Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

anialistopad

#5846677 Napisano: 07.04.2014 16:01:26
Ja tam nie mam takich problemów ,gram na te paragony co mam ,zawsze z tego samego numeru i jak hasło jest fajne to wygrywa ,a jak dupo,,,,,,,,,,,,, to nie wygrywa,chyba proste prawda?
0 0

kalka

#5846681 Napisano: 07.04.2014 16:03:47
isiulka napisał(a):

Jest wiele sposobów np.Jak wysyłasz smsa to najnowsze programy dostarczają informację, z jakiego telefonu została wysłana wiadomość, więc jak ktoś ambitnie przekłada starter do tego samego telefonu to widać, że to wszystko od jednej osoby.

maribog napisał(a):

Bez problemu można sprawdzić z jakiego modelu telefonu został wysłany sms emotka

emotka Nie podejrzewałam o taką technologię agencji zajmujących się konkami, no,no, ale kto wie....
0 0

assal

#5846684 Napisano: 07.04.2014 16:06:49
Jakby zniknął dział z paragonami, to szybko by się okazało, że znów łatwiej się wygrywa.
A tak?
Długo byłam przeciwko, w końcu uznałam, że to walka z wiatrakami. Nie ma co udawać, że coś się zmieni, więc dostosowałam się do nowych reguł.
Nawet dojrzałam w tym oszczędność.
Paragon z przesyłką? 5 zł.
Niby tracę jakieś 2 sosy po 2 zł, ale 5 zł mnie kosztuje bilet na autobus, bym dojechała do sklepu.
A ile czasu zyskuję na granie emotka
0 0

monikar

#5846687 Napisano: 07.04.2014 16:10:52
anialistopad napisał(a):

Ja tam nie mam takich problemów ,gram na te paragony co mam ,zawsze z tego samego numeru i jak hasło jest fajne to wygrywa ,a jak dupo,,,,,,,,,,,,, to nie wygrywa,chyba proste prawda?

fajne hasło to pojęcie względne, ludzie mają różne gusta...
0 0

zezowaty_kot

#5846688 Napisano: 07.04.2014 16:11:37
isiulka napisał(a):

joan napisał(a):

Już nie kombinujcie z tymi nowoczesnymi technologiami - ja starterów nie przekładam, a i tak u nich nie wygrywam emotka

emotka U mnie to samo, ale raczej stawiam na rosnącą konkurencje proporcjonalnie do malejącej ilości nagród.

Oczywiście, że dlatego coraz mniej nagród się trafia. Rok temu, kiedy wysłałam pierwsze zgłoszenie na konkurs wszyscy kazali mi się puknąć w czoło, powtarzając, że to ściemy i naciąganie. Zaczęłam coś wygrywać, raz, drugi, trzeci. Teraz z grona pukających się w głowy na pewno 8 moich znajomych gra uparcie i w wielu konkursach. Nie piszą źle, niektórzy nawet bardzo dobrze. Grono konkursowiczów poszerza się w zatrważającym tempie, a nagród nie przybywa. Poza tym, nie każdy chwali się nagrodami, nie każdy ma w ogóle tu konto, a wiem, że wygrywają (coś, gdzieś). Sama na e-konkursy trafiłam po kilku miesiącach grania i wyłapywania konkursów na fb, raczej przypadkowo, zaglądałam tam gdzie mi się wyświetliło coś na tablicy. Tak więc mnie nie dziwi, że trudniej coś wygrać, skoro konkurencja z dnia na dzień jest coraz większa. A podobno dzielić się trzeba emotka

0 0

kalka

#5846690 Napisano: 07.04.2014 16:11:52
mahuska napisał(a):

Prawda jest taka że większość ludzi 5 lat temu miała po 2 telefony i 2 karty.... teraz gra 200% ludzi więcej. A każdemu z 2 kart zrobiło się XXX. Może kiedyś agencje czytały częściej hasła bo było to do wykonania.

emotka Otóż to!
A dzisiaj zadzwoniła do mnie koleżanka, geniusz konkursowy, wygrywa tyle, że połowa tych wygranych baaardzo by mnie satysfakcjonowała i mówi "czy nie wydaje Ci się, że coraz trudniej wygrać" emotka emotka
Agencje obniżają swoje ceny,tną koszty a konkursowiczów i ich zgłoszeń coraz więcej!
0 0

kalka

#5846694 Napisano: 07.04.2014 16:14:44
anialistopad napisał(a):

emotka emotka emotka
A u mnie jest dokładnie odwrotnie!
0 0

anialistopad

#5846695 Napisano: 07.04.2014 16:15:19
Monikar wiem,że to pojęcie względne,ale napisałam tak jakby w imieniu agencji .Jeśli w ich mniemaniu hasło jest fajne i zasługuję na nagrodę to nie patrzą czy wygrywa zawodowy gracz czy zwykły szary człowieczek.
0 0

monikar

#5846696 Napisano: 07.04.2014 16:16:01
zezowaty_kot napisał(a):

isiulka napisał(a):

joan napisał(a):

Już nie kombinujcie z tymi nowoczesnymi technologiami - ja starterów nie przekładam, a i tak u nich nie wygrywam emotka

emotka U mnie to samo, ale raczej stawiam na rosnącą konkurencje proporcjonalnie do malejącej ilości nagród.

Oczywiście, że dlatego coraz mniej nagród się trafia. Rok temu, kiedy wysłałam pierwsze zgłoszenie na konkurs wszyscy kazali mi się puknąć w czoło, powtarzając, że to ściemy i naciąganie. Zaczęłam coś wygrywać, raz, drugi, trzeci. Teraz z grona pukających się w głowy na pewno 8 moich znajomych gra uparcie i w wielu konkursach. Nie piszą źle, niektórzy nawet bardzo dobrze. Grono konkursowiczów poszerza się w zatrważającym tempie, a nagród nie przybywa. Poza tym, nie każdy chwali się nagrodami, nie każdy ma w ogóle tu konto, a wiem, że wygrywają (coś, gdzieś). Sama na e-konkursy trafiłam po kilku miesiącach grania i wyłapywania konkursów na fb, raczej przypadkowo, zaglądałam tam gdzie mi się wyświetliło coś na tablicy. Tak więc mnie nie dziwi, że trudniej coś wygrać, skoro konkurencja z dnia na dzień jest coraz większa. A podobno dzielić się trzeba emotka

szczególnie że i konkursów mam wrażenie z roku na rok jest coraz mniej...
0 0

mahuska

#5846698 Napisano: 07.04.2014 16:17:13
assal napisał(a):

Jakby zniknął dział z paragonami, to szybko by się okazało, że znów łatwiej się wygrywa.
A tak?
Długo byłam przeciwko, w końcu uznałam, że to walka z wiatrakami. Nie ma co udawać, że coś się zmieni, więc dostosowałam się do nowych reguł.
Niby tracę jakieś 2 sosy po 2 zł, ale 5 zł mnie kosztuje bilet na autobus, bym dojechała do sklepu.

Dlatego ja nie bardzo rozumiem ...mogę kupić coś bliskiej koleżance, następnym razem ona kupi...A na forum ogłaszają się chyba osoby które w promocyjnych nie grają.
Też mi się zdarzyło paragonik kupić, nie powiem...robienie sobie specjalnie konkurencji hmmm
0 0

zezowaty_kot

#5846700 Napisano: 07.04.2014 16:18:54
kalka napisał(a):

isiulka napisał(a):

Jest wiele sposobów np.Jak wysyłasz smsa to najnowsze programy dostarczają informację, z jakiego telefonu została wysłana wiadomość, więc jak ktoś ambitnie przekłada starter do tego samego telefonu to widać, że to wszystko od jednej osoby.

maribog napisał(a):

Bez problemu można sprawdzić z jakiego modelu telefonu został wysłany sms emotka

emotka Nie podejrzewałam o taką technologię agencji zajmujących się konkami, no,no, ale kto wie....

I masz rację, że nie podejrzewałaś emotka Kiedyś znajomemu próbowali na policji wmówić, że karta X była w jego telefonie, kiedy wykonano z niej telefon z pogróżkami. Podobno zostało to sprawdzone i mieli to na piśmie (jakiś papierek owszem był). Mieli też kartę i telefon, w którym ona była ( stara nokia). Znajomy oczywiście zielony, nie wie o co biega, ale szybko skojarzył, że coś nie gra. A mianowicie to, że karta była SIM a on miał cenzurafona na kartę micro emotka Wyjął swój telefon i poprosił policjanta, aby umieścił w nim tą nieszczęsną kartę. Nie udało się, w związku z czym przeproszono i puszczona kolegę z czystą kartoteką. O tak wygląda sprawdzanie w praktyce emotka
0 0

mahuska

#5846704 Napisano: 07.04.2014 16:23:55
my tu gadu gadu a Persila i Woseby jak nie było tak nie emotka
0 0

doris1

#5846707 Napisano: 07.04.2014 16:28:06
Ja na miejscu agencji bym haseł nie czytała emotka Przecież to chodzi o sprzedaż, a nie kto jakie hasło napisze emotka

A my się wysilamy, po co emotka
0 0

kalka

#5846708 Napisano: 07.04.2014 16:28:52
monikar napisał(a):

zezowaty_kot napisał(a):

isiulka napisał(a):

joan napisał(a):

szczególnie że i konkursów mam wrażenie z roku na rok jest coraz mniej...

I nagrody jakby nieco cieńsze.
Pamiętam czasy, kiedy najniższy nominał różnych bonów do wygrania wynosił 100 zł, teraz 50. Być może niedługo 30 zł zaoferują, a chętnych i tak będzie znacznie więcej niż kiedyś na te 100 złotowe nagrody.
0 0

zaczytana-pola

#5846711 Napisano: 07.04.2014 16:30:28
kalka napisał(a):

isiulka napisał(a):

maribog napisał(a):

Jest jeszcze taka opcja, że można widzieć jakie SMS-y na nr premium wysyłane były z danego telefonu.
0 0

Gość: mkrzysiek

#5846712 Napisano: 07.04.2014 16:30:37
Moim zdaniem Smolar powinień powiadamiać po zakończeniu konkursu nawet jak są etapy dzienne emotka
0 0

kalka

#5846716 Napisano: 07.04.2014 16:33:54
mahuska napisał(a):

assal napisał(a):

A tak?

Dlatego ja nie bardzo rozumiem ...mogę kupić coś bliskiej koleżance, następnym razem ona kupi...A na forum ogłaszają się chyba osoby które w promocyjnych nie grają.
Też mi się zdarzyło paragonik kupić, nie powiem...robienie sobie specjalnie konkurencji hmmm

To co, zgłaszamy propozycję zlikwidowania topu z paragonami??? emotka
0 0

montezuma

#5846717 Napisano: 07.04.2014 16:36:22
kalka napisał(a):

isiulka napisał(a):

maribog napisał(a):

Ja też nie - ale od pana ze Smolara też usłyszałem zastanawiające zdanie o zawodowcach (przy okazji konkursu persil i Prowansji), których "nie zawsze udaje się "wyautować" - "bo wie Pan, nie może być tak, że stale wygrywają Ci sami - tego się nie da Klientowi wytłumaczyć a jeszcze nas zacznie podejrzewać o powiązania z laureatami... już jedna agencja miała podobne problemy"
i to jest powszechne podejście w agencjach
- w grafie np. kiedyś odbierałem główną nagrodę i żegnając się powiedziałem dla żartu - "do zobaczenia wkrótce" - i szybka zwrotka: "Oby nie - bo Zleceniodawcom by się to wydało dziwne"
0 0

Jasminum

#5846721 Napisano: 07.04.2014 16:41:41
za nieco ponad miesiąc będzie dużo konkursów, bo będzie się mundial zbliżać w Brazylii. znów będzie dużo piłek do wygrania emotka
0 0

assal

#5846723 Napisano: 07.04.2014 16:43:36
By zniknął wątek propozycja była, jak powstał.
Został.
Teraz się często przydaje i ten, i ten zakupowy emotka
0 0