Wkurza mnie...

patyk

#6564777 Napisano: 18.01.2019 12:33:01
Wkurza mnie sieć Play. Niedawno przeszłam do nich z innej sieci i miałam mieć 6 miesięcy bez abonamentu. Teraz przysylaja mi normalne rachunki, poszłam zapytać ocb a tu się okazuje że młody chłopak z którym podpisywałam umowę sobie źle kliknal i wybrał w systemie zła promocje... Oni teraz twierdzą że mam się udać bezpośrednio do niego, i odkręcić to... A on już nie pracuje. Śmiech na sali, napisałam odwołanie i nie odpuszczę ale łażenie i załatwianie tego w końcówce ciąży to nic przyjemnego.... 

Poza tym wkurza mnie że widoczna ciąża nikogo nie rusza i przepuszczenie w kolejce ciężarnej też nikomu do głowy nie przychodzi. Ja się nie spodziewam jakiegoś mega ulgowego traktowania ale kiedy stoję w kolejce z brzuchem większym ode mnie i z małym dzieckiem to fajnie jakby czasem się ktoś zlitowal. Raz kasjerka chciała mnie obsłużyć poza kolejka to się nasluchalam i spojrzeń od ludzi tyle że aż czułam się jak oszust i leń jakiś. 
1 brucee 0

staszek

#6564778 Napisano: 18.01.2019 12:36:37
patyk napisał(a):

Wkurza mnie sieć Play. Niedawno przeszłam do nich z innej sieci i miałam mieć 6 miesięcy bez abonamentu. Teraz przysylaja mi normalne rachunki, poszłam zapytać ocb a tu się okazuje że młody chłopak z którym podpisywałam umowę sobie źle kliknal i wybrał w systemie zła promocje... Oni teraz twierdzą że mam się udać bezpośrednio do niego, i odkręcić to... A on już nie pracuje. Śmiech na sali, napisałam odwołanie i nie odpuszczę ale łażenie i załatwianie tego w końcówce ciąży to nic przyjemnego.... 

Poza tym wkurza mnie że widoczna ciąża nikogo nie rusza i przepuszczenie w kolejce ciężarnej też nikomu do głowy nie przychodzi. Ja się nie spodziewam jakiegoś mega ulgowego traktowania ale kiedy stoję w kolejce z brzuchem większym ode mnie i z małym dzieckiem to fajnie jakby czasem się ktoś zlitowal. Raz kasjerka chciała mnie obsłużyć poza kolejka to się nasluchalam i spojrzeń od ludzi tyle że aż czułam się jak oszust i leń jakiś. 

Jak się nie upomnisz sama to mało osób przepuści, niestety emotka dlatego ja zawsze jak była kolejka wbijałam się przed. I Tobie polecam emotka
0 0

nanajka81

#6564782 Napisano: 18.01.2019 12:42:13
patyk napisał(a):

oj współczuje emotka jak byłam w ciąży to wszyscy traktowali mnie jak intruza, w autobusie to rzadko kiedy kto ustąpił miejsce nie wspominając że w Rossmanie jak Pani chciała mnie obsłużyć poza kolejką (byłam w 9 miesiącu) to Pan się wydarł że co to ma byc, on stoi i czeka... Brak słów. Odnośnie burdelu w telekomunikacji: mój mąż od 4 miesięcy buja się z Orange. Po milionie lat porzuciliśmy neostradę. Sprzęt oddany, wszystko popłacone, mąż już czwarty raz dostaje informację że ma oddać sprzęt i zapłacić 300 zł karnych odsetek. Nie pomaga co miesięczne wyjaśnianie sytuacji, wysyłanie zeskanowanego papieru na którym jak byk pisze że sprzęt oddany...  Ehhhh
0 0

anialistopad

#6564783 Napisano: 18.01.2019 12:42:44
To w Olsztynie ludzie sa fajniejsi. Tez jestem w ciazy i jak widza nie ma problemu,przepuszcza w kolejce do kasy. Do lekarza nie czekam w kolejce ,a w autobusie ustapia miejsca. I to zawsze sa starsi panowie lub mlode chlopaki,starsze kobiety juz takie chetne nie sa ,ale tez pomocne bywaja

Astronautka

#6564788 Napisano: 18.01.2019 13:00:02
patyk napisał(a):

dam Ci radę co ja robiłam... podchodziłam do ochroniarza i zadawałam pytanie czy w tym sklepie kobiety w ciąży obsługiwane są poza kolejnością i wiesz co? zawsze szli ze mną do kasy i kasjerka miała za zadanie obsłużyć mnie pierwszą...w niektórych sklepach np Pepco czy Rosman to kasjerka widząc mnie sama wołała mnie do kasy...
1 tadziuuu 0

prosiaczek

#6564800 Napisano: 18.01.2019 13:33:52
mnie wszyscy przepuszczali, kasjerki wołały, klienci wpychali przed siebie. musiałam chyba źle wyglądać. emotka ale kilka razy poprosiłam "przepraszam, czy mogę skorzystać z pierwszeństwa?" i spojrzenia jeśli jakieś były to miałam w nosie, bo zajęta byłam zakupami. bohaterkę zgrywałam (nie wiem czemu, jakieś zaćmienie) dzień przed porodem na poczcie. i zemdlałam. więc nie świruj emotka wiecznie w ciąży nie będziesz, pros o pierwszeństwo, kiedyś Ty kogoś wpuścisz.

mama-l-k-m

#6564813 Napisano: 18.01.2019 13:58:52
Byłam 3 razy w ciąży i niestety w naszym kraju, w naszym otoczeniu to bardzo kuleje aby kobietom ciężarnym miejsca lub w kolejce przepuścić. Nauczyłam się dzięki swoim doświadczeniom inne przyszłe mamy przepuszczać w sklepie lub u lekarza jeżeli moja gromadka akurat nie woła że chce siku lub zasypia na stojąco. Chyba my mamy wiemy jak czasami nie przeszkadza nam stać w kolejce 15min a czasami 5 min jest zwyczajnie koszmarem kiedy maluch uwiera na pęcherz lub kręgosłup boli od powiększającego się brzucha.
Najbardziej rozwaliła mnie sytuacja kiedy miesiąc przed rozwiązaniem byłam z chłopcami w kauflandzie a Pan widział że zmierzamy do kas expresem nas jeszcze wyprzedził i stanął przede mną, uśmiechnęłam się do niego jeszcze bo akurat wtedy bardzo dobrze się czułam i nie miałam ochoty na niepotrzebne wymiany zdań. Ale za to inny młody mężczyzna miesiąc po urodzeniu córki przepuścił mnie w kolejce w Biedronce, przecież nie będę tłumaczyć że ja już urodziłam a to pozostałości po ciąży emotka
Ostatnio byłam z chłopcami u lekarza na kontroli po chorobie i weszła mama z małym 3mc dzieckiem. Przychodnia pełna chorych dzieci a ona się pyta kto ostatni. Mówię jej że niech się spyta Pań przede mną czy ją przepuszczą bo ja mogę te 10min dłużej poczekać a szkoda aby maluszek złapał zapalenie oskrzeli bo dzieci tak kaszlały lub zapalenie spojówki bo też z tym dzieci akurat siedziały. Całe szczęście mamy były wyrozumiałe i mimo opóźnienia przepuściły maluszka bo ja niestety raz tak do domu przyniosłam chorobę średniemu synkowi bo akurat nie miałam go z kim zostawić jak byłam umówiona ze starszym do logopedy.
A podczas tej samej wizyty za to inna Pani mnie zirytowała ponieważ przeszkadzało jej że mój średni syn już po raz trzydziesty któryś mówi wierszyk o kotku i rozlanym mleczku.. On ten wierszyk uwielbia i siedzi sobie grzecznie i po cichu mówi ten wierszyk w kółko. Pani widocznie woli jak dzieci biegają, krzyczą, kapryszą i mówi do niego czy już może skończyć? emotka  Więc zaczęliśmy ze starszym i średnim opowiadać historię o kogucie jak to małą mamę dziobnął w oko - 4 razy nam ta historyjka wyszła i była już nasza kolej do lekarza.. Pani chyba bardzo się cieszyła bo jednak wierszyk o kotku jest fajniejszy emotka
Przykład idzie z góry więc dajmy naszym dzieciom dobre przykłady i jak akurat nie płaczą, nie krzyczą to pozwólmy ciężarnym pójść bez kolejki emotka

atyde25

#6564833 Napisano: 18.01.2019 14:37:16
Tak samo jak nie widzi się niepełnosprawnych i małych dzieci w środkach komunikacji miejskiej.Wiele lat woziłam syna niepełnosprawnego do przedszkola.To był horror i męka.Na palcach jednej ręki policzę ile osób ustąpiło mu miejsce.A jak się poprosiło to taki foch,że co ja chcę miejsce dla dziecka chorego co ja sobie myślę.Raz był wielki tłok i stałam z synem przy pani która udawała ,że go nie widzi.I akurat pech,że kichnął na nią.A ta do mnie jak pani mogła dopuścić do czegoś takiego hahahh.W takich momentach trzeba być bardzo silnym by powstrzymać się od rękoczynów.A jak jechaliśmy kiedyś gdy był mały na rehabilitację.To starsza pani uroczo mi powiedziała,że w autobusie to jest miejsce dla ludzi a nie na wózki hahahh.Bez komentarza nawet.Kuleje u nas empatia oj kuleje.
1 kumulacja 0

ziolko

#6564901 Napisano: 18.01.2019 16:34:35
A ja przed świętami chciałam przepuścić jedną babkę w ciąży w sklepie rybnym. Wpadło mi w ucho coś o ciąży, jak rozmawiała przez telefon, wtedy spojrzałam i faktycznie - miała brzuch. A mnie się głupio zrobiło, że nie zorientowałam się wcześniej i jej nie przepuściłam (stałam tyłem do niej). Więc ją przepuszczam.. a ona na to, że nie jest w ciąży, tylko koleżanka, z którą rozmawiała przez tel  emotka  a mnie zrobiło się podwójnie głupio... bo czytałam jakiś czas temu, jak niektóre kobiety są przewrażliwione na tym punkcie, że nie są w ciąży a są za takie uważane. I nie chciałam być postrzegana, jako chamska. Na szczęście babeczka miała poczucie humoru emotka  
Jak w jakimś sklepie kasjerki wołają kobiety w ciąży na przód kolejki to nie protestuję. Też kiedyś prosiłam o zwolnienie miejsca w autobusie, bo mimo, że nie byłam w ciąży, to w pewnym momencie zrobiło mi się tak słabo podczas upałów, że myślałam, że zemdleję. Fakt faktem, jak usiadłam to po jakimś czasie mi ulżyło, ale bez tego bym padła... 
Jakiś facet dziwnie na mnie popatrzył, ale widać źle wyglądałam, bo wstał emotka  

freyja88

#6564919 Napisano: 18.01.2019 17:50:15
Wiem, ze zabito człowieka, ale wkurzać będzie mnie niezmiennie szum wokół tych "równiejszych".

Gość: kermit

#6564924 Napisano: 18.01.2019 18:09:11
freyja88 napisał(a):

Wiem, ze zabito człowieka, ale wkurzać będzie mnie niezmiennie szum wokół tych "równiejszych".

Smutne, że tak uważasz emotka .  Bo smutek i poruszenie jest nie tylko teraz. Jak zginęły dziewczynki w escape room-ie, jak zginęli górnicy w Czechach - było podobnie  A w przypadku zabójstwa poruszenie zawsze jest większe, bo mimo wszystko chyba łatwiej pojąć i zaakceptować wypadek niż fakt, że ktoś z chorym umysłem  postanowił pozbawić drugiego człowieka życia.

freyja88

#6564928 Napisano: 18.01.2019 18:14:36
kermit napisał(a):

freyja88 napisał(a):

Smutne, że tak uważasz emotka .  Bo smutek i poruszenie jest nie tylko teraz. Jak zginęły dziewczynki w escape room-ie, jak zginęli górnicy w Czechach - było podobnie  A w przypadku zabójstwa poruszenie zawsze jest większe, bo mimo wszystko chyba łatwiej pojąć i zaakceptować wypadek niż fakt, że ktoś z chorym umysłem  postanowił pozbawić drugiego człowieka życia.

W poniedziałek potrącono  śmiertelnie na pasach w moim mieście 40-letniego mężczyznę. Wracał do domu, do swojej rodziny,do trójki małych dzieci z torba pełną zakupów. Szybkie info na fb (głównie: uwaga! Utrudnienia na drodze! Nosz qrwa mać!) i cisza. Myślisz, że po jego matke, która mieszka w innym kraju poślą samolot? Myślisz, że ludzie bedą roztrząsać to co się stało? Stawiać niezliczone ilości zniczy i w każdym kosciele w Polsce modlic się w jego intencji? Nie. Bo: są równi i równiejsi.

assal

#6564957 Napisano: 18.01.2019 19:42:51
A może niektórzy swoim działaniem napędzają pozytywnie innych?
Ludzie odchodzą z reguły tak jak żyli. Jedni w ciszy i samotności, inni - porywając tłumy.
Sama byłam raz na pogrzebie kogoś bliskiego, kto bardzo aktywnie działał w swojej lokalnej społeczności. Pogrzeb był przepiękny w swej oprawie, a zadbali o to sąsiedzi, mieszkańcy wsi, strażacy i firma, gdzie kuzyn pracował.
Każdy chciał jakoś się pożegnać. Za coś podziękować. Zwyczajnie, od siebie. 
Koleżanka z Trójmiasta też pojechała teraz do Gdańska, bo chciała. To nie obowiązek narzucony odgórnie, a jakaś taka potrzeba, by poczuć wspólnotę, solidarność i spróbować zrozumieć, co się stało. 
Trudne to, ale ten zryw jest takim optymistycznym światełkiem. 
Czy to jest powód do wkurzania się? Że innym się chce bardziej? Mnie wkurza obojętność u ludzi, bo jednak wolę sama działać emotka

mama-l-k-m

#6565012 Napisano: 19.01.2019 05:48:07
Może nie wkurza ale irytuje mnie że małym dziewczynkom od najmłodszych lat pokazywany jest model idealnej kobiety w rozmiarze xs lub s. Dzierlatka dostała od babci śliczną lalkę (do wieku trochę za wcześnie ale babci trzeba wybaczyć) ale jak zaczęłam się jej przyglądać to spódniczka ledwo zakrywająca pupę, bluzeczka odsłaniająca brzuch, usta różowe i oczywiście szczuplutka z dużym biustem emotka
Byłam u znajomej co ma córkę cała masa lalek Barbie i innych - oczywiście idealna figura. Od małego dziewczynki dostają jako wzór wychudzone lale z dużym biustem. Ale u tej samej znajomej po wymianie zdań została mi zaprezentowana lalka z DE na wzór Barbie ale mająca na czym siedzieć, z normalną łydką u nogi i ramionami. 
A potem wytłumacz nastolatce że nie powinna się w tym wieku odchudzać jak za małolata bawiła się wychudzonymi lalkami w skąpych strojach.

Jednak dobieranie zabawek dla chłopców wydaje mi się łatwiejsze choć już wiem jakie lalki będę szukać dla mojej Dzierlatki emotka
1 ZetZ 0

Claudia77

#6565019 Napisano: 19.01.2019 07:33:52
freyja88 napisał(a):

kermit napisał(a):

freyja88 napisał(a):

W poniedziałek potrącono  śmiertelnie na pasach w moim mieście 40-letniego mężczyznę. Wracał do domu, do swojej rodziny,do trójki małych dzieci z torba pełną zakupów. Szybkie info na fb (głównie: uwaga! Utrudnienia na drodze! Nosz qrwa mać!) i cisza. Myślisz, że po jego matke, która mieszka w innym kraju poślą samolot? Myślisz, że ludzie bedą roztrząsać to co się stało? Stawiać niezliczone ilości zniczy i w każdym kosciele w Polsce modlic się w jego intencji? Nie. Bo: są równi i równiejsi.

a mi się właśnie ten szum medialny podoba i tak powinno być, bo naprawdę nie widzicie  w tym wszystkim głównego przesłania? Nie chodzi tylko o to, że był 20 lat prezydentem, znanym człowiekiem, politykiem, bardziej, czy mniej lubianym, tylko o to jak zginął. Fakt, że w Polsce również dochodzi do różnych zbrodni, ale gdzieś tam pokątnie, człowiek przeczyta, wyrazi swoje współczucie, ale dociera to do mniejszej ilości odbiorców, aż tu nagle "w biały dzień" facet zabija człowieka na oczach tysięcy ludzi!! Takie rzeczy działy się z reguły na zachodzie, aż tu nagle w Polsce, w której do tej pory człowiek czuł się raczej bezpiecznie, bo nie ma uchodźców, terrorystów i tym podobnym dzieją się takie same rzeczy! Czy możemy dalej się czuć bezpiecznie? Czy nasze dzieci będą żyły w kraju, w którym mogą czuć się bezpieczne? Teraz już nie wiem. I ten cały " szum", jak to niektórzy nazywają nie tylko jest spowodowany osobą jaką był prezydent, ale tym, że my nie godzimy się na taką eskalację przemocy, jest to manifest, który może zobaczyć cała Polska i cały świat dlatego, że właśnie był znany.  Adamowicz stał się symbolem - stop przemocy! stop nienawiści! Ja chętnie biorę udział w tym szumie, bo ja się nie zgadzam na taką Polskę, nie chcę żyć w takim kraju, chcę dla moich dzieci, by spały spokojnie, by do szkoły szły w poczuciu bezpieczeństwa. Dla mnie jest to coś więcej niż tylko szum, może dlatego, że moje dziecko często doświadczało w szkole przemocy słownej jak i również nienawiści, tylko za to, że np. miał dłuższe włosy, a walka z tym przypominała walkę z wiatrakami, a z jednej szkoły to myśmy się wynieśli, bo nikt sobie nie mógł poradzić, bo to dzieci dopiero, bo też mają prawa itd., a gdzie kurna prawo mojego dziecka??? i wiecie co, w tym tygodniu do syna doczepił się znowu jakiś typek, poszłam do szkoły, a pani mówi" w świetle ostatnich wydarzeń, najmniejsza przemoc w szkole będzie natychmiast eliminowana w trybie natychmiastowym z widocznymi konsekwencjami" - więc nie mówcie mi, że ten szum jest zbyteczny...

agakaz2

#6565021 Napisano: 19.01.2019 08:17:34
@cb656 i jego łapka w dół przy moim wpisie
zero tolerancji dla radości z powrotu męża do domu to dla mnie najlepsza wygrana której tu nie wpisze - zastanów się człowieku co klikasz bo psujesz mi radość życia !
0 0

venix

#6565024 Napisano: 19.01.2019 08:44:07
agakaz2 napisał(a):

zero tolerancji dla radości z powrotu męża do domu to dla mnie najlepsza wygrana której tu nie wpisze - zastanów się człowieku co klikasz bo psujesz mi radość życia !

Wiesz, różnych ludzi cieszą różne rzeczy. On - o ile dobrze pamiętam - cieszył się, że jego ulubiona aktorka odnalazła nową, religijną drogę  emotka Nie zwracaj uwagi, szkoda nerwów. Cieszcie się sobą. I życzę mężowi powrotu do zdrowia  emotka

Gość: kermit

#6565036 Napisano: 19.01.2019 10:39:23
agakaz2 napisał(a):

@@cb656 i jego łapka w dół przy moim wpisie

Myślę, że tu akurat nie o to chodziło. Jeśli Twój wpis podzieliłabyś na dwa odrębne - sama dałabym łapkę w górę przy powrocie męża, a łapkę w dół przy wpisie o nagrodzie z której się cieszysz ale jak sama przyznajesz nie możesz o niej napisać, bo konkurs był spoza bazy... Tym bardziej, że to twój kolejny taki wpis (typu - mam fajną nagrodę, ale nie mogę napisać jaką)

agakaz2

#6565047 Napisano: 19.01.2019 11:31:16
kermit napisał(a):

agakaz2 napisał(a):

Myślę, że tu akurat nie o to chodziło. Jeśli Twój wpis podzieliłabyś na dwa odrębne - sama dałabym łapkę w górę przy powrocie męża, a łapkę w dół przy wpisie o nagrodzie z której się cieszysz ale jak sama przyznajesz nie możesz o niej napisać, bo konkurs był spoza bazy... Tym bardziej, że to twój kolejny taki wpis (typu - mam fajną nagrodę, ale nie mogę napisać jaką)

wiem wiem każdy interpretuje inaczej
moja głowę teraz zamiecaja inne myśli więc może szybciej napiszę niż pomyślę.
Ale fakt wkurza.
1 brucee 0

ulciah

#6565055 Napisano: 19.01.2019 11:56:36
bruce napisał(a):

agakaz2 napisał(a):

wiem wiem każdy interpretuje inaczej

To ja akurat (dając nader chętnie łapkę w górę przy całości) zinterpretowałam wpis o wygranej, nie nadającej się do zamieszczenia na forum, BARDZO jednoznacznie...  emotka   emotka emotka emotka
Aha, bo znowu karniaka dostanę... emotka emotka  MRÓZ. Mróz mnie wkurza. Kto to widział?!, mróz w styczniu! 

haha  emotka  
Fakt, mróz w styczniu - Kpina! Absurd i nieporozumienie!  emotka
Też karniaka nie chcę - wkurza mnie że w temacie "Wkurza mnie" jest 4470 stron, a "Dziś cieszę się z..." tylko 338 emotka
1 brucee 0