Wkurza mnie...

bluszczowelove

#6702234 Napisano: 11.05.2020 09:27:16
Kurczę dopiero zaczynam w konkursach, nie mam dużego doświadczenia ale dziś się trochę wkurzyłam ( a raczej zrobiło mi się smutno). Wysłałam super zgłoszenia na konkurs Lazy Wheel - dopracowane, szczere i uważam, że kreatywne - takiego pomysłu nigdzie nie widziałam wcześniej. Dziś pojawiły się wyniki. Niestety się nie udało zdobyć roweru - trudno może nie tego oczekiwała komisja ( bez przebieranek i budowania dekoracji). Ale zostało nagrodzone zdjęcie z "pudełkami" , które już wcześniej widziałam w jakimś konkursie na fb i też wygrało. Tylko Pani dołożyła wino. Ja wiem, że niektórzy jak robią zdjęcia to potem seryjnie pozują z różnymi produktami ale kurczę to dla mnie jest nie fair. Uważam, że na każdy konkurs można wymyślić coś innego. Uch musiałam się "wygadać". Na pocieszenie podarowali mi wino... to jak przyjdzie obleje smutki emotka  
0 1 gizoon

nanajka81

#6702247 Napisano: 11.05.2020 10:30:44
bluszczowelove napisał(a):

Kurczę dopiero zaczynam w konkursach, nie mam dużego doświadczenia ale dziś się trochę wkurzyłam ( a raczej zrobiło mi się smutno). Wysłałam super zgłoszenia na konkurs Lazy Wheel - dopracowane, szczere i uważam, że kreatywne - takiego pomysłu nigdzie nie widziałam wcześniej. Dziś pojawiły się wyniki. Niestety się nie udało zdobyć roweru - trudno może nie tego oczekiwała komisja ( bez przebieranek i budowania dekoracji). Ale zostało nagrodzone zdjęcie z "pudełkami" , które już wcześniej widziałam w jakimś konkursie na fb i też wygrało. Tylko Pani dołożyła wino. Ja wiem, że niektórzy jak robią zdjęcia to potem seryjnie pozują z różnymi produktami ale kurczę to dla mnie jest nie fair. Uważam, że na każdy konkurs można wymyślić coś innego. Uch musiałam się "wygadać". Na pocieszenie podarowali mi wino... to jak przyjdzie obleje smutki emotka  

Niestety obecnie większość konkursowiczów idzie po najmniejszej linii oporu i w obecnym czasie te same zdjęcia (z maleńkimi zmianami) krążą po wszystkich konkursach. Widać to na konkursach FB. Ja osobiście zraziłam się baaardzo do konkursów na lajki, opisówek (każdy ciemnotę pociska - nic to wspólnego z prawdą nie ma) i obecnych kreatywnych. Tak więc rozumiem Twój żal bo też uważam że jest to trochę nie fair no ale skoro działa to czemu tak nie robić? Może teraz tobie się nie udało ale w innym konkursie to zdjęcie co robiłaś może wygrać? Kto wie... Życzę powodzenia!

bluszczowelove

#6702251 Napisano: 11.05.2020 10:37:59
nanajka81 napisał(a):

bluszczowelove napisał(a):

Niestety obecnie większość konkursowiczów idzie po najmniejszej linii oporu i w obecnym czasie te same zdjęcia (z maleńkimi zmianami) krążą po wszystkich konkursach. Widać to na konkursach FB. Ja osobiście zraziłam się baaardzo do konkursów na lajki, opisówek (każdy ciemnotę pociska - nic to wspólnego z prawdą nie ma) i obecnych kreatywnych. Tak więc rozumiem Twój żal bo też uważam że jest to trochę nie fair no ale skoro działa to czemu tak nie robić? Może teraz tobie się nie udało ale w innym konkursie to zdjęcie co robiłaś może wygrać? Kto wie... Życzę powodzenia!

Dzięki emotka  Trochę mi się już humor poprawił jak ponarzekałam emotka  Spróbuję z modyfikacją mojego zdjęcia ugrać coś innego emotka  
1 nanajka81 0

domika

#6702260 Napisano: 11.05.2020 11:25:38
Wkurza mnie allegro emotka

Wystąpiłam o zwrot prowizji ponieważ pani kupiła sobie przedmiot i nie zapłaciła.

Allegro odpisało ze nie przyznają zwrotu ponieważ kupujący im odpisał, że do transakcji jednak doszło.
Jak ? Przecież sami w systemie mogą sprawdzić że wpłaty nie ma !
Odpisali mi, że jeżeli z tym się nie zgadzam to nam napisać do kupującego  żeby potwierdził ze zrezygnował z zakupu.
Napisałam 2 smsy , napisałam maila. Kupujący nie raczył odpisać ani tu ani tu.
Ktoś wie jak to ugryźć ?
1 brucee 0

Gość: ossuarium

#6702261 Napisano: 11.05.2020 11:31:39
domika napisał(a):

Wystąpiłam o zwrot prowizji ponieważ pani kupiła sobie przedmiot i nie zapłaciła. Allegro odpisało ze nie przyznają zwrotu ponieważ kupujący im odpisał, że do transakcji jednak doszło. Odpisali mi, że jeżeli z tym się nie zgadzam to nam napisać do kupującego  żeby potwierdził ze zrezygnował z zakupu (...)
Ktoś wie jak to ugryźć ?

Zrezygnować z platformy Allegro, skoro są nieuczciwi?
Wytoczyć im sprawę sądową?
emotka
Czego nie zrobisz, i tak nie wygrasz z silniejszym. Nie ma sprawiedliwości na tym świecie. Są tylko kły i pazury, którymi trzeba wyszarpywać sobie swoje kęsy... emotka

Gość: chochliczka

#6702263 Napisano: 11.05.2020 11:34:58
cudaczek121 napisał(a):

Wkurza mnie, ze dzis w nocy w ogole nie moglam zasnac. Dopiero ok 6 nad ranem mi sie to udalo,ech. Caly dzien chodze taka jakby przymulona, wrr.

Kasiu pewnie to pogoda.
Chociaz ja to mam z nerwów, cała noc nie spię, gapię sie w sciane albo okno,a rano jestem wykonczona, do tego  mój zołądek od 2 tyg bardzo odczuwa mój stres i boli dzień w dzień - ech kiedy to się skończy.
0 0

nanajka81

#6702265 Napisano: 11.05.2020 11:39:19
domika napisał(a):

Wkurza mnie allegro emotka

Wystąpiłam o zwrot prowizji ponieważ pani kupiła sobie przedmiot i nie zapłaciła.

Allegro odpisało ze nie przyznają zwrotu ponieważ kupujący im odpisał, że do transakcji jednak doszło.
Jak ? Przecież sami w systemie mogą sprawdzić że wpłaty nie ma !
Odpisali mi, że jeżeli z tym się nie zgadzam to nam napisać do kupującego  żeby potwierdził ze zrezygnował z zakupu.
Napisałam 2 smsy , napisałam maila. Kupujący nie raczył odpisać ani tu ani tu.
Ktoś wie jak to ugryźć ?

Gnęb allegro przez FB. Wyślij im zdjęcie tego produktu że nie zapłacony a kupujący się nie odzywa. W końcu Ci zwrócą. Też z nimi co jakiś czas się bujam z tymi sprzedażami. Ktoś kupuje, nie płaci, nie odzywa się, ja tracę czas. Ogólnie to allegro zeszło na psy i nieziemsko mnie wkurzają - ostatnio np. ktoś wystawił mi komentarz w którym dostałam tylko 2 gwiazdki za wysyłkę. Wysyłka paczkomatem (8.99), od razu po wpłacie. Pytam kupującego "czy coś było nie tak?" a on odpisał że "wszędzie teraz ten SMART a u mnie SMARTA nie było i musiała zapłacić". Allegro od razu po komentarzu mi napisało że jestem beznadziejnym sprzedającym i nie może być tak że otrzymuję 2 gwiazdki za wysyłkę i mam się poprawić. Noż kuuuur....  

domika

#6702267 Napisano: 11.05.2020 11:40:24
forrrum napisał(a):

domika napisał(a):

Wystąpiłam o zwrot prowizji ponieważ pani kupiła sobie przedmiot i nie zapłaciła. Allegro odpisało ze nie przyznają zwrotu ponieważ kupujący im odpisał, że do transakcji jednak doszło. Odpisali mi, że jeżeli z tym się nie zgadzam to nam napisać do kupującego  żeby potwierdził ze zrezygnował z zakupu (...)
Ktoś wie jak to ugryźć ?

Zrezygnować z platformy Allegro, skoro są nieuczciwi?
emotka
Czego nie zrobisz, i tak nie wygrasz z silniejszym. Nie ma sprawiedliwości na tym świecie. Są tylko kły i pazury, którymi trzeba wyszarpywać sobie swoje kęsy... emotka

No właśnie 13 zł niby niewiele ale pewnie dziennie mają kilka tysięcy osób z sytuacją taką jak moja,  a to już się ładna kwota im nazbiera. Za nic.
0 0

#6702268 Napisano: 11.05.2020 11:47:24
nanajka81 napisał(a):

Niestety obecnie większość konkursowiczów idzie po najmniejszej linii oporu i w obecnym czasie te same zdjęcia (z maleńkimi zmianami) krążą po wszystkich konkursach. (...)
zraziłam się baaardzo do opisówek (każdy ciemnotę pociska - nic to wspólnego z prawdą nie ma) i obecnych kreatywnych...

Przytoczyłaś właśnie definicję kreatywności - jest to przecież kreowanie nowej rzeczywistości.
Nie ma w regulaminach wymogu formalnego, by opisywać tylko to, co miało miejsce rzeczywiście. Jest wymóg trzymania się tematu. Jeśli jest spełniony, reszta jest nieważna.
P.S. Jako elektryk i polonista muszę zaprotestować: nie ma czegoś takiego, jak "najmniejsza linia oporu". No, teoretycznie jest, jeśli porównujemy różne linie oporu pod względem ich długości emotka
Ale w tym przypadku prawidłowo jest pisać "po linii najmniejszego oporu" bo takie jest logiczne pochodzenie tego zwrotu.
2 maverick, mia 0

#6702269 Napisano: 11.05.2020 11:49:06
domika napisał(a):

forrrum napisał(a):

Nie ma sprawiedliwości na tym świecie. Są tylko kły i pazury, którymi trzeba wyszarpywać sobie swoje kęsy... emotka

No właśnie 13 zł niby niewiele ale pewnie dziennie mają kilka tysięcy osób z sytuacją taką jak moja,  a to już się ładna kwota im nazbiera. Za nic.

Ja bym się tam dla zasady bił o swoje do upadłego emotka
0 0

visserarthur

#6702312 Napisano: 11.05.2020 12:58:46
Napisz im, żeby kupujący pokazał dowód wpłaty, skoro tak mu wierzą na słowo...
2 domika, brucee 0

#6702314 Napisano: 11.05.2020 13:17:46
nanajka81 napisał(a):

...Pytam kupującego "czy coś było nie tak?" a on odpisał że "wszędzie teraz ten SMART a u mnie SMARTA nie było i musiała zapłacić".
Allegro od razu po komentarzu mi napisało że jestem beznadziejnym sprzedającym i nie może być tak że otrzymuję 2 gwiazdki za wysyłkę i mam się poprawić. Noż kuuuur....  

emotka
Najwidoczniej ten ktoś z ramienia Allegro maseczkę źle założył i teraz go uciska w mózg... emotka emotka emotka
0 0

nanajka81

#6702316 Napisano: 11.05.2020 13:19:04
forrrum napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

Niestety obecnie większość konkursowiczów idzie po najmniejszej linii oporu i w obecnym czasie te same zdjęcia (z maleńkimi zmianami) krążą po wszystkich konkursach. (...)
zraziłam się baaardzo do opisówek (każdy ciemnotę pociska - nic to wspólnego z prawdą nie ma) i obecnych kreatywnych...

Przytoczyłaś właśnie definicję kreatywności - jest to przecież kreowanie nowej rzeczywistości.
Nie ma w regulaminach wymogu formalnego, by opisywać tylko to, co miało miejsce rzeczywiście. Jest wymóg trzymania się tematu. Jeśli jest spełniony, reszta jest nieważna.
P.S. Jako elektryk i polonista muszę zaprotestować: nie ma czegoś takiego, jak "najmniejsza linia oporu". No, teoretycznie jest, jeśli porównujemy różne linie oporu pod względem ich długości emotka
Ale w tym przypadku prawidłowo jest pisać "po linii najmniejszego oporu" bo takie jest logiczne pochodzenie tego zwrotu.

ok mój błąd polonista nie jestem. co do kreatywności... Hm czy uważasz że ułożenie z chrupek lalki i podpisywanie takiego zdjęcia "kwarantanna w domu" albo to samo zdjęcie z podpisem "z Hochland się nie nudzimy" albo "z sokołem jest super" to jest kreatywne?????

#6702320 Napisano: 11.05.2020 13:23:16
nanajka81 napisał(a):

forrrum napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

Co do kreatywności... Hm czy uważasz że ułożenie z chrupek lalki i podpisywanie takiego zdjęcia "kwarantanna w domu" albo to samo zdjęcie z podpisem "z Hochland się nie nudzimy" albo "z sokołem jest super" to jest kreatywne?????

No wybacz. Uzupełniaj może od razu swoje wypowiedzi przykładami, to nie będzie takich nieporozumień.
0 0

domika

#6702325 Napisano: 11.05.2020 13:47:09
forrrum napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

forrrum napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

Co do kreatywności... Hm czy uważasz że ułożenie z chrupek lalki i podpisywanie takiego zdjęcia "kwarantanna w domu" albo to samo zdjęcie z podpisem "z Hochland się nie nudzimy" albo "z sokołem jest super" to jest kreatywne?????

No wybacz. Uzupełniaj może od razu swoje wypowiedzi przykładami, to nie będzie takich nieporozumień.

Też widziałam to zdjęcie kilkanaście raz juz w różnych konkursach.  Ale to prawda niestety większość zgłoszeń się powiela. zmieniają sie tylko rekwizyty.
0 0

Vivacia

#6702365 Napisano: 11.05.2020 15:58:41
INPOST
Dwa tygodnie temu przy próbie odbioru paczki zatrzasnęła mi się skrytka. Paczkomat uznał, że paczka odebrana, a paczka tam jest. Dwa tygodnie temu obiecano mi, że paczka zostanie przełożona i ponownie będę mogła ją odebrać.
DWA TYGODNIE.
Przez dwa tygodnie nikt nie ruszył tyłka, żeby się tym zająć. A we wszelkich infoliniach mówią mi tylko, że sprawa jest zgłoszona!
No szlag mnie trafi.
0 0

nataliii

#6702414 Napisano: 11.05.2020 20:21:36
superloser napisał(a):

nataliii napisał(a):

Opis paragonów w Lidlu.
Kupilam Palmolive: piszę żel pod prysznic.
Kupilam Colgate: piszę pasta do zębów.
Kupilam Pudliszki: piszę Ketchup do pizzy

Co w takiej sytuacji robic? One zostaną uznane co nie ? Skoro konkurs w Lidlu to chyba zdają sobie sprawe z opisów.

Zel ma 
PALM.ŻEL POD PRYSZ. 

Ja mam "ŻEL POD PR. GOURMET"

Więc pewnie zależy od tego jaki się wybrało:) Jutro kupię inny i zobaczę emotka
0 0

prosiaczek

#6702444 Napisano: 12.05.2020 00:05:43
M. W. PŁ. Z GL., PŁ CL   - przebijcie ten opis emotka

prosiaczek

#6702447 Napisano: 12.05.2020 00:21:56
superloser napisał(a):

prosiaczek napisał(a):