Wkurza mnie...

pikawka

#6709056 Napisano: 11.06.2020 21:32:43
forrrum napisał(a):

pikawka napisał(a):

Chciałam skomentować ten słaby pecherz i sikanie. Ale daruję sobie. 

Cóż... są wątki, których po prostu nie wypada poruszać. Jednym z takich wątków jest fizjologia, tak banalnie zależna od wieku czy innych czynników. Znajoma po trzeciej cesarce żali się, że seks już nie dla niej z powodu popuszczania, bo jej po prostu strasznie wstyd zatracić się w chwili uniesienia... emotka
Dobrze, że sobie darujesz. Poczekajmy, aż starość dotknie i ciebie. emotka

No właśnie przez myśl o tej starości ugryzlam się w język. A to w moim przypadku bardzo trudne  emotka  

Też miałam cesarke i właśnie pamiętam, jak położna uprzedzała mnie, żeby nie dźwigać bo mogą być potem tego typu problemy. Ale to chyba po normalnym porodzie tEz może się zdarzyć. 
Niestety o takich komplikacjach po porodzie kobiety nie mówią, bo się wstydzą...  emotka
A co do seksu to przecież partner zna nas z reguły ma wylot, ja bym to "olała"  emotka   Tak mało tych przyjemności w życiu mamy, po co sobie kolejna odbierać  emotka

joasiajulia

#6709060 Napisano: 11.06.2020 21:45:30
Mnie ostatnimi czasy wkurza brak noszenia maseczek czy przyłbic w sklepach przez klientów.U nas w Leroy co drugi ma to gdzieś......Odległości nie przestrzegają ,rak dezynfekować też za bardzo nie chcą.....Każdy nagle ma astmę-normalnie jakby to była Norweska reprezentacja narciarska klasycznego..... emotka
0 0

Gość: ossuarium

#6709061 Napisano: 11.06.2020 21:45:35
pikawka napisał(a):

forrrum napisał(a):

Znajoma po trzeciej cesarce żali się, że seks już nie dla niej z powodu popuszczania, bo jej po prostu strasznie wstyd zatracić się w chwili uniesienia... emotka

...co do seksu to przecież partner zna nas z reguły ma wylot, ja bym to "olała"

No tak, tak, oczywiście. emotka Podobno są tacy, których pissing nawet podnieca, ale bez jaj... Dla mnie to jest nadal w kategorii (uro)filia czyli jednak pewnego rodzaju zboczenie. emotka
0 0

pioge7

#6709081 Napisano: 12.06.2020 05:41:16
superloser napisał(a):

pioge7 napisał(a):

nie bo to były zwykłe serki wzięte, te 150 gramowe chyba. Cena na nich 3,50 zł więc nie chciało się jej dodatkowo wbić 2x tylko od razu 7 zł... 
nie będę ryzykować, to i tak był sklep przejazdem, więc nie będę wracać ileś tam km, po pieczątkę, zwłaszcza, że z pieczątkami i prośbami o nie, nigdy mi nie po drodze... "a po co to panu", "absolutnie nie", "nie ma takiej opcji", "a co Pan chce wyłudzić na tą pieczątkę?"... także wolę nie kombinować... już i tak te opisy: MLEKO, mnie denerwują.... 

a jaki masz VAT na tym mleku ???

A więc tak
monte drink jako Mleko 5%
monte 150g serek jako deser 8%
monte drink jako serki homogenizowane 5%
monte drink jako jogurt 5%
monte serek jako deser 8%

takie mam opisy z różnych sklepów 
swoją drogą myślałem że cały asortyment monte jest po 5%emotka
0 0

Gość: kermit

#6709083 Napisano: 12.06.2020 07:41:32
pioge7 napisał(a):

superloser napisał(a):

pioge7 napisał(a):

nie bo to były zwykłe serki wzięte, te 150 gramowe chyba. Cena na nich 3,50 zł więc nie chciało się jej dodatkowo wbić 2x tylko od razu 7 zł... 
nie będę ryzykować, to i tak był sklep przejazdem, więc nie będę wracać ileś tam km, po pieczątkę, zwłaszcza, że z pieczątkami i prośbami o nie, nigdy mi nie po drodze... "a po co to panu", "absolutnie nie", "nie ma takiej opcji", "a co Pan chce wyłudzić na tą pieczątkę?"... także wolę nie kombinować... już i tak te opisy: MLEKO, mnie denerwują.... 

A więc tak

swoją drogą myślałem że cały asortyment monte jest po 5%emotka

No to pod względem vat-u masz jednak ok. Widocznie Monte drink jest kwalifikowany jako mleko smakowe i dlatego jest na 5 % a desery na 8%. Myślałam że w tym sklepie gdzie sprzedawczyni nabiła jako Mleko to brałeś Monte zwykłe.
0 0

pioge7

#6709085 Napisano: 12.06.2020 08:52:41
kermit napisał(a):

pioge7 napisał(a):

superloser napisał(a):

pioge7 napisał(a):

A więc tak

swoją drogą myślałem że cały asortyment monte jest po 5% emotka

No to pod względem vat-u masz jednak ok. Widocznie Monte drink jest kwalifikowany jako mleko smakowe i dlatego jest na 5 % a desery na 8%. Myślałam że w tym sklepie gdzie sprzedawczyni nabiła jako Mleko to brałeś Monte zwykłe.

No zobaczymy jak to uznają w przypadku ewentualnej wygranej... 
bo po pieczątkę nie zamierzam iść 
0 0

ReneK

#6709204 Napisano: 12.06.2020 20:32:11
A ja kupujac burn dostalam paragon ale nie swoj!!!!emotka bo cos sie karta zacinala nie mogli wydrukowac a ja czekalam w zaparte emotka i dali mi wtornik patrzac na mnie jak naemotka  hobbystke zbieracza paragonow  emotka

mawika

#6709476 Napisano: 15.06.2020 00:13:54
Hej, strasznie się wkurzyłam jeśli tak to można ująć, generalnie nie lubię jak ktoś szuka cenzuraów i robi ze mnie debila. Otóż brałam udział w konkursie na FB wrzuconym z resztą tutaj, ale udział wzięły tylko 3 osoby. Trzeba było napisać dlaczego ja, czy coś w tym stylu i liczyła się aktywność na stronie. Lajki, komentarze co mi szkodzi.  Fajna nagroda, mała konkurencja. I co? Wyniki miały być 11 dziś był 14 wyników brak i post konkursowy został usunięty. Ba nie pierwszy raz takie rzeczy ale nigdy nie wiadomo kto co usunął, bo zwyczajnie za dużo tego. Tu akurat pilnowałam więc wiem doskonale. Ja i druga dziewczyna z resztą moja imienniczka polubiliśmy jej masę postów. Mam ochotę jej coś napisać ale zastanawiam się czy mogę to gdzieś zgłosić? Jestem wkurzona i nie lubię oszustów, czuję się okradziona poświęconego czasu. Może ktoś coś wie na ten temat? 
0 0

FBgabriela1

#6709477 Napisano: 15.06.2020 00:25:58
Zimne poty mnie oblały.. TIC TAC w regulaminie jest napisane, ze vouchery mozna wykorzystac do 15.06.. czy tylko ja zrozumialam ze WŁĄCZNIE? 
Kilka minut po 00 voucher stracil waznosc emotka  w dodatku kupiony, nie wygrany emotka  
Myślicie żeby pisac do organizatora ? emotka
0 0

toudikot

#6709547 Napisano: 15.06.2020 11:49:52
UFBgabriela1 napisał(a):

Zimne poty mnie oblały.. TIC TAC w regulaminie jest napisane, ze vouchery mozna wykorzystac do 15.06.. czy tylko ja zrozumialam ze WŁĄCZNIE? 
Kilka minut po 00 voucher stracil waznosc  emotka  w dodatku kupiony, nie wygrany  emotka  

Mam ten sam problem. Dzwoniłam do twojesoczewki i do hand made.
Kazali pisać maile...
Może jak będzie więcej telefonów to twoje soczewki naprawia błąd na stronie
0 0

zielonaszpilka

#6709551 Napisano: 15.06.2020 12:00:26
toudikot napisał(a):

UFBgabriela1 napisał(a):

Kilka minut po 00 voucher stracil waznosc  emotka  w dodatku kupiony, nie wygrany  emotka  

Kazali pisać maile...

Piszcie, bo zgodnie z regulaminem macie nawet czas do jutra na wykorzystanie vouchera
". Akcja jest organizowana i przeprowadzana w terminie 02.19.2019 do 15.06.2020.2. Vouchery mogą być realizowane najpóźniej do 16 czerwca 2020."
0 0

FBgabriela1

#6709565 Napisano: 15.06.2020 12:39:35
zielonaszpilka napisał(a):

toudikot napisał(a):

UFBgabriela1 napisał(a):

Kazali pisać maile...

Piszcie, bo zgodnie z regulaminem macie nawet czas do jutra na wykorzystanie vouchera
". Akcja jest organizowana i przeprowadzana w terminie 02.19.2019 do 15.06.2020.2. Vouchery mogą być realizowane najpóźniej do 16 czerwca 2020."

Postaram sie isc dzisiaj do salonu, zobacze czy tam dziala I dam Znac .. Ja kupuje cokolwiek byleby nie stracic vpuchera. PoZniej oddaje i mam kase na karcie podarunkowej do wykorzystania  przez rok. Pisze gdyby ktos mial problem z wyborem okularow  emotka
0 0

nswe69

#6709567 Napisano: 15.06.2020 12:44:13
toudikot napisał(a):

UFBgabriela1 napisał(a):

Kazali pisać maile...

maile do agencji, czy i tu i tu ?? btw.dołączam do grona, miałem wczoraj usiąść, ale mówię sobie "jutro na spokojnie..." taaa emotka emotka
0 0

toudikot

#6709568 Napisano: 15.06.2020 12:44:17
FBgabriela1 napisał(a):

zielonaszpilka napisał(a):

toudikot napisał(a):

UFBgabriela1 napisał(a):

Kazali pisać maile...

Postaram sie isc dzisiaj do salonu, zobacze czy tam dziala I dam Znac .. Ja kupuje cokolwiek byleby nie stracic vpuchera. PoZniej oddaje i mam kase na karcie podarunkowej do wykorzystania  przez rok. Pisze gdyby ktos mial problem z wyborem okularow  emotka

Ja mam dzwonić do Pani z twoje soczewki za 30 min -ma dać znać czy naprawia błąd na stronie.
Daj znać jak w salonie sprawa wygląda:)

toudikot

#6709569 Napisano: 15.06.2020 12:45:29
nswe69 napisał(a):

toudikot napisał(a):

UFBgabriela1 napisał(a):

Kazali pisać maile...

maile do agencji, czy i tu i tu ?? btw.dołączam do grona, miałem wczoraj usiąść, ale mówię sobie "jutro na spokojnie..." taaa  emotka emotka

Pisałam do twoje soczewki z kopią na email konkursowy tic tac
0 0

visserarthur

#6709575 Napisano: 15.06.2020 12:56:58
Co to jest "włącznie"? Jak coś jest "do", to do konca dnia, a nie włącznie, czy wyłącznie emotka . Jak tydzień trwa od poniedziałku do niedzieli, to z niedzielą, czy nie? (dla niektórych tydzień trwa od niedzieli do soboty, ale to i tak ta sama zasada).
Reasumując- jeśli bony nie działają, należy interweniować.
Jak pociąg jedzie z Wrocławia do Krakowa, to jego bieg kończy się w Opolu? Nie dojeżdża do Krakowa? (uproszczenie, nie będę wszystkich stacji wymieniać, liczy się pierwsza i ostatnia).

asantesana

#6709576 Napisano: 15.06.2020 13:01:01
visserarthur napisał(a):

Co to jest "włącznie"? Jak coś jest "do", to do konca dnia, a nie włącznie, czy wyłącznie  emotka . Jak tydzień trwa od poniedziałku do niedzieli, to z niedzielą, czy nie? (dla niektórych tydzień trwa od niedzieli do soboty, ale to i tak ta sama zasada).
Jak pociąg jedzie z Wrocławia do Krakowa, to jego bieg kończy się w Opolu? Nie dojeżdża do Krakowa? (uproszczenie, nie będę wszystkich stacji wymieniać, liczy się pierwsza i ostatnia).

Kiedyś dyskutowałam o tym z kolega informatykiem-programistą i dla niego jeśli coś jest do niedzieli, to znaczy, ze do soboty 23:59:59 i tak pisze się programy. W konkursach przyjęło się inaczej, dlatego tam jest ważna informacja w regulaminie, do której godziny, jeśli do niedzieli 23:59, to znaczy, że włącznie z nią.

edi999a

#6709580 Napisano: 15.06.2020 13:02:42
Mój  kod od Tic Tac już działa, sprawdźcie swoje.
1 nswe69 0

visserarthur

#6709584 Napisano: 15.06.2020 13:12:01
asantesana napisał(a):

visserarthur napisał(a):

Co to jest "włącznie"? Jak coś jest "do", to do konca dnia, a nie włącznie, czy wyłącznie  emotka . Jak tydzień trwa od poniedziałku do niedzieli, to z niedzielą, czy nie? (dla niektórych tydzień trwa od niedzieli do soboty, ale to i tak ta sama zasada).

Kiedyś dyskutowałam o tym z kolega informatykiem-programistą i dla niego jeśli coś jest do niedzieli, to znaczy, ze do soboty 23:59:59 i tak pisze się programy. W konkursach przyjęło się inaczej, dlatego tam jest ważna informacja w regulaminie, do której godziny, jeśli do niedzieli 23:59, to znaczy, że włącznie z nią.

Ale obowiązuje prawo, więc nawet jeśli informatyk sobie coś wklepał, to i tak nie jest to obowiązujące...
0 0

toudikot

#6709588 Napisano: 15.06.2020 13:21:14
Bony na twoje soczewki już działają. Przed chwilą nim płaciłam emotka
0 0