Wkurza mnie...

agakaz2

#6524575 Napisano: 01.09.2018 11:06:48
bruce napisał(a):

synk napisał(a):

wkurza mnie pogoda...dziś i jutro będzie śliczna (a wcześniej zapowiadali deszcz)...zamiast spędzić czas na wycieczce gdzieś w nieznane, muszę iść na wesele...

U mnie leje.  emotka

u mnie też deszcz A my dziś koncert mamy na wolnym powietrzu eh
1 brucee 0

tosca

#6524653 Napisano: 01.09.2018 19:55:35
agakaz2 napisał(a):

bruce napisał(a):

synk napisał(a):

wkurza mnie pogoda...dziś i jutro będzie śliczna (a wcześniej zapowiadali deszcz)...zamiast spędzić czas na wycieczce gdzieś w nieznane, muszę iść na wesele...

U mnie leje.  emotka

U mnie również emotka  Leje cały dzień do tej pory i nie ma najmniejszych widoków, że w końcu przestanie, a w łazience zalega masa prania, którego nie mając gdzie powiesić, nawet nie ruszam ( suszenie na zewnątrz ze względu na deszcz odpada, a na strychu zero przewiewu ). Temperatura powietrza też się znacznie obniżyła. Dziś przy otwartym oknie zmarzłam, nabierając nieodpartego wrażenia, że jesień nieuchronnie zaczyna zbliżać się wielkimi krokami. Tfu, tfu!...Lepiej nie, bo strasznie nie nawidzę tej pory roku! Jesienna aura działa na mnie wyjątkowo źle, więc nie pozostaje nic innego, jak tylko modlić się, aby moje ukochane słonko zechciało jeszcze zaświecić... emotka  
0 0

zaczytana-pola

#6524654 Napisano: 01.09.2018 20:02:58
synk napisał(a):

Ja tam nic nie muszę. Jak nie chcę, to nie idę i na przyszłość Tobie polecam. Po co się zmuszać? emotka

W temacie wkurza mnie brak deszczu. Co prawda fajnie, ciepło, ale w lesie susza i grzybów nie ma emotka

calliope

#6524655 Napisano: 01.09.2018 20:06:51
tosca napisał(a):

agakaz2 napisał(a):

bruce napisał(a):

synk napisał(a):

U mnie leje.  emotka

U mnie również emotka  Leje cały dzień do tej pory i nie ma najmniejszych widoków, że w końcu przestanie, a w łazience zalega masa prania, którego nie mając gdzie powiesić, nawet nie ruszam ( suszenie na zewnątrz ze względu na deszcz odpada, a na strychu zero przewiewu ). Temperatura powietrza też się znacznie obniżyła. Dziś przy otwartym oknie zmarzłam, nabierając nieodpartego wrażenia, że jesień nieuchronnie zaczyna zbliżać się wielkimi krokami. Tfu, tfu!...Lepiej nie, bo strasznie nie nawidzę tej pory roku! Jesienna aura działa na mnie wyjątkowo źle, więc nie pozostaje nic innego, jak tylko modlić się, aby moje ukochane słonko zechciało jeszcze zaświecić... emotka  

U mnie jest tak samo zimno, buro i deszczowo. emotka Koncert też jakiś zaplanowali na zakończenie wakacji ale nie idę bo nie mam zamiaru zamarznąć i iść po tym błocie, a już jedne buty mi przemokły. Ja chcę upały  emotka

staszek

#6524660 Napisano: 01.09.2018 20:18:55
Claudia77 napisał(a):

taalvikki napisał(a):

wkurza mnie, że ludzie działają nie tak, jak chcą, tylko tak, jak SIĘ ROBI. bo po szkole to trza na studia, po studiach ślub i - a jakże - weselicho. po roku dziecko i oczywiście żłobek, bo nie ma to jak zostawić dzieciaka obcej kobiecie pół roku po urodzeniu. itd. itd. ludzkość nie myśli, ludzie zachowują się jak automaty, a potem zdziwieni, że coś jest nie tak. 

sorki, ale w moim otoczeniu nie mam takich osób, wręcz wszystko z reguły jest odwrotnie, nawet w moim przypadku, więc ja nie wiem skąd takie wnioski...ja nigdy bym na to nie wpadła.), a poza tym myślę, że właśnie dzisiaj ludzie są bardziej świadomi swoich wyborów, bo z roku na rok kobiety rodzą coraz później dzieci, coraz później wychodzą za mąż, lub wręcz żyją w związkach nieformalnych, a i przy szukaniu pracy nie biorą byle czego, takie obserwacje mam właśnie ja.)

Dokładnie to samo miałam napisać :) chyba że taalvikki żyje w jakiejś komunie  gdzie takie zachowania są przymusem, a nie wyborem. I otaczają ją tylko ludzie bez własnego zdania. Przeprowadź się, zmień otoczenie, powinno pomóc emotka

andziulka21

#6524667 Napisano: 01.09.2018 22:13:45
Wkurza mnie i jednocześnie boli, kiedy widzę mojego męża smutnego, bo jego rodzice mają nas i naszego synka w głębokim poważaniu, a widzą tylko córeczkę.. 
Ehh.. 
Mamy siebie, damy radę.. 

stamp2

#6524671 Napisano: 01.09.2018 22:52:36
calliope napisał(a):

tosca napisał(a):

agakaz2 napisał(a):

bruce napisał(a):

synk napisał(a):

U mnie leje.  emotka

U mnie jest tak samo zimno, buro i deszczowo. emotka Koncert też jakiś zaplanowali na zakończenie wakacji ale nie idę bo nie mam zamiaru zamarznąć i iść po tym błocie, a już jedne buty mi przemokły. Ja chcę upały  emotka

emotka gdzie Wy ludzie mieszkataemotka emotka emotka u mnie pogoda emotka bajka -cieplutko, ale ani sladu deszczu, czy afrykańskiego żaru
0 0

calliope

#6524695 Napisano: 02.09.2018 08:18:43
stamp2 napisał(a):

Dolny Śląsk, chwilowo nie zapraszam emotka
0 0

agakaz2

#6524696 Napisano: 02.09.2018 08:23:07
calliope napisał(a):

stamp2 napisał(a):

koncert w strugach deszczu

1 calliope 0

calliope

#6524697 Napisano: 02.09.2018 08:32:10
agakaz2 napisał(a):

calliope napisał(a):

stamp2 napisał(a):

koncert w strugach deszczu

Mam nadzieję, że pomimo niesprzyjających okoliczności przyrody się wybawiłaś emotka
1 agakaz2 0

calliope

#6524704 Napisano: 02.09.2018 08:55:11
Jeszcze mnie wkurza to, że dopiero teraz przeczytałam na jednym z portali, że mój wczorajszy plenerowy koncert z powodu pogody przenieśli do budynku w centrum kultury, w którym na pewno było ciepło i sucho emotka .
1 brucee 0

calliope

#6524760 Napisano: 02.09.2018 12:21:18
bruce napisał(a):

calliope napisał(a):

Jeszcze mnie wkurza to, że dopiero teraz przeczytałam na jednym z portali, że mój wczorajszy plenerowy koncert z powodu pogody przenieśli do budynku w centrum kultury, w którym na pewno było ciepło i sucho emotka .

Teraz wypatrzyłam na FB, u mnie dziś też będzie się działo emotka emotka , a tu mnóstwo chmur i chyba lada moment też poleje emotka :
https://www.faceb.../?type=3&theater

To wczoraj mieliście Ewę Farnę i dziś Golców, na obu kiedyś byłam i polecam! emotka
1 brucee 0

calliope

#6524813 Napisano: 02.09.2018 19:12:20
bruce napisał(a):

calliope napisał(a):

Teraz wypatrzyłam na FB, u mnie dziś też będzie się działo emotka emotka , a tu mnóstwo chmur i chyba lada moment też poleje emotka :
https://www.faceb.../?type=3&theater

bruce i jak pogoda, przejaśniło się? Idziesz na te koncerty?  emotka U nas już na szczęście wszystko wraca do normy emotka
1 brucee 0

calliope

#6524832 Napisano: 02.09.2018 20:16:42
bruce napisał(a):

Leje... emotka

Ech to pewnie od nas się przemieściło emotka emotka
1 brucee 0

pani-filifionka

#6524857 Napisano: 02.09.2018 21:24:35
Czy w ogóle opłaca się pisać w zgłoszeniach cokolwiek innego niż wierszyki? Mam wrażenie, że nic innego nie ma prawa wygrać i mega mnie to wkurza emotka
1 taalvikki 0

venix

#6524872 Napisano: 02.09.2018 22:09:31
pani-filifionka napisał(a):

Czy w ogóle opłaca się pisać w zgłoszeniach cokolwiek innego niż wierszyki? Mam wrażenie, że nic innego nie ma prawa wygrać i mega mnie to wkurza emotka

niektóre agencje nie trawią takiej twórczości emotka
0 0

pani-filifionka

#6524878 Napisano: 02.09.2018 22:20:37
Chciałam dziś w konkursie wygrać
Bo ze szczęściem trzeba igrać
Więc zgłoszenie napisałam
Piękną prozą - i wysłałam
A tu znowu ten sam wynik
(wcale nie jest ze mnie cynik!)
Dzień jak co dzień - rymowanka
I od Ani i od Janka
Rymy proste z Częstochowy
Łatwo mogą przyjść do głowy
Może jutro zamiast prozy
Też napiszę, moi drodzy
Wierszyk krótki i zabawny,
Szybki, łatwy, lekkostrawny
Wygram swą nagrodę wielką- 
Już nie będę marzycielką!

emotka

taalvikki

#6524881 Napisano: 02.09.2018 22:38:53
pani-filifionka napisał(a):

czasami ma prawo wygrać, ale jest to rzadkość i raczej nie w konkursach promocyjnych. ale ostatnio tak mi się dostało tu za wyśmiewanie częstochowy, że już nie mam siły więcej pisać nic o gustach jury i o tym, co to ludzie uważają za twórczość.

ktoś tu mówi, że prozy z jakimś środkiem stylistycznym innym niż rym się nie da zrozumieć, a rymowankę bez składu i ładu tak. no dobra, ale jeżeli tak jest, to co to mówi o nas, jako ludziach? emotka

jeżeli ktoś tandetne rymowanki wybiera, to dlatego, że:
1. naiwnie uważa, że napisać rym w stylu noc: moc jest trudniej niż zrobić porównanie prozą (ahahahaha)
2. większość zgłoszeń, które czyta, to takowe rymowanki (ergo: konkursowicze niejako sami przyzwyczajają komisje do tego, że w konkursach pisuje się płaskim rymem).

tak, czy tak, jednak ludzkość jest w większości pozbawiona polotu i jeżeli ktoś chce z tym walczyć, to musi się liczyć z niezbyt korzystnymi reakcjami, delikatnie mówiąc. (komentarze o tym, że chcę by wszyscy słuchali jazzu za 3,2,1...)

----------------------------------------------------------
wkurzają mnie nie tyle rymowanki (nie mylić z poezją), co ludzie, którzy, pisząc je, NAPRAWDĘ myślą, że tworzą coś lepszego niż bardziej złożona proza. emotka
0 0

Gość: buziolek

#6525072 Napisano: 03.09.2018 15:25:34
Dzisiaj  się dowiedziałam że na lay's Mila trzeba kupić 2 paczki lay's a nie jedną. 4 reczniki wygrane i odesłane paragony, więc już nie czekam na wyniki z deskorolkami emotka  pierwszy raz zdarzyło mi się kupić złe produkty na konkurs emotka   Nie wiem jak czytałam regulamin emotka
0 0

agakaz2

#6525094 Napisano: 03.09.2018 15:55:28
bruce napisał(a):

cb656 napisał(a):

bruce napisał(a):

Leje... emotka

Opady przemieszczające się w kierunku północno zachodnim, zanikające (słabnące) http://meteo.org.pl/radary

Wiem, leje się zmieniły w prażenia. Uff, jak gorąco!  emotka

już wolę to gorąco.
wkurza mnie ból łokcia idę jutro do lekarza
1 brucee 0