Wkurza mnie...

Gość: bruce

#3324791 Napisano: 25.04.2010 06:31:40
polec napisał(a):

wkurza mnie, że ciągle mi leci z tych zatok i przez to mam kosmiczny kaszel jak gruźlik, to utrudnia życie już !!!!

i znikąd pomocy---> patrz wątek służba zdrowia, 3 strony wcześniej

emotka emotka emotka emotka
(też mnie to, solidarnie, wkurza!)
może czosnek lub miód z cytryną pomoże?...
pojęcia nie mam...
co na zatoki może pomóc?...
emotka
0 0

Gość: polec

#3324832 Napisano: 25.04.2010 06:47:20
bruce napisał(a):

polec napisał(a):

wkurza mnie, że ciągle mi leci z tych zatok i przez to mam kosmiczny kaszel jak gruźlik, to utrudnia życie już !!!!

pojęcia nie mam...
emotka

daj spokój u mnie to już nie wiem, bo nic nie pomaga. Najgorsze jest to, że to przechodzi na płuca i tak w koło macieju...
0 0

joan

#3324852 Napisano: 25.04.2010 06:54:19
polec napisał(a):

U mnie to samo = zatoki padły i znienacka kicham do upadłego. Najgorsze jest to, że w zeszłym roku wyleczyłam się z alergii (powaga) i nie wiem, co mnie aktualnie uczula emotka Żeby było śmieszniej, podczas 2-godzinnych pobytów w parku, pośród drzew, kwiatów, pyłków i traw, nic mi nie ma. A wystarczy, że do sieni wejdę lub biura i po mnie. Padają zarzuty, że to alergia na... obowiązki emotka Moim zdaniem to jednak po prostu nafaszerowany obłudą cyrk, jaki media zgotowały widzom po katastrofie w Smoleńsku, wytrącił mnie całą z równowagi emotka

Bruce ma rację, warto sięgnąć po metody naturalne. Polecam leżenie w łóżku przy otwartym oknie (jeśli się da) i olejki zapachowe, np. mandarynkowy. Miodzio też dobry.
Przemysł farmaceutyczny i jego przedstawicieli w terenie omijam z daleka. Lekarza odwiedzam raz do roku, kontrolnie. Kiedyś zachorowałam, dostałam L4 i receptę na masę leków, ale szkoda mi było kasy i żadnego nie wykupiłam. Po 2 dniach wyzdrowiałam sama z siebie! Potem tak było już zawsze, a teraz (odpukać) nie choruję wcale. (odpukać jeszcze raz, dla pewności)
0 0

avatea

Gość: awi

#3325082 Napisano: 25.04.2010 08:18:34
Lekarze mnie wkurzają.
Potrafią tylko stosować standardy farmakologiczne, na ślepo, bez badań, bo po co? Są w stanie wojny z naturą i zamiast koncentrować się na wzmacnianiu zdolności obronnych, cały arsenał leków kierują na zwalczanie objawów.
Po trzech tygodniach łykania różnych, nietrafionych leków, w dawkach jakbym miała co najmniej dżumę, jestem słaba jak dmuchawiec.
0 0

Gość: monisi

#3325088 Napisano: 25.04.2010 08:20:53
awi napisał(a):

Lekarze mnie wkurzają.
Potrafią tylko stosować standardy farmakologiczne, na ślepo, bez badań, bo po co? Są w stanie wojny z naturą i zamiast koncentrować się na wzmacnianiu zdolności obronnych, cały arsenał leków kierują na zwalczanie objawów.
Po trzech tygodniach łykania różnych, nietrafionych leków, w dawkach jakbym miała co najmniej dżumę, jestem słaba jak dmuchawiec.

krseta miod czosnek moj tesciu to zarzywa i raz w roku choruje a lekarzy omija szerokim lukiem i mnie to wkurza tez tak bym chcial
emotka
0 0

Gość: aleks21

#3325125 Napisano: 25.04.2010 08:42:35
wkurzają mnie moje stawy kolanowe. Nie życzę nikomu - kwestia zaśnięcia to u mnie dwie, trzy godzinki walki z nogami emotka Jeszcze tylko miesiąc... Dam radę!
0 0

henryczka62

#3325171 Napisano: 25.04.2010 09:04:23
awi napisał(a):

Lekarze mnie wkurzają.

skądś to znam niestety emotka na grypę antybiotyk ( choć ją bakteria nie wywołuje tylko wirus więc zupełna pomyłka), na zapalenie płuc antybiotyk, na zapalenie oskrzeli antybiotyk, tylko żaden się nie pomyśli że może warto jakiś posiew zrobić żeby się dowiedzieć jaka bakteria jest przyczyną i ją zwalczać konkretnym antybiotykiem a nie walić na oślep
0 0

joka

#3325185 Napisano: 25.04.2010 09:17:56
aleks21 napisał(a):

wkurzają mnie moje stawy kolanowe. Nie życzę nikomu - kwestia zaśnięcia to u mnie dwie, trzy godzinki walki z nogami emotka Jeszcze tylko miesiąc... Dam radę!

dasz rade emotka
0 0

Gość: awi

#3325208 Napisano: 25.04.2010 09:37:41
emanuela24 napisał(a):

i faktycznie 5 dni encortonu i przeszło całkowicie - już po pierwszej dawce przestał ciężko oddychać )

encorton to steryd
0 0

zaczytana-pola

#3325218 Napisano: 25.04.2010 09:48:11
Wkurza mnie taki jeden... leń, który wkradł się we mnie i wyjść nie chce, eh... emotka
0 0

kalisto1986

#3325222 Napisano: 25.04.2010 09:52:16
aleks21 napisał(a):

łącze się w bólu, tylko u mnie nie przejdzie po miesiącu emotka Polecam opaski na kolana w sklepach rehabilitacyjnych lub czasem są w aptekach, mi pomaga taki delikatny ucisk
0 0

monia24

#3325296 Napisano: 26.04.2010 05:22:00
polec napisał(a):

bruce napisał(a):

polec napisał(a):

pojęcia nie mam...
emotka

daj spokój u mnie to już nie wiem, bo nic nie pomaga. Najgorsze jest to, że to przechodzi na płuca i tak w koło macieju...

ejj tam, nie pomaga
zrób tak: 1 torebka herbaty z dzikiej róży i 1 torebka herbaty malinowej ( nie jakiejś tam słabej sagi, tylko np. vitax) zalej wrzątkiem, niech porządnie się zaparzy i przestygnie. Dodaj miodu 4 łyżki (po ostygnięciu - to znaczy żeby było letnie - miód traci właściwości we wrzątku) oraz sok z pół cytryny. Pij kilka razy dziennie takie cudo - nie ma siły że jak popijesz 3-4 dni Cię nie ruszy.
emotka
0 0

sylwika76

#3325300 Napisano: 26.04.2010 05:25:20
wkurza mnie firma kurierska bo za przesłanie roweru
chce 200 zł - może Ktoś mi podpowie jak wysłać?
0 0

anialistopad

#3325319 Napisano: 26.04.2010 05:45:05
Tak dziewczyny właśnie tak jest z lekarzami pediatrii a jeszcze gorzej z ginekologami .A raczej położnikami bo w czasie ciąży miałam świetnego ginekologa ale poród wspominam okropnie 3 dni chodziłam w bólach i to takich konkretnych a ordynator ginekologi nie pozwalał żadnego znieczulenia mi dać.Stwierdził , że mnie wcale nic nie boli bo jeszcze nie czas na poród .A ja 3 dni i 3 noce nie spałam i nie jadłam zwijałam się z bólu i dopiero na dyżurze mojego lekarza , który mnie prowadził w czasie ciąży dostałam pomoc.On mi dał lek znieczulający i kroplówkę na przyśpieszenie porodu i bardzo szybko skończyły się moje męki , nim kroplówka doszła do końca było już po fakcie i mogłam spokojnie zasnąć.I za to mu bardzo dziękuje i życzę wszystkim dziewczynom takiego lekarza , który nie boi się przeciwstawić decyzji ordynatora.
0 0

kaczord

#3325393 Napisano: 26.04.2010 06:11:30
Wkurza mnie to:

http://www.jakjejtopowiedziec.pl/

Nie wiem w jaki sposób to ma zachęcać do kupna ?
0 0

Gość: kaoa

#3325443 Napisano: 26.04.2010 06:28:09
wkurza mnie, że od jutra mam egzaminy gimnazjalne, a dzisiaj spr z biologii... emotka
0 0

Gość: luiza

#3325853 Napisano: 26.04.2010 08:17:11
sylwika76 napisał(a):

wkurza mnie firma kurierska bo za przesłanie roweru
chce 200 zł - może Ktoś mi podpowie jak wysłać?

Pocztą jako zwykłą przesyłkę lub jako przesyłkę kurierską Pocztexem. Poprosić o karton po rowerze ze sklepu rowerowego, zapakować swój i wysłać. Koszt takiej przesyłki to około 70 zł.
0 0

Gość: aleks21

#3325925 Napisano: 26.04.2010 08:34:48
kalisto1986 napisał(a):

aleks21 napisał(a):

łącze się w bólu, tylko u mnie nie przejdzie po miesiącu emotka Polecam opaski na kolana w sklepach rehabilitacyjnych lub czasem są w aptekach, mi pomaga taki delikatny ucisk

Kalisto, u mnie walenie w kolana nawet nie pomaga emotka Mąż masuje i nic. Ale jak za miesiąc pozbędę się na raz dobrych kilku kilo to przejdzie. 20 miesięcy temu tez po jednym dniu przeszło emotka
Wkurza mnie to że jeszcze to aż miesiąc albo TYLKO miesiąc emotka
0 0

Gość: nineczka17

#3325947 Napisano: 26.04.2010 08:41:01
kaki76 napisał(a):

Tak dziewczyny właśnie tak jest z lekarzami pediatrii a jeszcze gorzej z ginekologami .A raczej położnikami bo w czasie ciąży miałam świetnego ginekologa ale poród wspominam okropnie 3 dni chodziłam w bólach i to takich konkretnych a ordynator ginekologi nie pozwalał żadnego znieczulenia mi dać.Stwierdził , że mnie wcale nic nie boli bo jeszcze nie czas na poród .A ja 3 dni i 3 noce nie spałam i nie jadłam zwijałam się z bólu i dopiero na dyżurze mojego lekarza , który mnie prowadził w czasie ciąży dostałam pomoc.On mi dał lek znieczulający i kroplówkę na przyśpieszenie porodu i bardzo szybko skończyły się moje męki , nim kroplówka doszła do końca było już po fakcie i mogłam spokojnie zasnąć.I za to mu bardzo dziękuje i życzę wszystkim dziewczynom takiego lekarza , który nie boi się przeciwstawić decyzji ordynatora.

znam Twój ból rodząc pierwsze dziecko ,padałam już ze zmeczenia,kazała mi położna na piłce cwiczyć a ja nie moga już się utrzymac z braku sił, mój mąz poszedł do położnej i prosi czy nie można pomóc żonie,odwarknęła że chciało się dziecka to się trzeba wymęczyć a nie tak prosto by się chciało,miała nadzieję że da kroplówkę i było by szybcie niestety nie,swoje wycierpiałam strasznie emotka emotka
0 0