Wkurza mnie...

vazzz

#6745393 Napisano: 18.11.2020 18:45:09
kiedystobylo napisał(a):

Ja miałam ostatnio taką sytuację: kiedy odbierałam paczkę, jednocześnie przy paczkomacie działał kurier. Gdy otworzyła się moja skrytka kurier wsadził tam inną paczkę, a ja poszłam do skrytki obok, która się otworzyła i wzięłam paczkę kogoś innego. Na szczęście przeczytałam dane przesyłki... Bo ja bym wylądowała z czyjąś paczką, a ktoś z dwiema (w tym moją...).

W tym wypadku przy nadawaniu byłam tylko ja, ale faktem jest, że ogólnie Inpost szwankuje ostatnimi czasy i już od kliku osób słyszałam historię z otwierającymi się dwiema skrytkami na raz.
1 brucee 0

takaja86

#6745431 Napisano: 18.11.2020 20:57:54
vazzz napisał(a):

takaja86 napisał(a):

vazzz napisał(a):

Wczoraj rano nadałam paczkę w Paczkomacie a dziś w śledzeniu pojawił się status: Zagubiono. Kiedyś miałam sytuację, że przy nadaniu otworzyła mi się skrytka w której była czyjaś paczka. Zadzwoniłam na Infolinię i mieli się tym zająć. Być może teraz było tak samo z tą tylko różnicą, że moją paczkę ktoś sobie po prostu wyjął i przywłaszczył ;/

Ja mialam niedawno do odebrania paczki w multiskrytce, maz odbierał i wziął 3 paczki nie wiedząc ze mialy byc dwie. Paczke przywiozl do domu, zadnego telefonu adresu nic na niej nie bylo tylko naklejka empik. Od razu zadzwoniłam do empika i mowie jaka sprawa i Pani kazala mi odesłać paczke na mój koszt, powiedzialam ze tego nie zrobię bo paczka znalazła się u mnie nie z mojej winy ja to zgłosiłam troszczac sie o to ze gdzies tam pewnie ktos na ta paczke czeka. Po kilku dniach ponownie skontaktowal sie ze mną empik ja oczywiście od początku mowilam ze mogą wyslac do mnie kuriera po ta paczke ostatecznie stanęło na tym ze paczke odesłałam ale koszta pokrył empik. Pierwszy raz mialam taka sytuacje ale dziwi mnie ze kurier włożył ta paczke tam gdzie mu się podobalo. Ja duzo zamawiam do paczkomatu a maz nigdy nie pyta ile ma być paczek tylko jadąc z pracy odbiera i tyle. Chcialam zrobic komuś przysługę zglaszajac sprawę to jeszcze usłyszałam ze ja zabrałam komuś paczke przez pomyłkę. A to kurier włożył paczke do skrytki z moimi przez pomyłkę wlasnie

No widzisz w takiej sytuacji trzeba wykonać ileś tam kroków na które człowiek nawet nie ma ochoty. Bo tracisz swój czas, pieniądze, energię etc. Na mojej paczce był i nr telefonu i mail, więc ktoś gdyby chciał to by się ze mną skontaktował. W środku była książka za 20zł także nie wiem czy znajdzie się na nią amator. Teraz trzeba pisać reklamacje, kontaktować się z kupującym, wystąpić do Allegro o zwrot prowizji i czekać na kasę od Inpostu i Allegro a ja mam ostatnio tyle na głowie, że absolutnie nic z tych rzeczy nie chce mi się robić ;/

Współczuję bo wiem jak to jest użerać się z czymś na co nie miało sie wpływu i w dodatku nie z własnej przyczyny. A przecież zycie nie kreci sie tylko wokół paczek itd. Bo ludzie mają swoje sprawy swoje gorsze dni i mogą totalnie nie mieć ochoty na załatwianie tego typu spraw a olać tez nie można. Życzę wytrwałości i pozytywnego finału sprawy. Pozdrawiam
1 vazzz 0

tereniagno

#6745435 Napisano: 18.11.2020 21:08:04
vazzz napisał(a):

kiedystobylo napisał(a):

Ja miałam ostatnio taką sytuację: kiedy odbierałam paczkę, jednocześnie przy paczkomacie działał kurier. Gdy otworzyła się moja skrytka kurier wsadził tam inną paczkę, a ja poszłam do skrytki obok, która się otworzyła i wzięłam paczkę kogoś innego. Na szczęście przeczytałam dane przesyłki... Bo ja bym wylądowała z czyjąś paczką, a ktoś z dwiema (w tym moją...).

W tym wypadku przy nadawaniu byłam tylko ja, ale faktem jest, że ogólnie Inpost szwankuje ostatnimi czasy i już od kliku osób słyszałam historię z otwierającymi się dwiema skrytkami na raz.

Nie dziwcie się, że tak się dzieje, bo w obecnej chwili mają tyle paczek do wkładania, że trudno, żeby nie pomylić skrzynek.
A teraz przed Świętami będzie jeszcze gorzej. Nie, nie bronię pracowników, bo to ich praca, ale też tylko ludzie, a nie ma ludzi nieomylnych. Faktem też jest, że jeżeli ktoś zgłasza, że ma czyjąś paczkę w skrzynce, to powinni się tym zainteresować.

halliday

#6745572 Napisano: 19.11.2020 11:57:49
bruce napisał(a):

tereniagno napisał(a):

vazzz napisał(a):

kiedystobylo napisał(a):

Nie dziwcie się, że tak się dzieje, bo w obecnej chwili mają tyle paczek do wkładania, że trudno, żeby nie pomylić skrzynek.
A teraz przed Świętami będzie jeszcze gorzej. Nie, nie bronię pracowników, bo to ich paca, ale też tylko ludzie, a nie ma ludzi nieomylnych. Faktem też jest, że jeżeli ktoś zgłasza, że ma czyjąś paczkę w skrzynce, to powinni się tym zainteresować.

Powinni zdecydowanie zwiększyć ilość paczkomatów oraz pracowników. Kiedy u nas kurier (zawsze, od lat, ten sam) paczki odbiera, dosłownie nie wie, gdzie je umieścić - samochód rozepchany do granic wytrzymałości! 
I jeszcze edit: a możliwe godziny odbioru - od 8:00 do 21:00.  emotka

myślę że od 4 stycznia trochę sprzedawców z allegro odejdzie z paczkomatów i przejdzie na wysyłanie "Allegro Punkty Poczta, Żabka, Orlen, Ruch; Allegro Punkty Poczta pobranie; Allegro Przesyłka Polecona, Allegro UPS Odbiór w Punkcie; UPS Odbiór w Punkcie, Allegro Paczka w RUCHU; Paczka w RUCHU" ponieważ nie będą chcieli dopłacać do wysyłki, albo nadawać w ciągu 24h od zakupu.
1 brucee 0

ludzka_istota

#6745932 Napisano: 20.11.2020 10:26:33
Wkurza mnie praca zdalna. Wkurza mnie ludzka niesłowność. Wkurza mnie powszechna głupota.

delfinka101

#6746157 Napisano: 20.11.2020 17:41:01
Wkurza mnie Klubu GfK 
Zamiast za doładowanie 390 punktów teraz jest o ponad 160 więcej. Wryy.Z dnia na dzień  tak wskoczyło wysoko. Wszystkie doładowania więcej punktów "kosztują" 
0 0

rozczochrana-bobrzyca

#6746158 Napisano: 20.11.2020 17:48:39
Wkurzają mnie bezsensowne pytania, na które odpowiedzi można szybko znaleźć samemu 
1 madllen 0

bianka33

#6746166 Napisano: 20.11.2020 18:20:55
Wkurza mnie brak świątecznych konkursów. Z roku na rok mam wrażenie, że jest ich w tym okresie coraz mniej. Pamiętam, że kiedyś przed wigilią było tak dużo rozwiązań i ta radość z nagród była większa, bo akurat na święta się trafiały. A w tym roku wątpię, żeby coś sensownego się rozkręciło przed świętami. Już rok temu była susza. A teraz to dalej wciskają te koszulki Lewandowskiego...
1 kumulacja 0

kumulacja

#6746167 Napisano: 20.11.2020 18:31:36
melancholia napisał(a):

Wkurza mnie brak świątecznych konkursów. Z roku na rok mam wrażenie, że jest ich w tym okresie coraz mniej. Pamiętam, że kiedyś przed wigilią było tak dużo rozwiązań i ta radość z nagród była większa, bo akurat na święta się trafiały. A w tym roku wątpię, żeby coś sensownego się rozkręciło przed świętami. Już rok temu była susza. A teraz to dalej wciskają te koszulki Lewandowskiego...

Jedynie piwo albo wino można sobie wygrać. A kiedyś były takie fajne konkursy świąteczne, w tym adwentowe.
Może nie wszystko jeszcze stracone?
1 Claudia77 0

domika

#6746168 Napisano: 20.11.2020 18:32:27
melancholia napisał(a):

Niestety mam wrażenie że z roku na roku jest coraz gorzej. I z konkursami i z nagrodami.
Bo albo nagród jest mało ale fajne ale zakupy są drogie, albo nagród jest dużo, ale tylko główna fajna a reszta badziewie z którym nie ma co później zrobić emotka

kumulacja

#6746169 Napisano: 20.11.2020 18:35:38
domika napisał(a):

melancholia napisał(a):

Niestety mam wrażenie że z roku na roku jest coraz gorzej. I z konkursami i z nagrodami.
Bo albo nagród jest mało ale fajne ale zakupy są drogie, albo nagród jest dużo, ale tylko główna fajna a reszta badziewie z którym nie ma co później zrobić emotka

Ktoś tu kiedyś napisał, że złote lata konkursowe już się skończyły. I to prawda. Kiedyś nie było ani nagród po 50 zł, ani jakiegoś badziewia. Może i szajs był, ale był też i hajs. I dużo więcej wartościowych nagród. Firmy biednieją, a my ich kosztem emotka
0 0

assal

#6746179 Napisano: 20.11.2020 18:59:38
Ja jestem zdania, że konkursów jest teraz bardzo dużo. Na pewno więcej i lepsze jak rok temu przed świętami emotka  
0 0

onlyrybka

#6746184 Napisano: 20.11.2020 19:15:55
assal napisał(a):

Ja jestem zdania, że konkursów jest teraz bardzo dużo. Na pewno więcej i lepsze jak rok temu przed świętami emotka  

Nieeee, Glade jedna wycieczka (1) na tak duża firmę, Coca-Cola i ich misie szał normalnie  emotka
Bony za 50 zł w konkursie promocyjnym, gdzie trzeba kupić produkty, kolejny szał.  
Żądam lepszych nagród emotka , rodzina przyzwyczajona do wycieczek też pyta, gdzie te wygrane.  Moim zdaniem ilość wartościowych nagród spadła. 

cudaczek121

#6746189 Napisano: 20.11.2020 19:42:36
Mieszkam z mama w domu jednorodzinnym.Od strony ulicy mamy zamykane tylko na zatrzask, w sensie nie na kluczyk, wielki kosz na śmieci.Kilka dni temu chcialam wyrzucić worek ze śmieciami z kosza domowego i zorientowalam sie, ktos ukradł nam z tego kantorka ten kontener! Co za ludzie! Żeby komuś kraść kosz na odpady!
0 0

FBbeata7

#6746196 Napisano: 20.11.2020 20:11:43
cudaczek121 napisał(a):

Mieszkam z mama w domu jednorodzinnym.Od strony ulicy mamy zamykane tylko na zatrzask, w sensie nie na kluczyk, wielki kosz na śmieci.Kilka dni temu chcialam wyrzucić worek ze śmieciami z kosza domowego i zorientowalam sie, ktos ukradł nam z tego kantorka ten kontener! Co za ludzie! Żeby komuś kraść kosz na odpady!

U nas  na osiedlu zniknął brązowy kubeł, ledwo co przywieziony, na bio.W śmietniku parę metrów dalej takowy jest, ewidentnie ten z mojego śmietnika ,,zmienił właściciela"- pewnie ktoś na pobliskie działki sobie ,,wziął".Ludziom wszystko się przyda.A może leży gdzieś porzucony, bo np. wózki z supermarketu ludzie potrafią kawał drogi wywieźć od sklepu i rzucić- nie wiem dla zabawy albo co?
0 0

ludzka_istota

#6746197 Napisano: 20.11.2020 20:12:47
kumulacja napisał(a):

melancholia napisał(a):

Jedynie piwo albo wino można sobie wygrać. A kiedyś były takie fajne konkursy świąteczne, w tym adwentowe.
Może nie wszystko jeszcze stracone?

ooo... adwentowe kalendarze były super emotka
1 kumulacja 0

anialistopad

#6746246 Napisano: 21.11.2020 09:27:11
Jak, ktoś ma konto w Netflix i miał zawieszone członkostwo(ja od kwietnia miałam) niech sprawdzi stan swojego konta, bo pobrali sobie opłatę 34 zł za odnowienie członkostwa. Oczywiście ja nic nie odnawialam to oni sami sobie pobrali kasę z karty. Tak czytałam, że w tym miesiącu pare osob też miało taki przypadek
0 0

anialistopad

#6746250 Napisano: 21.11.2020 09:53:14
superloser napisał(a):

anialistopad napisał(a):

Jak, ktoś ma konto w Netflix i miał zawieszone członkostwo(ja od kwietnia miałam) niech sprawdzi stan swojego konta, bo pobrali sobie opłatę 34 zł za odnowienie członkostwa. Oczywiście ja nic nie odnawialam to oni sami sobie pobrali kasę z karty. Tak czytałam, że w tym miesiącu pare osob też miało taki przypadek

To konto bankowe tam podpielas?

Tak, bo płaciłam wcześniej karta. I karta tam cały czas była. Zadzwoniłam do banku  i karta już jest zastrzeżona. Muszę czekać do 10 dni na nowa. A najdziwniejsze jest to, że wszystkie transakcje ja muszę potwierdzać, a tej nie potwierdzam. Zawsze jak płaciłam za Netflix musiałam się logować do banku i potwierdzić transakcje. 
0 0

anialistopad

#6746253 Napisano: 21.11.2020 10:04:41
Wiesz to tylko 34 złote, ale wkur... mnie, że bez mojej zgody odnowiili członkostwo. Bank twierdzi, że napisze reklamacje i zwrócą. Tylko teraz najgorsze jest to, że nie mam karty i nie mam. Jak płacić w sklepie. Nie każdy sklep ma blika ,a ja nie nawidze nosić gotówki.  A też bym nie wiedziała, bo konta nie sprawdzam za często. Tylko SMS mi przyszedł, że 34 zł blokada konta. I dlatego się zalogowałam i sprawdzianem za co ta blokada
0 0

anialistopad

#6746256 Napisano: 21.11.2020 10:14:30
superloser napisał(a):

anialistopad napisał(a):

Wiesz to tylko 34 złote, ale wkur... mnie, że bez mojej zgody odnowiili członkostwo. Bank twierdzi, że napisze reklamacje i zwrócą. Tylko teraz najgorsze jest to, że nie mam karty i nie mam. Jak płacić w sklepie. Nie każdy sklep ma blika ,a ja nie nawidze nosić gotówki.  A też bym nie wiedziała, bo konta nie sprawdzam za często. Tylko SMS mi przyszedł, że 34 zł blokada konta. I dlatego się zalogowałam i sprawdzianem za co ta blokada

34zl to jakies 40 batonikow i 40 szans w Nestle  emotka  

4 litery nie urosną emotka  
0 0