Wkurza mnie...

zdolnabestia

#6568084 Napisano: 01.02.2019 18:34:36
Mój tata kiedyś zapłacił listonoszowi za jakąś książkę religijną coś koło 70 zł. Myślał, że wygrałam i się nawet nie zastanowił. To była jakaś fundacja Piotra Skargi, nie pamiętam już. Pisałam do nich maile, ale oni dalej wysyłają co jakiś czas jakieś ulotki na adres domowy.
1 brucee 0

ziolko

#6568108 Napisano: 01.02.2019 19:26:07
kreatia napisał(a):

edzia21 napisał(a):

Screeny są zbędne emotka Admin ma bezpośredni wgląd we wszystkie rozmowy prowadzone pomiędzy użytkownikami tego forum na PW emotka  (i chyba moderatorzy również).

w takim razie czy to nie jest naruszanie tajemnicy korespondencji emotka  

Edzia nie siej fermentu! Moderatorzy na pewno NIE mają wglądu do korespondencji!!
I właśnie takie coś mnie wkurza... ktoś coś palnie a później inny poda dalej coś zmieniając... tak rodzi się plotka!
1 kreatia 0

nanajka81

#6568115 Napisano: 01.02.2019 19:47:12
zdolnabestia napisał(a):

Mój tata kiedyś zapłacił listonoszowi za jakąś książkę religijną coś koło 70 zł. Myślał, że wygrałam i się nawet nie zastanowił. To była jakaś fundacja Piotra Skargi, nie pamiętam już. Pisałam do nich maile, ale oni dalej wysyłają co jakiś czas jakieś ulotki na adres domowy.

Do mnie też to badziewie przychodzi. Nieważne że nazwisko jest przekręcone i adres również - co roku mam kalendarz z Maryjką w skrzynce...
0 0

edzia21

#6568122 Napisano: 01.02.2019 19:55:24
ziolko napisał(a):

kreatia napisał(a):

edzia21 napisał(a):

Screeny są zbędne emotka Admin ma bezpośredni wgląd we wszystkie rozmowy prowadzone pomiędzy użytkownikami tego forum na PW emotka  (i chyba moderatorzy również).

w takim razie czy to nie jest naruszanie tajemnicy korespondencji emotka  

Edzia nie siej fermentu! Moderatorzy na pewno NIE mają wglądu do korespondencji!!
I właśnie takie coś mnie wkurza... ktoś coś palnie a później inny poda dalej coś zmieniając... tak rodzi się plotka!

Napisalam o adminie, a przy moderatorach bylo okreslenie "chyba" - czytaj ze zrozumieniem. Skoro nie masz dostepu to nie masz uprawnien. Jestem modem na innym forum i mam takie uprawnienia. Admin ma zawsze, odgornie. Czesto widzi nawet hasla do konta uzytkownikow...a niekyorzy geniusze maja takie same hasla do kont mailowych, bankowych itd. a pozniej "nieszczescie" sie dzieje. 
0 0

ziolko

#6568126 Napisano: 01.02.2019 20:05:52
edzia21 nie wiem, jak jest na innych forach.. bo jakoś nie starcza mi czasu na udzielanie się w wielu miejscach...
Aaa... czyli skoro jesteś adminem gdzie indziej, to czytasz wiadomości użytkowników?? emotka  
0 0

edzia21

#6568129 Napisano: 01.02.2019 20:10:25
ziolko napisał(a):

@edzia21 nie wiem, jak jest na innych forach.. bo jakoś nie starcza mi czasu na udzielanie się w wielu miejscach...
Aaa... czyli skoro jesteś adminem gdzie indziej, to czytasz wiadomości użytkowników?? emotka  

Nie czytam, bo jest na to paragraf. A poza tym "g" mnie obchodzi czyjas korespondencja. Pisalam jedynie o uprawnieniach i mozliwosciach. Przeraza mnie tak niska swiadomosc (dotyczaca bezpieczenstwa w sieci) wiekszosci uzytkownikow for internetowych.

A poza tym drogie ziolko - nie odwracaj kota ogonem i nie udawaj nieogarnietej emotka  jestem przekonana, ze wiedzialas o tym wczesniej iz admin (nie myl funkcji admina z moderatorem) widzi WSZYSTKO. Zamiast zamiatac temat pod dywan i udawac ze nic sie nie dzieje, powinnas zadbac o zwiekszenie swiadomosci znajomych z forum emotka  od razu zaznaczam, ze nie twierdze iz ktos czyta korespondencje. Stwierdzam, ze jedynie MA TAKA MOZLIWOSC. Pozdro.

ziolko

#6568145 Napisano: 01.02.2019 20:40:13
edzia21 napisał(a):

ziolko napisał(a):

edzia21 nie wiem, jak jest na innych forach.. bo jakoś nie starcza mi czasu na udzielanie się w wielu miejscach...

Nie czytam, bo jest na to paragraf. A poza tym "g" mnie obchodzi czyjas korespondencja. Pisalam jedynie o uprawnieniach i mozliwosciach. Przeraza mnie tak niska swiadomosc (dotyczaca bezpieczenstwa w sieci) wiekszosci uzytkownikow for internetowych.

A poza tym drogie ziolko - nie odwracaj kota ogonem i nie udawaj nieogarnietej emotka  jestem przekonana, ze wiedzialas o tym wczesniej iz admin (nie myl funkcji admina z moderatorem) widzi WSZYSTKO. Zamiast zamiatac temat pod dywan i udawac ze nic sie nie dzieje, powinnas zadbac o zwiekszenie swiadomosci znajomych z forum emotka  od razu zaznaczam, ze nie twierdze iz ktos czyta korespondencje. Stwierdzam, ze jedynie MA TAKA MOZLIWOSC. Pozdro.

Szczerze, to nie myślałam o tego typu uprawnieniach. 
Poza tym nawet jakbym miała taką możliwość, to też bym nie czytała czyjejś korespondencji. Chyba, że byłyby zgłoszenia na temat oszustw i innych inwektyw.
Ale na szczęście od inwektyw można się odciąć blokując delikwenta emotka  
A oszustwa można zgłaszać do "zarządu" forum.
Jak mam "zadbać o zwiększenie świadomości znajomych z forum"? pod jakim względem?
0 0

mama-l-k-m

#6568196 Napisano: 01.02.2019 22:51:25
Wkurza mnie że taka mała dziewczynka musi tyle przejść, tyle wycierpieć 
https://www.insta...na.czajkowska/?hl=pl

a ja mam w domu zdrowe dzieci (przeziębione tylko) i jak rozleją herbatę itp.na świeżo umytą podłogę i się jeszcze obleją to się złoszczę na nich.. za taką pierdołę.. że podłoga do przetarcia znowu i ubrania do prania.. chciałabym aby mama Lili miała takie problemy jak ja..

sks900

#6568209 Napisano: 02.02.2019 00:01:52
nanajka81 napisał(a):

zdolnabestia napisał(a):

Do mnie też to badziewie przychodzi. Nieważne że nazwisko jest przekręcone i adres również - co roku mam kalendarz z Maryjką w skrzynce...

To trzeba to zanieść na pocztę i powiedzieć, że nie ma takiego adresata i im odeślą.
0 0

sks900

#6568211 Napisano: 02.02.2019 00:08:59
cudaczek121 napisał(a):

Wkurza mnie,że od 1999 roku do końca 2018 roku ojciec wpłacał mamie po 400 zł miesięcznie na fundusz Nationale Nederlanden, czyli jeśli dobrze liczę jakieś 91200 zł.Gdy mama chciała sobie wypłacić tę kasę, bo tato odmówił dalszego opłacania składek, okazało się,że do wypłaty jest tylko 30 tysięcy z hakiem emotka emotka Jakieś 60 tysięcy poszło się bujać...

Czy to był fundusz inwestujący kasę w akcje na giełdzie?
0 0

anialistopad

#6568356 Napisano: 02.02.2019 20:03:48
A mnie wkurw....loteria mr w tej edycji nic nie moge trafic 
1 venix 0

zielonaszpilka

#6568368 Napisano: 02.02.2019 21:10:32
Wkurza mnie konkurs Fairy! Miała być odpowiedź na 200 znaków bez spacji, a jednak liczą ze spacjami i jeszcze ten ich początek jakoś się chyba wlicza, bo nawet 200 ze spacjami nie przechodzi emotka
Dobra, ogarnęłam, że moje entery też się liczą jak spacje emotka  ale o tak, miało być 200 znaków bez spacji a jest Z!
1 niurek 0

Michal1986

#6568388 Napisano: 02.02.2019 22:38:36
zielonaszpilka napisał(a):

Wkurza mnie konkurs Fairy! Miała być odpowiedź na 200 znaków bez spacji, a jednak liczą ze spacjami i jeszcze ten ich początek jakoś się chyba wlicza, bo nawet 200 ze spacjami nie przechodzi  emotka
Dobra, ogarnęłam, że moje entery też się liczą jak spacje emotka  ale o tak, miało być 200 znaków bez spacji a jest Z!

A działa Wam formularz do wysłania konkursu Fairy? Mi na ostatnim kroku, po wpisaniu nr paragonu wskakuje komentarz "aplikacja jest obecnie niedostępna, spróbuj ponownie później"... emotka
0 0

alicie2570

#6568569 Napisano: 03.02.2019 21:22:25
fairy byl do wczoraj masakraemotka   wczoraj jechalam specjalnie do c4 po ten plyn...

życze wszystkim ktorzy sie na to zlapali ze do dzis  samych pieknych wygranych w innych konkachemotka emotka

kajus18

#6568571 Napisano: 03.02.2019 21:27:44
alicie2570 napisał(a):

fairy byl do wczoraj masakra emotka   wczoraj jechalam specjalnie do c4 po ten plyn...

życze wszystkim ktorzy sie na to zlapali ze do dzis  samych pieknych wygranych w innych konkach emotka emotka

Przytulam emotka Jechałam 60 km...

assal

#6568574 Napisano: 03.02.2019 21:41:09
Ja mam problemy z siecią od kilku dni, ciągle nie łapie mi internetu, więc tak tylko rzuciłam okiem na stronie, do kiedy Fairy emotka
Napisałam zarys tekstu na kartce emotka
I tyle w temacie emotka
0 0

androm

#6568578 Napisano: 03.02.2019 21:54:34
o rany, to przykre z tym fairy. Nie pierwszy raz tak jest, zwłaszcza np. że konk trwał do piątku, ale tylko do 12.00
No można się wkurzyć.
1 brucee 0

Niebieska_Laguna

#6568579 Napisano: 03.02.2019 22:04:58
alicie2570 napisał(a):

fairy byl do wczoraj masakra emotka   wczoraj jechalam specjalnie do c4 po ten plyn...

życze wszystkim ktorzy sie na to zlapali ze do dzis  samych pieknych wygranych w innych konkach emotka emotka

Również się nabrałam... masakra. Co za żałosne zagrywki z tymi datami... 
2 nkba, brucee 0

nkba

#6568595 Napisano: 03.02.2019 23:36:49
Niebieska_Laguna napisał(a):

alicie2570 napisał(a):

No nie emotka
1 brucee 0

Gość: kermit

#6568596 Napisano: 03.02.2019 23:46:40
Niebieska_Laguna napisał(a):

alicie2570 napisał(a):

Nie popadajmy w paranoję... Jakie niby  zagrywki? Raczej zwykła pomyłka...
0 0