Wkurza mnie...

notta

#6702594 Napisano: 12.05.2020 15:14:26
domika napisał(a):

forrrum napisał(a):

domika napisał(a):

Wystąpiłam o zwrot prowizji ponieważ pani kupiła sobie przedmiot i nie zapłaciła. Allegro odpisało ze nie przyznają zwrotu ponieważ kupujący im odpisał, że do transakcji jednak doszło. Odpisali mi, że jeżeli z tym się nie zgadzam to nam napisać do kupującego  żeby potwierdził ze zrezygnował z zakupu (...)
Ktoś wie jak to ugryźć ?

Zrezygnować z platformy Allegro, skoro są nieuczciwi?
Wytoczyć im sprawę sądową?
emotka
Czego nie zrobisz, i tak nie wygrasz z silniejszym. Nie ma sprawiedliwości na tym świecie. Są tylko kły i pazury, którymi trzeba wyszarpywać sobie swoje kęsy... emotka

No właśnie 13 zł niby niewiele ale pewnie dziennie mają kilka tysięcy osób z sytuacją taką jak moja,  a to już się ładna kwota im nazbiera. Za nic.

Też mnie to wkurza że zdzierają ze sprzedających ile można.. ceny na allegro też spadły, a i kupujący wybrzydzają.. teraz trudno coś sprzedać bo mimo że cena jest niższa niż rynkowa to tak wszyscy próbują się targować i dyskutować. Najlepiej za darmo oddać i za przesyłkę zapłacić.. A te ich lokalnie to najlepiej by było skasować emotka
0 0

Gość: ossuarium

#6702602 Napisano: 12.05.2020 15:35:52
ivanotta napisał(a):

Też mnie to wkurza że zdzierają ze sprzedających ile można..
A te ich lokalnie to najlepiej by było skasować emotka

Nie rozumiem... Przecież nadal możesz wystawiać tradycyjnie, ignorując część lokalną. W górnej części formularza jest link.
Poza tym - właśnie wystawiając tradycyjnie jesteś narażona na prowizję. Wystawiając lokalnie masz darmowe ogłoszenie.

0 0

nanajka81

#6702616 Napisano: 12.05.2020 16:33:40
forrrum napisał(a):

ivanotta napisał(a):

Też mnie to wkurza że zdzierają ze sprzedających ile można..
A te ich lokalnie to najlepiej by było skasować emotka

Nie rozumiem... Przecież nadal możesz wystawiać tradycyjnie, ignorując część lokalną. W górnej części formularza jest link.
Poza tym - właśnie wystawiając tradycyjnie jesteś narażona na prowizję. Wystawiając lokalnie masz darmowe ogłoszenie.

lokalnie też prowizję od sprzedaży pobierają.
0 0

#6702626 Napisano: 12.05.2020 17:06:46
nanajka81 napisał(a):

O rany, no czemu się tak upierasz? emotka Pobierają tylko przy określonych rodzajach sprzedaży. Podstawowa opcja jest CAŁKOWICIE BEZPŁATNA. No przecież pokazuję obrazkami. emotka

1 pikawka 0

mandarynka16

#6702630 Napisano: 12.05.2020 17:17:41
forrrum napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

O rany, no czemu się tak upierasz? emotka Pobierają tylko przy określonych rodzajach sprzedaży. Podstawowa opcja jest CAŁKOWICIE BEZPŁATNA. No przecież pokazuję obrazkami. emotka

Jak czytam Twoje wpisy to mam wrażenie, że Superloser założył sobie drugie konto emotka

#6702651 Napisano: 12.05.2020 18:36:34
mandarynka16 napisał(a):

Jak czytam Twoje wpisy to mam wrażenie, że Superloser założył sobie drugie konto emotka

Jak czytam takie wpisy to mam wrażenie déjà vu...  emotka A nie zapomniałaś o wściekłym, bruce i trzydziestu innych?! emotka
0 0

mandarynka16

#6702656 Napisano: 12.05.2020 19:17:45
forrrum napisał(a):

mandarynka16 napisał(a):

Jak czytam takie wpisy to mam wrażenie déjà vu...  emotka A nie zapomniałaś o wściekłym, bruce i trzydziestu innych?! emotka

Może inni też byli, ale tylko przy Tobie i przy nim zastanawiam się skąd bierzecie tyle czasu, żeby tak często dzielić się swoimi często uszczypliwymi komentarzami. Stąd porównanie emotka
0 0

#6702661 Napisano: 12.05.2020 19:28:53
mandarynka16 napisał(a):

tylko przy Tobie i przy nim zastanawiam się skąd bierzecie tyle czasu, żeby tak często dzielić się swoimi często uszczypliwymi komentarzami.

E, tam. Nie warto. Takie "zastanawianie się" to tylko niepotrzebna strata czasu. Po co oceniać innych swoją miarą? Ty nie masz czasu, ja mam. Ot i cała zagadka.
0 0

zezowaty_kot

#6702996 Napisano: 14.05.2020 14:56:00
Najpierw problem z komputerem, domagał się aktualizacji, ale mnie termin gonił, więc pracowałam na zbuntowanych sprzęcie. Około 12 poddałam się, uruchomiłam pobieranie aktualizacji. Udało mi się wszystko uruchomić teraz. Cóż, do 15 powinnam wystawić faktury. Super. Cała w nerwach uznałam, że zrobię kawę, usiądę, uspokoję się. Postawiłam filiżankę do espresso, kliknęłam na ekspresie kawę (espresso) i poszłam do komputera zobaczyć, czy włączą mi się potrzebne programy. Ekspres przestał warczeć, oddychając ciężko weszłam do zalanej kawą kuchni. Aromat na pół domu. Strumyczek czarnego napoju na pół kuchni. Z racji mojego rozkojarzenia wyrokuję, że zamiast espresso kliknęłam dużą kawę, której nie dało się upchnąć w małej filiżance. Włosów dziś nie suszę, bo mi pewnie suszarka wystrzeli w rękach.

donia7

#6702997 Napisano: 14.05.2020 15:06:29
zezowaty_kot napisał(a):

Najpierw problem z komputerem, domagał się aktualizacji, ale mnie termin gonił, więc pracowałam na zbuntowanych sprzęcie. Około 12 poddałam się, uruchomiłam pobieranie aktualizacji. Udało mi się wszystko uruchomić teraz. Cóż, do 15 powinnam wystawić faktury. Super. Cała w nerwach uznałam, że zrobię kawę, usiądę, uspokoję się. Postawiłam filiżankę do espresso, kliknęłam na ekspresie kawę (espresso) i poszłam do komputera zobaczyć, czy włączą mi się potrzebne programy. Ekspres przestał warczeć, oddychając ciężko weszłam do zalanej kawą kuchni. Aromat na pół domu. Strumyczek czarnego napoju na pół kuchni. Z racji mojego rozkojarzenia wyrokuję, że zamiast espresso kliknęłam dużą kawę, której nie dało się upchnąć w małej filiżance. Włosów dziś nie suszę, bo mi pewnie suszarka wystrzeli w rękach.

Nie przejmuj się, ja dziś dzieciom zamiast kakao zrobić i kliknąć ciepłe mleko, to zrobiłam kawę z mlekiem emotka

pawelski

#6703019 Napisano: 14.05.2020 16:25:16
Ja mam spokój z aktualizacjami bo od wiosny 2014 roku system Windows XP nie jest aktualizowany emotka

FBbeata7

#6703022 Napisano: 14.05.2020 16:29:06
donia7 napisał(a):

zezowaty_kot napisał(a):

Nie przejmuj się, ja dziś dzieciom zamiast kakao zrobić i kliknąć ciepłe mleko, to zrobiłam kawę z mlekiem emotka

Dziś poszłam do Empiku odebrać zamówiony młynek do kawy, a tam wielka paka.Pani ekspedientka zdziwiona bardzo, bo rzadko takie pudła przychodzą.Mówię,że to tylko młynek...Pani otwarła , a tam oprócz młynka czajnik elektryczny, kawiarka, waga kuchenna, maszynka do strzyżenia i coś tam jeszcze,  wszystko za 69,90zł.Uśmiałyśmy się , wydała mi młynek, bo tak miałam na zamówieniu i powiedziała,że sprawę wyjaśni.Ależ bym się obłowiła, gdybym nie protestowała, tylko potulnie paczkę odebrała. emotka

zdolnabestia

#6703060 Napisano: 14.05.2020 20:58:23
Hmm, miałam taki dzień rok temu. Wsiadam rano w samochód, wkładam kluczyk w stacyjkę, przekręcam, a tu nic, głuchy stukot... Kompletnie nie wiedziałam, co się stało, bo z samochodem od kilku lat zero problemów. Cóż, zadzwoniłam do firmy, dojechałam tam jakoś spóźniona dwoma autobusami i kawałek piechotą. Pracuję sobie, a tu nagle ok godz. 9 BUM, wszystko nagle ucichło i zgasło. Okazało się, że wysiadł prąd, po jakimś czasie podłączyli nas do jakiegoś generatora, pracowaliśmy w trybie oszczędnym, bez klimatyzacji. Wieczorem miałam samolot, jeszce nigdy wcześniej nie bałam się lotu emotka
1 bethy 0

nanajka81

#6703247 Napisano: 15.05.2020 16:40:44
mandarynka16 napisał(a):

forrrum napisał(a):

mandarynka16 napisał(a):

Może inni też byli,
superloser napisał(a):

mandarynka16 napisał(a):

forrrum napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

To po co czytasz ? Chcesz sie dowartosciowac jak osmieszysz publicznie ? Zaplecze klakierow sie z pewnoscia znajdzie  emotka

ale tylko przy Tobie i przy nim zastanawiam się skąd bierzecie tyle czasu, żeby tak często dzielić się swoimi często uszczypliwymi komentarzami. Stąd porównanie emotka

nie korzystałam z lokalnie ale mąż korzystał i prowizje za sprzedaż zapłacić musiał.
0 0

magdamagda11

#6703342 Napisano: 16.05.2020 09:47:55
Właśnie zaczynam przygodę z opisowymi konkursami, wcześniej brałam udział tylko w foto. Dzisiaj przeczytałam to co wysłałam po pracy, zjadłam jedną literęemotka  Opisowe konkursy przychodzą mi z wielkim trudem na foto jest łatwiej bo nawet jak coś nie wyjdzie dokładnie tak jak chcemy to można uznać, że tak miało być:) a tu.. napisałam na końcu zgłoszenia ,, powiw świeżości,, Wygrał kiedyś ktoś z was z literówką?
0 0

dwaburekoty

#6703343 Napisano: 16.05.2020 09:54:27
magdamagda11 napisał(a):

Właśnie zaczynam przygodę z opisowymi konkursami, wcześniej brałam udział tylko w foto. Dzisiaj przeczytałam to co wysłałam po pracy, zjadłam jedną literęemotka  Opisowe konkursy przychodzą mi z wielkim trudem na foto jest łatwiej bo nawet jak coś nie wyjdzie dokładnie tak jak chcemy to można uznać, że tak miało być:) a tu.. napisałam na końcu zgłoszenia ,, powiw świeżości,, Wygrał kiedyś ktoś z was z literówką?

tak emotka . nie przejmuj się emotka

pikawka

#6703352 Napisano: 16.05.2020 11:19:54

Właśnie zaczynam przygodę z opisowymi konkursami, wcześniej brałam udział tylko w foto. Dzisiaj przeczytałam to co wysłałam po pracy, zjadłam jedną literę emotka  Opisowe konkursy przychodzą mi z wielkim trudem na foto jest łatwiej bo nawet jak coś nie wyjdzie dokładnie tak jak chcemy to można uznać, że tak miało być:) a tu.. napisałam na końcu zgłoszenia ,, powiw świeżości,, Wygrał kiedyś ktoś z was z literówką?

No jasne. Jak fajny przekaz, to nawet z błędem można wygrać. 
1 kumulacja 0

ola120

#6703355 Napisano: 16.05.2020 12:17:05
Warka mnie wkurza emotka
0 0

nanajka81

#6703371 Napisano: 16.05.2020 13:33:24
ola120 napisał(a):

Warka mnie wkurza  emotka

oj nie tylko Ciebie... Ja też tam setki zgłoszeń i zero wygranych...
0 0

#6703372 Napisano: 16.05.2020 13:38:10
magdamagda11 napisał(a):

Wygrał kiedyś ktoś z was z literówką?

Oj, Magda, Magda... emotka Tak, wygrałem z literówką - pokonałem ją, poprawiając jeszcze przed wysłaniem, w ostatniej chwili. emotka
0 0