Wkurza mnie...

nanajka81

#6707883 Napisano: 06.06.2020 16:03:21
as32572 napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

patyk napisał(a):

Wkurza mnie wiecznie wyjący pies husky u sąsiadów  emotka

obok mnie nie mieszkasz co? emotka szwagierka ma husky więc znam ten ból emotka jak go weźmie na wycie to pół nocy wyje...

U mnie to samo,Sąsiadka wzięła drugiego myślałam że będzie lepiej, to teraz wyją dwa emotka
W sumie to ciekawajestem z czego to wynika, miałam dużo psów w życiu i tylko jeden wył (mieszaniec owczarka collie i niemieckiego) i nie wiedziałam z czego to wynika, nie siedział w żadnej klatce

ten nasz też nie siedzi, on chyba z nudów tak wyje do księżyca... Czasami się z kotem dogadają to jeden miauczy pod oknem a drugi wyje emotka Tak więc taką orkiestrę mam emotka
0 0

edzia21

#6707884 Napisano: 06.06.2020 16:12:08
as32572 napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

patyk napisał(a):

Wkurza mnie wiecznie wyjący pies husky u sąsiadów  emotka

obok mnie nie mieszkasz co? emotka szwagierka ma husky więc znam ten ból emotka jak go weźmie na wycie to pół nocy wyje...

U mnie to samo,Sąsiadka wzięła drugiego myślałam że będzie lepiej, to teraz wyją dwa emotka
W sumie to ciekawajestem z czego to wynika, miałam dużo psów w życiu i tylko jeden wył (mieszaniec owczarka collie i niemieckiego) i nie wiedziałam z czego to wynika, nie siedział w żadnej klatce

A to chyba nie ma znaczenia...moja Biewerka też daje czadu z wyciem, jak ją weźmie emotka  a jak usłyszy sygnał karetki to już w ogóle odwala koncert operowy emotka  
0 0

Gość: ossuarium

#6707889 Napisano: 06.06.2020 16:47:27
edzia21 napisał(a):

as32572 napisał(a):

...teraz wyją dwa emotka W sumie to ciekawa jestem z czego to wynika...

A to chyba nie ma znaczenia... moja Biewerka też daje czadu z wyciem, jak ją weźmie...

A czy to nie ma związku z fazami księżyca? Akurat jesteśmy w okolicach pełni...
0 0

patyk

#6707942 Napisano: 07.06.2020 11:41:31
Ten u sąsiadów to poprostu zaczyna zawsze jak wyjdą z domu.... On ma cały ogród dla siebie a i tak siedzi pod bramą i wyje... 

Już wolę szczekanie psa niż to wycie. Wyje wyjątkowo przeciągle i jakby nie wiem jaka krzywda się mu działa. emotka
0 0

Gość: kermit

#6707944 Napisano: 07.06.2020 11:47:29
patyk napisał(a):

Ten u sąsiadów to poprostu zaczyna zawsze jak wyjdą z domu.... On ma cały ogród dla siebie a i tak siedzi pod bramą i wyje... 

Już wolę szczekanie psa niż to wycie. Wyje wyjątkowo przeciągle i jakby nie wiem jaka krzywda się mu działa.  emotka

Husky to rasa, która praktycznie nie szczeka. Za to wyją. Moja kuzynka mieszka kilkaset metrów od pogotowia. Jej sąsiad ma psa tej rasy i on za każdym razem naśladuje wycie karetki. Można zgłupieć.
0 0

patyk

#6707946 Napisano: 07.06.2020 12:01:05
kermit napisał(a):

patyk napisał(a):

Już wolę szczekanie psa niż to wycie. Wyje wyjątkowo przeciągle i jakby nie wiem jaka krzywda się mu działa.  emotka

Husky to rasa, która praktycznie nie szczeka. Za to wyją. Moja kuzynka mieszka kilkaset metrów od pogotowia. Jej sąsiad ma psa tej rasy i on za każdym razem naśladuje wycie karetki. Można zgłupieć.

Generalnie z tego co przeczytałam o Husk,  żeby spróbować się zorientować o co mu kurcze chodz,  to Rasa która potrzebuje duzo ruchu. A sąsiedzi wychodzą z założenia że skoro ma cały ogród dla siebie to z nim nie muszą spacerować i robią to sporadycznie. Dodatkowo to są psy z natury stadne i może brakuje mu towarzystwa. Już sama nie wiem. Sąsiedzi oczywiście mają to gdzies, jak potrzebowali psa na podwórko to mogli sobie kundelka przygarnac a nie takiego który pasuje do aktywnego stylu życia emotka
0 0

Gość: kermit

#6707949 Napisano: 07.06.2020 12:09:40
patyk napisał(a):

kermit napisał(a):

patyk napisał(a):

Generalnie z tego co przeczytałam o Husk,  żeby spróbować się zorientować o co mu kurcze chodz,  to Rasa która potrzebuje duzo ruchu. A sąsiedzi wychodzą z założenia że skoro ma cały ogród dla siebie to z nim nie muszą spacerować i robią to sporadycznie. Dodatkowo to są psy z natury stadne i może brakuje mu towarzystwa. Już sama nie wiem. Sąsiedzi oczywiście mają to gdzies, jak potrzebowali psa na podwórko to mogli sobie kundelka przygarnac a nie takiego który pasuje do aktywnego stylu życia  emotka

To na pewno ma znaczenie. Ten pies potrzebuje spacerów (biegów) minimum kilka kilometrów dziennie. To, że ma ogród dla siebie z pewnością mu nie wystarcza.
0 0

anaesth

#6708233 Napisano: 08.06.2020 23:16:46
Wkurza mnie to, że kolejny raz ktoś zerżnął moją odpowiedź konkursową, delikatnie ją przerobił i wygrał, a ja nie. emotka
0 0

zezowaty_kot

#6708236 Napisano: 09.06.2020 00:08:35
patyk napisał(a):

Już sama nie wiem Sąsiedzi oczywiście mają to gdzies, jak potrzebowali psa na podwórko to mogli sobie kundelka przygarnac a nie takiego który pasuje do aktywnego stylu życia  emotka

A kundelek nie potrzebuje? Ja mam dwa i akurat kundelki to loteria, nie można przewidzieć jakie będzie miał predyspozycje. Z psem rasowym można mieć pewne wytyczne, rokowania. Jeden z moich kundelków jest tajfunem, psem energicznym i żywiołowym, drugi natomiast mógłby się nie ruszać z kanapy. Zupełnie różne charaktery. Jeśli ktoś ma sprecyzowane potrzeby to:
1. Rasa dobrana do potrzeb
2. Pies ze schroniska, tam wolontariusze potrafią idealnie połączyć człowieka ze zwierzęciem.

Ps. Okropne podejście - kundelek = pies na podwórko. 

Claudia77

#6708243 Napisano: 09.06.2020 06:29:52
zezowaty_kot napisał(a):

patyk napisał(a):

Już sama nie wiem Sąsiedzi oczywiście mają to gdzies, jak potrzebowali psa na podwórko to mogli sobie kundelka przygarnac a nie takiego który pasuje do aktywnego stylu życia  emotka

A kundelek nie potrzebuje? Ja mam dwa i akurat kundelki to loteria, nie można przewidzieć jakie będzie miał predyspozycje. Z psem rasowym można mieć pewne wytyczne, rokowania. Jeden z moich kundelków jest tajfunem, psem energicznym i żywiołowym, drugi natomiast mógłby się nie ruszać z kanapy. Zupełnie różne charaktery. Jeśli ktoś ma sprecyzowane potrzeby to:
2. Pies ze schroniska, tam wolontariusze potrafią idealnie połączyć człowieka ze zwierzęciem.

dokładnie, ja zawsze miałam psy charakterem dobrane do mojego.)) jak za czasów młodości jeżdziłam konno, to miałam owczarka który uwielbiał mieć dużo ruchu, więc całe dnie spędzał ze mną w stajni i razem jeżdziliśmy w tereny, teraz gdy prowadzę tryb życia " osiadły" zawsze wybieram spośród psów lubiących spokojne spacery i kochających spać.))) - a Ci dwaj na zdjęciu to byli moi najlepsi przyjaciele - tęsknię do dziś...

patyk

#6708255 Napisano: 09.06.2020 08:34:20
zezowaty_kot napisał(a):

patyk napisał(a):

Ojoj jak łatwo ocenić, że mam okropne podejście. A tu się akurat mylisz. Zawsze interesowałam się losem zwierząt i jestem pierwsza do opieprzenia osób które je źle traktują. Wojowanie z ludźmi którzy mieli psa na łańcuchu też przeszlam. Sama mam psa ze schroniska kundelka, długo się zastanawiałam i dobierałam który pasuje do mojego stylu życia. Mieszka w domu i wychodzi na spacery, jednak na pewno ma mniejsze potrzeby aktywności niż taka Rasa jak Husky. W mojej wypowiedzi właśnie do tego nawiązałam, że niejeden kundelek ze schroniska byłby zdecydowanie bardziej szczęśliwy na tym ich ogródku biegając swobodnie a husky się męczy. Każdy pies potrzebuje ruchu i wyjść, bezsprzecznie, jednak z ich częstotliwością dłuższych spacerów to akurat husky jest złym wyborem. 

Naprawdę czasem to już człowiek żałuje że coś wpisał w wątku "wkurza mnie" bo niektórzy tylko czekają by wytknąć każde słowo z wypowiedzi. 

Od kiedy słowo kundelek jest jakieś obraźliwe? Kundelki to najfajniejsze psy, najlepiej dostosowujące się i co najlepsze nie ma nigdy drugiego takiego samego. 

Niesamowite że nagle przez czyjąś interpretacje części mojej wypowiedzi wychodzę na bezduszną ignorantkę pogardzającą kundelkami  emotka
1 mia 0

lukasz6

#6708550 Napisano: 09.06.2020 22:32:30
Durna pogoda.
0 0

dwaburekoty

#6708592 Napisano: 10.06.2020 08:24:12
Okropnie mnie wkurza nadużywanie słów: hejter, rasizm, homofob.
Dzisiaj przeczytałam, że Sienkiewicza chcą wyrzucić z kanonu lektur, bo jest rasistowski. A czym on zawinił, że urodził się w takich czasach?
I co będzie w zamian? 365 dni?

magy2020

#6708593 Napisano: 10.06.2020 08:31:17

#6708611 Napisano: 10.06.2020 10:25:38
dwaburekoty napisał(a):

Dzisiaj przeczytałam, że Sienkiewicza chcą wyrzucić z kanonu lektur, bo jest rasistowski. A czym on zawinił, że urodził się w takich czasach? I co będzie w zamian? 365 dni?

To nawet nie kwestia czasów. Dla mnie jest chore, że jak ktoś w jednej dziedzinie nie pasuje do jakiejś "normy", to zaraz deprecjonuje się jego dokonania we wszystkich innych dziedzinach, choć jedno z drugim się nie łączy. Taka "zbiorowa odpowiedzialność". Wrrr... emotka
Niczego rasistowskiego nie widzę w Potopie czy Krzyżakach. Niechęć do agresora to jeszcze nie rasizm.
2 pikawka, ZetZ 0

dwaburekoty

#6708620 Napisano: 10.06.2020 11:06:50
forrrum napisał(a):

dwaburekoty napisał(a):

Dzisiaj przeczytałam, że Sienkiewicza chcą wyrzucić z kanonu lektur, bo jest rasistowski. A czym on zawinił, że urodził się w takich czasach? I co będzie w zamian? 365 dni?

To nawet nie kwestia czasów. Dla mnie jest chore, że jak ktoś w jednej dziedzinie nie pasuje do jakiejś "normy", to zaraz deprecjonuje się jego dokonania we wszystkich innych dziedzinach, choć jedno z drugim się nie łączy. Taka "zbiorowa odpowiedzialność". Wrrr... emotka
Niczego rasistowskiego nie widzę w Potopie czy Krzyżakach. Niechęć do agresora to jeszcze nie rasizm.

te, które wymieniłeś są "ksenofobiczne i odwoluja się do rozwiązań militarnych". z rasizmem chodziło o "w pustyni i w puszczy".
strach się bac co będzie dalej.
1 mia 0

#6708626 Napisano: 10.06.2020 11:17:20
dwaburekoty napisał(a):

z rasizmem chodziło o "w pustyni i w puszczy".
strach się bac co będzie dalej.

Dalej? Już nie ma "Murzynka Bambo", nie będzie niedługo Bolka i Lolka (bo to pedały - podobnie jak Żwirek i Muchomorek, śpiący w jednym łóżku, sic!), że o bezeceństwach seksualnych, jakich dopuszcza się mieszkająca z siedmioma niewyżytymi krasnalami sierotka nawet nie wspomnę. emotka No a cenzura (i nagonka na) torebki Twinky-Winky? emotka
Świat reprezentowany przez jednostki odbierające świat przez pryzmat swojej choroby umysłu jest zaiste chory. emotka

ziolko

#6708752 Napisano: 10.06.2020 14:26:40
"Przeminęło z wiatrem" też jest na czarnej liście... https://www.onet.pl/film/onetfilm/przeminelo-z-wiatrem-usuniete-z-hbo-max-ze-wzgledu-na-rasistowskie-tresci/jqzvlg4,681c1dfa
Wiadomo, niewolnictwo... ale to film opowiadający o losach bohaterki na tle wojny secesyjnej i po niej.
I nagle po latach (film miał premierę w 1939 roku) dopatrzyli się treści rasistowskich. 

#6708815 Napisano: 10.06.2020 16:19:55
ziolko napisał(a):

"Przeminęło z wiatrem" też jest na czarnej liście... Wiadomo, niewolnictwo... ale to film opowiadający o losach bohaterki na tle wojny secesyjnej i po niej.

W takim razie czekam już tylko na ban na "Czterech pancernych (nie licząc psa)" oraz na "Stawkę większą niż życie", że o "Siedemnastu mgnieniach wiosny" nie wspomnę - bo to przecież filmy wspominające o hitlerowskim naziźmie emotka emotka
0 0

ziolko

#6708817 Napisano: 10.06.2020 16:25:45
Podsumowując - niektórzy ludzie podurnieli... chcą być świętsi od papieża.