Wkurza mnie...

nanajka81

#6802822 Napisano: 22.08.2021 08:51:17
bruce napisał(a):

norweska20 napisał(a):

Wkurza mnie  to ,że jest 2w nocy a ja  nie umiem zadecydować czy jechać (właściwie) dziś nad nasze morze : dokładnie do Ustki . Przed nami ponad 600km i patrząc na zapowiedź pogody na przyszły tydzień ,nie wygląda to dobrze. Pokazuje deszcz i już słyszę marudzenie moich chłopaków ,że po co w taką pogodę tam jechać. Chcieliśmy na tydzień się tam wybrać i wszystko byłoby fajnie ....ale ta zapowiedź złej pogody:( a może jest tu ktoś z tej okolicy i orientuje się w temacie Ustkowej pogody?

Dwa tygodnie temu też zapowiadali cały tydzień deszczowy nad morzem, a tylko raz była burza, zatem nie zawsze prognozy się im sprawdzają.  emotka

my w górach też mieliśmy zapowiedzianą kiepską pogodę a na 10 dni tylko 3 były dość badziewne. Ja bym mimo wszystko pojechała nad morze emotka

anaesth

#6802870 Napisano: 22.08.2021 14:35:47
aleksandra008 napisał(a):

90% zabiegów stomatologicznych jest nierefundowana to się dentystom nawet nie opłaca z nfz podpisywać umowy, trzeba iść do takich co mają podpisane umowy z nfz

https://www.faceb...11/2988248111432989/
2 brucee, ziolko 0

ziolko

#6802884 Napisano: 22.08.2021 16:37:44
anaesth napisał(a):

aleksandra008 napisał(a):

90% zabiegów stomatologicznych jest nierefundowana to się dentystom nawet nie opłaca z nfz podpisywać umowy, trzeba iść do takich co mają podpisane umowy z nfz

https://www.faceb...11/2988248111432989/

No to teraz już wiem, dlaczego moja dentystka na nfz miała gdzieś moje zęby, dzięki czemu nie mam dwóch zębów przez nią emotka
0 0

FBilona2

#6802888 Napisano: 22.08.2021 17:19:34
nanajka81 napisał(a):

bruce napisał(a):

norweska20 napisał(a):

Wkurza mnie  to ,że jest 2w nocy a ja  nie umiem zadecydować czy jechać (właściwie) dziś nad nasze morze : dokładnie do Ustki . Przed nami ponad 600km i patrząc na zapowiedź pogody na przyszły tydzień ,nie wygląda to dobrze. Pokazuje deszcz i już słyszę marudzenie moich chłopaków ,że po co w taką pogodę tam jechać. Chcieliśmy na tydzień się tam wybrać i wszystko byłoby fajnie ....ale ta zapowiedź złej pogody:( a może jest tu ktoś z tej okolicy i orientuje się w temacie Ustkowej pogody?

Dwa tygodnie temu też zapowiadali cały tydzień deszczowy nad morzem, a tylko raz była burza, zatem nie zawsze prognozy się im sprawdzają.  emotka

my w górach też mieliśmy zapowiedzianą kiepską pogodę a na 10 dni tylko 3 były dość badziewne. Ja bym mimo wszystko pojechała nad morze 

Kołobrzeg pogoda 5 dni miało lać jak mieliśmy jechać. Tak się orzekelam, że krótkie spodenki kupowałam nad morzem, bez czapeczki i innych gadżetów. Te media to już masakrycznie mijają się z prawdą. Był upał a deszczu tyle że chodniki nie były mokre 
1 brucee 0

agakaz2

#6802943 Napisano: 23.08.2021 07:52:43
wkurzam się sama na siebie za późno kupiłam kody i teraz nie mam co zgłaszać eh, wakacje żądzą się swoimi prawami.  czas leci kodów brak buu
0 0

anialistopad

#6802948 Napisano: 23.08.2021 08:27:33
FBilona2 napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

bruce napisał(a):

norweska20 napisał(a):

my w górach też mieliśmy zapowiedzianą kiepską pogodę a na 10 dni tylko 3 były dość badziewne. Ja bym mimo wszystko pojechała nad morze 

Kołobrzeg pogoda 5 dni miało lać jak mieliśmy jechać. Tak się orzekelam, że krótkie spodenki kupowałam nad morzem, bez czapeczki i innych gadżetów. Te media to już masakrycznie mijają się z prawdą. Był upał a deszczu tyle że chodniki nie były mokre 

My jesteśmy w Dąbkach niedaleko Darłowa i jest piękna pogoda

tkostek30

#6803062 Napisano: 23.08.2021 13:37:53
anialistopad napisał(a):

FBilona2 napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

bruce napisał(a):

norweska20 napisał(a):

My jesteśmy w Dąbkach niedaleko Darłowa i jest piękna pogoda

ja w sobotę wróciłem z Dąbek...zgodnie z prognozą, nie było dnia bez deszczu.
0 0

katrin1

#6803089 Napisano: 23.08.2021 15:40:12
Wkurza mnie poczta wp, nie mogę się od 10 minut zalogować, czy tylko ja tak mam?
0 0

maverick

#6803091 Napisano: 23.08.2021 15:47:19
katrin1 napisał(a):

Wkurza mnie poczta wp, nie mogę się od 10 minut zalogować, czy tylko ja tak mam?

O2 też chwilowo nie działaemotka
0 0

pioge7

#6803092 Napisano: 23.08.2021 15:47:22
katrin1 napisał(a):

Wp i o2 nie działają 

ziolko

#6803098 Napisano: 23.08.2021 16:09:59
pioge7 napisał(a):

katrin1 napisał(a):

Wp i o2 nie działają 

Faktycznie.
WP i O2 to jeden właściciel. 
1 kumulacja 0

estrelitta

#6803101 Napisano: 23.08.2021 16:12:04
maverick napisał(a):

katrin1 napisał(a):

O2 też chwilowo nie działa emotka

U mnie też nie działa - a chciałam sprawdzić czy u Avanti mamy wygrane emotka
2 mia, kumulacja 0

mia

#6803105 Napisano: 23.08.2021 16:14:58
estrelitta napisał(a):

maverick napisał(a):

katrin1 napisał(a):

To tak jak ja emotka . Na Onet głośnik u męża jest, ale mnie diabeł podkusił podać adres na WP... 

pikawka

#6803110 Napisano: 23.08.2021 16:20:31
estrelitta napisał(a):

maverick napisał(a):

katrin1 napisał(a):

U mnie to samo emotka

@gnieszk@

#6803112 Napisano: 23.08.2021 16:23:35
pikawka napisał(a):

estrelitta napisał(a):

maverick napisał(a):

katrin1 napisał(a):

U mnie to samo  emotka

Jest lista na stronie więc można sprawdzić (pewności co prawda nie będzie, bo dane mogą się powtarzać)
2 rare85, mia 0

southlander

#6803140 Napisano: 23.08.2021 17:11:22
Ech... Temat był przerabiany milion razy, wybaczcie, ale znowu się wkurzyłem. Ja naprawdę zazwyczaj nie mam pretensji gdy w jakimś konkursie wygra coś totalnie nie w moim guście, albo być może nawet coś co moim zdaniem jest kiepskie. Nawet jakoś przeboleję (chociaż to też mnie boli emotka ), jeśli odpowiedź jest niechlujna, z błędami stylistycznymi, z wieloma literówkami, etc. Takie już święte prawo jury. Ale jeśli w regulaminie i/lub opisie zadania konkursowego jest jak byk zapis, że kryterium oceny jest kreatywność odpowiedzi, to nie ogarniam, jakim cudem, jury mając powiedzmy 47 bliźniaczo podobnych odpowiedzi i te 3 ewidentnie innych/zaskakujących/intrygujących, nie wybierze żadnej z tych 3. Może niech organizatorzy nie wklepują z przyzwyczajenia w regulaminy tego punktu, że kryterium jest kreatywność, to naprawdę nie będę widział problemu. Będę pisał zgodnie z regulaminem "zwykłe" odpowiedzi, a sposób na wyróżnienie się, znajdę inny.

Ale no litości, jeśli chcą kreatywności, to niech ją faktycznie premiują.
2 reniii, brucee 0

ziolko

#6803141 Napisano: 23.08.2021 17:14:59
southlander - może organizatorzy nie znają znaczenia niektórych słów, w tym słowa "kreatywność"? emotka  
To by tłumaczyło takie zachowanie, o jakim piszesz... 
1 reniii 0

southlander

#6803146 Napisano: 23.08.2021 17:25:21
ziolko napisał(a):

southlander - może organizatorzy nie znają znaczenia niektórych słów, w tym słowa "kreatywność"? emotka  
To by tłumaczyło takie zachowanie, o jakim piszesz... 

Obawiam się, że to jest jazda na jednym szablonie znalezionym w internecie, albo po prostu skopiowane regulaminy z innych konkursów. Zostawiają ten punkt, bo w niemal każdym regulaminie jest, a nie mają pomysłu co innego tam wpisać. emotka  
A wystarczyłby uczciwy prosty zapis, że jury wybierze najlepsze odpowiedzi, wyłącznie na podstawie subiektywnej oceny. 
1 reniii 0

ziolko

#6803162 Napisano: 23.08.2021 17:51:20
southlander mnie zniechęca to, że wiele osób wysyła te same zgłoszenia na różne konkursy, tylko podmienia nazwę produktu.
Wystarczy wejść na profil pierwszej lepszej takiej osoby, prześledzić konkursy, w których bierze udział i popatrzeć na zgłoszenia. 
Wszędzie to samo zgłoszenie. Nawet jeśli jest wymagane JEDNO zdanie, czyli kilkanaście słów, to te osoby z reguły mają jakieś pseudo wierszyki okraszone zdjęciami i masą pochlebstw... emotka
I to są te "kreatywne" zgłoszenia wg niektórych organizatorów. emotka
Dlatego nie biorę udziału w takich konkursach, bo szkoda mojego czasu i nerwów... 
I dlatego nic nie wygrywam od miesięcy emotka emotka emotka

nanajka81

#6803165 Napisano: 23.08.2021 18:06:23
ziolko napisał(a):

southlander mnie zniechęca to, że wiele osób wysyła te same zgłoszenia na różne konkursy, tylko podmienia nazwę produktu.
Wystarczy wejść na profil pierwszej lepszej takiej osoby, prześledzić konkursy, w których bierze udział i popatrzeć na zgłoszenia. 
Wszędzie to samo zgłoszenie. Nawet jeśli jest wymagane JEDNO zdanie, czyli kilkanaście słów, to te osoby z reguły mają jakieś pseudo wierszyki okraszone zdjęciami i masą pochlebstw...  emotka
I to są te "kreatywne" zgłoszenia wg niektórych organizatorów.  emotka
Dlatego nie biorę udziału w takich konkursach, bo szkoda mojego czasu i nerwów... 
I dlatego nic nie wygrywam od miesięcy  emotka emotka emotka

ojjj też mnie to zniechęca... Jak się zaczęła pandemia to jakaś pani miała z hm chyba makaronu albo jakiś chrupek ułożoną dziewczynkę i tylko zmieniała napisy - był hochland, meblik, sokołów i masę innych i właściwie chyba w większości nich wygrała tą właśnie pracą. Widziałam ją wszędzie. Kolejna pani wszędzie wsadza zdjęcie z narysowanym kredą rowerem i udaje że na nim siedzi. Jeszcze jedna - w łódce... Kreatywności nie można im odmówić ale do wyrzygania żeby wszędzie właściwie to samo wsadzać?