Wkurza mnie...

leniuszka

#7361318 Napisano: 05.06.2026 11:08:42
Wkurza mnie, że niektórzy nie czytają wątku " wkurza mnie "...
1 pieg 0

nanajka81

#7361599 Napisano: 05.06.2026 21:23:12
Wqrzaja mnie butelkomaty, które nie działają akurat wtedy gdy zabiorę butelki aby oddać...

ktosiek1

#7361653 Napisano: 06.06.2026 09:15:14
nanajka81 napisał(a):

Wqrzaja mnie butelkomaty, które nie działają akurat wtedy gdy zabiorę butelki aby oddać...

Mnie wkurza ten archaiczny system. Mamy super sortownie, które segregują i odzyskują nie tylko PETy, ale i inne tworzywa sztuczne, metale itp. Ale teraz wdrożylismy rozwiązanie, które rację bytu miało kilkadziesiąt lat temu jak nie było sortowni. Teraz wszyscy biegają ze śmieciami do nieczynnych lub zapchanych automatów, często wypalając dodatkowe paliwo. Automaty drukują nieekologiczne świstki, a jaki slad węglowy powstał aby wyprodukować te automaty. Do nich jeżdżą serwisy, które przypuszczam nie są na energię słoneczną też.  Ale przynajmniej parę korporacji sobie zarobi na tym wszystkim. My za to dopłacamy dodatkowo do wywozu śmieci, który jest mniej opłacalny i biegamy po mieście że śmieciami próbując je upchnąć w którymś butelkomacie. Pozostałe tworzywa i tak jeżdżą do sortowni jak jeździły. Kurtyna.

FBsebastian3

#7361726 Napisano: 06.06.2026 14:39:05
ktosiek1 napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

Mnie wkurza ten archaiczny system. Mamy super sortownie, które segregują i odzyskują nie tylko PETy, ale i inne tworzywa sztuczne, metale itp. Ale teraz wdrożylismy rozwiązanie, które rację bytu miało kilkadziesiąt lat temu jak nie było sortowni. Teraz wszyscy biegają ze śmieciami do nieczynnych lub zapchanych automatów, często wypalając dodatkowe paliwo. Automaty drukują nieekologiczne świstki, a jaki slad węglowy powstał aby wyprodukować te automaty. Do nich jeżdżą serwisy, które przypuszczam nie są na energię słoneczną też.  Ale przynajmniej parę korporacji sobie zarobi na tym wszystkim. My za to dopłacamy dodatkowo do wywozu śmieci, który jest mniej opłacalny i biegamy po mieście że śmieciami próbując je upchnąć w którymś butelkomacie. Pozostałe tworzywa i tak jeżdżą do sortowni jak jeździły. Kurtyna.

U mnie w Lidlu jest odbiór butelek w środku pomieszczenia. Trzeba przejechać pół sklepu z syfiastymi butelkami żeby oddać. Ja trzymam w garażu,nie łudźmy się ,myszy, robale itd. W innym Lidlubwe wejsciu ale tam zbieracze iddają więc smród,że hej.. Zawsze mamy pod górkę
1 ktosiek1 0

pioge7

#7361732 Napisano: 06.06.2026 15:03:58
ktosiek1 napisał(a):

biegamy po mieście że śmieciami próbując je upchnąć w którymś butelkomacie.

nie musisz biegać, wystarczy podejść do Biedronki, nie działa butelkomat to wezmą ci w kasie te butelki.
1 kumulacja 0

ktosiek1

#7361747 Napisano: 06.06.2026 16:49:32
pioge7 napisał(a):

ktosiek1 napisał(a):

nie musisz biegać, wystarczy podejść do Biedronki, nie działa butelkomat to wezmą ci w kasie te butelki.

No niestety tak to nie działa - rozkladaja ręce i spadaj człowieku. Bedra to stan umysłu. Pod Lidl wiecznie kolejki kloszardów z kilkoma worami.
0 0

pioge7

#7361753 Napisano: 06.06.2026 17:01:15
ktosiek1 napisał(a):

pioge7 napisał(a):

ktosiek1 napisał(a):

No niestety tak to nie działa - rozkladaja ręce i spadaj człowieku. Bedra to stan umysłu. Pod Lidl wiecznie kolejki kloszardów z kilkoma worami.

to działają niezgodnie z prawem. Muszą przyjmować, jeśli butelkomat jest nieczynny. Zgłoś przez apkę, dodając adres sklepu ... ja bym tak zrobił. U nas nieczynny to przyjmują bez problemu. A biedra na wsi
1 kumulacja 0

ktosiek1

#7361760 Napisano: 06.06.2026 17:33:26
pioge7 napisał(a):

ktosiek1 napisał(a):

pioge7 napisał(a):

ktosiek1 napisał(a):

to działają niezgodnie z prawem. Muszą przyjmować, jeśli butelkomat jest nieczynny. Zgłoś przez apkę, dodając adres sklepu ... ja bym tak zrobił. U nas nieczynny to przyjmują bez problemu. A biedra na wsi

No ok, co nie zmienia faktu, że zostaję z butelkami. Szłam pieszo z dwoma siatami butelek i dziećmi do sklepu po zakupy. Butelek nie oddałam, więc zakupów już nie miałam jak zrobić i sobie wracałam z siatami i bez zakupów.  Ja wiem, że są fani tych gier terenowych z brudnymi butelkami, ale to jest cofanie się cywilizacyjnie patrząc na system. Procent zwrotów też nie powala, jak zobaczyć oficjalne statystyki.
3 atena03, joan, ZetZ 0

joan

#7361941 Napisano: 07.06.2026 14:22:20
radziosny napisał(a):

Nie mam czasu na granie.. szok jak człowiek w pędzie żyje.. i nie nie dam rady niczego wysłać w drodze do pracy, w poczekalni itp. bo wtedy odpoczywam.. emotka

Dokładnie tak emotka

O konkach sobie przypomniałam, kiedy w Boże Ciało szłam przy obrzeżach skansenu, a obok mnie przejechał pan na lilowym rowerku. I po kilku chwilach zajarzyłam, że dwuślad ten miał z boku napis "Oreo". Pozdrawiam tego pana! emotka

kumulacja

#7361948 Napisano: 07.06.2026 14:47:46
Wkurza mnie zostawianie konkursów na ostatnią chwilę!
PS. Na szczęście ja ich nie zostawiam  emotka

atyde25

#7362377 Napisano: 08.06.2026 16:03:15
Czarne ciuchy są najlepsze wręcz tylko takie noszę ale znowu za dużo się brudzą jak się eco zwroty oddaje ,pieczywo kupuje w sklepie klęka by poszukać ukrytych produktów promo .Wkurza mnie to bo nie uznaje innych nie kolorów tylko wszystko musi być. czarne. Tak wiem czarny to nie kolor i biały chyba też nie.
1 kumulacja 0

xerdan

#7362619 Napisano: 09.06.2026 10:47:28
reklama za każdym razem gdy na aplikacji będąc zalogowanym cokolwiek klikne, wejde na mdw, reklama 30 sekund, wyjde, znowu reklama 30sekund...
0 0

reolo3

#7362681 Napisano: 09.06.2026 12:51:32
Wkurzają mnie posty w "moje dzisiejsze wygrane", jedno słowne, które nic wiele nie wnoszą.
X lat temu wszyscy trzymali się zasady, pisząc jak najwięcej informacji, ale niestety to było dawno temu 😣

rudzixon

#7362684 Napisano: 09.06.2026 12:53:39
reolo3 napisał(a):

Wkurzają mnie posty w "moje dzisiejsze wygrane", jedno słowne, które nic wiele nie wnoszą.
X lat temu wszyscy trzymali się zasady, pisząc jak najwięcej informacji, ale niestety to było dawno temu 😣

Teraz mało kto pisze.. żeby się nie wkurzać emotka

atyde25

#7362791 Napisano: 09.06.2026 17:20:59
Hebe mi przysłało zamówienie zagotowałam się wydruk z pamięci podręcznej ,papier niefiskalny. Całe to zamówienie musze odesłać. Co za normalnie ,taki numer zrobić już im napisałam gdzie to mogę zgłosić .Do  Krajowej Administracji Skarbowej. Aż mnie kusi.
0 0

atyde25

#7362795 Napisano: 09.06.2026 17:27:48
Graj sobie w konkursy i promocje to takie spokojne ,miłe zajęcie .Nic nie robisz ,nagrody same wpadają. Nie ma nerwów ,nie ma stresu ,czysty relaks. Co to za robota konkursowicz leżysz sobie ,pachniesz ,wszystko robi się samo .No zaraz mnie ...............

muzasa88

#7363155 Napisano: 10.06.2026 14:13:27
Poczta onet  ja im dam reguły antyspamowe! Przez to maile z  info o wygranej mogły do mnie nie przychodzić!! Jak sobie pomyślę ile nagród mogło mi przejść koło nosa, bo maile nawet nie trafiały do spamu tylko były automatycznie kasowane to mi się robi masakrycznie niedobrzeemotka
Na szczęście ogarnęłam i może teraz będzie więcej tych powiadomień o wygranej, mam taką nadzieję emotka
0 0

Kiciunia21

#7363162 Napisano: 10.06.2026 14:26:55
rudzixon napisał(a):

reolo3 napisał(a):

Teraz mało kto pisze.. żeby się nie wkurzać emotka

Dlatego ,,wkurza mnie", że brakuje tu Twoich wpisów Szefowo  emotka
A wiem, że masz się czym chwalić emotka
0 0

atyde25

#7363432 Napisano: 11.06.2026 06:46:25
Tylko bon chciałam do płaza a nie jakieś wejściówki na Festival. Zawsze pod górę.
0 0

atyde25

#7363433 Napisano: 11.06.2026 06:53:08
5 było i akurat na mnie padło a bonów 50. No nie nawet pisać poprawną polszczyzną nie potrafię i takie cuda ,dziwy.
0 0