Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

Gość: maksior88

#6013650 Napisano: 06.05.2015 10:54:19
joan napisał(a):

mixik napisał(a):

(...) Co do ataku na goscia - jesli jest to typ, ktory ma (lub ktos z rodziny/znajomych) sklepik osiedlowy i kupuje mase wafli po to, by je odsprzedac na wage to jednak jest to "troche" nie halo... ale to tylko moje skromne zdanie.
(...)

Bycie właścicielem sklepu może być ewentualnie nie halo, gdy potrzebne są paragony, a tutaj wymagane są kody umieszczone wewnątrz opakowania i jeśli ktoś ma ochotę kupić 500 wafli, a potem jeść je do Bożego Narodzenia, to jego sprawa emotka A jeśli sprzeda je w sklepie za połowę ceny, to też jego sprawa emotka A jeśli rozda je dzieciakom to też jego sprawa emotka Nie wnikam i nie chcę, żeby mi ktoś w majty zaglądał, oczekując tam zastać kanapkę z Discreet i Naturella emotka

emotka  joan, idąc tym tropem trzeba by przeszukać majty połowy konkursowiczek z tego forumemotka
0 0

ondine

#6013652 Napisano: 06.05.2015 10:56:29
bethan napisał(a):

Była Visa, są Góralki, dalszy rozdział jednej bajki,
Dywagacje ekstraklasy na poziomie hmmm, gimbazy.
W czym jest Aleksandrów wielki?
W tym, że gdzieś ma te rozterki.

Lecz wszyscy się zastanawiają, gdzie się wafle podziewają?
Kody są, wafli nie ma, toż to chyba jakaś ściema! emotka
joan napisał(a):

Czy Wam ktoś w majty zagląda i pyta, gdzie te wszystkie podpaski Naturella z Kauflanda? Czy sobie nimi kuchnię wytapetowaliście? Czy osuszacie nimi ogródek przed domem, jak szambo wybija?

emotka
0 0

mixik

#6013653 Napisano: 06.05.2015 10:57:10
joan napisał(a):

mixik napisał(a):

(...) Co do ataku na goscia - jesli jest to typ, ktory ma (lub ktos z rodziny/znajomych) sklepik osiedlowy i kupuje mase wafli po to, by je odsprzedac na wage to jednak jest to "troche" nie halo... ale to tylko moje skromne zdanie.
(...)

Bycie właścicielem sklepu może być ewentualnie nie halo, gdy potrzebne są paragony, a tutaj wymagane są kody umieszczone wewnątrz opakowania i jeśli ktoś ma ochotę kupić 500 wafli, a potem jeść je do Bożego Narodzenia, to jego sprawa emotka A jeśli sprzeda je w sklepie za połowę ceny, to też jego sprawa emotka A jeśli rozda je dzieciakom to też jego sprawa emotka Nie wnikam i nie chcę, żeby mi ktoś w majty zaglądał, oczekując tam zastać kanapkę z Discreet i Naturella emotka

Eh ten kobiecy punkt widzenia  emotka
A widzisz, nawet nie wiedzialem, ze paragonow nie trzeba (i tak w nim nie wezme udzialu), toz to tak samo, jak loterie typu heineken... az by sie chcialo pracowac w jakiejs chodliwej knajpce i lac tylko heinekena... oczywiscie z butelki (a kapselki hyc hyc do konkursu)
0 0

joan

#6013654 Napisano: 06.05.2015 10:58:34
maksior88 napisał(a):

emotka  joan, idąc tym tropem trzeba by przeszukać majty połowy konkursowiczek z tego forumemotka

To jeszcze nic! Wiesz, ilu forumowych MĘŻCZYZN ma majty pełne podpasek? emotka Stąd właśnie te trendy w modzie:
0 0

Gość: frodo

#6013656 Napisano: 06.05.2015 11:01:24
O kurcze, ten to chyba ma majty pełne pampersówemotka
0 0

Gość: maksior88

#6013657 Napisano: 06.05.2015 11:01:42
emotka emotka  no teraz by mi się przydała bo leże na łóżku i zaraz się posikam, ale niestety w Kauflandzie nie brałem udziału i zapasu w domu NI MAemotka
0 0

joan

#6013661 Napisano: 06.05.2015 11:03:17
frodo napisał(a):

O kurcze, ten to chyba ma majty pełne pampersów emotka

Możliwe, wszak produkty Pampers również biorą udział w promocjach kauflandowych emotka
0 0

Gość: ir

#6013666 Napisano: 06.05.2015 11:11:03
frodo napisał(a):

O kurcze, ten to chyba ma majty pełne pampersówemotka

Co za czasy! emotka
0 0

Gość: ir

#6013667 Napisano: 06.05.2015 11:12:14
nouvelle napisał(a):

slonko365 napisał(a):

koper napisał(a):

slonko365 napisał(a):

koper napisał(a):

Wszystko przez brak ograniczenia w regulaminie co do ilości nagród na jedną osobę. Napisaliby np, że jedna osoba może wygrać max po jednej nagrodzie każdego stopnia, albo po max 3 nagrody na każde losowanie.

A skąd tyle kodów?
Wystarczy uruchomić wyobraźnię.
Może gość ma sklep spożywczy w którym teraz sprzedaje wafelki na wagę (bez opakowań). Może dogadał się z jakąś podrzędną firmą cateringową dostarczającą posiłki np do przedszkoli i dzieciaki jadły góralki na podwieczorek. 

Tylko że loterie są po to, żeby zwiększyć sprzedaż produktu, też żeby więcej sklepikarzy go zamówiło, zachęconych tym, że konsumenci chętniej będą kupować promocyjny produkt. W tym wypadku ja nie widzę żadnych machlojek - gość musiał te wafelki kupić i to w dużej ilości, a co zrobił z zawartością - zjadł, wyrzucił, sprzedał na wagę czy cokolwiek, to już jego sprawa.
Takie odnoszę wrażenie, że dużo osób na tym forum uważa, że konkursy i loterie są po to, aby uszczęśliwiać konkursowiczów. I oczywiście chodzi o satysfakcję konsumentów, którzy po wygraniu czegoś jeszcze bardziej lubią markę, chwalą się rodzi nie itp., ale to też tak naprawdę ma prowadzić do wzrostu sprzedaży, bo o to koniec końców chodzi producentowi.

Właśnie o tym pisałam. Gość kupił dużą ilość wafelków i wcale nie musiał ich zjadać, bo można naleźć dziesiątki sposobów na ich wykorzystanie, a nawet odsprzedanie jak ma się odpowiednie dojścia. 
Nie widzę tu żadnego oszustwa. Kody ukryte wewnątrz opakowania, trzeba rozpakować produkt, żeby dostać się do nich. Żeby wziąć udział w loterii nie wystarczy przejść się po sklepie i poodrywać nalepki promocyjne, czy wydrukować sobie paragony na "domowej kasie fiskalnej". 

A lista zwycięzców wygląda jak wygląda, pewnie organizator dostał sporo maili od "oburzonych", ale pewnie jedyne czego żałuje, to że tę listę opublikował. Zamiast imienia, inicjału nazwiska i miejscowości na liście zwycięzców mogłyby znaleźć się same wylosowane kody...

emotka  Dokładnie.

Też tak uważam. Nawet mi się szkoda tej agencji zrobiło, chociaż nic nie wygrałam i chciałabym to wyjaśnić tym pieniaczom z FB, którzy im robią dym emotka

Mnie też ich szkoda, ale powinni dać zapis w regulaminie co do il.potencjalnych wygranych. Na fb ludzie się pienią bez sensu, widziałam.
0 0

nanajka81

#6013719 Napisano: 06.05.2015 12:06:04
może i macie racje że to nie machlojki ALE o ile bylam nastawiona pozytywnie na ten konkurs tak po prostu mi przeszlo bo doszlam do wniosku ze ile bym tych wafelkow nie zjadla nie mam zadnych szans na jakakolwiek wygrana (bo w loteriach rzadko mam szczescie) Dlatego goralki jadlam przez tydzien i na tym sie skonczy - fajnie jest byc wylosowanym ale niefajnie gdy wygrywa ktos tyle razy za tzw jednym zamachem. Bo taki konkurs przestaje byc ciekawy. Powodzenia dla innych emotka
0 0

donia7

#6013722 Napisano: 06.05.2015 12:09:05
Ja mam jeden góralek, co się jakiś uchował jak teściowa przyniosła i ani ja, ani dzieci nie możemy na to patrzeć emotka  one są okropne w smaku wg mnie...
Mlekołaki to samo emotka kupiłam jakoś 3 opakowania na ta loterię, co kamery były parę miesiecy temu i wywaliłam...Mam spokój z tymi loteriami emotka
0 0

lusienka

#6013726 Napisano: 06.05.2015 12:17:18
nanajka81 napisał(a):

może i macie racje że to nie machlojki ALE o ile bylam nastawiona pozytywnie na ten konkurs tak po prostu mi przeszlo bo doszlam do wniosku ze ile bym tych wafelkow nie zjadla nie mam zadnych szans na jakakolwiek wygrana (bo w loteriach rzadko mam szczescie) Dlatego goralki jadlam przez tydzien i na tym sie skonczy - fajnie jest byc wylosowanym ale niefajnie gdy wygrywa ktos tyle razy za tzw jednym zamachem. Bo taki konkurs przestaje byc ciekawy. Powodzenia dla innych emotka

Ja góralki też odpuszczam...idzie lato,wakacje  i chce wyglądąć jakoś przyzwoicie w stroju. A też mam takie szczęście w loterich że jedyne co bym wygrała to dodatkowe kilogramy emotka
0 0

Gość: rogalino

#6013728 Napisano: 06.05.2015 12:19:44
donia7 napisał(a):

Ja mam jeden góralek, co się jakiś uchował jak teściowa przyniosła i ani ja, ani dzieci nie możemy na to patrzeć emotka  one są okropne w smaku wg mnie...
Mlekołaki to samo emotka kupiłam jakoś 3 opakowania na ta loterię, co kamery były parę miesiecy temu i wywaliłam...Mam spokój z tymi loteriami emotka

a ja lubię i mlekołaki i górkalki, ale hurtownikiem nie jestem węc zawsze tylko kilka kodów ślę. W mlkołąkach z kamerkami udało mi się wygrac GoPro jednym ejdynym kodem, więc po tym jeszcze bardziej polubiłem te płatki, a teraz bon do Decathlonu też wpadł emotka
0 0

kaskaderka1

#6013738 Napisano: 06.05.2015 12:34:08
Dziewczyny,konkurs w Bricomarche,czy macie pieczątki na rachunkach ?
0 0

sylwik

#6013741 Napisano: 06.05.2015 12:36:32
kaskaderka1 napisał(a):

Dziewczyny,konkurs w Bricomarche,czy macie pieczątki na rachunkach ?

nie
0 0

kalka

#6013745 Napisano: 06.05.2015 12:41:52
bethan napisał(a):

Była Visa, są Góralki, dalszy rozdział jednej bajki,
Dywagacje ekstraklasy na poziomie hmmm, gimbazy.
W czym jest Aleksandrów wielki?
W tym, że gdzieś ma te rozterki.

Pewnie Ci Basiku  już to mówiłam, ale powtórzę: uwielbiam Cię!!!emotka
0 0

Gość: nouvelle

#6013748 Napisano: 06.05.2015 12:45:11
nouvelle napisał(a):

katrin1 napisał(a):

nouvelle napisał(a):

Czy w Rossnecie w razie wygranej chcą oryginału paragonu? Bo np. wzięłam zakupy na 2 konkursy na 1 paragonie. Czy wystarczy ten kod, który wklepujemy na początku? Dzięki.

Tylko kod wystarczy, paragon nie jest potrzebny

Dzięki.

A czy do ewentualnej wygranej do odbioru jest potrzebny dowód os.?
0 0

bethan

#6013754 Napisano: 06.05.2015 12:49:38
Kalka emotka
0 0

katrin1

#6013759 Napisano: 06.05.2015 12:56:00
nouvelle napisał(a):

nouvelle napisał(a):

katrin1 napisał(a):

nouvelle napisał(a):

Czy w Rossnecie w razie wygranej chcą oryginału paragonu? Bo np. wzięłam zakupy na 2 konkursy na 1 paragonie. Czy wystarczy ten kod, który wklepujemy na początku? Dzięki.

Dzięki.

Przeważnie był potrzebny, niektóre kobitki żądały, ale kilka razy zdarzyło mi się też odebrać nagrodę bez okazywania dowodu.
0 0

Gość: defed

#6013760 Napisano: 06.05.2015 12:56:30
nouvelle napisał(a):

nouvelle napisał(a):

katrin1 napisał(a):

nouvelle napisał(a):

Dzięki.

gdy odbiór nagrody jest w drogerii to dowód osobisty i nr nagrody, który przychodzi na maila (chociaż jak juz Cię dobrze znają w Rossku to i dowodu nie chcą emotka  )
a jeśli nagrodę przywozi kurier to zależy od kuriera
0 0