Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
@gnieszk@
Postów 3702
Data rejestracji 05.12.2015
Punkty karne 0
Konkursy dodane
To są jakieś żarty...
Zwycięzcy to przegrani, którzy spróbowali o jeden raz więcej
aleks1983
Postów 914
Data rejestracji 09.10.2014
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Więc napisałam to samo reklamacja jeszcze raz dołączyłam dane po czym na dole dodałam że byłam w tej sprawie u rzecznika praw konsumenta i że wysyłam im paragon w terminie czyli w tych trzech dniach roboczych.
Oprócz tego w regulaminie nie jest nigdzie napisane że jeśli pierwszy mail będzie ze skanem bez pieczątki to od razu jest utrata nagrody jest tylko napisane że ma się 3 dni na wysłanie danych i według tego powinni to nagrodę wydać i tego od nich zadam. Powiem wam że przecież już kilka razy grałam w paczce sprzątaczce i w konkursach tego typu zawsze wygrałam jakiś zestaw produktów i nigdy nie było problemu z tym że paragon jest nieczytelny to są po prostu kpina
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
nswe69
Postów 560
Data rejestracji 29.08.2018
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Zrobię zakupy : Kaufland, Lidl, Biedronka, Stokrotka, Żabka, D.Centrum, Groszek, Gama, Hebe, Drogeria Natura, Rossmann, BP.
androm
Postów 2342
Data rejestracji 09.02.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
lucinda
Postów 6
Data rejestracji 06.03.2019
Punkty karne 0
Konkursy dodane
lucinda
Postów 6
Data rejestracji 06.03.2019
Punkty karne 0
Konkursy dodane
mczarna
Postów 3024
Data rejestracji 03.01.2012
Punkty karne 0
Konkursy dodane 3
nie głosuję
jokan
Postów 8820
Data rejestracji 13.07.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane 4
Zrobię zakupy: ITM, Dino, Żabka,Biedronka, Polomarket, Stokrotka, Delikatesy Centrum, Lotos, Orlen, Rossmann...inne - zapraszam:)
https://www.tipli.pl/p/3798747
Zyskaj zwrot za zakupy online - ja już zyskałam ponad 920 zł
zielonaszpilka
Postów 3296
Data rejestracji 23.06.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Gość: gryfnobabka
To jest bardzo duży problem i nawet dyżury go nie rozwiążą. Nie każdy maluch tak łatwo zaakceptuje nagłą zmianę - inne panie, inne miejsce, nieznane dzieci. Dla niejednego dziecka to stresująca sytuacja. Nawet jeśli do swojego przedszkola chodzi chętnie to w innym może nawet nie chcieć zostać.
Agnes
Postów 3055
Data rejestracji 27.10.2004
Punkty karne 0
Konkursy dodane 6
bc142
Postów 77
Data rejestracji 12.07.2018
Punkty karne 0
Konkursy dodane
joan doskonale wiemy,że do koperty trzeba dać tyle ile się powinno,bo to ta kwota będzie zapamiętana. Młodzi przecież bony traktują jako dodatek,że dla gości jest to większy wydatek nie mają chyba świadomości. Jasne,że wolę dostać z 3tyś w bonach niż 50 butelek wina.
Równieź jestem oszczędną osobą- dlatego mnie to denerwuje, materializm na każdym kroku... Nie mam takie mentalności aby do koperty włożyć 200zł i udawać ,że jest ok skoro należy dać tyle aby się zwróciło.
Zaczynam rozumieć dlaczego ludzie odmawiają uczestnictwa w tego typu imprezach.
joan
Postów 18699
Data rejestracji 02.09.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane 6
Kto doskonale wie? My dajemy tyle, ile uważamy za fair względem nas i drugiej strony, reszta nam zwisa.
Nie jestem osobą oszczędną, wręcz przeciwnie.
Nie interesuje mnie koszt "miejscówki". Wkrótce idziemy na imprezę urodzinową pewnego pana, którego widuję po 20 minut w roku (teść mojego szwagra). Mieszka poza Polską, a spontanicznie postanowił urządzić spotkanie w restauracji z okazji swojej "60". I dla niego na prezent również przeznaczymy tyle, ile uważamy za słuszne, biorąc pod uwagę relacje z solenizantem. Co ciekawe, oboje z moim facetem wymyśliliśmy tę samą kwotę.
Odmowa jest moim zdaniem ok, nie ma obowiązku chodzenia na imprezy.
isiulka
Postów 3492
Data rejestracji 28.05.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane 3
Zwykła ludzka pazerność.
Didam tylko, ze na ostatnim weselu jakim byłam ksiądz narzucił ze zamiast kwiatów goście maja wrzucać kasę do specjalnie przygotowanej skrzynki z caritasu. Składając życzenia parze młódek obok stał giermek ze skrzyneczka.
joan
Postów 18699
Data rejestracji 02.09.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane 6
Ale skoro ktoś woli otrzymać 100 zł w bonach dla swoich dzieci, zamiach w postaci bukietu kwiatów, to co jest w tym niesmacznego?
Hmm niesmaczne mogłoby być naleganie, żeby każdy gość ślubny podarował bony. Ale sugestia, żeby pieniądze, które ktoś ewentualnie miałby przeznaczyć na kwiaty czy totolotka, wydać na bony, jest wg mnie ok. Szlag by mnie trafił w sytuacji, gdy ja jednoznacznie mówię gościom "Fak de flałers!", a oni uparcie wręczają mi jeden po drugim jakieś wiechecie, które i tak od razu mogą zostawić pod śmietnikiem, bo nie mogę bukietów trzymać w domu. Pomijam fakt, że są osoby, które kupują kwiaty "komuś" w prezencie ślubnym tylko po to, żeby samemu ładnie wypaść na zdjęciach. Powaga, są tacy ludzie...
Gość: kermit
Zgadzam się - kwiaty wiadomo zawsze to było trochę takie marnotrawstwo, za chwilę i tak wyrzucone. Fajne są te pomysły typu karma dla zwierząt, przybory szkolne dla domów dziecka czy świetlic środowiskowych. Po pierwsze to miły gest państwa młodych, którzy w dniu ślubu myślą o potrzebujących, a po drugie daje dużą rozpiętość cenową ( gość może kupić karmę czy kredki za 5 zl albo wydać kilkadziesiąt zł lub więcej) Takie bony to dla mnie wymuszanie dodatkowego prezentu i tyle.
dwaburekoty
Postów 1923
Data rejestracji 04.12.2016
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Mi się podobają te pomysły na dawanie młodym bonów/książek/win itp zamiast kwiatów. Kwiatów nienawidzę i uważam to za totalną stratę pieniędzy gości.
Moja przyjaciółka zażyczyła sobie słoiki z przetworami (na co dzień mieszka w Niemczech). Jak ma zły humor, to otwiera słoik i jest przeszczesliwa (serio, serio)....
audaces fortuna iuvat
Nikt tak nie uczy cierpliwości jak małe dziecko i oczekiwanie na wyniki konkursów.
isiulka
Postów 3492
Data rejestracji 28.05.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane 3
Bo kwiaty są bezsensownym wydatkiem (dla mnie) i tu nie ma co pisać jak można na miliony spodobow lepiej spożytkować te pieniądze. Czym się różni, nie kupuj kwiatów kup bony do smyka od nie kupuj kwiatów daj mi więcej do koperty?
Bo tylko tutaj widze jakaś udawana skromność.
niunia-k
Postów 2343
Data rejestracji 05.10.2004
Punkty karne 0
Konkursy dodane 9
dwaburekoty
Postów 1923
Data rejestracji 04.12.2016
Punkty karne 0
Konkursy dodane
elementem niespodzianki, nieprzewidywalnosci. Możliwością spróbowania czegoś, na co wcześniej nie wydałabyś pieniędzy (bo są ważniejsze wydatki). Edit: to wyżej to bardziej o prezentach fizycznych. a bony? mi by np było żal wydać więcej kasy z koperty na coś mega wypasionego dla dziecka (bo za te pieniądze mogłabym kupić coś potrzebnego do domu). A gdy masz bony do konkretnego sklepu, to już w ogóle żal nie jest XD