Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
assal
Postów 3011
Data rejestracji 24.07.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Czekając na...
Gość: amif
Bimbusia
Postów 336
Data rejestracji 20.07.2015
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Bimbusia
Postów 336
Data rejestracji 20.07.2015
Punkty karne 0
Konkursy dodane
madzia1-s
Postów 2056
Data rejestracji 08.06.2016
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Uwazam to za sprawiedliwy kompromis i jeszcze nikt mi nie odmowil. Wtedy masz pewnosc ze nic nie tracic, no moze poza czasem
assal
Postów 3011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Koleżanka mi jakiś czas temu podesłała konkurs, że jej się taka jedna nagroda marzy, czy bym jej mogła spróbować wygrać.
Mówię, że mam czas, nie problem, tylko musi mi 3 paragony podrzucić.
A ta: A jak ci się nie uda? Kup sama, a jeśli mi wygrasz, oddam wtedy za zakupy.
Gość: awi
mama-l-k-m
Postów 1028
Data rejestracji 11.09.2018
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Czasami można modlić się ilościowo a nie jakościowo tak samo z chodzeniem do kościoła więc jak ktoś ma iść na mszę po to aby pójść i zrobić komuś przyjemność to dla mnie nie ma sensu. Tak samo chodzenie do spowiedzi po to bo święta i wypadałoby się wyspowiadać.. nie wspomnę już o posyłaniu dziecka do I Komunii Św jak i tak rodzina do kościoła nie chodzi i tylko dla przyjęcia i prezentów..
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
assal
Postów 3011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
**
Mnie wkurzać zaczęło to, co najpierw ucieszyło: że Captain Jack przyszedł z kodami.
Miałam problem z rozdaniem pierwszego kartonu, a wszyscy grzecznie wracają z kodami. Jak kody są, to mi wypada już zagrać. I tak z pięć tekstów dziś poszło. A do północy daleko
Na wcześniejsze 4 teksty mam 3 kartony. Hurtownię chcę otworzyć?
Niech się w końcu jakiś konkurs pojawi na horyzoncie...
Gość: awi
Gość: koszalek
joasiunia
Postów 931
Data rejestracji 22.03.2017
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Dodatkowo mnie wkurza, że jeszcze się bardziej dobijam, rozkminiając codziennie, jaka to ja jestem wyczerpana. I jak tak sobie o swoim zmęczeniu pomyślę z samego rana, na dzień dobry, to nie mam siły iść do kuchni zrobić kawy, a co dopiero stawić czoła kolejnym 12 czy 24 godzinom... Masakra.
as32572
Postów 1327
Data rejestracji 17.10.2016
Punkty karne 0
Konkursy dodane 3
mama-l-k-m
Postów 1028
Data rejestracji 11.09.2018
Punkty karne 0
Konkursy dodane
jestem osobą wierzącą ale nikogo nie nawracam, z sąsiadami żyję w zgodzie choć dziwi mnie ich podejście wyprawić piękną komunię dziecku a dwa tygodnie po już komunista nie chodził do kościoła, a jak ksiądz chodzi po kolędzie to się nas pytają kiedy po naszej ulicy chodzi.. mają taki sposób bycia proszę bardzo.. ja moją 3 prowadzę do kościoła i uczę, wieczorami się modlimy razem ale nie będę zmuszać aby potem było z musu. Mamy fajną mszę o 12 dla dzieci, ksiądz gra na gitarze, trwa 50minut więc moje dzieci z radością chodzą oraz się nie nudzą a nawet pamiętają kazanie bo ksiądz fajnie prowadzi.. przez ostatnie dwie niedziele mieliśmy familiadę
W temacie wkurza mnie że średni syn znowu chory, dzwonię od 20min do przychodni aby go umówić do lekarza byłam 32 w kolejce oczekujących teraz jestem 15, a nie mam z kim dzieci zastawić na 15minut aby skoczyć do przychodni osobiście umówić bo 2 śpi a są ferie więc sąsiadki z dziećmi w domu, nie chce im wirusa sprzedać.. jak się dodzwonię to już na dziś miejsc nie będzie i pewnie jutro na wizytę a dziecko 3 dzień gorączkuje.. eh
cudaczek121
Postów 6801
Data rejestracji 28.02.2006
Punkty karne 1
Konkursy dodane
https://poznaj.to/rejestracja?r=qYGwG
http://greenpanth...pl/?rf=fe7923290ef74
http://rejestracj...apros.htm?u=76199977
https://panel.dem...2421eee602a151c9a17/
alan84
Postów 1283
Data rejestracji 09.04.2017
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kreatia
Postów 1754
Data rejestracji 04.04.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
trzeba się w bagnie niepowodzeń wytarzać, by potem wejść pod prysznic nagród.
cudaczek121
Postów 6801
Data rejestracji 28.02.2006
Punkty karne 1
Konkursy dodane
atyde25
Postów 3726
Data rejestracji 28.01.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane 26
joan
Postów 18701
Data rejestracji 02.09.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane 6
Niestety, ale pewnie ktoś tam zostanie zmanipulowany i obarczony długiem
Teraz są już tak bezczelni ludzie, że szok. Do moich rodziców ostatnio podjeżdża van a'la kurier, na domofon dzwoni babka z hasłem "kurier" i podaje im szarą kopertę żądając 59 zł pobrania za paczkę. Twierdzi, że w środku jest książka telefoniczna, którą niby moi rodzice zamówili. Koperta jest szara, bez nadawcy / odbiorcy / numeru listu przewozowego, adres rodziców babka ma wydrukowany na luźnej karteczce. Rodzice posyłają tę panią w diabły, a ona zaczyna się wydzierać i straszyć ich komornikiem...
Byłam u nich kilka dni później i znalazłam w sieci podobne sprawy sprzed kilku lat, dotyczyły poszkodowanych z całej Polski
A tak przy okazji, to unikam zwalania winy na wnuczków czy nudę w domu, bo nie to jest przyczyną, że starsze osoby chodzą na pseudopokazy. W dużych miastach jest od uja zajęć wszelakich i to BEZPŁATNYCH albo np. płatnych 40 zł za pół roku. W mojej okolicy senior naprawdę nie może się nudzić, mogę z rękawa wysypać ze 20 różnych aktywności intelektualnych, rękodzielniczych, sportowych, kulturalnych czy towarzyskich. Jest tego tyle, że większości nie da się nawet obskoczyć, bo kolidują ze sobą. Z moich obserwacji wynika, że niektórzy seniorzy po prostu potrzebują pomocy w zorganizowaniu sobie nadmiaru czasu. Sprawdźcie, czy i w Waszej okolicy są możliwości aktywizacji seniorów.