Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

79magda

#5160081 Napisano: 25.04.2012 08:52:31
nocti napisał(a):

79magda napisał(a):

Miałam 3 paragony na różne etapy, wysłałam 3 hasła i przy każdym nabiedziłam się nie lada, by zmieściło się w jednym esku... Więc widzę to, że niemożliwym jest wysłanie wiadomości w 2 eskach, ponieważ dostaje się zupełnie inną zwrotkę - drugi wszak esek nie zaczyna się od odpowiedniego prefiksu... A to mi daje do myślenia - jak ktoś mógł wysłać takiego eska?

Zdecydowana większość telefonów pozwala na pisanie długich wiadomości do paru tysięcy znaków. Wysyła je jednym ciągiem, ale pobiera opłatę za 2-3 sms. SMSy są odbierane prawdopodobnie przez system komputerowy, a on widocznie nie dzieli ich po 160 znaków.
Zresztą tylko stare telefony dzieliły długi sms na kilka wiadomości.

Ja nie mówię o swoim telefonie, z którego mogę wysłać 7 esków w jednej wiadomości - ja mówię o ich systemie, który powinien taką wiadomość - po przekroczeniu 160 znaków, rozpoznać jako błędną!
0 0

zaczytana-pola

#5160084 Napisano: 25.04.2012 08:53:30
jkkp agencja nie ma prawa się przyczepić dopóki wysyłasz im tyle zgłoszeń ile masz paragonów. Mi pani kazała odesłać 1, odesłałam 2, bo tyle zgłoszeń wysłałam z tego nr. Skracałam ile można, żeby zgłoszenie zmieścić w 160 znakach i przyznam szczerze, że straciło sens po tym skróceniu emotka ale skoro ma mieć 160 znaków, to inaczej wysyłać nie chciałam.
MI zwycięskie zgłoszenie podoba się, chociaż faktycznie trochę długie, ale cóż. Kto nie ryzykuje, ten nie wygrywa. Jeśli ktoś zechce napisać reklamację, to ma ku temu podstawy. O tym nie powinno się dyskutować emotka
0 0

isiulka

#5160085 Napisano: 25.04.2012 08:53:52
Ja uważam, że osoby które wygrały nadprogramową ilością znaków powinny tutaj wystąpić, przeprosić i wylosować nowego zwycięzce wśród protestujących.
0 0

onlyrybka

#5160086 Napisano: 25.04.2012 08:54:10
linka132 napisał(a):

nawet jesli uznaja tez reklamacje to jest szansa ze nam cos dzadza w zamian? zdarzyło sie juz kiedys tak? bo tez zastanawiam sie czy tracic czas i pisac skarge;
0

zapas farby na rok gratis do każdej reklamcji emotka
w odcieniu
0 0

79magda

#5160087 Napisano: 25.04.2012 08:54:39
isiulka napisał(a):

Ja uważam, że osoby które wygrały nadprogramową ilością znaków powinny tutaj wystąpić, przeprosić i wylosować nowego zwycięzce wśród protestujących.

emotka emotka emotka emotka
0 0

Gość: nocti

#5160089 Napisano: 25.04.2012 08:55:14
79magda napisał(a):

nocti napisał(a):

79magda napisał(a):

Miałam 3 paragony na różne etapy, wysłałam 3 hasła i przy każdym nabiedziłam się nie lada, by zmieściło się w jednym esku... Więc widzę to, że niemożliwym jest wysłanie wiadomości w 2 eskach, ponieważ dostaje się zupełnie inną zwrotkę - drugi wszak esek nie zaczyna się od odpowiedniego prefiksu... A to mi daje do myślenia - jak ktoś mógł wysłać takiego eska?

Zdecydowana większość telefonów pozwala na pisanie długich wiadomości do paru tysięcy znaków. Wysyła je jednym ciągiem, ale pobiera opłatę za 2-3 sms. SMSy są odbierane prawdopodobnie przez system komputerowy, a on widocznie nie dzieli ich po 160 znaków.
Zresztą tylko stare telefony dzieliły długi sms na kilka wiadomości.

Ja nie mówię o swoim telefonie, z którego mogę wysłać 7 esków w jednej wiadomości - ja mówię o ich systemie, który powinien taką wiadomość - po przekroczeniu 160 znaków, rozpoznać jako błędną!

Sorki, źle Cie zrozumiałam. System teoretycznie powinien taką wiadomość uciąć po 160 znakach, ale to zależy od tego czy ktoś go programował. Jak widziałam taki program do odbierania i czytania sms w jednej firmie to przyjmował wszystko o każdej długości. Z pewnością da się to jednak zmienić żeby ręcznie nie liczyć literek emotka
0 0

zaczytana-pola

#5160090 Napisano: 25.04.2012 08:56:07
isiulka napisał(a):

emotka
0 0

79magda

#5160096 Napisano: 25.04.2012 09:00:03
nocti napisał(a):

Sorki, źle Cie zrozumiałam. System teoretycznie powinien taką wiadomość uciąć po 160 znakach, ale to zależy od tego czy ktoś go programował. Jak widziałam taki program do odbierania i czytania sms w jednej firmie to przyjmował wszystko o każdej długości. Z pewnością da się to jednak zmienić żeby ręcznie nie liczyć literek emotka

Kurczę, wiem, że kiedyś w jakimś konkursie wysłałam dłuższą wiadomość, przez zwykłe niedopatrzenie i zwrotka przyszła, że błędna treść - przecież wg systemu to powinien być wszędzie odpowiedni prefiks, jeżeli zdarza się pomylić prefiksy, również przychodzi zwrotka, że błąd itp. Więc jak to kurczę możliwe, że tu takie rzeczy się udawały?!
0 0

zaczytana-pola

#5160099 Napisano: 25.04.2012 09:01:26
W niektórych konkursach nawet jeśli wyślesz 200 znaków, to dostajesz jedną zwrotkę. W innych wyślesz 200 znaków i dostajesz 2 zwrotki- jedną dobrą i drugą o błędnej treści. Sama to przerabiałam. Być może wiąże się to z ustawieniami bramki sms.
0 0

joan

#5160102 Napisano: 25.04.2012 09:03:44
Nikomu nie każę zwracać nagrody emotka Pamiętajcie, że regulamin przyrzeka przyznanie określonych nagród za zgłoszenia zgodne z regulaminem. Przyjmijmy zatem, że te osoby, które dostały nagrody za dłuższe hasła, nagrodzono dodatkowo, ze względu na błędy pracowników organizatora emotka
A teraz niech nagrodzą ludzi zgodnie z regulaminem, a kto za to zapłaci, to mnie uj obchodzi emotka
0 0

abodak

#5160106 Napisano: 25.04.2012 09:04:34
joan napisał(a):

Nikomu nie każę zwracać nagrody emotka Pamiętajcie, że regulamin przyrzeka przyznanie określonych nagród za zgłoszenia zgodne z regulaminem. Przyjmijmy zatem, że te osoby, które dostały nagrody za dłuższe hasła, nagrodzono dodatkowo, ze względu na błędy pracowników organizatora emotka
A teraz niech nagrodzą ludzi zgodnie z regulaminem, a kto za to zapłaci, to mnie uj obchodzi emotka

emotka emotka emotka
0 0

#5160109 Napisano: 25.04.2012 09:06:07
joan napisał(a):

I to jest myśl emotka emotka Za błędy się płaci. Byleby się nie chcieli wykupić koszem produktów w stylu Wedla i nieprzyznanych piłek emotka
0 0

masza

#5160119 Napisano: 25.04.2012 09:09:49
avatea napisał(a):

Wiecie co, niech następnym razem organizatorem bedzie Media Contact i wszyscy będą bardzo zadowoleni ani nagród ani wyników ! emotka emotka

emotka emotka
0 0

deva

#5160121 Napisano: 25.04.2012 09:10:20
mój świat konkursowy się zawalił: nigdy mi do głowy nie przyszło wysyłać sms dłuższy niż 160 znaków, bo tako rzecze regulamin...poza tym wolałabym, żeby nie publikowali nagrodzonych haseł, bo potem są kradzieże no i oczywiście wkurzam się, że nie wpadłam na to, żeby im aż tak wazelinować
0 0

ktosiu

#5160127 Napisano: 25.04.2012 09:13:34
deva napisał(a):

mój świat konkursowy się zawalił: nigdy mi do głowy nie przyszło wysyłać sms dłuższy niż 160 znaków, bo tako rzecze regulamin...poza tym wolałabym, żeby nie publikowali nagrodzonych haseł, bo potem są kradzieże no i oczywiście wkurzam się, że nie wpadłam na to, żeby im aż tak wazelinować

Ale czytając nagrodzone teksty już wiesz, że wazelinować trzeba. Ja w takiej błogiej nieświadomości tkwiłam przez chyba rok. Nie rozumiałam czemu nic nie wygrywam w promocyjnych, aż raz... zobaczyłam nagrodzone hasła. I mi się otworzyły oczy emotka KREATYWNA WAZELINKA i efekty są emotka
0 0

Gość: vilemo

#5160132 Napisano: 25.04.2012 09:14:19
masza napisał(a):

avatea napisał(a):

Wiecie co, niech następnym razem organizatorem bedzie Media Contact i wszyscy będą bardzo zadowoleni ani nagród ani wyników ! emotka emotka

emotka emotka

oj tam oj tam - ja dostałam bęcki za narzekanie na Media Contact też, że podobno snuję teorie spiskowe - więc już nic nie snuję, nagród odbierać nikomu nie chcę, po prostu miałam nadzieję, że zwycięskie hasło z Palette mnie powali tak jak to o wyjeździe do mamy z Pewnego Zagrania i zastanawiam się, czy długie hasła były umyślne czy nieumyślne - i tyle... emotka
0 0

joan

#5160133 Napisano: 25.04.2012 09:14:33
nocti napisał(a):

I to jest myśl emotka emotka Za błędy się płaci. Byleby się nie chcieli wykupić koszem produktów w stylu Wedla i nieprzyznanych piłek emotka

Lepiej, żeby im tak głupi pomysł nawet przez myśl nie przeszedł, Internet to skuteczna broń przeciwko firmom, co ruchają klientów...
0 0

deva

#5160136 Napisano: 25.04.2012 09:15:19
ktosiu napisał(a):

deva napisał(a):

Ale czytając nagrodzone teksty już wiesz, że wazelinować trzeba. Ja w takiej błogiej nieświadomości tkwiłam przez chyba rok. Nie rozumiałam czemu nic nie wygrywam w promocyjnych, aż raz... zobaczyłam nagrodzone hasła. I mi się otworzyły oczy emotka KREATYWNA WAZELINKA i efekty są emotka

też prawda, człowiek zachodzi w głowę czemu nie wygrwa, ale czasem hasła są za ładne, żeby wygrać nie musza być najwyższych lotów, byleby wazelina była
0 0

cc_investigator

#5160141 Napisano: 25.04.2012 09:19:11
Wysłałam kilka zgłoszeń, 4 albo 5. I się zdołowałam jak nic nie wpadło, nawet biżuteria. Jednak teraz zdołowałam się jeszcze bardziej, jak przeczytałam część haseł. Subiektywnie stwierdzę, że się nie popisali.
Ale powiedzmy, że o gustach się nie dyskutuje.
Dyskutować można jednak o konkretnym złamaniu regulaminu, w postaci przekroczenia liczby znaków. I na tym powinny opierać się reklamacje. Gdybym wygrała (nawet biżuterię), na pewno bym jedną wysłała.
0 0

#5160142 Napisano: 25.04.2012 09:19:53
joan napisał(a):

nocti napisał(a):

Lepiej, żeby im tak głupi pomysł nawet przez myśl nie przeszedł, Internet to skuteczna broń przeciwko firmom, co ruchają klientów...

Powiem tak... mam wielki uraz do produktów Palette więc nikomu nie życzę otrzymania rekompensaty w postaci kosza produktów... emotka

A co do wazelinki - też się nie spodziewałam, że aż tak trzeba się podlizywać Palette. Inne konkursy za to pokazały mi, że nie trzeba nawet wspominać o sponsorze i można wygrać porządną nagrodę. Czyli po raz kolejny - nie ma reguły. emotka
0 0