Wkurza mnie...

taalvikki

#6494900 Napisano: 05.06.2018 21:03:04
cb656 napisał(a):

superloser napisał(a):

Ludzie niepełnosprawni albo "tacy sami a jednak inni" muszą sie "do mnie dostosować"!  Dlatego autyzm w Polsce to wstydliwa odmienność a na Zachodzie dostosowuje sie dla nich kinowe seanse. 

To jest terroryzm emocjonalny, a nie empatia. "DAJ MNIE, BO MAM HOROM CURKE".

nie do końca rozumiem nazywanie terroryzmem jakiegoś zachowania w miejscu, gdzie coś jest dozwolone oficjalnie. idę do kina, gdzie dozwolone jest żarcie, to trudno, mój wybór, nie mam żadnego prawa przypie8dalać się do kogoś, kto chrupie popcorn, a według mnie nie powinien. znamy regulaminy. tak jak w konkursach.

a to, czy mnie się to żarcie popcornu na danym filmie podoba czy nie, to już zupełnie inny temat. ja też nie lubię żarcia w kinie, ale gdy idę do kina takiego a takiego, to nie mogę mieć do nikogo pretensji. 
0 0

Gość: chochliczka

#6494905 Napisano: 05.06.2018 21:21:03
Moja druga babcia nie zyje juz 8 lat,a dzis dostalismy pismo z firmy windykacyjnej na jej dane  o kwocie 500 zl do zaplaty.Wczesniej nie bylo zadnych pism, co z tym zrobic? Podobno dlugi sie przedawniaja, na tym pismie od nich jest tylko napisana kwota do zaplaty, nr niby jakiejs umowy i data do kiedy to zaplacic.Nie wiemy o co chodzi, czy faktycznie babacia czegos nie zaplacila, czy to jakies oszustwo?
0 0

#6494909 Napisano: 05.06.2018 21:32:11
cb656 napisał(a):

chochliczka napisał(a):

Moja druga babcia nie zyje juz 8 lat,a dzis dostalismy pismo z firmy windykacyjnej na jej dane  o kwocie 500 zl do zaplaty.Wczesniej nie bylo zadnych pism, co z tym zrobic? Podobno dlugi sie przedawniaja, na tym pismie od nich jest tylko napisana kwota do zaplaty, nr niby jakiejs umowy i data do kiedy to zaplacic.Nie wiemy o co chodzi, czy faktycznie babacia czegos nie zaplacila, czy to jakies oszustwo?

Olej to. Na pewno oszustwo. Babcia mieszkała pod adresem, na jaki przyszło pismo? Firma ma jakąś nazwę? Szukałaś w necie informacji o niej?

Tak,wlasnie mieszkala pod tym adresem, a firma wlasnie znana z windykacji - Ultimo, kurcze nie wiem co robic,8 lat kobieta nie zyje i co teraz nagle sobie przypomnieli?
0 0

anialistopad

#6494912 Napisano: 05.06.2018 21:39:55
J8gchochliczka napisał(a):

cb656 napisał(a):

chochliczka napisał(a):

Olej to. Na pewno oszustwo. Babcia mieszkała pod adresem, na jaki przyszło pismo? Firma ma jakąś nazwę? Szukałaś w necie informacji o niej?

Tak,wlasnie mieszkala pod tym adresem, a firma wlasnie znana z windykacji - Ultimo, kurcze nie wiem co robic,8 lat kobieta nie zyje i co teraz nagle sobie przypomnieli?

Zadzwoń i wyjaśnij. Będą chcieli akt zgonu i nic więcej. Tylko nie daj się wkręcić że Ty to masz splacac
0 0

Claudia77

#6494916 Napisano: 05.06.2018 21:47:33
cb656 napisał(a):

anialistopad napisał(a):

Zadzwoń i wyjaśnij. Będą chcieli akt zgonu i nic więcej. Tylko nie daj się wkręcić że Ty to masz splacac

Dla mnie to śmierdzi szwindlem. Osiem lat milczeli??

po 10 latach się przedawnia z tego co pamiętam, więc poczekali swoje, odsetki urosły i bieg sprawy od wezwania zaczyna się od nowa...
0 0

#6494918 Napisano: 05.06.2018 21:52:16
Dzięki troche mnie pocieszyłyście,ostatnio mam same problemy i stresy i po tym liście dziś to już całkiem się dobiłam emotka
0 0

#6494919 Napisano: 05.06.2018 21:53:34
Claudia77 napisał(a):

cb656 napisał(a):

anialistopad napisał(a):

Dla mnie to śmierdzi szwindlem. Osiem lat milczeli??

po 10 latach się przedawnia z tego co pamiętam, więc poczekali swoje, odsetki urosły i bieg sprawy od wezwania zaczyna się od nowa...

tyle,ze to przyszlo zwyklym listem, zaden polecony ani nic
0 0

donia7

#6494920 Napisano: 05.06.2018 21:55:02
chochliczka napisał(a):

Nie dzwoń, wyrzuć to do kosza. Mój tato w tamtym roku i jego wszystkie siostry też dostali, że mają zapłacić 2 tyś. Te firmy windykacyjne skupują dane ludzi i wysyłają potem dokumenty do zapłaty, strasząc ludzi. Mój tato był u radcy prawnego, który kazał to olać. Niektórzy się nabierają i niestety, płacą.
2 defed, brucee 0

madzia1-s

#6494972 Napisano: 06.06.2018 06:31:37
Kupilam Coccolino za 9,99 bo nie doczytałam ze zakup ma byc za min 10 zł emotka
0 0

ikropka

#6494973 Napisano: 06.06.2018 06:40:21
madzia1-s napisał(a):

Kupilam Coccolino za 9,99 bo nie doczytałam ze zakup ma byc za min 10 zł  emotka

Ja wycofałam się z zakupu tuż po zeskanowaniu produktu, na półce była wyższa cena. Wszędzie Coccolino po 9,99. Widział ktoś gdzieś droższy?
0 0

madzia1-s

#6494974 Napisano: 06.06.2018 06:44:13
ikropka napisał(a):

madzia1-s napisał(a):

Kupilam Coccolino za 9,99 bo nie doczytałam ze zakup ma byc za min 10 zł  emotka

Ja wycofałam się z zakupu tuż po zeskanowaniu produktu, na półce była wyższa cena. Wszędzie Coccolino po 9,99. Widział ktoś gdzieś droższy?

w Rossmanie 10.79 emotka  
0 0

ikropka

#6494976 Napisano: 06.06.2018 07:03:16
madzia1-s napisał(a):

ikropka napisał(a):

madzia1-s napisał(a):

w Rossmanie 10.79 emotka  

Dzięki
0 0

ace

#6494995 Napisano: 06.06.2018 09:42:46
madzia1-s napisał(a):

ikropka napisał(a):

madzia1-s napisał(a):

w Rossmanie 10.79 emotka  

co to za konkurs?

azaflora

#6494997 Napisano: 06.06.2018 09:48:12
ace napisał(a):

madzia1-s napisał(a):

ikropka napisał(a):

madzia1-s napisał(a):

w Rossmanie 10.79 emotka  

co to za konkurs?

nie konkurs - zwrot 10zł
 https://www.miscoccolino.pl/
1 ace 0

Gość: buziolek

#6494999 Napisano: 06.06.2018 09:50:52
madzia1-s napisał(a):

ikropka napisał(a):

madzia1-s napisał(a):

w Rossmanie 10.79 emotka  

do dzisiaj w promocji w Delikatesach Centrum, za 10.99 zł
0 0

rwas

#6495003 Napisano: 06.06.2018 10:02:43
cb656 napisał(a):

buziolek napisał(a):

madzia1-s napisał(a):

ikropka napisał(a):

Ja wycofałam się z zakupu tuż po zeskanowaniu produktu, na półce była wyższa cena. Wszędzie Coccolino po 9,99 Widział ktoś gdzieś droższy?

w Rossmanie 10,79 emotka  

do dzisiaj w promocji w Delikatesach Centrum, za 10,99

emotka Czy ktoś zechce objaśnić ten mechanizm? Bo ja prosty człowiek jestem, to nie rozumiem wyższej filozofii emotka
Na czym polega atrakcja tej "promocji", w której towar jest droższy, niż gdzieś indziej?
I o jaki zakup Coccolino chodzi, bo nie znajduję w bazie niczego aktualnego? emotka

co można dostac gratisemotka
0 0

jokan

#6495006 Napisano: 06.06.2018 10:08:18
rwas napisał(a):

cb656 napisał(a):

buziolek napisał(a):

madzia1-s napisał(a):

ikropka napisał(a):

Ja wycofałam się z zakupu tuż po zeskanowaniu produktu, na półce była wyższa cena. Wszędzie Coccolino po 9,99 Widział ktoś gdzieś droższy?

w Rossmanie 10,79 emotka  

do dzisiaj w promocji w Delikatesach Centrum, za 10,99

emotka Czy ktoś zechce objaśnić ten mechanizm? Bo ja prosty człowiek jestem, to nie rozumiem wyższej filozofii emotka
Na czym polega atrakcja tej "promocji", w której towar jest droższy, niż gdzieś indziej?
I o jaki zakup Coccolino chodzi, bo nie znajduję w bazie niczego aktualnego? emotka

co można dostac gratis emotka

a w biedronce po ile? ostatnio bylo po 12,99
0 0

zawszebeznagrod

#6495069 Napisano: 06.06.2018 12:38:07
Wkurza mnie, i to bardzo kurier GLS...
Przesyłka wysłana z Anglii do Polski pod koniec marca. Opisana nr telefonu, jednak nikt nie pofatygował się, aby zadzwonić pod ten numer. Przesyłka wróciła do Anglii. Została powtórnie wysłana na adres, pod którym zawsze ktoś jest w domu, wraz z nr telefonu. Kurier zostawił ją w Parcel Shopie 24ego maja, bez żadnej informacji o dostarczeniu paczki. Dziś, dzięki skutecznemu systemowi śledzenia Royal Mail dowiedziałem się, ze przesyłka czeka na mnie od dwóch tygodni. Gdybym nie zadzwonił do punktu, okazało się, że po raz drugi przesyłka wróciła do nadawcy... 

Także prywatnie nie skorzystam już z usług GLS'a... 
0 0

zawszebeznagrod

#6495094 Napisano: 06.06.2018 13:20:25
cb656 napisał(a):

zawszebeznagrod napisał(a):

Wkurza mnie, i to bardzo kurier GLS (...) Gdybym nie zadzwonił do punktu, okazało się, że po raz drugi przesyłka wróciła do nadawcy.

Jak rozumiem, w takim zachowaniu kurierów należy upatrywać genezę nicka? emotka
W temacie: w moim mieście akurat też kurier GLS szalenie mnie irytuje, składałem na niego skargę (przeszłą bez echa emotka ) facet jest Kurierem Specjalnej Troski. Pomyłki, kombinacje z doręczaniem i fałszowaniem potwierdzeń (sic!) i jak grochem o ścianę, nadal jeździ i doręcza.

Coś w tym jest... 2 razy się zdarzyło, że pod koniec okresu reklamacji się spytałem czy wysyłali juz nagrody, okazało się że wróciła do nich... Na szczęście byli tak mili, że wysłali ponownie.. Ale kurier w obu przypadkach nie dzwonił... Dlatego lubię DPD (przynajmniej u mnie) - kurier wysyła sms rano do chyba wszystkich kogo ma "na pace" z informacja ze ma paczke i w razie pytan, prosi o kontakt.
0 0

dwaburekoty

#6495111 Napisano: 06.06.2018 14:05:42
Wiecie co.... Wkurza mnie wszystko. Wkurza mnie, że z pracy już mam zero satysfakcji, denerwuje mnie szef. Wkurza mnie, że nie wygrywam w konkursach i loteriach choć bardzo się staram (jedyny plus -1kg od wyksztalcanego nawyku picia dużej ilości wody). Wkurza mnie taka duża liczba konkursów, w których nie zdążę wziąć udziału. Wkurza mnie, że jeszcze lwia część remontu przed nami. Wkurza mnie, że mi się nie chce posprzątać w samochodzie. Wkurza mnie, że nie mam czasu dokończyć książki (ciotka Poldi i sycylijskie lwy-polecam!). Wkurzam się, że pierogi z kapustą i grzybami nie były tak dobre jak powinny być. Wkurzaja mnie porażki....