Wkurza mnie...

mugolinka

#6564384 Napisano: 17.01.2019 07:48:19
opinie.pl. Nie ma żadnego paragrafu dotyczących ograniczeń na jedno gospodarstwo. Po czym w dniu wypłaty zebranych środków ja i mąż dostajemy info o zablokowaniu kont i tym samym brak wypłaty. To nic ,że jesteśmy tam dwa lata. To nic ,że to nie pierwsza wpłata na wspólne konto bankowe. To nic ,że wysyłam wyciąg z konta ( oczywiście z zatuszowanymi pewnymi danymi) na dowód ,że ,, jest nas dwoje" A nie ,że jestem Panem i Panią X - dwa w jednym. Odwołuję się z konkretnym uzasadnieniem , pewną wygraną i dowodami po czym otrzymuję odpowiedź- że w obu kontach dane się dublują . Nosz kur... skoro Pan X jest moim mężem, mamy ten sam metraż domu, mamy wspólne dzieci i to samo konto oraz sprzęt w domu w tym laptop z tym samym IP to chyba normalne ,że się dane pokrywają.... 
Więc jeśli macie tam więcej niż jedno konto... uważajcie bo miesiąc, rok, dwa lata wyzyskiwania danych mogą zostać wam w ten sposób wynagrodzone.
2 brucee, bethy 0

Gość: kasiaj110

#6564397 Napisano: 17.01.2019 08:43:37
bruce napisał(a):

mugolinka napisał(a):

opinie.pl. Nie ma żadnego paragrafu dotyczących ograniczeń na jedno gospodarstwo. Po czym w dniu wypłaty zebranych środków ja i mąż dostajemy info o zablokowaniu kont i tym samym brak wypłaty. To nic ,że jesteśmy tam dwa lata. To nic ,że to nie pierwsza wpłata na wspólne konto bankowe. To nic ,że wysyłam wyciąg z konta ( oczywiście z zatuszowanymi pewnymi danymi) na dowód ,że ,, jest nas dwoje" A nie ,że jestem Panem i Panią X - dwa w jednym. Odwołuję się z konkretnym uzasadnieniem , pewną wygraną i dowodami po czym otrzymuję odpowiedź- że w obu kontach dane się dublują . Nosz kur... skoro Pan X jest moim mężem, mamy ten sam metraż domu, mamy wspólne dzieci i to samo konto oraz sprzęt w domu w tym laptop z tym samym IP to chyba normalne ,że się dane pokrywają.... 
Więc jeśli macie tam więcej niż jedno konto... uważajcie bo miesiąc, rok, dwa lata wyzyskiwania danych mogą zostać wam w ten sposób wynagrodzone.

emotka  Nawet trudno mi to cenzuralnie skomentować.  emotka
A w temacie: nieustannie wkurza mnie "megaintelygietna zabawa": "ko zna miasto bez A?". emotka emotka

Rybnik emotka no i Sosnowiec  

W temacie wkurza mnie dzisiejsza pogoda- był śnieg było tak pięknie a teraz masakra- wszystkie buty przemoczone emotka
1 brucee 0

bethan

#6564455 Napisano: 17.01.2019 11:33:43
bruce napisał(a):

A w temacie: nieustannie wkurza mnie "megaintelygietna zabawa": "ko zna miasto bez A?". emotka emotka

Opole, Sopot, Oborniki, Ostrów, Wołów, Brzeg...
1 brucee 0

tadziuuu

#6564462 Napisano: 17.01.2019 11:41:14
bethan napisał(a):

bruce napisał(a):

Umsturdum, Werszewu, Kruków... 

edit... a mnie wkurza w pracy że ludzie zajmują się tym czym nie muszą a narzekają na obciążenia stanowisk przez co nie wyrabiają się z zadaniami ich dotyczącymi...

andziulka21

#6564463 Napisano: 17.01.2019 11:47:50
mugolinka napisał(a):

Haha, myślałam, że tylko ja to dostałam emotka jaja na całego, już nie mam siły się z nimi kłócić, bo oni i tak wiedzą lepiej emotka

bethan

#6564464 Napisano: 17.01.2019 11:52:44
tadziuuu napisał(a):

edit... a mnie wkurza w pracy że ludzie zajmują się tym czym nie muszą a narzekają na obciążenia stanowisk przez co nie wyrabiają się z zadaniami ich dotyczącymi...

Skoro się zajmują, to widać jednak muszą.

delvitto

#6564465 Napisano: 17.01.2019 11:54:07
bethan napisał(a):

bruce napisał(a):

Ełk, Szczecin, Gorzów, Słubice, Łódź, Kołobrzeg, Świnoujście, Zgorzelec, Lublin, trochę tego jest emotka
1 brucee 0

tadziuuu

#6564467 Napisano: 17.01.2019 11:58:36
bethan napisał(a):

tadziuuu napisał(a):

no właśnie nie muszą a na siłę próbują w czyjeś buty wchodzić emotka
0 0

joan

#6564474 Napisano: 17.01.2019 12:21:27
tadziuuu napisał(a):

(...) a mnie wkurza w pracy że ludzie zajmują się tym czym nie muszą a narzekają na obciążenia stanowisk przez co nie wyrabiają się z zadaniami ich dotyczącymi...

Też mnie to zawsze wkurzało emotka Do godziny 15. Allegro, Facebook i wszelkie pitu pitu oraz załatwianie spraw prywatnych, a potem robienie z siebie męczennika, co ma tyyyle pracy i znów musi trzepać nadgodziny emotka
1 aneta411 0

cudaczek121

#6564477 Napisano: 17.01.2019 12:25:10
mugolinka napisał(a):

No proszę, to jednak na Opinie.pl przychodzą jakieś ankiety i da się tam nawet coś zarobić emotka No bo ja często czytam komentarze obcych ludzi w necie,że "te wszystkie portale ankietowe to ściema i nawet 5 złotych tam nie da się zarobić" emotka To jest taka prawda z gatunku guzik-prawda.Swoją drogą co to za problem pójść do banku i utworzyć osobne konto choćby np. w celach wygranych przelewów konkursowych/ankietowych,żeby oni w tych agencjach/panelach się nie czepiali potememotka Rozumiem, że ktoś tak bardzo kocha partnera/ partnerkę,że nie mają przed sobą tajemnic,że niby zaufanie i te sprawy,ale jednak nie popieram dzielenia konta bankowego z kimkolwiek.Przez długie lata mój ojciec miał jako współposiadacz dostęp do mojego konta (ale ja do jego konta oczywiście wglądu nie miałam emotka ), ale jakieś 2 lata temu poszłam do banku i go z niego wykolegowałamemotka Gdy się o tym po kilku dniach zorientował, to się powkurzał i się zdziwił,że nie raczyłam go poinformować o odcięciu dostępu, ale nie było tam żadnych jego pieniędzy.A mnie wnerwiał fakt,że za każdym razem, gdy przelewał mi wynagrodzenie za moją pracę w biurze, miał wgląd w moje wydatki i je komentował emotka Za każdym razem jak chciałam coś w banku załatwić, to on musiał być przy tym obecny,wrr.  Dlatego obiecałam sobie,że już absolutnie nigdy z nikim- z mamą, ojcem, siostrami, ewentualnym partnerem nie chcę mieć wspólnego konta.Moja mama w ogóle nie potrafi zalogować się na swoje konto bankowe ani zrobić przelewu, więc ja znam login i hasło do jej konta, ale za każdym razem, kiedy prosi mnie o zalogowanie się i zrobienie przelewu/sprawdzenie wydatków i wpływów, czuję dyskomfort psychiczny.Jeśli ktoś jest w pełni sprawny umysłowo, zdrowy i nieubezwłasnowolniony, to jednak powinien mieć osobne konto, taką swoją prywatną przestrzeń.Mam konto w ING, darmowe przelewy, jak robię transakcje kartą na 300 zł w miesiącu (a robię takie zawsze), to nawet mi tych 7 złotych za prowadzenie konta nie pobierają, więc jest ok.Jedynie jak robię przelew z konta oszczędnościowego na konto w obcym banku, to zżera mi 9 złotych, dlatego robię tak raz na ruski rok i mnie to 'nie boli'.
0 0

cudaczek121

#6564479 Napisano: 17.01.2019 12:32:33
bethan napisał(a):

tadziuuu napisał(a):

Nie muszą,ale chcą emotka Ja bym dostała hopla, gdybym musiała przez bite 8 godzin w pracy zajmować się tylko sprawami zawodowymi.Mamy zgodę na "uskutecznianie prywaty" w pracy, pod warunkiem, że robota jest zrobiona emotka Klienci i szefostwo są zadowoleni, więc jest ok.Choć nie powiem, listopad- grudzień to była ciężka harówa i na "odmóżdżenie" w pracy nie było czasu.Ale teraz początek roku i mało się dzieje w pracy, to np. robimy porządki we własnych biurkach tudzież pomieszczeniu służbowym emotka Jeśli jest taka potrzeba umiemy spiąć pośladki.
1 brucee 0

bethan

#6564483 Napisano: 17.01.2019 12:40:33
Skoro się zajmują, to widać jednak muszą. no właśnie nie muszą a na siłę próbują w czyjeś buty wchodzić emotka

Well, to był sarkazm.
1 tadziuuu 0

tadziuuu

#6564485 Napisano: 17.01.2019 12:43:53
bethan napisał(a):

no właśnie nie muszą a na siłę próbują w czyjeś buty wchodzić emotka

Well, to był sarkazm. wkurzony człowiek nie łapie emotka  
1 bethan 0

joan

#6564491 Napisano: 17.01.2019 12:54:02
cudaczek121 napisał(a):

(...) Swoją drogą co to za problem pójść do banku i utworzyć osobne konto choćby np. w celach wygranych przelewów konkursowych/ankietowych,żeby oni w tych agencjach/panelach się nie czepiali potem emotka Rozumiem, że ktoś tak bardzo kocha partnera/ partnerkę,że nie mają przed sobą tajemnic,że niby zaufanie i te sprawy,ale jednak nie popieram dzielenia konta bankowego z kimkolwiek. (...)

Jeśli ktoś nie ma stałych dochodów i konkretnego obrotu na koncie & transakcji kartą np. na 500 zł/m-c, banki pobierają opłaty za prowadzenie konta + posiadanie karty. I masz np. rocznie: 12 x 8 zł + 15 zł, czyli 111 zł opłat. Zatem w przypadku gdy ktoś niewiele zarabia na ankietach, odrębne konto mu się zwyczajnie nie opłaca.

mugolinka

#6564492 Napisano: 17.01.2019 12:55:00
cudaczek121 napisał(a):

Swoją drogą co to za problem pójść do banku i utworzyć osobne konto choćby np. w celach wygranych przelewów konkursowych/ankietowych,żeby oni w tych agencjach/panelach się nie czepiali potem emotka Rozumiem, że ktoś tak bardzo kocha partnera/ partnerkę,że nie mają przed sobą tajemnic,że niby zaufanie i te sprawy,ale jednak nie popieram dzielenia konta bankowego z kimkolwiek.

Tu też mogłabym napisać ,, wkurza mnie": bo był czas ,że miałam swoje konto. Potem drugie. I za każdym razem okazało się ,że darmowe okazało się być nie- darmowe. Zawsze jakiś tam 1 zł za kartę lub 1 za prowadzenie. Kiedy był czas,że nie było wpływów to trzymanie takiego konta było bez sensu.  Potem przy małżeństwie kiedy przestało istnieć moje-twoje i niemal wszystkie  sprawy wydatkowe to wspólne sprawy to tak jest po prostu łatwiej... i taniej. Ale nigdy nie miałam z tym problemów. I bywało że oboje wygrywaliśmy i nikt się nie czepiał

andziulka21

#6564493 Napisano: 17.01.2019 12:55:26
cudaczek121 napisał(a):

mugolinka napisał(a):

No proszę, to jednak na Opinie.pl przychodzą jakieś ankiety i da się tam nawet coś zarobić emotka No bo ja często czytam komentarze obcych ludzi w necie,że "te wszystkie portale ankietowe to ściema i nawet 5 złotych tam nie da się zarobić" emotka To jest taka prawda z gatunku guzik-prawda.Swoją drogą co to za problem pójść do banku i utworzyć osobne konto choćby np. w celach wygranych przelewów konkursowych/ankietowych,żeby oni w tych agencjach/panelach się nie czepiali potem emotka Rozumiem, że ktoś tak bardzo kocha partnera/ partnerkę,że nie mają przed sobą tajemnic,że niby zaufanie i te sprawy,ale jednak nie popieram dzielenia konta bankowego z kimkolwiek.Przez długie lata mój ojciec miał jako współposiadacz dostęp do mojego konta (ale ja do jego konta oczywiście wglądu nie miałam emotka ), ale jakieś 2 lata temu poszłam do banku i go z niego wykolegowałam emotka Gdy się o tym po kilku dniach zorientował, to się powkurzał i się zdziwił,że nie raczyłam go poinformować o odcięciu dostępu, ale nie było tam żadnych jego pieniędzy.A mnie wnerwiał fakt,że za każdym razem, gdy przelewał mi wynagrodzenie za moją pracę w biurze, miał wgląd w moje wydatki i je komentował emotka Za każdym razem jak chciałam coś w banku załatwić, to on musiał być przy tym obecny,wrr.  Dlatego obiecałam sobie,że już absolutnie nigdy z nikim- z mamą, ojcem, siostrami, ewentualnym partnerem nie chcę mieć wspólnego konta.Moja mama w ogóle nie potrafi zalogować się na swoje konto bankowe ani zrobić przelewu, więc ja znam login i hasło do jej konta, ale za każdym razem, kiedy prosi mnie o zalogowanie się i zrobienie przelewu/sprawdzenie wydatków i wpływów, czuję dyskomfort psychiczny.Jeśli ktoś jest w pełni sprawny umysłowo, zdrowy i nieubezwłasnowolniony, to jednak powinien mieć osobne konto, taką swoją prywatną przestrzeń.Mam konto w ING, darmowe przelewy, jak robię transakcje kartą na 300 zł w miesiącu (a robię takie zawsze), to nawet mi tych 7 złotych za prowadzenie konta nie pobierają, więc jest ok.Jedynie jak robię przelew z konta oszczędnościowego na konto w obcym banku, to zżera mi 9 złotych, dlatego robię tak raz na ruski rok i mnie to 'nie boli'.

Szanuje Twoje zdanie, natomiast wydaje mi się, że zakładanie konta bankowego, aby dostać raz na rok 20 zł przelewu z panelu z ankietami jest bez sensu. Nie rozumiem Twojego poglądu odnośnie wspólnego konta z partnerem, bo nie wyobrażam sobie żeby mąż z żoną ukrywali przed sobą pieniadze/wydatki itp, to jest chore. 
Btw nigdy nie miałam konta z rodzicami, to dopiero dziecinna sprawa, by dorosły człowiek pytał taty czy może wydać 2 zł emotka
0 0

cudaczek121

#6564512 Napisano: 17.01.2019 13:54:09
andziulka21 napisał(a):

Szanuje Twoje zdanie, natomiast wydaje mi się, że zakładanie konta bankowego, aby dostać raz na rok 20 zł przelewu z panelu z ankietami jest bez sensu. Nie rozumiem Twojego poglądu odnośnie wspólnego konta z partnerem, bo nie wyobrażam sobie żeby mąż z żoną ukrywali przed sobą pieniadze/wydatki itp, to jest chore. 
Btw nigdy nie miałam konta z rodzicami, to dopiero dziecinna sprawa, by dorosły człowiek pytał taty czy może wydać 2 zł emotka

Ja to patrzę na te sprawy trochę innym okiem, z perspektywy singielki. Obawiam się,że ja to już do końca życia będę musiała gdzieś jednak pracować zawodowo  i tym samym mieć stały wpływ na konto,aby nie pobierali mi opłat za pobieranie konta.A co do konta wspólnego z ojcem, to było ono zakładane w momencie, gdy jeszcze nie pracowałam,więc raczej nie miałam w tej kwestii nic do powiedzenia.No,ale miarka się przebrała, gdy chciałam pożyczyć koleżance kasę, a przelew robiłam na konto jej męża, bo tak sobie życzyła.Mój ojciec to przyfilował, zupełnie nie skojarzył mojej koleżanki z tym nazwiskiem (zna ją tylko pod panieńskim, a ona ma teraz podwójne) i zaczął się na mnie wydzierać i wyzywać, że "jakiemuś obcemu facetowi z serwisu mydarling" przelewam 10 tysięcy złotychemotka Bardzo mnie to ubodło,że ma o własnej córce takie zdanie.Może i jestem naiwna,ale nie aż tak.Nawet na żadnym portalu randkowym nie mam konta.

isiulka

#6564517 Napisano: 17.01.2019 14:06:30
Normalnie jem popcorn czytając te komentarze emotka  
piwinien być wątek popraw sobie humor tekstami z tego forum emotka

tereniagno

#6564589 Napisano: 17.01.2019 18:23:20
Ale wkurzyłam się dziś.Nie dość,że nic w tym roku nie wygrałam,to w ub. tygodniu kupiłam w Kauflandzie towar za 35zł na konkurs(potrzebowałam Vanish) i ubzdurałam sobie, że konkurs trwa do 21.01. Dziś chciałam wysłać zgłoszenie, patrzę, a tu koniec, tylko do 16.01. Paragon poszedł się bujać emotka emotka
0 0

kalmia86

#6564758 Napisano: 18.01.2019 11:31:18
wszędzie pudło!
0 0