Czy informują/ informowali?

8igora9

#7157563 Napisano: 06.02.2024 14:12:08
majonez1992 napisał(a):

8igora9 napisał(a):

zezowaty_kot napisał(a):

Nie grałam w tym Arielu, ale jak czytam to mam taką refleksję, że powinna tu na forum istnieć czarna lista agencji. Jakiś system oceniania (terminowość, Zgodność narody z regulaminem, kontakt z agencją, przejrzystość itp). Żeby wszyscy widzieli u kogo nie warto grać. Inwestujemy pieniądze, czas i perfidnie zostajemy oszukani. Kiedy ludzie zaczną omijać takie agencje szerokim łukiem, to jeszcze szerszy łuk wykonają w końcu sponsorzy.

Bez szans. 2 osoby ominą ich szerokim łukiem, a w odpowiedzi na to kolejne 4 tym bardziej wezmą udział z myślą, że będzie mniejsza konkurencja. 🤪 
Może regularne pisanie skarg do sponsorów by coś pomogło, ale też niekoniecznie. Mi normalnie szkoda czasu i nerwów na takie rzeczy, ale raz się wyjątkowo wkurzyłam i zaczęłam napastować Lidla mailami o konkursach widmo na FB i insta Parkside (na stronie Parkside, jak się chce skontaktować z obsługą klienta, to przekierowuje na stronę Lidla). Skończyło się na tym, że w pewnym momencie po prostu przestali odpisywać. 🤣

A czemu? Ja wcale nie uważam tego za głupie. Ja np. nie gram w żadnych T-mobilach gdzie trzeba mieć telefon przy du    pie przez pół roku i nie zachęcają mnie ani nagrody, ani też hipotetycznie mniejsza konkurencja. Warto zwrócić uwagę, że w okresie, gdy konkursów jest dużo, to tez się wybiera niektóre, raczej nikt nie gra w każdym. Ja jak widzę ASPE też nie gram, bo i po co jak u nich się  potrafi ulotnić 500 biletów;) I sądzę, że jeśli ktoś będzie miał wydać 40-50 zł na produkty konkursowe pod kiepską agencją to naprawdę porządnie się zastanowi. Co z tego że konkurencja mniejsza, jak nagrody albo nikt nie uświadczy, albo na jakichś chorych zasadach (np za pół roku w ostatni piątek miesiąca za doręczeniem odbioru i potwierdzeniem protokołu nagrody kroplą krwi z palca naciętego nożykiem introligatorskim)

Ja to wszystko rozumiem i się zgadzam. Chodziło mi o to, że nie wierzę, że konkursowicze zaczną masowo omijać niektóre agencje i sponsorzy zaczną się wycofywać.
0 0

majonez1992

#7157566 Napisano: 06.02.2024 14:13:27
8igora9 napisał(a):

majonez1992 napisał(a):

8igora9 napisał(a):

zezowaty_kot napisał(a):

Nie grałam w tym Arielu, ale jak czytam to mam taką refleksję, że powinna tu na forum istnieć czarna lista agencji. Jakiś system oceniania (terminowość, Zgodność narody z regulaminem, kontakt z agencją, przejrzystość itp). Żeby wszyscy widzieli u kogo nie warto grać. Inwestujemy pieniądze, czas i perfidnie zostajemy oszukani. Kiedy ludzie zaczną omijać takie agencje szerokim łukiem, to jeszcze szerszy łuk wykonają w końcu sponsorzy.

Bez szans. 2 osoby ominą ich szerokim łukiem, a w odpowiedzi na to kolejne 4 tym bardziej wezmą udział z myślą, że będzie mniejsza konkurencja. 🤪 
Może regularne pisanie skarg do sponsorów by coś pomogło, ale też niekoniecznie. Mi normalnie szkoda czasu i nerwów na takie rzeczy, ale raz się wyjątkowo wkurzyłam i zaczęłam napastować Lidla mailami o konkursach widmo na FB i insta Parkside (na stronie Parkside, jak się chce skontaktować z obsługą klienta, to przekierowuje na stronę Lidla). Skończyło się na tym, że w pewnym momencie po prostu przestali odpisywać. 🤣

A czemu? Ja wcale nie uważam tego za głupie. Ja np. nie gram w żadnych T-mobilach gdzie trzeba mieć telefon przy du    pie przez pół roku i nie zachęcają mnie ani nagrody, ani też hipotetycznie mniejsza konkurencja. Warto zwrócić uwagę, że w okresie, gdy konkursów jest dużo, to tez się wybiera niektóre, raczej nikt nie gra w każdym. Ja jak widzę ASPE też nie gram, bo i po co jak u nich się  potrafi ulotnić 500 biletów;) I sądzę, że jeśli ktoś będzie miał wydać 40-50 zł na produkty konkursowe pod kiepską agencją to naprawdę porządnie się zastanowi. Co z tego że konkurencja mniejsza, jak nagrody albo nikt nie uświadczy, albo na jakichś chorych zasadach (np za pół roku w ostatni piątek miesiąca za doręczeniem odbioru i potwierdzeniem protokołu nagrody kroplą krwi z palca naciętego nożykiem introligatorskim)

Ja to wszystko rozumiem i się zgadzam. Chodziło mi o to, że nie wierzę, że konkursowicze zaczną masowo omijać niektóre agencje i sponsorzy zaczną się wycofywać.

Pewnie wszyscy nie, ale my tworzymy tu też treści dla siebie samych emotka
1 kumulacja 0

assal

#7157610 Napisano: 06.02.2024 15:37:44
Jeśli chodzi o konkursy na everydayme, oni często w ogóle nie informują. Nagle przychodzi nagroda do domu.
Tam lepiej mieć dobrze uzupełnione dane w formularzu emotka

jago_da

#7157619 Napisano: 06.02.2024 16:18:38
Pisałam do Polagros i do dzisiaj brak odpowiedzi. Napisałam  też właśnie do P&G i zobaczymy
2 MGD69, ReneK 0

olunka

#7157628 Napisano: 06.02.2024 16:40:22
czy z wawel w ITM informowali tez o bonach?
0 0

mampytanie

#7157629 Napisano: 06.02.2024 16:41:34
olunka napisał(a):

Wczoraj ktoś na forum chyba się chwalił bonem.
0 0

olunka

#7157630 Napisano: 06.02.2024 16:42:41
mampytanie napisał(a):

olunka napisał(a):

Wczoraj ktoś na forum chyba się chwalił bonem.

dzięki, czyli po ptokach
0 0

ineska1991

#7157631 Napisano: 06.02.2024 16:44:22
Silan ?
0 0

radziosny

#7157634 Napisano: 06.02.2024 16:54:00
Czyli Goplana pozamiatana?
0 0

tad_pole

#7157644 Napisano: 06.02.2024 17:55:10
A z Martini Kaufland butelki też poszły?
0 0

majonez1992

#7157652 Napisano: 06.02.2024 19:30:18
tad_pole napisał(a):

A z Martini Kaufland butelki też poszły?

wątpie
0 0

flinta_13

#7157653 Napisano: 06.02.2024 19:31:58
radziosny napisał(a):

Czyli Goplana pozamiatana?

Raczej tak
1 radziosny 0

Andrzej007

#7157690 Napisano: 07.02.2024 00:10:35
 assal napisał(a):

Jeśli chodzi o konkursy na everydayme, oni często w ogóle nie informują. Nagle przychodzi nagroda do domu.

Właśnie we wrześniu wygrałem kapsułki Ariel, dostałem maila z prośbą o uzupełnienie danych (te już były w systemie) i cisza. Nic nie dostałem. Napisałem do everydayme i skierowali mnie do Pelargos, którzy nie raczyli odpowiedzieć emotka
0 0

majonez1992

#7157707 Napisano: 07.02.2024 08:50:59
andzi18 napisał(a):

assal napisał(a):

Właśnie we wrześniu wygrałem kapsułki Ariel, dostałem maila z prośbą o uzupełnienie danych (te już były w systemie) i cisza. Nic nie dostałem. Napisałem do everydayme i skierowali mnie do Pelargos, którzy nie raczyli odpowiedzieć emotka

Ale dostales je finalnie czy nie?
0 0

awangarda

#7157715 Napisano: 07.02.2024 09:21:59
majonez1992 napisał(a):

andzi18 napisał(a):

assal napisał(a):

może i ten konkurs to ściema
0 0

majonez1992

#7157716 Napisano: 07.02.2024 09:23:33
awangarda napisał(a):

majonez1992 napisał(a):

andzi18 napisał(a):

assal napisał(a):

może i ten konkurs to ściema

No na pewno trzeba do nich i pisac i dzwonic. Ja robie to samo. A jak nie bedzie nic przez kolejny tydzien to zloze reklamacje. Nikomu nic nie wydali na 100%.
1 donia7 0

Monika11

#7157731 Napisano: 07.02.2024 10:04:16
A takie zwroty były za zakup Pampersów, heden schouders, gillette  i dużo innych marek było. Dostał ktoś kasę na konto ? To nie było z tej samej strony ?
0 0

anaesth

#7157732 Napisano: 07.02.2024 10:07:18
Monika11 napisał(a):

A takie zwroty były za zakup Pampersów, heden schouders, gillette  i dużo innych marek było. Dostał ktoś kasę na konto ? To nie było z tej samej strony ?

Tak, ja dostałam kilka zwrotów za pampersy. Za to jak była akcja ze zwrotem za zakupy w Rossmannie (zamiast kasy na konto przysyłali e-kartę podarunkową do Rosska), to jednego nie dostałam. Niestety nie zapisałam sobie numeru „zlecenia”, więc nie mogłam też złożyć reklamacji emotka  Ale poza tym jednym, reszta normalnie przyszła i to dosyć szybko.
0 0

zielonaszpilka

#7157734 Napisano: 07.02.2024 10:07:32
Monika11 napisał(a):

Tak, ja zawsze bez problemu dostaje zwrot.
1 nanajka81 0

nikos

#7157736 Napisano: 07.02.2024 10:16:46
Zazwyczaj po takich naszych zapytaniach do organizatorów i odpowiedziach, że laureaci zostali poinformowani maile z gratulacjami lecą za kilka godzin, albo na kolejny dzień. Tu sponsor nawet twierdzi, że maile wyszły, ale czy sprawdził, czy na słowo od agencji napisał. Nie ma szans, by 110 nagród przeszło koło nosa i nikt z forum nie dostał, nawet jeśli by to było magiczne losowanko, a nie czytanie i wybieranie tekstów. To nie kwestia kupienia wafelka w osiedlowym za 1 zł i loteria... Można przyjąć na klatę porażkę, ale dać robić z siebie wariata to trochę niepoważne.