Wkurza mnie...

rufus

#7342570 Napisano: 16.03.2026 10:02:35
makbabasiala napisał(a):

A tak nawiązując, ile jaki średnio budżet przeznaczacie na dany konkurs? Zawsze mniej-więcej tyle samo, czy pod ilość paragonów idziecie, czy właśnie na sumę PLN czy ogólnie... ile się weźmie?

To zalezy.

Zuzia16

#7342621 Napisano: 16.03.2026 13:21:42
makbabasiala napisał(a):

A tak nawiązując, ile jaki średnio budżet przeznaczacie na dany konkurs? Zawsze mniej-więcej tyle samo, czy pod ilość paragonów idziecie, czy właśnie na sumę PLN czy ogólnie... ile się weźmie?

Ja staram się nie grać więcej niż 3 razy. Wolę dopieścić odpowiedzi, niż wysyłać byle co (na więcej nie znalazłabym czasu). Jeśli są to drogie produkty (powyżej 20zl) gram raz. Jeśli jakieś cenzurarele no to właśnie 2-3.

FBmagdalena17

#7342622 Napisano: 16.03.2026 13:34:34
nanajka81 napisał(a):

A mnie wkurza że w konkursach tak mocno wpychają czekolady Milki MMMax... Drogie, słodkie, niedobre. W najnowszym ich konkursie w zamian za 20-25 zł poświęcone na czekolady - można wygrać jakieś reklamowe śmieci...

Dokładnie, te śmieci nagrody to żenada. A czekolady jak i cała reszta to dla mnie najgorszy produkt. Wydaje, bo tego nie da się jeść. Ilość cukru mnie poraża.emotka

pawelski

#7342673 Napisano: 16.03.2026 17:06:55
A mnie trochę denerwują i trochę śmieszą konkursy w których wygrywa tekst: 

" Bez młota to ch..... nie robota " 
Facebook

W osobnym poście uzasadnienie Facebook : Spośród wielu odpowiedzi jedna szczególnie zwróciła naszą uwagę – prostotą, trafnością i humorem, który doskonale oddaje realia pracy w branży budowlanej. Czasem jedno zdanie potrafi w bardzo celny sposób podsumować codzienność na budowie – i właśnie za tę błyskotliwą, humorystyczną formę postanowiliśmy przyznać nagrodę.

Jasminum

#7342703 Napisano: 16.03.2026 19:25:48
makbabasiala napisał(a):

Jak z hasłem konkurs to przeważnie jedno, rzadziej dwa zgłoszenia. W loterii o ile produkt tani to sporo więcej. Czasu mam aż nie tak dużo jak kiedyś, a i napisanie dwóch dobrych tekstów jest dla mnie wyzwaniem. Zasób słów, skojarzeń, gierek słownych też ma jakieś limity u mnie
1 ZetZ 0

magdalena-chili

#7342712 Napisano: 16.03.2026 20:12:42
pawelski napisał(a):

Facebook

W osobnym poście uzasadnienie Facebook : Spośród wielu odpowiedzi jedna szczególnie zwróciła naszą uwagę – prostotą, trafnością i humorem, który doskonale oddaje realia pracy w branży budowlanej. Czasem jedno zdanie potrafi w bardzo celny sposób podsumować codzienność na budowie – i właśnie za tę błyskotliwą, humorystyczną formę postanowiliśmy przyznać nagrodę.

Bo jak trafisz na cepa w jury, to i młotem, a tym bardziej ch...em wygrasz...

atyde25

#7342737 Napisano: 17.03.2026 04:58:12
3 wtopa  z Żywca. Tak liczę na główną. Więcej nie kupię bo mam zapasy jakich nie wypiję bo mam alergię i zaczynam brać leki. Tak jestem trzeżwa. Teraz to będzie dopisek pod każdym postem :)
0 0

nanajka81

#7342743 Napisano: 17.03.2026 07:22:36
magdalena-chili napisał(a):

pawelski napisał(a):

Facebook

Bo jak trafisz na cepa w jury, to i młotem, a tym bardziej ch...em wygrasz...

W sumie zabawne to hasło. Ludzie się porozpisywali a chłop prosto z mostu napisał życiową prawdę budowlańca. Też bym nagrodziła choć nie popieram przekleństw ale wolę takie coś niż pociskanie kiczu.
0 0

nanajka81

#7342747 Napisano: 17.03.2026 08:19:25
Kolejny konkurs z nagrodami żenada: https://wygrywajzzywcem.pl/

atyde25

#7342755 Napisano: 17.03.2026 08:46:01
Ale ja lubię ręczniki emotka  Mam masę tych z logami i sobie chwalę jakość ok i po wielu praniach dobrze się trzymają emotka
Mam słabość do takich sporych ręczników. To chyba jedna z niewielu rzeczy z napisami co mi nie wadzi.
Wkurza mnie dylemat bo idę do apteki po leki i tak społem ,żabka ,rossmann czy Biedra tylko hahahhah emotka
Dylematy życia.
0 0

atyde25

#7342759 Napisano: 17.03.2026 08:49:20
A pochwalę się mam ręczniki Visa, Bounty, Princepolo, z bananów, UEFA,filmowy Pan i Pani Smith, Roland Garross. I pewnie jeszcze te o jakich zapomniałam. Kubuś zapomniałam.
0 0

agakaz2

#7342763 Napisano: 17.03.2026 09:01:55
atyde25 napisał(a):

A pochwalę się mam ręczniki Visa, Bounty, Princepolo, z bananów, UEFA,filmowy Pan i Pani Smith, Roland Garross. I pewnie jeszcze te o jakich zapomniałam. Kubuś zapomniałam.

nie mów głośno bo ci beda zazdrościć haha

ja pochwaliłam sie ze reczniki z coli idealne na chodniczki w łazience to taki jeden który zrezygnowal juz z forum dal mi łapkę w dół emotka
jego moze wkurzyło a dla mnie świetny pomysl na wykorzystanie wygranej.

joan

#7342782 Napisano: 17.03.2026 10:13:28
agakaz2 napisał(a):

(...) ja pochwaliłam sie ze reczniki z coli idealne na chodniczki w łazience to taki jeden który zrezygnowal juz z forum dal mi łapkę w dół emotka
jego moze wkurzyło a dla mnie świetny pomysl na wykorzystanie wygranej.

Naprawdę myślisz, że taki narcystyczny geniusz, bez którego Ziemia w drugą stronę kręcić by się zaczęła, zrezygnowałby z forum? emotka Mnie się zda, że nowe twory spamerskie... to jego kolejne odsłony. Bo udowodnić ludzkości trzeba, że nasze forum jest źle moderowane, partacko pomyślane, a kobiety to w ogóle półmózgi są emotka

Co do ręczników: te z Coccolino badziewne, widać na pierwszy rzut oka. I wydaje mi się, że (rozmiarowo) będą to nagrody dla rocznych bajtli. Sentymentalną wartością nagród z regulaminu powinien się zająć Urząd Skarbowy! Bluza za pół tysiąca? No kufa, chyba z WEŁNY! Tymczasem można sprawdzić, jakie bluzy Coccolino w konkach rozdaje emotka

Żywiec z kolei zaprezentował całkiem spoko ręczniki i szlafroki, z prawidłową wartością regulaminową. Myślę, że łatwo będzie to zweryfikować w wątku ze zdjęciami nagród. Dla mnie takie ręczniki + szlafroki są fair nagrodą (szczególnie, jeśli ktoś lubi saunować), choć oczywiście kasa byłaby lepsza emotka

atyde25

#7343311 Napisano: 19.03.2026 13:25:40
Ten troll co mnie zaatakował urok rzucił od tego czasu stan wygranych 0.
Muszę dziś odprawić egzorcyzmy by los odwrócić.
0 0

pink086

#7343325 Napisano: 19.03.2026 13:48:13
Niemoc, ma złość - wybuchnąć chcę! Ale mam zakaz krzyczenia!
0 0

atyde25

#7343543 Napisano: 20.03.2026 13:20:26
Tłumy są wszędzie przecież do świat jeszcze masa czasu. Sprawdzam czy ściśnięcie nosa pomaga na nerwy i uspokaja. Gorąco w sklepach grzeją jakby mrozy były. A mnie wtedy podwójne nerwy biorą .Nie działa .Bon za 10 w żabie wykorzystałam jedyna ulga w tym wkurzeniu emotka
0 0

atyde25

#7343923 Napisano: 23.03.2026 09:13:45
Nie mam gdzie trzymać zapasów emotka
A ceny zaraz tak polecą trzeba nakupić herbaty ,kawy, nie słodycze tego to mam zapas już.
A już było stabilnie i wszystko się zepsuło. Kasz nie chcę mam ,pomidorowe przetwory po kokardy ,makarony mam.
Włosy to mogę myć z 5 lat bez dokupienia czegokolwiek. Żele do mycia z 20 mam już. Farby ok 10 sztuk zapas na 4 lata.
0 0

lasiglasty

#7343975 Napisano: 23.03.2026 12:45:12
Że ostatnio wszędzie masło podejrzanie tanie. Przez jakiś czas było po niecałe 2 złote, a już po złotówce wciskają. To jakaś nowa wojna sklepów na promocje czy przyjechało jakieś kiepskiej jakości z Argentyny?
0 0

reolo3

#7344082 Napisano: 24.03.2026 06:21:30
Wkurzają mnie wpisy z zrzutem wygranej z uciętą godziną, jakby to komuś miało pomóc w czymś, albo jakby ktoś mu chciał odebrać tą nagrodę emotka  
tajemnica państwowa z tą godziną emotka  
Albo też zrzuty, gdzie nie ma info jaki to konk emotka

Yazpik

#7344085 Napisano: 24.03.2026 06:56:44
Gonitwa w pracy, gonitwa w domu, gonitwa myśli i coraz mniej czasu na wszystko.