Wkurza mnie...

karokarokaro

#6585075 Napisano: 29.03.2019 12:34:58
Wkurza mnie, że w konkursach fotograficznych najczęściej wygrywa byle jakie zdjęcie dziecka, pomimo że jest pełno naprawdę ładnych prac. 
0 0

donia7

#6585233 Napisano: 29.03.2019 21:27:14
Wkurza mnie to, że z 27 osób zaproszonych na komunię mojej córki będzie ledwo 11 z nami. Taką mamy rodzinę...
2 brucee, nkba 0

ziolko

#6585235 Napisano: 29.03.2019 21:30:08
donia7 napisał(a):

Wkurza mnie to, że z 27 osób zaproszonych na komunię mojej córki będzie ledwo 11 z nami. Taką mamy rodzinę...

Kiepsko... 
Jakie powody nieobecności podawali?
0 0

donia7

#6585240 Napisano: 29.03.2019 21:47:31
ziolko napisał(a):

donia7 napisał(a):

Kiepsko... 
Jakie powody nieobecności podawali?

Takie żałosne, że aż wstyd pisać.
2 brucee, nkba 0

taalvikki

#6585252 Napisano: 29.03.2019 22:39:36
donia7 napisał(a):

ależ w Komunii chodzi o jedność z Bogiem, a nie z tłumem ciotek emotka  więc spokojnie emotka

Gość: kermit

#6585257 Napisano: 29.03.2019 22:55:34
bruce napisał(a):

taalvikki napisał(a):

donia7 napisał(a):

ależ w Komunii chodzi o jedność z Bogiem, a nie z tłumem ciotek emotka  więc spokojnie emotka

Ja podejrzewam, że Dziewczynka - oprócz wielu innych rzeczy - liczyła na zebranie pieniędzy na jakiś wymarzony prezent. emotka

Naprawdę uważasz że chodzi o pieniądze? Obecność rodziny bliższej i trochę dalszej powoduje, że ten dzień jest jeszcze bardziej wyjątkowy i uroczysty, a świadomość, że tyle osób nie chciało być z nią w tym ważnym dniu jest zwyczajnie przykra.

norweska20

#6585259 Napisano: 29.03.2019 23:04:43
Ej no ..jak to ..KINDER BUENO w szafce się wyleguje w swoich zacnych konkursowych opakowaniach ..a tu wczoraj loteria sie zakończyłaemotka  ale patrząc na moje tegoroczne osiągi konkursowo-loteryjne i tak pewnie nie ma czego żałować emotka
1 atyde25 0

donia7

#6585260 Napisano: 29.03.2019 23:04:56
taalvikki napisał(a):

donia7 napisał(a):

Masz rację emotka

Akurat moja córcia tym faktem się aż tak nie przejmuje (my z mężem zdecydowanie) . Ani razu nie wspomniala o kasie czy prezentach. My już dawno jej powiedzieliśmy że MY (jako rodzice) na komunie jej kupimy własne pianinko cyfrowe (bo teraz mamy keyboard pożyczony ze szkoly muzycznej) i tyle... Dobił mnie Twój wpis bruce emotka

atyde25

#6585267 Napisano: 30.03.2019 06:59:00
Mimo,że jestem od ponad 30 lat ateistką pamiętam ten piękny dzień Komunii.Tylko te rozgrywki kościelne były przykre bo jeden ksiądz miał jedna wizję inny inną.I to przyrzekanie na siłę,że do 18 roku życia nie będę pić alkoholu a ktoś nam przed uroczystością kazał mówić do końca życia bez picia hahahhh.Nieważne mam piękne stare zdjęcia od fotografa bo z zegarka,pierścionka jednego to już nic nie zostało a wtedy nie wiem czy dawanie kasy było modne bo to raczej mama wydała nie ja.
Wkurza mnie ,że mnie nie obudziło słońce ale może jeszcze wyjdzie:P
1 brucee 0

donia7

#6585272 Napisano: 30.03.2019 08:28:03
bruce napisał(a):

donia7 napisał(a):

taalvikki napisał(a):

donia7 napisał(a):

Masz rację emotka

Akurat moja córcia tym faktem się aż tak nie przejmuje (my z mężem zdecydowanie) . Ani razu nie wspomniala o kasie czy prezentach. My już dawno jej powiedzieliśmy że MY (jako rodzice) na komunie jej kupimy własne pianinko cyfrowe (bo teraz mamy keyboard pożyczony ze szkoly muzycznej) i tyle... Dobił mnie Twój wpis bruce emotka

No, sorry emotka , zaznaczyłam, że oprócz innych rzeczy, lecz z własnego doświadczenia wiem, jak - podczas wręczania zaproszeń - rodzice dziecka mówią: "a zamiast prezentów poprosimy o pieniążki, ponieważ dziecko zbiera na...". Zazwyczaj to remont pokoiku czy wymarzony telefon bądź komputer/laptop. Msza popołudniowa, zaraz po tej komunijnej, to z reguły wymienianie się szeptem w kościele, kto, co i od kogo dostał, ewentualnie - podawanie otrzymanej w prezentach sumy. Ja tu nikogo przecież nie krytykuję, to całkiem normalna rzecz. Psychika dzieci w tym wieku jest nieco inna od pojmowania świata przez dorosłych. Moja Córa miała Komunię wieki temu, wtedy coś takiego do głowy by nam nie przyszło, lecz teraz rodzice bez krępacji zapraszają, z góry wskazując, na co czekają dla swego dziecka. Jeśli gdzieś jeszcze są inne rodziny, chwała im za to. emotka emotka

U nas nie ma tego tematu prezentów chyba przez te konkursy. Wszystko mamy w nadmiarze hulajnogi, deskorolki, tablety itp  emotka  Może to ma jakiś wpływ, zresztą moja od zawsze ma małe wymagania mimo, że dostawała różne prezenty. 

olunka

#6585287 Napisano: 30.03.2019 10:31:55
bruce napisał(a):

donia7 napisał(a):

taalvikki napisał(a):

donia7 napisał(a):

Masz rację emotka

No, sorry emotka , zaznaczyłam, że oprócz innych rzeczy, lecz z własnego doświadczenia wiem, jak - podczas wręczania zaproszeń - rodzice dziecka mówią: "a zamiast prezentów poprosimy o pieniążki, ponieważ dziecko zbiera na...". Zazwyczaj to remont pokoiku czy wymarzony telefon bądź komputer/laptop. Msza popołudniowa, zaraz po tej komunijnej, to z reguły wymienianie się szeptem w kościele, kto, co i od kogo dostał, ewentualnie - podawanie otrzymanej w prezentach sumy. Ja tu nikogo przecież nie krytykuję, to całkiem normalna rzecz. Psychika dzieci w tym wieku jest nieco inna od pojmowania świata przez dorosłych. Moja Córa miała Komunię wieki temu, wtedy coś takiego do głowy by nam nie przyszło, lecz teraz rodzice bez krępacji zapraszają, z góry wskazując, na co czekają dla swego dziecka. Jeśli gdzieś jeszcze są inne rodziny, chwała im za to. emotka emotka

jesli moge się wtrącić do tej dyskusji to po południu są nieszpory komunijne, Msza komunijna jest jedna emotka
1 brucee 0

sylzab2294

#6585305 Napisano: 30.03.2019 12:36:00
bruce napisał(a):

olunka napisał(a):

jesli moge się wtrącić do tej dyskusji to po południu są nieszpory komunijne, Msza komunijna jest jedna emotka

emotka  Dokładnie. Właśnie o tej popołudniowej, zaraz po tej jedynej komunijnej, pisałam, nie nazywając jej fachowo. emotka

teraz już nie trzeba na nią chodzić... Większość kościołów zmieniła taktykę... emotka
a żeby było w temacie to wkurza mnie dół, z którego nie umiem wyjść, choć słonko tak ładnie świeci... emotka
1 brucee 0

FBbeata7

#6585336 Napisano: 30.03.2019 18:18:59
Wkurzają mnie konkursy, gdzie organizatorzy nie trzymają się zasad regulaminu, który sami opracowali.Np tekst ma mieć ileś tam znaków, ja się silę , Word liczy, skracam wypowiedź, by się zmieścić, a potem widzę, że wygrywa tekst ,który ze dwa razy przekracza limit znaków z regulaminu.Kłócić się nie będziesz, sądzić nie będziesz, bo nagroda nie warta wniesienia sprawy i za wpis do sądu trzeba zapłacić, więc organizatorzy maja to gdzieś.Regulamin jakby nie patrzeć jest aktem prawnym,należy go przestrzegać, sprawa pewnie byłaby wygrana, ale kto chce wyjść na pieniacza.

chaber20

#6585413 Napisano: 31.03.2019 09:38:10
FBbeata7 napisał(a):

Wkurzają mnie konkursy, gdzie organizatorzy nie trzymają się zasad regulaminu, który sami opracowali.Np tekst ma mieć ileś tam znaków, ja się silę , Word liczy, skracam wypowiedź, by się zmieścić, a potem widzę, że wygrywa tekst ,który ze dwa razy przekracza limit znaków z regulaminu.Kłócić się nie będziesz, sądzić nie będziesz, bo nagroda nie warta wniesienia sprawy i za wpis do sądu trzeba zapłacić, więc organizatorzy maja to gdzieś.Regulamin jakby nie patrzeć jest aktem prawnym,należy go przestrzegać, sprawa pewnie byłaby wygrana, ale kto chce wyjść na pieniacza.

Mogłabym wiedzieć o którym konkursie piszesz?
0 0

psotka

#6585425 Napisano: 31.03.2019 09:56:38
mnie wkurzaja kody recaptcha - znajdz, hydrant, autobus i inna atrakcje. no nie wierze, ze nie ma innego sposobu, zeby udowodnic, ze nie jestem robotem

notta

#6585520 Napisano: 31.03.2019 18:21:37
Wkurza mnie to że znowu zostawiłam sobie wszystkie konkursy  z końca miesiąca na ostatnią chwilę.. Teraz jak jest super pogoda za oknem to ja siedzę przed komputerem i próbuję rozbudzić kreatywny proces.. emotka

p.s. powodzenia wszystkim bo znając życie to więcej nas tutaj jest.. Mistrzów ostatniej szansy emotka

Niebieska_Laguna

#6585526 Napisano: 31.03.2019 18:53:04
ivanotta napisał(a):

Wkurza mnie to że znowu zostawiłam sobie wszystkie konkursy  z końca miesiąca na ostatnią chwilę.. Teraz jak jest super pogoda za oknem to ja siedzę przed komputerem i próbuję rozbudzić kreatywny proces..  emotka

p.s. powodzenia wszystkim bo znając życie to więcej nas tutaj jest.. Mistrzów ostatniej szansy emotka

Witam w klubie emotka
Aż przypomniały mi się czasy studiów i uczenie się na ostatnią chwilę przed sesją... i te naiwne obietnice - od przyszłego semestru uczę się na bieżąco emotka  Ta... emotka

notta

#6585529 Napisano: 31.03.2019 18:56:28
Niebieska_Laguna napisał(a):

ivanotta napisał(a):

Wkurza mnie to że znowu zostawiłam sobie wszystkie konkursy  z końca miesiąca na ostatnią chwilę.. Teraz jak jest super pogoda za oknem to ja siedzę przed komputerem i próbuję rozbudzić kreatywny proces..  emotka

Witam w klubie emotka
Aż przypomniały mi się czasy studiów i uczenie się na ostatnią chwilę przed sesją... i te naiwne obietnice - od przyszłego semestru uczę się na bieżąco emotka  Ta...  emotka

Dzisiaj zamiast całek, statystyki czy mikroekonomii, mam serki hochland, żele palmolive czy kosmetyki garnier emotka . Przedmioty się zmieniają, a podejście do zadań takie samo emotka

dzasmina

#6585538 Napisano: 31.03.2019 19:22:02
dawno nic nie pisałam, ale mam paragon garniera, więc zmuszam się, żeby coś ciekawego wymyślić, a tu jedyne co chodzi mi po głowie, to klasyk -
polecam produkty Garniera, każdemu kto chce mieć włosy jak panteraemotka

prosiaczek

#6585542 Napisano: 31.03.2019 19:53:59
dzasmina napisał(a):

dawno nic nie pisałam, ale mam paragon garniera, więc zmuszam się, żeby coś ciekawego wymyślić, a tu jedyne co chodzi mi po głowie, to klasyk -
polecam produkty Garniera, każdemu kto chce mieć włosy jak pantera emotka

U mnie gorzej, mam dwa Garniery zero weny = dwie pantery emotka