Wkurza mnie...

bethan

#6588381 Napisano: 09.04.2019 10:51:37

aleks1983 napisał(a):

Zlituj się i wstaw w ten strumień myśli przecinki. Czytać się tego nie da.
1 psotka 0

aleks1983

#6588387 Napisano: 09.04.2019 10:59:28
bethan napisał(a):

aleks1983 napisał(a):

Sorry ale mam 2 maluchów biegających przy mnie i dałam na nagranie głosowe,żeby jak najszybciej to opisać.
Starałam się robić  przerwy.
Mysle że da się to zrozumieć A nie przecinki są tutaj istotą sprawy. 

Odnośnie reklamacji,właśnie dostałam info że reklamacja jest odrzucona. 

Kurczę szybko mi odpisali, Wam też przyszły odpowiedzi?
0 0

Gość: buziolek

#6588388 Napisano: 09.04.2019 10:59:40
bethan napisał(a):

aleks1983 napisał(a):

Serio? teraz wszystkich bedziemy czepiać się o przecinki? Forum polonistyczne? Zawsze można ominąć dany wpis i czytać dalej, przymusu czytania nie ma. 
1 reniii 0

joan

#6588389 Napisano: 09.04.2019 11:01:41
bc142 napisał(a):

wkurzam się,że dostałam zaproszenie na wesele z wierszykiem ,że zamiast kwiatków młodzi proszę o bony podarunkowe do sklepów z ciuchami dla dzieci (mają swoją dwójkę, którzy chodzą wystrojeni jak z magazynów). Po pytaniu o jakie bony chodzi, dostałam odpowiedz do Smyka, H&M, Reserved.  Jest to zwyczajna rodzinka z bardzo bogatymi  dziadkami, gdzie babcia reklamówkami nosi ciuchy dla dzieci. I jakoś drażni mnie bardzo,że zamiast pospolitego wina, zdrapek, ksiąźek proszą o takie o coś.... Zapewne spodziewają się,że każdy bon będzie o wartości 50zł(kto doładuje kartę 30zł) + koperta i się robi ładny prezent... strasznie to naciągane

Akurat ja rozumiem tych ludzi, tzn. dla mnie to dosyć sensowna motywacja, bo mnie drażni marnotrawstwo i wywalanie pieniędzy w błoto.
Wino? Jedni lubią takie, inni lubią siakie, ja nie lubię żadnego.
Zdrapki? Nie każdego jarają zdrapki, ja nie kupuję w ogóle.
Książki? Mam w domu srylion książek, książka to jest u mnie prezent wręcz zakazany.
Para młoda mówi jasno, co chciałaby otrzymać z okazji ślubu i to jest niefajne? emotka To jest jak najbardziej ok.
Daj mniej do koperty, a zorganizuj te bony. Możesz je nawet spróbować kupić taniej na naszym forum albo wymienić za jakąś swoja nagrodę.
0 0

aleks1983

#6588392 Napisano: 09.04.2019 11:07:16
[quote=[quote=
bethan napisał(a):

aleks1983 napisał(a):

buziolek]

aleks1983 napisał(a):

Zlituj się i wstaw w ten strumień myśli przecinki. Czytać się tego nie da. bethan]

aleks1983 napisał(a):

Zlituj się i wstaw w ten strumień myśli przecinki. Czytać się tego nie da. Sorry ale mam 2 maluchów biegających przy mnie i dałam na nagranie głosowe,żeby jak najszybciej to opisać.
Starałam się robić  przerwy.
Mysle że da się to zrozumieć A nie przecinki są tutaj istotą sprawy. 

Odnośnie reklamacji,właśnie dostałam info że reklamacja jest odrzucona. 

Kurczę szybko mi odpisali, Wam też przyszły odpowiedzi?

Taka mnie myśl naszła, że mam pretensje do organizatorów o czepianie się...A tu  forumowicz ma problem z moimi przecinkami.
Szukajmy we wszystkim problemów...
0 0

bethan

#6588399 Napisano: 09.04.2019 11:22:09
buziolek napisał(a):

bethan napisał(a):

aleks1983 napisał(a):

Serio? teraz wszystkich bedziemy czepiać się o przecinki? Forum polonistyczne? Zawsze można ominąć dany wpis i czytać dalej, przymusu czytania nie ma. 

Aha. Niech żyje bylejakość, spoko 
0 0

isiulka

#6588408 Napisano: 09.04.2019 11:33:44
aleks1983 napisał(a):

Edit co do reklamacji
Mają 7 dni od otrzymania na rozpatrzenie i 7 od rozpatrzenia na odpowiedź więc w sumie 14.
Teraz doczytałam 
Sorki za wprowadzenie w błąd.
Ale po 14 dniach pisz bo nie możemy tego odpuścić 
To jest czyste chamstwo tak nas traktować,nawet nie poprosić o dodatkowy skan zbpieczatka tylko od razu odrzucić 
A regulaminowo do dziś mogę im dsne bodeslac więc wczoraj w reklamacji Odesłałam skan paragonu pieczątkę i opis sprzedawcy Miła pani z Rossmana wydrukowałam i też rachunek szczegółowy na którymi się podbiła zrobiłam im zdjęcie produktu zrobiłam im screen z wyszukiwarki i to wszystko im Wczoraj razem z reklamacją wysłałam. Na końcu reklamacji napisałam że niedopracowanie regulaminu nie jest błędem uczestników loterii tylko organizatora i jeżeli coś jest niedopracowane To nie można odbierać komuś nagrody.
Niech sobie pomyślą i na następny raz dokładnie opiszę w regulaminie a ja mam już do nich taki niesmak że więcej u nich Nie zagram grałam w kilku edycjach i zawsze jakieś zestaw produktów się trafił ale też tyle rzeczy które po kupowałam a nie ukrywajmy nie są one najtańsze bo Pronto czy gladedla do najtańszych produktów nie należą a teraz mam taki niesmak do tej agencji że myślę że za Kończę już grę z nim

Idź po ta nieszczęsna pieczątkę i moim zdaniem powinni uwzględnić no bo spełniałas warunki . O 500 zł warto  powalczyć.
0 0

Gość: buziolek

#6588414 Napisano: 09.04.2019 11:40:54
bethan napisał(a):

buziolek napisał(a):

bethan napisał(a):

aleks1983 napisał(a):

Aha. Niech żyje bylejakość, spoko 

Mi wiele na forum nie pasuje, jak czytam jak ktoś sie chwali setnym miśkiem z velvet, setnym termosem, ale jakoś musze to przeboleć emotka  Omijam takie wpisy, szerokim łukiem, bo nawet moje dzieci by się miśkami nie jarały emotka   

aleks1983

#6588421 Napisano: 09.04.2019 11:51:59
isiulka napisał(a):

aleks1983 napisał(a):

Edit co do reklamacji
Mają 7 dni od otrzymania na rozpatrzenie i 7 od rozpatrzenia na odpowiedź więc w sumie 14.
Teraz doczytałam 
Sorki za wprowadzenie w błąd.
Ale po 14 dniach pisz bo nie możemy tego odpuścić 
To jest czyste chamstwo tak nas traktować,nawet nie poprosić o dodatkowy skan zbpieczatka tylko od razu odrzucić 
A regulaminowo do dziś mogę im dsne bodeslac więc wczoraj w reklamacji Odesłałam skan paragonu pieczątkę i opis sprzedawcy Miła pani z Rossmana wydrukowałam i też rachunek szczegółowy na którymi się podbiła zrobiłam im zdjęcie produktu zrobiłam im screen z wyszukiwarki i to wszystko im Wczoraj razem z reklamacją wysłałam. Na końcu reklamacji napisałam że niedopracowanie regulaminu nie jest błędem uczestników loterii tylko organizatora i jeżeli coś jest niedopracowane To nie można odbierać komuś nagrody.
Niech sobie pomyślą i na następny raz dokładnie opiszę w regulaminie a ja mam już do nich taki niesmak że więcej u nich Nie zagram grałam w kilku edycjach i zawsze jakieś zestaw produktów się trafił ale też tyle rzeczy które po kupowałam a nie ukrywajmy nie są one najtańsze bo Pronto czy gladedla do najtańszych produktów nie należą a teraz mam taki niesmak do tej agencji że myślę że za Kończę już grę z nim

Idź po ta nieszczęsna pieczątkę i moim zdaniem powinni uwzględnić no bo spełniałas warunki . O 500 zł warto  powalczyć.

Ale ja wczoraj wraz z reklamacja wysłałam im opisany, opieczatkowany paragon,kasjerka dała mi dodatkowo paragon szczegółowy też z pieczątką i odpisali że nagroda przepada bo liczy się 1 mail. 
A dziś dopiero termin nadsyłania mija.
0 0

szukajacykonkursow

#6588425 Napisano: 09.04.2019 11:55:59
LejziDejzi napisał(a):

mczarna napisał(a):

androm napisał(a):

aleks1983 napisał(a):

Wielkie sprzątanie 
Kawał....Nie napiszę czego
Wygrałam 500 zl wysłałam paragon, straciłam prawo do nagrody bo mam gbb discrett A nie glade 
Dzwonoe mówię że pójdę i potwierdzę A Pani mówi że już straciłam prawo do nagrody
Mówię, tłumacze że to mail zwrotny że mam jeszcze 2 dni, że dosle A Pani że nie...nosz k.....jeszcze pewnie karniaka dostanę 

też bym się wkurzyła i nie spodziewała takiej reakcji
jak oni chcą całą nazwę mieć? nie ma miejsca, wcale nie jest źle opisany.
to wygląda na takie złośliwe działanie albo chęć oszczędzenia.
pisze koniecznie reklamację

No przecież ja miałam podobną akcję,o czym tu informowałam.Miałam GLD aerozol. Wysłałam reklamację i czekam na jej rozpatrzenie. Najlepsze jest to,że to nie był Sklep u Wiesi,tylko znana sieciówa.  Moim zdaniem w tej edycji jakaś wyjątkowa złośliwość jest...

Reklamacja , reklamacja i jeszcze raz reklamacja! 
Nie możesz staracić prawa do nagrody jeśli kupiłaś produkt który wymienili w REGULAMINIE.To że  nie był opisany tak jak oni chcieli literka po literce nie zależy od Ciebie , sama sobie go nie drukujesz przecież.Ty wywiązałaś się z zadania poszłaś do sklepu kupiłaś co trzeba było i posłałaś to zgłoszenie no i miałaś farta że wygrałaś...Teraz jak kolejny raz będziesz chciała wziąć udział będziesz latała przez pół miasta po sklepach i prosiła kasjerki zeby ci sprawdzały jak wyskakuje na paragonie bo jeśli źle to ty tego nie chcesz?! parodia... skoro nie potrafią robić loterii niech się za to nie biorą albo niech wskażą 1 sklep w którym na terenie całego kraju można dokonywać zakupu wtedy każdy paragon będzie wyglądał tak samo i nie będą mieć problemu.
Nie widze w Twoim przypadku innej opcji jak pozytywne rozpatrzenie reklamacji.
Walcz o swoje.Zabiorą Ci nagrodę raz, zrobią to kolejny...i kolejny i każdego następnego też tak będą urabiac.
Jak raz wysmarowałam reklamację w jednym konkursie w podobnej sprawie i wywaliłam im opinie na stronie nagroda znalazła się z prędkością swiatła a dodatkowo dorzucili coś w ramach przeprosin...bo ? yyy nie przewidzieli że w każdym sklepie opis może być inny ...śmiech na sali emotka  W kazdym kolejnym wygranym u nich już nigdy nie miałam problemu że coś im nie pasowało... emotka   emotka     

Ja brałem raz udział w konkursie Pt. czego oprócz szmponu head & shoulders i smochodu potrzebujesz.I w regulaminie było napisane żeby w haśle nie było użyte słowo head & shoulders i Hummer.A uwaga wygrało hasło pt. Gdy używam szamponu head & shoulders powiem szczerze czuję się pewnie jak w Hummerze.
0 0

aleks1983

#6588436 Napisano: 09.04.2019 12:01:50
szukajacykonkursow napisał(a):

LejziDejzi napisał(a):

mczarna napisał(a):

androm napisał(a):

aleks1983 napisał(a):

Wielkie sprzątanie 
Wygrałam 500 zl wysłałam paragon, straciłam prawo do nagrody bo mam gbb discrett A nie glade 
Dzwonoe mówię że pójdę i potwierdzę A Pani mówi że już straciłam prawo do nagrody
Mówię, tłumacze że to mail zwrotny że mam jeszcze 2 dni, że dosle A Pani że nie...nosz k.....jeszcze pewnie karniaka dostanę 

No przecież ja miałam podobną akcję,o czym tu informowałam.Miałam GLD aerozol. Wysłałam reklamację i czekam na jej rozpatrzenie. Najlepsze jest to,że to nie był Sklep u Wiesi,tylko znana sieciówa.  Moim zdaniem w tej edycji jakaś wyjątkowa złośliwość jest...

Nie możesz staracić prawa do nagrody jeśli kupiłaś produkt który wymienili w REGULAMINIE.To że  nie był opisany tak jak oni chcieli literka po literce nie zależy od Ciebie , sama sobie go nie drukujesz przecież.Ty wywiązałaś się z zadania poszłaś do sklepu kupiłaś co trzeba było i posłałaś to zgłoszenie no i miałaś farta że wygrałaś...Teraz jak kolejny raz będziesz chciała wziąć udział będziesz latała przez pół miasta po sklepach i prosiła kasjerki zeby ci sprawdzały jak wyskakuje na paragonie bo jeśli źle to ty tego nie chcesz?! parodia... skoro nie potrafią robić loterii niech się za to nie biorą albo niech wskażą 1 sklep w którym na terenie całego kraju można dokonywać zakupu wtedy każdy paragon będzie wyglądał tak samo i nie będą mieć problemu.
Walcz o swoje.Zabiorą Ci nagrodę raz, zrobią to kolejny...i kolejny i każdego następnego też tak będą urabiac.
Jak raz wysmarowałam reklamację w jednym konkursie w podobnej sprawie i wywaliłam im opinie na stronie nagroda znalazła się z prędkością swiatła a dodatkowo dorzucili coś w ramach przeprosin...bo ? yyy nie przewidzieli że w każdym sklepie opis może być inny ...śmiech na sali emotka  W kazdym kolejnym wygranym u nich już nigdy nie miałam problemu że coś im nie pasowało... emotka   emotka     

Ja brałem raz udział w konkursie Pt. czego oprócz szmponu head & shoulders i smochodu potrzebujesz.I w regulaminie było napisane żeby w haśle nie było użyte słowo head & shoulders i Hummer.A uwaga wygrało hasło pt. Gdy używam szamponu head & shoulders powiem szczerze czuję się pewnie jak w Hummerze.

Właśnie dzwoniłam do nas do rzecznika konsumenta,kazała mi przyjść przynieść dokumenty i będzie działać.
Śmiała się do telefonu bo powiedziała że to jest chore żeby tak ludzi z nagród oszkubywac
0 0

szukajacykonkursow

#6588448 Napisano: 09.04.2019 12:11:57
aleks1983 napisał(a):

szukajacykonkursow napisał(a):

LejziDejzi napisał(a):

mczarna napisał(a):

androm napisał(a):

aleks1983 napisał(a):

Wielkie sprzątanie 

Właśnie dzwoniłam do nas do rzecznika konsumenta,kazała mi przyjść przynieść dokumenty i będzie działać.
Śmiała się do telefonu bo powiedziała że to jest chore żeby tak ludzi z nagród oszkubywac

Wiadomo szkoda wartościowej nagrody, ale oni nie przestrzegają tego co sami napisali.Bo nagle spodobało im sie te hasełko to łamią swój regulamin jakby on był tylko dla nas. emotka emotka
0 0

szukajacykonkursow

#6588453 Napisano: 09.04.2019 12:18:51
Pytanie brzmiało "Czego oprócz samochodu Hummer i szamponu head & shoulders potrzebujesz."
0 0

dwaburekoty

#6588469 Napisano: 09.04.2019 12:48:11
Jak ja nie lubię telemarketerów.... Sama pracowałam jako ankieterka telefoniczna w czasie studiów przez 3 lata, ale na każdym szkoleniu kładziono nacisk, że osoba z którą rozmawiamy to święta krowa, nie zmuszamy do rozmowy, grzecznie dziękujemy za odmowę....
Do rzeczy: niedawno prenumerowalismy razem z mężem czasopismo specjalistyczne. Masakrycznie drogie i mooooocno komercyjne (reklamy wylewaly sie z kazdej strony). Zrezygnowaliśmy z niego na rzecz innego, mniej reklamowanego, ale dużo tańszego. Mój mąż bardzo zadowolony. Natomiast dzisiaj dzwoni Pani z pierwszego czasopisma z pretensja w głosie, dlaczego już nie prenumerujemy. Odpowiadam grzecznie, że zrezygnowaliśmy na rzecz "XYZ". a na to kobieta:"ALE CZEMUUUU?!?!?!" "Czemu" działa na mnie jak płachta na byka, więc jej grzecznie odpowiadam, że są za drodzy, że za dużo reklam, że bardziej podoba mi się styl autorski drugiego czasopisma, że nie stać mnie na prenumeratę dwóch. Pani nadal przy swoim: "ALE CZEMUUUUU?!?!?!?!". Nie doczekałam się odpowiedzi na pytanie "Dlaczego moja odpowiedź nie wydaje jej się satysfakcjonująca?" bo jakże miła i uprzejma Pani rzuciła słuchawką.

ziolko

#6588471 Napisano: 09.04.2019 12:50:12
aleks1983 daj znać, co udało się zdziałać z rzecznikiem.
Moim zdaniem oni celowo odrzucają takie paragony i reklamacje, bo pewno mało który sklep ma porządnie opisane paragony. 
Zaś w sieciówkach jest to samo wszędzie. 
Paskudny sposób na to, żeby jak najwięcej nagród zostawić dla siebie. 
Ktoś musi się za nich wziąć, bo jak odpuścicie to dacie przyzwolenie na takie działania i agencja będzie okradała uczciwych konsumentów, którzy spełnili wszystkie warunku regulaminu emotka

szukajacykonkursow

#6588474 Napisano: 09.04.2019 12:56:19
Raz miałem tak że kupiłem promcyjne opakowanie płatków a tam nie było kody wysłalem i maila a oni że to wina drukarni.
0 0

aleks1983

#6588481 Napisano: 09.04.2019 13:12:14
Wiecie co dla mnie to jest śmieszne bo jeśli byłoby napisane odświeżacz bez nazwy to bym po ta pieczątkę poszła. 
Dziś mijają 3 dni na doslanie paragonu opisanego  oni na kolejną reklamację nie odpisuje z chwilę znowu km napiszę maila,będę ich tak bombardowac że będą mieli mnie dość 

aleks1983

#6588518 Napisano: 09.04.2019 14:58:33
Pani rzecznik powiedziała, że jest tu jak byk naruszenie. 
Nie jest ściśle napisane skad UCZESTNIK loterii ma wiedzieć czy paragon jest dobrze opisany.
Poza tym zamieściłam się w regulaminowych 3 dniach paragon jest opisany więc nie ma mowy o odmowie.
Mam przywieźć wszystkie dokumenty i korespondencję z nimi I ich sprawdza. Poza tym powiedziała że skoro już kilku osobom odmówili to kombinują.
Mówiłam jej też o loterii z loyda,powiedziała że tu dopiero  jest naruszenie jaki szkoda, że ludzie tego nie zgłaszają bo organizatorzy na tym żerują .
(Za ewentualny  brak przecinkow itp z góry przepraszam emotka )

ziolko

#6588526 Napisano: 09.04.2019 15:17:32
aleks1983 napisał(a):

Pani rzecznik powiedziała, że jest tu jak byk naruszenie. 
Nie jest ściśle napisane skad UCZESTNIK loterii ma wiedzieć czy paragon jest dobrze opisany.
Poza tym zamieściłam się w regulaminowych 3 dniach paragon jest opisany więc nie ma mowy o odmowie.
Mam przywieźć wszystkie dokumenty i korespondencję z nimi I ich sprawdza. Poza tym powiedziała że skoro już kilku osobom odmówili to kombinują.
Mówiłam jej też o loterii z loyda,powiedziała że tu dopiero  jest naruszenie jaki szkoda, że ludzie tego nie zgłaszają bo organizatorzy na tym żerują .
(Za ewentualny  brak przecinkow itp z góry przepraszam emotka )

Super!!
Co do Loyda to też jestem ciekawa co i jak... 
Loyd.. Rafaello - ta sama technika wyłaniania laureatów emotka
0 0

mczarna

#6588540 Napisano: 09.04.2019 16:03:00
aleks1983 napisał(a):

Wiecie co dla mnie to jest śmieszne bo jeśli byłoby napisane odświeżacz bez nazwy to bym po ta pieczątkę poszła. 
Dziś mijają 3 dni na doslanie paragonu opisanego  oni na kolejną reklamację nie odpisuje z chwilę znowu km napiszę maila,będę ich tak bombardowac że będą mieli mnie dość 

Moja reklamacja rozpatrzona NEGATYWNIE. Dostali zdjęcie produktu,podpis z pieczątką na paragonie potwierdzający ten produkt itd. Odnieśli się znów do złego opisu i że pieczątka z podpisem to już po fakcie.
0 0