Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
olunka
Postów 8492
Data rejestracji 03.06.2007
Punkty karne 0
Konkursy dodane 5
i jeszcze żeby sprecyzowac o co mi chodzi, to wydaje mi sie że za daleko to wszystko zaszlo, zawsze przeciez mozna bylo sie zapytac czy to mlodych czy ich rodzicow podpytac co by chcieli, poza tym ta moda żeby dac tyle ile za "talerzyk" plus cos tam - i tu wracamy do poczatku, czy mlodzi ustalaja co by kto chcial zjesc i wypic? sami decydują i to jest roznica między pojsciem na impreze a pojsciem samemu do restauracji gdzie placę i wybieram, uff sie rozgadalam - finito
\"...To piosenka, która mówi
Jak się nie ma, co się lubi
To nie lubi się i tego, co się ma.\"
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
isiulka
Postów 3492
Data rejestracji 28.05.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane 3
aniajukej
Postów 234
Data rejestracji 05.04.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Też tak myślę. Nie każdy musi mieć miejsce na 50 bukietów kwiatów albo nie każdy musi lubić kwiaty. Ja nie lubię i jak już dojrzeję do ślubu to na moich zaproszeniach będzie widniała informacja wytłuszczonym drukiem, że bardzo dziękuję za kwiaty, ale zamiast tego poproszę o karmę lub datek dla schroniska.
Proszenie gości o bony na ciuchy dla mojego dziecka zamiast kwiatów uważam za co najmniej nie na miejscu. Takie moje zdanie.
asiatko
Postów 1502
Data rejestracji 06.02.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
nic tylko bym spała i jadła...
joan
Postów 18699
Data rejestracji 02.09.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane 6
Ale jak uważasz: czy można napisać na zaproszeniu, że nie chce się żadnych kwiatów, bo są pryskane & nabłyszczane byle czym w kwiaciarniach + nie ma się ochoty studiować po imprezie florystyki tylko dlatego, że niektóre rośliny (od groma ich, niestety) są trujące dla kota, a kota się ma? I że ten kot może skubnąć taki bukiet i wykituje? Jak to ująć? Skoro nie można po prostu napisać, że się kwiatów nie chce, a w razie wielkiej potrzeby kupna czegokolwiek innego, woli się bon do księgarni internetowej czy kartę do Smyka?
olunka - państwo młodzi muszą pamiętać, że ten jest wegetarianinem, tamta weganką, Dżesika jest na diecie bezglutenowej, a Jasio ma uczulenie na orzechy. Czyli biorą pod uwagę prośby gości, jeśli zaś sami dają wskazówki, co do swoich preferencji, to jest źle?
BTW -> mój szwagier w ubiegłym roku stwierdził, że wszystko ma i nie chce żadnych prezentów (bezczelność!), tylko prosi gości o dokonanie wpłaty na leczenie pewnego chłopczyka (fuj, jak można gościom sugerować, co mają dać?!) Wszyscy przelaliśmy pieniądze, to był najsensowniejszy prezent 2018.
olunka
Postów 8492
Punkty karne 0
Konkursy dodane 5
joan
Postów 18699
Punkty karne 0
Konkursy dodane 6
Możliwe
olunka
Postów 8492
Punkty karne 0
Konkursy dodane 5
bc142
Postów 77
Data rejestracji 12.07.2018
Punkty karne 0
Konkursy dodane
bc142
Postów 77
Punkty karne 0
Konkursy dodane
mama-l-k-m
Postów 1028
Data rejestracji 11.09.2018
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Dla mnie jako kobiety i moich mężczyzn wyrazem szacunku jest danie tych róż ponieważ do wytycznych z zaproszenia się zastosujemy a one są tylko drobnostką tak extra i nie po to aby fajnie wyszły zdjęcia, dla wzruszeń, pokazania się a tylko dlatego że tak jak uczymy mówienia dzieci "dzień dobry", "nie dziękuję" itp. tak samo mają przykład czy to imieniny, urodziny, dzień kobiet, komunia kobiety otrzymują kwiaty. I gdyby nie mieli tych kwiatów to pewnie padłoby pytanie dlaczego nie damy XY kwiatków? tak ich uczymy.. na dzień kobiet wszystkie sąsiadki oblecieli z kwiatkami ich radość i sąsiadek bezcenna
mama-l-k-m
Postów 1028
Data rejestracji 11.09.2018
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Drugi prezent to ciśnieniowy ekspres do kawy - początkowo używany jak goście przychodzili ale kiedy zaczęły się zarwane nocki, dodatkowe zajęcia super włączyć sobie guzik i kawka gotowa
A teraz jak ktoś precyzuje że chce gotówkę to dla mnie ułatwienie. Spotkałam się na ślubie że Para Młoda nic nie chciała ani kopert, kwiatów, kartek z życzeniami, kompletnie nic było wspomniane że podczas przyjęcia będzie zabawa weselna na której będą wolne datki i księga życzeń. Para Młoda nie wiedziała kto ile dał, nie mieli otwierania kopert. Podczas grilla powiedzieli że koszty ślubu wyszły na zero i jeszcze mają kwotę na wyjazd w podróż poślubną.
tereniagno
Postów 5288
Data rejestracji 19.03.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Powinni zrobić dodatkowe losowanie, skoro tyle nagród przepadło
Nie klikam,nie głosuję,natrętnych blokuję
joan
Postów 18699
Punkty karne 0
Konkursy dodane 6
Nie widzę. Szwagier również "badziewia" nie chciał dostać, więc wybrał przelew dla obcego dzieciaka. I to ok. Ale gdyby wybrał kartę podarunkową dla swojego dziecka, to byłby skończonym chamem? Serio?
marl1
Postów 15
Data rejestracji 05.11.2018
Punkty karne 0
Konkursy dodane
niedostosowanie się do tej prośby może stać się dla Młodych ogromnym problemem.
Taka sytuacja: Młodzi na stałe mieszkają za granicą, ale z grzeczności i ułatwienia dla rodziny ślub brali w Polsce. Na zaproszeniach wyraźnie zaznaczyli, że po ślubie zaraz wyjeżdżają z powrotem (praca) i proszą, żeby zamiast prezentów i kwiatów dać pieniądze, bo to łatwo zabrać. No i wiele osób się dostosowało. Ale oczywiście nie wszyscy, i przyszła jedna z wszechwiedzących babcio-ciotek co to "przecież kasy nie wypada" i sprezentowała im olbrzymi obraz w drewnianej złoconej ramie metr na dwa... Już ich widzę jak się z tym badziewiem pakują do samolotu...
Generalnie robię jak chcą młodzi. Chcą kasy? Dostają kasę. Chcą totki zamiast bukietów? Dostają totki. Chcą sprzętów i wyposażenia do nowego domu? Dostają sprzęt i wyposażenie. A jak nic nie piszą to pytam co chcą. I wszyscy są szczęśliwi.
isiulka
Postów 3492
Punkty karne 0
Konkursy dodane 3
Joan ale przecież nie ma mowy o tym, ze para młoda prosi o kase a goscie bach im kwiaty. Tylko para młoda prosi o kasę i ... dodatkowa kasę. Bo przecież oprócz kwiatów/bonu dostają tez kopertę czy wedle życzenia prezent i niestosownym moim zdaniem jest dopominanie się o jeszcze więcej. Nie chcesz kwiatów to napisz, ze nie chcesz kwiatów i kropka, a nie „nie chce kwiatow daj mi bon”.
mysle, ze każdy z nas ma na myśli zupełnie inne sytuacje i okoliczności i każdy ma s tym swoje racje bo sama rozmowa jest na zbyt ogólnym poziomie
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
bc142
Postów 77
Punkty karne 0
Konkursy dodane
marl1 To ich wymysł, zmiana formy kwiatów na coś innego. Ich sytuacja mająrkowa ma się dobrze, na ciuchy wydają bardzo dużo kasy dlatego sprecyzowali tak swoje potrzeby.
cudaczek121
Postów 6799
Data rejestracji 28.02.2006
Punkty karne 1
Konkursy dodane
https://poznaj.to/rejestracja?r=qYGwG
http://greenpanth...pl/?rf=fe7923290ef74
http://rejestracj...apros.htm?u=76199977
https://panel.dem...2421eee602a151c9a17/
isiulka
Postów 3492
Punkty karne 0
Konkursy dodane 3
To mnie denerwują konkursy, które się rozwiązują ponad miesiąc, dla mnie to synonim beznadziejnej agencji. Normalny człowiek paragon wyrzuci bo pomyśli, ze pewnie nie wygrał albo paragon jest tak blady, ze ledwo co na nim widac.
oczywiscie niewydane zostają u organizatora.
aniajukej
Postów 234
Data rejestracji 05.04.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane