Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

termitek99

#6093005 Napisano: 13.10.2015 17:46:16
giulietta napisał(a):

termitek99 napisał(a):

delvitto napisał(a):

pingu4 napisał(a):

termitek99 napisał(a):

Wszyscy w rodzinie otrzymali dzis smsa z numeru 71958:WAZNE! Bedziemy dzwonic w sprawie Odblokowania Nagrody. Organizator RMSspzoo. Masz 1 dzien promocji 0zl. Potem 1,23zl/dzien. Regulamin subskrypcji m-klub.net
Co to jest? Nikt się tam nie zapisywal.

Wejdź  na stronę operatora i usuń opcje premium SMS i usług premium bo będzie wam pobieralo kasę codziennie jak nie wiesz jak priv

konkursowicz raczej nie może usunąć takiej opcji premium, bo wtedy nie dostanie smsa z wygraną???
ja mam takie coś na 3 telefonach:( z jednego nr niedawno zadzwonili, to było coś w tym rodzaju, że automat potwierdził wiadomość, i jakiś koleś zaczął coś nawijać, że jakieś ma pieniądze dla mnie, 10 tys, nie słuchałam dalej, rozłączyłam się, ale jak się nic nie wysyłało, to jakim cudem byłaby pobierana opłata?

Już wiem. Ta firma jest odpowiedzialna za te smsy:
http://www.mobileformats.pl/
+48 22 842 05 66
Podobno opłata się nie naliczy, ale czy to prawda...
Jakie konkursy oni organizowali? Skąd mają dane osobowe?

możliwe, że ktoś sprzedał dane, myślicie, że która agencja? jak wzięła kasę za numery to niech płaci za smsy zwłaszcza  "9,00 zł + VAT (11,07 zł brutto)", dla mnie takie loterie są organizowane w jednym celu... 

Jak dla mnie to próba oszustwa....
0 0

joan

#6093014 Napisano: 13.10.2015 17:53:35
koniczynka123 napisał(a):

RMS "obsługuje" wszystkie konkursy gazetowe i część radiowych więc jesli kiedykolwiek posłało się coś na te media to już mają w bazie twój nr

Wiem, ale u mnie też - bodajże w poprzednim tygodniu - rozpoczął się nalot na wszystkie telefony. Smsy jakoś mnie nie denerwują, ale w kółko dzwonią, szału można dostać emotka Jeśli ktoś wie, jak się tego g* pozbyć, niech napisze na forum...
0 0

termitek99

#6093020 Napisano: 13.10.2015 17:58:07
joan napisał(a):

koniczynka123 napisał(a):

RMS "obsługuje" wszystkie konkursy gazetowe i część radiowych więc jesli kiedykolwiek posłało się coś na te media to już mają w bazie twój nr

Wiem, ale u mnie też - bodajże w poprzednim tygodniu - rozpoczął się nalot na wszystkie telefony. Smsy jakoś mnie nie denerwują, ale w kółko dzwonią, szału można dostać emotka Jeśli ktoś wie, jak się tego g* pozbyć, niech napisze na forum...

Ta firma jest odpowiedzialna za te smsy i głupie automatyczne telefony:
http://www.mobileformats.pl/
+48 22 842 05 66

http://www.m-klub.net/regulamin_serwisu.pdf 
I tu właśnie jest podany telefon Mobileformats w pierwszym punkcie regulaminu zaraz za mailem do RMS.
0 0

luckymen

#6093022 Napisano: 13.10.2015 18:01:11
Zgodnie z listą tutaj właścicielem numeru jest CTM Mobiltek S.A., ul. Gazowa 16, 31-060 Kraków, reklamacje@mobiltek.pl
https://www.play....Numery_Specjalne.pdf
Jednak skoro potwierdziły się moje przypuszczenia to proponuję coś z tym zrobić, gdyż regulamin konkursu nic nie mówił o udostępnianiu naszych danych innym podmiotom i ktoś za to dostał kase naszym kosztem!
http://www.regula...makro/Regulamin4.pdf
0 0

holala

#6093039 Napisano: 13.10.2015 18:14:09
dostal ktos juz potwierdzenie paragonu z IV etapu tyskiego?

oraz czy bylby ktos zyczliwy i pomogl w wygraniu wina z faktorii? probowalam juz z 15x i ciagle nie... o co chodzi? gdzie jest te slowo klucz?
0 0

Gość: benon69

#6093042 Napisano: 13.10.2015 18:18:39
holala napisał(a):

dostal ktos juz potwierdzenie paragonu z IV etapu tyskiego?

oraz czy bylby ktos zyczliwy i pomogl w wygraniu wina z faktorii? probowalam juz z 15x i ciagle nie... o co chodzi? gdzie jest te slowo klucz?

w tym tygodniu beda wysylane aparaty tyskiego chyba nie potwierdzali paragonow

0 0

joan

#6093043 Napisano: 13.10.2015 18:18:41
Tylko że ja w życiu nie grałam w Makro - nie mam karty...
0 0

carissma

#6093045 Napisano: 13.10.2015 18:25:58
cherry_coke napisał(a):

Kupiłam na colgate pastę w Lidlu i patrzę, a tu na paragonie mam napisane 'Pasta do zębów'. Gdzieś widziałam, że ktoś pisał na ten temat, ale nie mam pojęcia gdzie. Czy colgate respektuje paragony, gdzie nie jest napisane Colgate?

Jak wygrasz na taki paragon, to oni wtedy sobie sprawdzają w danym sklepie co to jest za produkt emotka
0 0

zezowaty_kot

#6093046 Napisano: 13.10.2015 18:25:59
joan napisał(a):

Jeśli chodzi o te dziwne sms RMS to podejrzewam też konkurs makro. Bo mam tylko na jednym telefonie, a z niego szło na makro
0 0

doris1

#6093047 Napisano: 13.10.2015 18:27:24
zezowaty_kot napisał(a):

joan napisał(a):

Jeśli chodzi o te dziwne sms RMS to podejrzewam też konkurs makro. Bo mam tylko na jednym telefonie, a z niego szło na makro

nie, to nie ten konk, nie grałam tam, a smsy mam na 3 tel
0 0

Gość: giuliettaX

#6093054 Napisano: 13.10.2015 18:38:46
doris1 napisał(a):

zezowaty_kot napisał(a):

joan napisał(a):

nie, to nie ten konk, nie grałam tam, a smsy mam na 3 tel

ja mam taki na BAM C4, a w makro nigdy nie grałam  emotka   
0 0

darog

#6093055 Napisano: 13.10.2015 18:41:44
mia napisał(a):

boom30 napisał(a):

Czy może ktoś wie / wygrał bądź słyszał o wygranych z Nalęczowianki "Wyskocz z Kapci" w przeciągu kilkunastu ostatnich dni? Coś ucichło nikt się nie pochwalił chyba w tym miesiącu.

Może Aleksandrów Łódzki zaczął wyskakiwać z kapci? emotka

czy Aleksandrów Łódzki wygrywa w opisówkach? Czy nie ma czasu i interesuje się wyłącznie wbijaniem samych sumerów paragonów?
0 0

alaalicja

#6093057 Napisano: 13.10.2015 18:45:13
DLA ZAINTERESOWANYCH KONKURSEM WAWEL.

Wygrana z 1 dnia i odpowiedź od nich w sprawie braku@.
, dzisiaj otrzyma Pani oficjalny mail, w którym będzie prośba o podanie danych oraz przesłanie scanu paragonu. Pozdrawiamy
0 0

joan

#6093067 Napisano: 13.10.2015 18:58:07
darog napisał(a):

czy Aleksandrów Łódzki wygrywa w opisówkach? Czy nie ma czasu i interesuje się wyłącznie wbijaniem samych sumerów paragonów?

Mnie się widzi, że ich interesują jedynie loterie ogólnopolskie, czyli (w teorii!!!) zrób zakupy w dowolnym sklepie i podaj numer paragonu. Może mi się jednak wydawać, bo takich właśnie akcji raczej unikam emotka
0 0

konkurs14

#6093080 Napisano: 13.10.2015 19:14:27

wioleczka83 napisał(a):

sugrasugar napisał(a):

michałek13 napisał(a):A u mnie po raz drugi 5 kg słodkości z Wawelu emotka

przecież w tym konkursie można wziąć udział tylko raz

pewnie inny adres email został podany

a ile takich "razów" jest w loteriach , a jak ktoś (m.in. ja) zacznie zwracać uwagę na te "ponadwymiarowe" i
nieregulaminowe wygrane to zaraz fala krytyki i wypowiedzi typu, a że
teorie spiskowe, a że się komuś nudzi itp. jak ktoś już nie może bez
kombinowania żyć, to niech to sobie robi, ale w zgodzie z własnym sumieniem.
0 0

-Triss-

#6093088 Napisano: 13.10.2015 19:24:16
Tak odnośnie Wawela - czy ich cukierki na wagę tez mogą być?

"W celu wzięcia udziału w Konkursie Uczestnik powinien nabyć przynajmniej jednoopakowanie Produktów Wawel i zachować dowód ich zakupu. Produkty, których nabycie uprawnia do udziału w Konkursie, zwane dalej , to wszystkie rodzaje produktów Wawel dostępne w sklepach na terenie Polski. "

... bo nie do konca jest dla mnie jasne te 'jedno opakowanie'.
0 0

mczarna

#6093094 Napisano: 13.10.2015 19:26:11
cherry_coke napisał(a):

Kupiłam na colgate pastę w Lidlu i patrzę, a tu na paragonie mam napisane 'Pasta do zębów'. Gdzieś widziałam, że ktoś pisał na ten temat, ale nie mam pojęcia gdzie. Czy colgate respektuje paragony, gdzie nie jest napisane Colgate?

Ja miałam z Żabki "Szczoteczka do zębów"...
0 0

noisy0000

#6093095 Napisano: 13.10.2015 19:26:56
konkurs14 napisał(a):

bzowapani napisał(a):

wioleczka83 napisał(a):

bzowapani napisał(a):

sugrasugar napisał(a):

bzowapani napisał(a):

michałek13 napisał(a):A u mnie po raz drugi 5 kg słodkości z Wawelu emotka

przecież w tym konkursie można wziąć udział tylko raz

pewnie inny adres email został podany

a ile takich "razów" jest w loteriach , a jak ktoś (m.in. ja) zacznie zwracać uwagę na te "ponadwymiarowe" i
nieregulaminowe wygrane to zaraz fala krytyki i wypowiedzi typu, a że
teorie spiskowe, a że się komuś nudzi itp. jak ktoś już nie może bez
kombinowania żyć, to niech to sobie robi, ale w zgodzie z własnym sumieniem.

Mi się tylko wydawało, że spływa tyle zgłoszeń, ze ciężko jest trafić a tu bach, jedna osoba dwa razy...
0 0

mczarna

#6093098 Napisano: 13.10.2015 19:29:05
darog napisał(a):

mia napisał(a):

boom30 napisał(a):

Czy może ktoś wie / wygrał bądź słyszał o wygranych z Nalęczowianki "Wyskocz z Kapci" w przeciągu kilkunastu ostatnich dni? Coś ucichło nikt się nie pochwalił chyba w tym miesiącu.

Może Aleksandrów Łódzki zaczął wyskakiwać z kapci? emotka

Oni chyba tylko paragony, na opisówki nie mają widocznie zdolności:PPPP
0 0

konkurs14

#6093108 Napisano: 13.10.2015 19:46:03
PatrycjaRT napisał(a):

Tak odnośnie Wawela - czy ich cukierki na wagę tez mogą być?

"W celu wzięcia udziału w Konkursie Uczestnik powinien nabyć przynajmniej jednoopakowanie Produktów Wawel i zachować dowód ich zakupu. Produkty, których nabycie uprawnia do udziału w Konkursie, zwane dalej , to wszystkie rodzaje produktów Wawel dostępne w sklepach na terenie Polski. "

... bo nie do konca jest dla mnie jasne te 'jedno opakowanie'.

dziwna sprawa z tym konkursem. na stronie w "krokach" nie ma żadnej informacji o konieczności zakupu produktu - celowe działanie czy zaniechanie? bo w regulaminie jest informacja o "powinności" nabycia produktu. moim zdaniem nie ma znaczenia co się kupi - czekoladę, cukierki, bombonierkę itd., ważne, żeby był to produkt marki Wawel.
0 0