Pan doszedł emotka  Ludzie bardzo oszczędnie piszą. Wystawiam coś np. za 1500. Ktoś pisze: 1200? I na tym koniec. I wiecie co zauważyłam, że ja jednak sprzedaję w większości tym kulturalnym. Bo im naprawdę zależy na niższej cenie. A przy okazji można sobie miło porozmawiać, jeśli w grę wchodzi odbiór osobisty. Od dzisiaj sprzedaję tylko damom i dżentelmenom! emotka

azaflora

#6485988 Napisano: 30.04.2018 16:02:23
kasiaj110 napisał(a):

Masz rację, ale dla mnie jeszcze gorsze jest umówienie się na konkretny czas i miejsce odbioru osobistego, po dotarciu na miejsce ani widu, ani słychu, odrzucanie połączeń... 

joan

#6485989 Napisano: 30.04.2018 16:07:09
kumulacja napisał(a):

Ja też piszę kulturalnie. Dzień Dobry! Pozdrawiam. Życzę miłego weekendu. Oczekiwałam na potwierdzenie odebrania wysłanego towaru. Przeczytałam: DOSZEDŁ. Miałam ochotę zapytać, czy to Pan doszedł emotka  Ludzie bardzo oszczędnie piszą. Wystawiam coś np. za 1500. Ktoś pisze: 1200? I na tym koniec. I wiecie co zauważyłam, że ja jednak sprzedaję w większości tym kulturalnym. Bo im naprawdę zależy na niższej cenie. A przy okazji można sobie miło porozmawiać, jeśli w grę wchodzi odbiór osobisty. Od dzisiaj sprzedaję tylko damom i dżentelmenom! emotka

Bo to są miszcze smartfona, co nie będą kciuka na kulturalne rozmowy z Tobą marnowali emotka

xooxoo

#6485990 Napisano: 30.04.2018 16:18:35
kumulacja napisał(a):

kasiaj110 napisał(a):

Ja też piszę kulturalnie. Dzień Dobry! Pozdrawiam. Życzę miłego weekendu. Oczekiwałam na potwierdzenie odebrania wysłanego towaru. Przeczytałam: DOSZEDŁ. Miałam ochotę zapytać, czy to Pan doszedł emotka   Ludzie bardzo oszczędnie piszą. Wystawiam coś np. za 1500. Ktoś pisze: 1200? I na tym koniec. I wiecie co zauważyłam, że ja jednak sprzedaję w większości tym kulturalnym. Bo im naprawdę zależy na niższej cenie. A przy okazji można sobie miło porozmawiać, jeśli w grę wchodzi odbiór osobisty. Od dzisiaj sprzedaję tylko damom i dżentelmenom! emotka

Ja zazwyczaj trafiam na fajne osoby, które potrafią się poprawnie wysłowić i nawet po otrzymaniu towaru napiszą, że wszystko jest okej i dziękują. Ale czasami trafi się ktoś kto totalnie oleję sprawę albo właśnie napisze tylko jakieś szczątki poprawnej wypowiedzi. Hitem i tak, jak na razie, są dla mnie te osoby, które mają jakiś problem. Na przykład sprzedałam jednej pani kosmetyki, pisała tysiące wiadomości na temat tego, że zależy jej na czasie, że pieniądze już przelała, kiedy jej ją wyśle. Po tygodniu pisze, że GDZIE JEST JEJ PACZKA! Wchodzę na śledzenie przesyłki, widzę adnotację na temat awiza, zmiany adresu doręczenia... Wysyłam numer nadania, piszę Pani jak wygląda sprawa, a ona nagle milczy. 
0 0

ziolko

#6485995 Napisano: 30.04.2018 16:38:56
xooxooxoo napisał(a):

Ja zazwyczaj trafiam na fajne osoby, które potrafią się poprawnie wysłowić i nawet po otrzymaniu towaru napiszą, że wszystko jest okej i dziękują. Ale czasami trafi się ktoś kto totalnie oleję sprawę albo właśnie napisze tylko jakieś szczątki poprawnej wypowiedzi. Hitem i tak, jak na razie, są dla mnie te osoby, które mają jakiś problem. Na przykład sprzedałam jednej pani kosmetyki, pisała tysiące wiadomości na temat tego, że zależy jej na czasie, że pieniądze już przelała, kiedy jej ją wyśle. Po tygodniu pisze, że GDZIE JEST JEJ PACZKA! Wchodzę na śledzenie przesyłki, widzę adnotację na temat awiza, zmiany adresu doręczenia... Wysyłam numer nadania, piszę Pani jak wygląda sprawa, a ona nagle milczy. 

Bo ludzie są roszczeniowi i wszystko chcą na JUŻ, a najlepiej na wczoraj. 
Poza  tym mało kto potrafi przyznać się do błędu. W Twoim przypadku babka zobaczyła, że paczka wysłana zgodnie z umową, a to jej wina, że nie odebrała. Zamiast przeprosić za pyskówkę woli milczeć. Standard... 
0 0

kreatia

#6485997 Napisano: 30.04.2018 16:49:37
emotka Pewnie bardziej się pamięta tych nie fajnych. Na temat klientów olx mogłabym napisać książkę. Propozycje typu "kupię voucher za pół ceny bo za więcej nikt od Pani nie kupi" albo "Pani obniży xxx (absurdalna kwota) bo tyle mam, więcej nie mogę dać" to norma. I często wiadomości roszczeniowe, niekultualne, bez dzień dobry. Mam wrażenie, że nowych rzeczy na olx szukają inni ludzie niż na allegro. emotka
1 atyde25 0