Wkurza mnie...

pawelski

#6492599 Napisano: 26.05.2018 22:31:59
Halszka napisał(a):

Wkurza mnie, że czekam na każde wyniki konkursów w których brałam udział, bo przecież tym razem to już na pewno się uda... i ogromne jest moje rozczarowanie i smutek podwójny kiedy jednak nie udaje się, telefon milczy, a e-mail odbiera tylko spam... ehh emotka
i wkurza mnie uzależnienie od tej str, nawet kiedy nie czekam na nic emotka

Ja sobie powtarzam i tak nie wygram , na pewno przegram itd bo wtedy jest mniejsze rozczarowanie. Mi już chyba trochę uzależnienie od grania przechodzi bo zaczynam omijać konkursy gdzie jest do wygrania 1 nagroda albo wiem że i tak nic dobrego nie wymyśle.

0 0

joasiunia

#6492615 Napisano: 27.05.2018 07:55:01
Poczta kwiatowa, która nie dowiozła wczoraj kwiatów emotka  
0 0

ace

#6492678 Napisano: 27.05.2018 17:49:39
Cholerni zlodzieje (ktorym powinno sie lapy ucinac!!!!!). Ukradli mi kolpaki! 
1 brucee 0

pawelski

#6492705 Napisano: 27.05.2018 21:12:44
cb656 napisał(a):

pawelski napisał(a):

Ja sobie powtarzam i tak nie wygram, na pewno przegram itd bo wtedy jest mniejsze rozczarowanie...

Zastanawiam się, po co w ogóle grać z TAKĄ motywacją? emotka Nie szkoda czasu i energii wkładanej w udział?

Zawsze myślę że może jednak się uda ale wolę nie robić sobie wielkich nadzieji żeby potem się nie stresować przegraną. Przeważnie wygrywam tam gdzie wogóle nie liczę na wygraną a tam gdzie codziennie sprawdzam czy już są wyniki to przegrywam.

0 0

tereniagno

#6492727 Napisano: 27.05.2018 23:33:01
ace napisał(a):

To teraz mają zapotrzebowanie na kołpaki?
Gdy miałam jeszcze "Malucha" porwali mi siedzenia lotnicze-kierowcy i pasażera.Po 2 dniach sąsiadowi ukradli wszystkie siedzenia.Sąsiad kupił nowe i po tygodniu znowu jemu ukradli.Ja nie zdążyłam jeszcze kupić wtedy,pewnie też by przyszli jeszcze raz.Oczywiście złodzieja nie złapaliemotka
1 brucee 0

1mariusz

#6492728 Napisano: 27.05.2018 23:33:30
ace napisał(a):

Siostra ze szwagrem polecieli na wakacje.Po powrocie mieli niespodziankę-z samochodu pozostawionego na parkingu skradziono im OBIE tablice rejestracyjne!! Potem tylko czekała na wizytę Policji ,że ukradła paliwo na stacji lub napadła np.na bank!!emotka
1 brucee 0

myla

#6492729 Napisano: 27.05.2018 23:41:53
ace napisał(a):

Mi ostatnio chcieli ukraść całe koła emotka
tylko ktoś ich chyba przestraszył i tylko poluzowali mi śruby w lewym tylnym. 
Sęk w tym, że nic o tym nie wiedziałam i spokojnie z dwulatkiem jechałam sobie na Dzień Matki aż tu nagle zaczyna mi łomotać w kole. 
Ku*wa jakby mi odpadło przy 90km/h to mogłoby doprowadzić do tragedii.
Łapy takim poucinać to za mało!!!

ace

#6492773 Napisano: 28.05.2018 09:27:26
tereniagno napisał(a):

potrzebowanie na kołpaki?
Gdy miałam jeszcze "Malucha" porwali mi siedzenia lotnicze-kierowcy i pasażera.Po 2 dniach sąsiadowi ukradli wszystkie siedzenia.Sąsiad kupił nowe i po tygodni

teraz kradną wszystko co się da i ma jakąs wartość (antenki z dachu samochodu też odkręcają, bo łatwo odkręcić w parę sekund, a wartość antenki to ok 200-250zł). Kiedyś w ogóle jak kradli kołpaki to wszystkie, ale wykminili sobie, że jak ukradną wszystkie to ktoś sobie kupi wszystkie kołpaki nówki, a jak ukradną jeden lub dwa to się nie będzie opłacało kompletu kupować i kto wie, może odkupi pojedynczy kołpak z własnego samochodu...
1mariusz napisał(a):

Siostra ze szwagrem polecieli na wakacje.Po powrocie mieli niespodziankę-z samochodu pozostawionego na parkingu skradziono im OBIE tablice rejestracyjne!! Potem tylko czekała na wizytę Policji ,że ukradła paliwo na stacji lub napadła np.na bank!! emotka

no to szkoda, że sąsiedzi nie zwrócili uwagi. Mojej koleżance z pracy też ukradli tablice, ale wtedy ukradli tablice samochodom z całej ulicy!
myla napisał(a):

ace napisał(a):

Mi ostatnio chcieli ukraść całe koła  emotka
Sęk w tym, że nic o tym nie wiedziałam i spokojnie z dwulatkiem jechałam sobie na Dzień Matki aż tu nagle zaczyna mi łomotać w kole. 

dla mnie takie coś nie powinno podchodzić pod próbę kradzieży, a pod próbę zabójstwa.

Prawo jest za łagodne!
2 myla, 1mariusz 0

Gość: awi

#6493162 Napisano: 29.05.2018 16:23:38
Nivea emotka
Zarejestrowałam się w serwisie, wysłali jakiś email do potwierdzenia i cisza. Maila brak, zalogować się nie można a minęła już prawie doba emotka
0 0

1mariusz

#6493262 Napisano: 29.05.2018 23:41:34
ace napisał(a):

tereniagno napisał(a):

potrzebowanie na kołpaki?
Gdy miałam jeszcze "Malucha" porwali mi siedzenia lotnicze-kierowcy i pasażera.Po 2 dniach sąsiadowi ukradli wszystkie siedzenia.Sąsiad kupił nowe i po tygodni

teraz kradną wszystko co się da i ma jakąs wartość (antenki z dachu samochodu też odkręcają, bo łatwo odkręcić w parę sekund, a wartość antenki to ok 200-250zł). Kiedyś w ogóle jak kradli kołpaki to wszystkie, ale wykminili sobie, że jak ukradną wszystkie to ktoś sobie kupi wszystkie kołpaki nówki, a jak ukradną jeden lub dwa to się nie będzie opłacało kompletu kupować i kto wie, może odkupi pojedynczy kołpak z własnego samochodu...
1mariusz napisał(a):

Siostra ze szwagrem polecieli na wakacje.Po powrocie mieli niespodziankę-z samochodu pozostawionego na parkingu skradziono im OBIE tablice rejestracyjne!! Potem tylko czekała na wizytę Policji ,że ukradła paliwo na stacji lub napadła np.na bank!! emotka

no to szkoda, że sąsiedzi nie zwrócili uwagi. Mojej koleżance z pracy też ukradli tablice, ale wtedy ukradli tablice samochodom z całej ulicy!
myla napisał(a):

ace napisał(a):

Mi ostatnio chcieli ukraść całe koła  emotka

dla mnie takie coś nie powinno podchodzić pod próbę kradzieży, a pod próbę zabójstwa.

Prawo jest za łagodne!

JEZZZU!!! MIAŁAŚ CHOLERNE SZCZĘŚCIE!!!A ile jest takich osób ,które nawet nie zwróciłyby uwagi na jakieś stuki-puki???I co potem??
0 0

ziolko

#6493299 Napisano: 30.05.2018 08:53:20
bruce napisał(a):

Szok...  emotka Niedawno przebite u sąsiada opony w czterech samochodach (jego i goszczących u niego znajomych) wydawały mi się totalnym skandalem, a tu takie coś... emotka emotka

W czerwcu 2 lata temu byliśmy na weselu, wyszliśmy po 3 w nocy, chcemy jechać a tu auto jakoś dziwnie stoi. I co się okazało? Flak! Mąż, chciał czy nie chciał, w weselnym u braniu zaczął zmieniać koło. Chyba dojazdówkę mieliśmy.. Fajnie jechało się o świcie z prędkością 60 km/h, jak słońce wstawało... ptaki śpiewały... tylko powód tak "romantycznej" jazdy był mało przyjemny emotka
I co się okazało? zostało przecięte!! tak samo jak jeszcze kilka innych!! Nie wiem, czy sprawa była zgłoszona na policję, czy nie. Czasami ludzie wolą zapłacić za wulkanizację czy nowe koła, niż tracić czas na policji...
1 brucee 0

assal

#6493321 Napisano: 30.05.2018 09:54:08
Ziolko: Jak wygląda zgłaszanie na policję?
Przykład sprzed paru tygodni. Koleżanka ma m.in. rozwalone szyby w aucie. Zgłasza sprawę na policję: nie ma monitoringu, nic nie zginęło, nie ma sprawy. Tyle. Temat zamknięty.
Więc czy jest sens tracić czas? emotka
0 0

pionas

#6493324 Napisano: 30.05.2018 10:06:35
assal napisał(a):

Przykład sprzed paru tygodni. Koleżanka ma m.in. rozwalone szyby w aucie. Zgłasza sprawę na policję: nie ma monitoringu, nic nie zginęło, nie ma sprawy. Tyle. Temat zamknięty.
Więc czy jest sens tracić czas?  emotka

Ja 3 lata temu miałem podobną sytuację.
Stłukli mi przednią szybę, był świadek, ale za chwilę Pani zmieniła zdanie - uznała że jednak nic nie widziała.
Właściciel terenu ma monitoring ale powiedział że nie działa, Policja mnie przesłuchała, wycenę szyby wzięli z allegro (marka, model, rok produkcji pojazdu) i uznali zrobili wycenę na 250zł, mnie szyba kosztowała 750zł.
Policja umorzyła śledztwo emotka
Ciągle jestem wkurzony o ty...
1 kumulacja 0

jokan

#6493326 Napisano: 30.05.2018 10:25:13
pionas napisał(a):

assal napisał(a):

Ja 3 lata temu miałem podobną sytuację.
Stłukli mi przednią szybę, był świadek, ale za chwilę Pani zmieniła zdanie - uznała że jednak nic nie widziała.
Właściciel terenu ma monitoring ale powiedział że nie działa, Policja mnie przesłuchała, wycenę szyby wzięli z allegro (marka, model, rok produkcji pojazdu) i uznali zrobili wycenę na 250zł, mnie szyba kosztowała 750zł.
Policja umorzyła śledztwo emotka
Ciągle jestem wkurzony o ty...

wg nie szkoda czasu i zachodu...bylam na przesluchaniu o skradziony aparat, z godzine siedzialam, gadalam, zanim ten napisal...i nic z tego...tylko strata czasu....
0 0

ziolko

#6493343 Napisano: 30.05.2018 11:10:31
assal napisał(a):

Nie wiem, jak wygląda zgłaszanie. My nie zgłaszaliśmy, bo byliśmy święcie przekonani, że zwyczajnie na coś wjechaliśmy albo wentyl poszedł. Dopiero po paru dniach dowiedzieliśmy się od kilku osób z wesela, że takich przypadków poprzebijanych opon było więcej.
Czy tamci poszli na policję? nie wiem. 
0 0

joan

#6493350 Napisano: 30.05.2018 11:32:30
jokan napisał(a):

wg nie szkoda czasu i zachodu...bylam na przesluchaniu o skradziony aparat, z godzine siedzialam, gadalam, zanim ten napisal...i nic z tego...tylko strata czasu....

Może i strata czasu, ale kiedyś sobie postanowiłam zgłaszać wszelkie zdarzenia, żeby policji zepsuć statystyki emotka

grandprix

#6493371 Napisano: 30.05.2018 12:05:32
Wkurza mnie "kreatywność" agencji, które w każdym konkursie rozdają badziewne koszulki czy inne piłki. Szkoda, że gwizdków nie dają, byłoby taniej.

joan

#6493437 Napisano: 30.05.2018 15:24:43
cb656 napisał(a):

A wiesz... chyba przedefiniuję swoje wartości i jeszcze się przeproszę ze swoimi wcześniejszymi postanowieniami, by Policji unikać jak swołoczy, bo urzekła mnie ta argumentacja emotka emotka

Kiedyś w tivi pokazano, jak sobie panowie policjanci nagrody przyznali, bo prewencja tak u nich potężna, że "przestępczość spada". A ona wcale nie spada, tylko ludzie zwątpili w służby mundurowe i nie chce im się na komendzie czasu tracić...
0 0

ace

#6493441 Napisano: 30.05.2018 15:32:06
Ja właśnie nie wiem czy zgłaszać kradzież kołpaka. Wczoraj byłam, to mi kobitka kazała sobie na spokojnie wycenić straty... Bo się nie spieszy...A przyjdę "na spokojnie" to mi powiedzą co tak późno... A kwota mała (kołpak będzie mnie kosztował 152zł - mam nadzieję, że drugi przynajmniej nie uszkodzony), to po co zgłaszam...
0 0

ace

#6493525 Napisano: 30.05.2018 23:31:35
ace napisał(a):

Ja właśnie nie wiem czy zgłaszać kradzież kołpaka. Wczoraj byłam, to mi kobitka kazała sobie na spokojnie wycenić straty... Bo się nie spieszy...A przyjdę "na spokojnie" to mi powiedzą co tak późno... A kwota mała (kołpak będzie mnie kosztował 152zł - mam nadzieję, że drugi przynajmniej nie uszkodzony), to po co zgłaszam...

No I poszlam zglosic. Zajelo mi to bagatela prawie 4godz. Ponad 2.5 godz czekania w kolejce (przez 2 godziny bylam pierwsza osoba w kolejce), a zgloszenie zajelo ok godziny ... masakra!