Wkurza mnie...

Gość: ossuarium

#6708825 Napisano: 10.06.2020 16:34:43
ziolko napisał(a):

...niektórzy ludzie podurnieli...

Najsmutniejsze jest to, że ludzkość jako taka, w swojej masie - ujmując rzecz statystycznie - nigdy nie była specjalnie mądra czy bystra. ELITY to nadal tylko jakiś wycinek i niestety, ale dotyczy to wszelkich aspektów. Wnikliwy obserwator, ekonomista i socjolog markiz Vilfredo Federico Damaso Pareto już dawno udokumentował ogólną zasadę 80/20, która wskazuje proporcje, jakie sprawdzają się w wielu dziedzinach życia. Uogólniając, zasada 80/20 mówi, iż "w zbiorowości niejednorodnej 20% elementów reprezentuje 80% skumulowanej wartości cechy, która służy jako kryterium klasyfikacji.” 
Co przekłada się w tym konkretnym przykładzie na smutną konstatację, że 80% społeczności to po prostu głąby. emotka
0 0

cudaczek121

#6708840 Napisano: 10.06.2020 17:04:28
Nasz sasiad zza plotu sprzedaje butle z gazem- takie, zeby mozna bylo gotowac i podgrzewac posilki.Bylam raz dzis u sasiada, aby sprawdzic czy jest w domu, potem jeszcze drugi i trzeci raz- nie bylo go. Mama pomimo tego uparla sie, ze zaniesie nasza butle na posesje sasiada, ze jak on wroci do domu, to nam od razu ja napelni i odda.Mowilam Mamie, ze to bez sensu nosic butle, jesli sasiada nie ma. Po kilku godzinach ide znowu sprawdzic co z ta nasza butla. No i oczywiscie co sie okazalo? Ktos bardzo bezczelny ukradl nasza pusta butle na gaz z sasiada posesji!
1 kumulacja 0

#6708847 Napisano: 10.06.2020 17:20:37
cudaczek121 napisał(a):

Mama pomimo tego, że sąsiada nie było, uparla sie, ze zaniesie nasza butle na posesje sasiada, ze jak on wroci do domu, to nam od razu ja napelni i odda. (...) Ktos bardzo bezczelny ukradl nasza pusta butle na gaz z sasiada posesji!

Pogratuluj mamie. To było bardzo mądre posunięcie. emotka
0 0

FBbeata7

#6708857 Napisano: 10.06.2020 17:48:54
 Konkurs "Gilette i Head&Shoulders" SelgrosPoślij męża- co przyniesie? Szampon dobry, a piankę  Nivea.
0 0

prosiaczek

#6708881 Napisano: 10.06.2020 19:08:33
FBbeata7 napisał(a):

Konkurs "Gilette i Head&Shoulders" SelgrosPoślij męża- co przyniesie? Szampon dobry, a piankę  Nivea.

ja w C4 z rozpędu złapałam piankę Gillette i maszynkę Wilkinson...
0 0

halliday

#6708919 Napisano: 10.06.2020 22:43:51
czy ktoś miał kod żywiec z 8 znakami? Na 3 otwarte piwa z tą samą datą ważności jedno piwo miało tylko 8 znaków i nie można go wysłać. emotka
0 0

ace

#6708925 Napisano: 10.06.2020 23:41:26
ziolko napisał(a):

"Przeminęło z wiatrem" też jest na czarnej liście... https://www.onet.pl/film/onetfilm/przeminelo-z-wiatrem-usuniete-z-hbo-max-ze-wzgledu-na-rasistowskie-tresci/jqzvlg4,681c1dfa
Wiadomo, niewolnictwo... ale to film opowiadający o losach bohaterki na tle wojny secesyjnej i po niej.
I nagle po latach (film miał premierę w 1939 roku) dopatrzyli się treści rasistowskich. 

Fajnie (i mądrze) o tym opowiada zwierz popkulturalny (@zpopk) na instagramie. O przeminęło z wiatrem ciagle mozna poczytać na jej stories (szkoda ze chyba nie zapisała tego co mówiła o W pustyni i w puszczy). W ogóle polecam ja obserwować na insta, ciekawie mówi o bierzących sprawach bez mieszania z błotem osob o innych poglądach. 
0 0

androm

#6708926 Napisano: 10.06.2020 23:57:03
cudaczek121 napisał(a):

Nasz sasiad zza plotu sprzedaje butle z gazem- takie, zeby mozna bylo gotowac i podgrzewac posilki.Bylam raz dzis u sasiada, aby sprawdzic czy jest w domu, potem jeszcze drugi i trzeci raz- nie bylo go. Mama pomimo tego uparla sie, ze zaniesie nasza butle na posesje sasiada, ze jak on wroci do domu, to nam od razu ja napelni i odda.Mowilam Mamie, ze to bez sensu nosic butle, jesli sasiada nie ma. Po kilku godzinach ide znowu sprawdzic co z ta nasza butla. No i oczywiscie co sie okazalo? Ktos bardzo bezczelny ukradl nasza pusta butle na gaz z sasiada posesji!

kurde, bałabym się mieć skład butli obok domu, pechowe sąsiedztwo
A po co Wam ta butla w domu do użytku? same kobiety, uważajcie z tym, żeby się coś nie rozszczelniło
0 0

bubba

#6708931 Napisano: 11.06.2020 07:02:27
androm napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

A po co Wam ta butla w domu do użytku? same kobiety, uważajcie z tym, żeby się coś nie rozszczelniło

gdy chce się mieć kuchenkę gazową w domu a gazociąg nie jest podłączony w danej miejscowości to wtedy używa się takich butli. U mnie w domu rodzinnym też tak jest. Najgorzej gdy jesteś w połowie gotowania obiadu a gaz się skończy
1 bezaczek7 0

nanajka81

#6708932 Napisano: 11.06.2020 07:37:22
bubba napisał(a):

androm napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

gdy chce się mieć kuchenkę gazową w domu a gazociąg nie jest podłączony w danej miejscowości to wtedy używa się takich butli. U mnie w domu rodzinnym też tak jest. Najgorzej gdy jesteś w połowie gotowania obiadu a gaz się skończy

znam ten ból też mam kuchenkę na butle i sąsiada za płotem który butle sprzedaje️
0 0

#6708961 Napisano: 11.06.2020 12:23:13
ziolko napisał(a):

"Przeminęło z wiatrem" też jest na czarnej liście... Wiadomo, niewolnictwo... ale to film opowiadający o losach bohaterki na tle wojny secesyjnej i po niej. I nagle po latach (film miał premierę w 1939 roku) dopatrzyli się treści rasistowskich.  Podsumowując - niektórzy ludzie podurnieli... chcą być świętsi od papieża. 

Jak tak dalej pójdzie, to KAŻDY film WSPOMINAJĄCY tylko o jakimś negatywnym zjawisku, może zostać uznany za szkodliwy, no bo skoro o tym opowiada, to na pewno to zjawisko gloryfikuje. emotka Tjaaa... Jakże często spotykane zachowanie w całym świecie - choćby na różnych forach - jak ktoś napisze coś sarkastycznie, to zaraz znajdą się tacy, którzy tego sarkazmu nie wyłapią i czepiają się autora wpisu, że propaguje to czy tamto.
Na listę zakazanych proponuję wrzucić szybciutko też KORZENIE, SHOGUNA, PÓŁNOC-POŁUDNIE, SŁUŻĄCE (przecież są o niewolnictwie i nieludzkim traktowaniu człowieka przez człowieka, poza tym pełno w nich przemocy emotka ) i pierdyliard pozostałych.
Ciekawe, co zostanie? emotka

(stawiam po cichu na przygody Winetou, bo to przecież o przyjaźni międzyrasowej: czerwonoskórego z białym bratem Old Shatterhandem emotka chociaż jak się zastanowić, to jednak apologeza przemocy, wszak to Grzmocąca Pięść emotka Ech, rzyć... emotka )
0 0

pioge7

#6708968 Napisano: 11.06.2020 13:37:11
byłem wczoraj w odido, kupiłem Monte, załaciłem, teraz chcę wysyłać
a tam zamiast policzyć 2x3,50 i 1x3,00 pani policzyła 1x7,00 i 1x3,00 i nabite: 1x mleko i 1xdeser
paragon idzie do kosza emotka emotka emotka wkurzają mnie takie praktyki sklepów... sam pracuję w sklepie i mam wszystko tak opisane na cycuś glancuś bo sam odpowiadam za opisy na paragonach i próbuję tak szczegółowo opisać jak tylko literek wystarczy....

#6708994 Napisano: 11.06.2020 15:50:15
Wkurza mnie świadomość, że jestem popsuty, konkretnie przez bloki reklamowe. emotka
Telewizja komercyjna przez lata oddziaływania podprogowego wytworzyła we mnie taki odruch, że po pół godzinie od początku filmu muszę wcisnąć PAUSE, choćby to był film dajmy na to na platformie Netflix, a więc teoretycznie dający się obejrzeć ciurkiem.
No nie mogę wysiedzieć! emotka Muszę sobie wstać, zaparzyć kawę, zrobić siku i dopiero wrócić do oglądania.
Wrrr emotka Strrasznie mnie to wkurza. emotka
emotka

nataliii

#6708995 Napisano: 11.06.2020 15:55:02
pioge7 napisał(a):

a tam zamiast policzyć 2x3,50 i 1x3,00 pani policzyła 1x7,00 i 1x3,00 i nabite: 1x mleko i 1xdeser
paragon idzie do kosza emotka emotka emotka wkurzają mnie takie praktyki sklepów... sam pracuję w sklepie i mam wszystko tak opisane na cycuś glancuś bo sam odpowiadam za opisy na paragonach i próbuję tak szczegółowo opisać jak tylko literek wystarczy....

Ja bym wysłała zgłoszenie- a w razie wygranej pójdziesz do sklepu i poprosisz o pieczątkę. emotka
I zrobić zdjęcie paragonu wraz z produktami
0 0

pioge7

#6709030 Napisano: 11.06.2020 19:24:23
nataliii napisał(a):

pioge7 napisał(a):

Ja bym wysłała zgłoszenie- a w razie wygranej pójdziesz do sklepu i poprosisz o pieczątkę. emotka
I zrobić zdjęcie paragonu wraz z produktami

koniczynka123 napisał(a):

pioge7 napisał(a):

Była promocja na te po 3,50 więc pewnie ci nabiła jako duopak, ja bym ryzykowała a w razie wygranej szła do sklepu po pieczątke emotka

nie bo to były zwykłe serki wzięte, te 150 gramowe chyba. Cena na nich 3,50 zł więc nie chciało się jej dodatkowo wbić 2x tylko od razu 7 zł... 
nie będę ryzykować, to i tak był sklep przejazdem, więc nie będę wracać ileś tam km, po pieczątkę, zwłaszcza, że z pieczątkami i prośbami o nie, nigdy mi nie po drodze... "a po co to panu", "absolutnie nie", "nie ma takiej opcji", "a co Pan chce wyłudzić na tą pieczątkę?"... także wolę nie kombinować... już i tak te opisy: MLEKO, mnie denerwują.... 

Gość: kermit

#6709039 Napisano: 11.06.2020 20:25:32
pioge7 napisał(a):

Mleko jest na stawce 5% a Monte chyba 8 %? To jak ona tak mogła sobie nabić?
0 0

pikawka

#6709041 Napisano: 11.06.2020 20:45:13
forrrum napisał(a):

Wkurza mnie świadomość, że jestem popsuty, konkretnie przez bloki reklamowe. emotka
Telewizja komercyjna przez lata oddziaływania podprogowego wytworzyła we mnie taki odruch, że po pół godzinie od początku filmu muszę wcisnąć PAUSE, choćby to był film dajmy na to na platformie Netflix, a więc teoretycznie dający się obejrzeć ciurkiem.
No nie mogę wysiedzieć! emotka Muszę sobie wstać, zaparzyć kawę, zrobić siku i dopiero wrócić do oglądania.
Wrrr emotka Strrasznie mnie to wkurza. emotka
emotka

Chciałam skomentować ten słaby pecherz i sikanie. Ale daruję sobie  emotka

Swoją drogą wczoraj oglądaliśmy fajny film na netflix: Czwarta władza. Tom Hanks i Meryl Streep. Polecam emotka
0 0

#6709052 Napisano: 11.06.2020 21:20:39
pikawka napisał(a):

Chciałam skomentować ten słaby pecherz i sikanie. Ale daruję sobie. 

Cóż... są wątki, których po prostu nie wypada poruszać. Jednym z takich wątków jest fizjologia, tak banalnie zależna od wieku czy innych czynników. Znajoma po trzeciej cesarce żali się, że seks już nie dla niej z powodu popuszczania, bo jej po prostu strasznie wstyd zatracić się w chwili uniesienia... emotka
Dobrze, że sobie darujesz. Poczekajmy, aż starość dotknie i ciebie. emotka
0 0

aurorcia

#6709053 Napisano: 11.06.2020 21:27:19
kermit napisał(a):

pioge7 napisał(a):

ja za to mam nabite mleko skondensowane x 3emotka
0 0

joasiajulia

#6709055 Napisano: 11.06.2020 21:30:54
aurorcia napisał(a):

kermit napisał(a):

pioge7 napisał(a):

ja za to mam nabite mleko skondensowane x 3 emotka

Ja mam nabiał x3
0 0