Wkurza mnie...

pioge7

#6584007 Napisano: 26.03.2019 13:20:13
danae napisał(a):

Wywaliłam w sobotę wszystkie Milkowe paragony, bo wydawało mi się, że w regulaminie pisali coś o 20 marca. Sprawdziłam dzisiaj i faktycznie, obrady miały być 10 marca i w ciągu następnych 10 dni laureaci mieli być powiadomieni. Paragon wywalony, a 25. przychodzi mi SMS o wygranej emotka

rozumiem porządki i w ogóle... ale czy nie lepiej znaleźć gdzieś w szafce miejsce na paragony (jedno małe pudełko czy koperta) i je tam trzymać? Ja mam jeszcze paragony z 2017 roku a wiem, ze są tu jeszcze inni co mają z 2015... wcale miejsca nie zajmują, a można liczyć zawsze na jakąś posuwę w wynikach czy rezerwę... szkoda, bo potem nagroda przepada emotka

danae

#6584010 Napisano: 26.03.2019 13:25:32
Żebym to ja jeszcze była taką pedantką! Ostatnio wygrzebałam jakieś archaiczne paragony za ciuchy, w których od dawna nie chodzę, a trzymałam je na wypadek jakiejś potencjalnej reklamacji. Te miałam razem z różnymi opakowaniami zachowanymi do innych konkursów i po prostu tak mi już zawaliły szufladę, że je przejrzałam i hurtem wywaliłam. Resztę trzymam w kopertach emotka .
Wnerw swoją drogą się do tego przyczynił, bo nie powiem - przejadłam się przez tony Milki, a nie trafiłam nawet w termos, więc poleciały do śmietnika. Razem z moją czapką emotka
0 0

pioge7

#6584029 Napisano: 26.03.2019 14:28:37
danae napisał(a):

Żebym to ja jeszcze była taką pedantką! Ostatnio wygrzebałam jakieś archaiczne paragony za ciuchy, w których od dawna nie chodzę, a trzymałam je na wypadek jakiejś potencjalnej reklamacji. Te miałam razem z różnymi opakowaniami zachowanymi do innych konkursów i po prostu tak mi już zawaliły szufladę, że je przejrzałam i hurtem wywaliłam. Resztę trzymam w kopertach emotka .
Wnerw swoją drogą się do tego przyczynił, bo nie powiem - przejadłam się przez tony Milki, a nie trafiłam nawet w termos, więc poleciały do śmietnika. Razem z moją czapką emotka

Ale termosy też mogą mieć rezerwę emotka
0 0

cudaczek121

#6584031 Napisano: 26.03.2019 14:30:31
mamimamu napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

A Ty to przepraszam skąd znasz moje imię emotka Bo ja, wybacz za moją ignorancję, Twój nick widzę po raz pierwszy i nijak tym bardziej nie potrafię dopasować go do jakichkolwiek personaliów. No chyba jestem wszem i wobec na tym forum znana i daję się wszystkim we znaki jak przysłowiowy wrzód na wiadomej części ciała i nie można mnie tak po prostu nie zauważyć emotka

no właśnie stąd, że tak wiele osób odnosi się do Ciebie z sympatią i po imieniu emotka  niemniej rozumiem Twój dylemat i podzielam Twe wątpliwości  emotka  a jeśli o jakiejś części ciała mowa, to jest to buźka i przypisany do niej uśmiech emotka  i przepraszam za poufałość emotka

Daj, spokój, ależ ja się wcale nie obraziłam za "poufałość". Po prostu myślałam, że zmieniłaś login i znam Cię pod innym i dlatego mnie kojarzysz. Ja to normalnie mogłabym być "na Ty" z całym  światem. Lata temu koleżanka mojego ojca przeprowadziła się na stałe do Niemiec (chodziła z ojcem do podstawówki, rocznik 1960), ale często nas odwiedza, gdy jest w Polsce. Gdy ją poznałam, zaczęłam do niej zwracać się "per Pani", a ta do mnie,żebym przestała jej tak "paniować", bo wówczas ona też czułaby się zobligowana mówić do mnie "na Pani" emotka Dla mnie to był szok i niedowierzanie, bo ona jest ode mnie 24 lata starsza emotka Mam 34 lata, nie wyglądam na swój wiek, tylko trochę młodziej i nie mam z tym problemu,że ekspedientki w sklepie "walą mi na Ty". Nawet swojej pani kosmetyczce kilkanaście lat ode mnie starszej powiedziałam, że nie mam nic przeciwko,aby ona zwracała się do mnie po imieniu, nawet, gdy ja się do niej zwracam "Pani Edyto". Tu, na forum, nikomu nie piszę na pan/pani, ale przyznam szczerze, że gdy poznałam niektóre osoby z forum "na żywo" i zorientowałam się,że są ode mnie jednak sporo starsze, to zastanawiałam się, jak powinnam mówić- Internet jednak daję sporą swobodę.Niby mówi się, że przez szacunek do osób od siebie starszych, powinno się zwracać do nich na pan/pani. No,ale z drugiej strony można być z kimś w swoim wieku po imieniu, a i tak danego człowieka nie szanować, więc to nie jest dla mnie żaden wyznacznik.
2 masza, bubba 0

isiulka

#6584037 Napisano: 26.03.2019 14:48:31
cudaczek121 napisał(a):

mamimamu napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

A Ty to przepraszam skąd znasz moje imię emotka Bo ja, wybacz za moją ignorancję, Twój nick widzę po raz pierwszy i nijak tym bardziej nie potrafię dopasować go do jakichkolwiek personaliów. No chyba jestem wszem i wobec na tym forum znana i daję się wszystkim we znaki jak przysłowiowy wrzód na wiadomej części ciała i nie można mnie tak po prostu nie zauważyć emotka

no właśnie stąd, że tak wiele osób odnosi się do Ciebie z sympatią i po imieniu emotka  niemniej rozumiem Twój dylemat i podzielam Twe wątpliwości  emotka  a jeśli o jakiejś części ciała mowa, to jest to buźka i przypisany do niej uśmiech emotka  i przepraszam za poufałość emotka

Daj, spokój, ależ ja się wcale nie obraziłam za "poufałość". Po prostu myślałam, że zmieniłaś login i znam Cię pod innym i dlatego mnie kojarzysz. Ja to normalnie mogłabym być "na Ty" z całym  światem. Lata temu koleżanka mojego ojca przeprowadziła się na stałe do Niemiec (chodziła z ojcem do podstawówki, rocznik 1960), ale często nas odwiedza, gdy jest w Polsce. Gdy ją poznałam, zaczęłam do niej zwracać się "per Pani", a ta do mnie,żebym przestała jej tak "paniować", bo wówczas ona też czułaby się zobligowana mówić do mnie "na Pani" emotka Dla mnie to był szok i niedowierzanie, bo ona jest ode mnie 24 lata starsza emotka Mam 34 lata, nie wyglądam na swój wiek, tylko trochę młodziej i nie mam z tym problemu,że ekspedientki w sklepie "walą mi na Ty". Nawet swojej pani kosmetyczce kilkanaście lat ode mnie starszej powiedziałam, że nie mam nic przeciwko,aby ona zwracała się do mnie po imieniu, nawet, gdy ja się do niej zwracam "Pani Edyto". Tu, na forum, nikomu nie piszę na pan/pani, ale przyznam szczerze, że gdy poznałam niektóre osoby z forum "na żywo" i zorientowałam się,że są ode mnie jednak sporo starsze, to zastanawiałam się, jak powinnam mówić- Internet jednak daję sporą swobodę.Niby mówi się, że przez szacunek do osób od siebie starszych, powinno się zwracać do nich na pan/pani. No,ale z drugiej strony można być z kimś w swoim wieku po imieniu, a i tak danego człowieka nie szanować, więc to nie jest dla mnie żaden wyznacznik.

Hehe cudaczku myśle, ze wiele osób podzieli moje zdanie, ze jesteś najbardziej znana i charakterystyczna osoba na tym forum emotka )  biorąc pod uwagę, ze masz swoją fotkę na ekonkach to myśle, ze mogłabyś mieć spokojnie status celebrytki i nawet nie zdajesz dobie sprawy jak wiele osób, które mijasz na ulicy Cię rozpoznają emotka )

cudaczek121

#6584038 Napisano: 26.03.2019 14:51:18
isiulka napisał(a):

Hehe cudaczku myśle, ze wiele osób podzieli moje zdanie, ze jesteś najbardziej znana i charakterystyczna osoba na tym forum emotka )  biorąc pod uwagę, ze masz swoją fotkę na ekonkach to myśle, ze mogłabyś mieć spokojnie status celebrytki i nawet nie zdajesz dobie sprawy jak wiele osób, które mijasz na ulicy Cię rozpoznają emotka )

Ha,ha,ha.Myślałam,że mariolakal jest znana bardziejemotka

isiulka

#6584039 Napisano: 26.03.2019 14:54:08
danae napisał(a):

Moim zdaniem, dobra praktyka jest zrobienie fotki paragonu zanim go wyrzucisz. Czasami to wystarczy w razie wygranej...
Tez nie lubię sterty paragonów i śmieci, i wkurzają mnie agencje które rozwiązują konkurs 2 miesiące, albo konkurs trwa pół roku. Tak mam z oreo, wysłałam milion paragonów i majowa rezerwa to dla mnie żart bo już teraz nic na tych paragonach prawie nie widac.
1 danae 0

danae

#6584043 Napisano: 26.03.2019 15:00:31
pioge7 napisał(a):

danae napisał(a):

Nie pogrążaj mnie już bardziej, bo usprawiedliwienia dla tak horrendalnej głupoty już nie znajdę emotka

isiulka - to jest bardzo dobry pomysł i aż żałuję, że nie wpadłam na niego wcześniej. Mądry Polak po szkodzie, no ale nic to - ważne, że przepadła czapka, a nie voucher emotka
1 pioge7 0

pioge7

#6584046 Napisano: 26.03.2019 15:11:07
danae napisał(a):

pioge7 napisał(a):

danae napisał(a):

Nie pogrążaj mnie już bardziej, bo usprawiedliwienia dla tak horrendalnej głupoty już nie znajdę emotka

isiulka - to jest bardzo dobry pomysł i aż żałuję, że nie wpadłam na niego wcześniej. Mądry Polak po szkodzie, no ale nic to - ważne, że przepadła czapka, a nie voucher emotka

nie chcę cię dobijać ale nie wiadomo jak z voucherami emotka parę osób tutaj pisze, że vouchery rozdadzą po otrzymaniu paragonów od ludzi, także może różnie z tym być.
Może to nie prawda, ale jeśli....
1 brucee 0

tereniagno

#6584196 Napisano: 27.03.2019 00:20:34
Wkurza mnie, w piątek na ulicy złamałam lewą rękę, 2 kości z przemieszczeniem( na 2 części, w połowie nadgarstek-łokieć). Przyjechało pogotowie na sygnale, zwinęli mnie do szpitala na SOR i tam czekałam 2h na prześwietlenie. Po prześwietleniu stwierdzili,że muszę mieć składaną operacyjnie, następne pół h.Założyli gips od spodu i na oddział.Tam dowiedziałam się, że operacja może być dopiero we wtorek,ale może być w czwartek, bo tylko te 2 dni wykonują operacjeemotka Była ze mną córka i tak wkurzyła się, że poszła do tego lekarza po skierowanie do Poznania. Późnym wieczorem zostałam przyjęta na oddział. W niedzielę rano miałam skomplikowaną operacje, która trwała 3h.Wstawione 2 platynowe płytki na stałe i 24 szwy-po 12 z każdej strony,ból niesamowity, a jestem wytrzymała na bólemotka Dziś wróciłam do domu, a u nas nie wiadomo kiedy by to zrobiliemotka emotka
Hmmm, lewa ręka, w tym problem, niestety jestem leworęczna. Prawą nie potrafię nic zrobićemotka emotka
Jestem uziemniona na cacyemotka

atyde25

#6584216 Napisano: 27.03.2019 08:35:30
Dopiero jak tu wlazłam dodatkowy nerw mi się naruszył mam sterty paragonów:(Czas na porządki....
Ale jeszcze bardziej mnie wkurza oszustwo na rynny czyli podjedzie ekipa niby zagranicznych panów i proponują właścicielowi domu wymianę rynien za 200 zł.Tak każdy w tym momencie by się kapnął ale ludzie starsi nie zawsze mają taki refleks.Po skończonej usłudze cena 4800 zł co i tak jest dość tanio bo niektórzy usłyszeli nawet 10 tysiaków.Policja umywa ręce bo to zawarcie umowy ustnej i co oni mogą.No i zaczynają się negocjacje cenowe.Awantury i zmuszanie starszych ludzi by natychmiast lecieli do bankomatu bo on bez tej sumy nie odjadą.Tym razem skończyło się "tylko" na 850zł.Ale czy każdy będzie miał takie "szczęście". Jak macie starszych rodziców,dziadków itp itd przekażcie historię.Bo niestety dla tych pokoleń "okazja" działa jak lep na muchy:(

pikawka

#6584436 Napisano: 27.03.2019 17:56:14
tereniagno napisał(a):

Wkurza mnie, w piątek na ulicy złamałam lewą rękę, 2 kości z przemieszczeniem( na 2 części, w połowie nadgarstek-łokieć). Przyjechało pogotowie na sygnale, zwinęli mnie do szpitala na SOR i tam czekałam 2h na prześwietlenie. Po prześwietleniu stwierdzili,że muszę mieć składaną operacyjnie, następne pół h.Założyli gips od spodu i na oddział.Tam dowiedziałam się, że operacja może być dopiero we wtorek,ale może być w czwartek, bo tylko te 2 dni wykonują operacje emotka Była ze mną córka i tak wkurzyła się, że poszła do tego lekarza po skierowanie do Poznania. Późnym wieczorem zostałam przyjęta na oddział. W niedzielę rano miałam skomplikowaną operacje, która trwała 3h.Wstawione 2 platynowe płytki na stałe i 24 szwy-po 12 z każdej strony,ból niesamowity, a jestem wytrzymała na ból emotka Dziś wróciłam do domu, a u nas nie wiadomo kiedy by to zrobili emotka emotka
Hmmm, lewa ręka, w tym problem, niestety jestem leworęczna. Prawą nie potrafię nic zrobić emotka emotka
Jestem uziemniona na cacy emotka

0 0

pikawka

#6584437 Napisano: 27.03.2019 17:57:11
tereniagno napisał(a):

Wkurza mnie, w piątek na ulicy złamałam lewą rękę, 2 kości z przemieszczeniem( na 2 części, w połowie nadgarstek-łokieć). Przyjechało pogotowie na sygnale, zwinęli mnie do szpitala na SOR i tam czekałam 2h na prześwietlenie. Po prześwietleniu stwierdzili,że muszę mieć składaną operacyjnie, następne pół h.Założyli gips od spodu i na oddział.Tam dowiedziałam się, że operacja może być dopiero we wtorek,ale może być w czwartek, bo tylko te 2 dni wykonują operacje emotka Była ze mną córka i tak wkurzyła się, że poszła do tego lekarza po skierowanie do Poznania. Późnym wieczorem zostałam przyjęta na oddział. W niedzielę rano miałam skomplikowaną operacje, która trwała 3h.Wstawione 2 platynowe płytki na stałe i 24 szwy-po 12 z każdej strony,ból niesamowity, a jestem wytrzymała na ból emotka Dziś wróciłam do domu, a u nas nie wiadomo kiedy by to zrobili emotka emotka
Hmmm, lewa ręka, w tym problem, niestety jestem leworęczna. Prawą nie potrafię nic zrobić emotka emotka

Współczuję  emotka

isiulka

#6584447 Napisano: 27.03.2019 18:40:59
bruce napisał(a):

tereniagno napisał(a):

emotka O, mój Boże, dopiero teraz to zobaczyłam emotka , Kochana, serdecznie Ci współczuję!  emotka emotka
Przykro mi bardzo...  emotka

Jejku straszne, co się stało ze aż tak się polamalas?
Współczuje, wiem jak to boli emotka

ziolko

#6584455 Napisano: 27.03.2019 19:20:59
tereniagno straszne  emotka
W jakich okolicznościach złamałaś rękę? potknęłaś się na chodniku? czy coś innego?
1 brucee 0

tereniagno

#6584459 Napisano: 27.03.2019 19:27:49
isiulka napisał(a):

bruce napisał(a):

tereniagno napisał(a):

emotka O, mój Boże, dopiero teraz to zobaczyłam emotka , Kochana, serdecznie Ci współczuję!  emotka emotka
Przykro mi bardzo...  emotka

Jejku straszne, co się stało ze aż tak się polamalas?
Współczuje, wiem jak to boli emotka

Ech, przechodziłam z chodnika na jezdnie,na druga stronę i zahaczyłam czubkiem adidasa o wystający krawężnik, szczypem poleciałam na jezdnię.Jeszcze miałam to szczęście, że nic nie jechało, bo było by chyba już po mnie. emotka  
2 brucee, andii 0

moskala22

#6584468 Napisano: 27.03.2019 19:52:38
tereniagno napisał(a):

Trzymaj się dzielnie emotka
1 brucee 0

nswe69

#6584469 Napisano: 27.03.2019 20:05:47
nswe69 napisał(a):

W sumie nie wiem, czy mnie wkurza, czy potraktować to jako dobry omen, ale... 
Otwieram tictaci, wklepuję, a tam "podany kod został już wykorzystany"  emotka

a żeby ktoś wygrał,kto źle wpisał, a ja wygram za niego z rezerwy  emotka

hahaha emotka  trzymając się tej zasady znowu w poniedziałek wygram, bo właśnie identyczny komunikat emotka

teraz już wiem, że to dobry omen, więc luzik.

btw. ciekawe swoją drogą, 2.wykorzystany niby kod na +-15 wklepanych w tym okresie, jednak bardzo duży odsetek...emotka  ciekawe czy innym się zdarza...
0 0

asantesana

#6584483 Napisano: 27.03.2019 22:02:17
nswe69 napisał(a):

nswe69 napisał(a):

hahaha  emotka  trzymając się tej zasady znowu w poniedziałek wygram, bo właśnie identyczny komunikat  emotka

btw. ciekawe swoją drogą, 2.wykorzystany niby kod na +-15 wklepanych w tym okresie, jednak bardzo duży odsetek... emotka  ciekawe czy innym się zdarza...

Nie zdarza się, więc jeśli miałeś zamknięte opakowania to obstawiam Twoją pomyłkę w kodzie. Np. bardzo łatwo pomylić B z 8.
0 0

pioge7

#6584488 Napisano: 27.03.2019 22:50:52
asantesana napisał(a):

nswe69 napisał(a):

nswe69 napisał(a):

hahaha  emotka  trzymając się tej zasady znowu w poniedziałek wygram, bo właśnie identyczny komunikat  emotka

btw. ciekawe swoją drogą, 2.wykorzystany niby kod na +-15 wklepanych w tym okresie, jednak bardzo duży odsetek... emotka  ciekawe czy innym się zdarza...

Nie zdarza się, więc jeśli miałeś zamknięte opakowania to obstawiam Twoją pomyłkę w kodzie. Np. bardzo łatwo pomylić B z 8.

Jesli się pomyli kod to nie przejdzie. Będzie pisało że źle wpisane... także nie da się pomylić. U mnie wczoraj wyklepanych 10 kodów i 2 też wykorzystane, a ledwo co wyjęte tic taci z niego... emotka  
0 0