Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

ilonaxx5

#6249060 Napisano: 02.09.2016 10:50:04
monkakk napisał(a):

defed napisał(a):

monkakk napisał(a):

Wygrany sms z żabki mam z dnia 28.07 i z tego dnia mam paragon na naturelle, bo jeszcze wtedy była w regulaminie emotka i co teraz? Wysyłać maila bez komentarza i liczyć na to że przejdzie czy pisać im litanię, że zmieniali produkty jak wściekli? Nie ma z nimi doświadczenia....

Mam Fairy i mma wygrana na ten paragon, ale mam tez na podkladke korespondencje mailowa, pisalam do nich w trakcie trwania konkursu i sie dogadalismy (ale musialam z gory podac im imie i nazwisko). Pisz, dzialaj, trzymam kciuki.

Poszło zobaczymy emotka

czy tam jest ograniczenie na gospodarstwo?
0 0

monisss

#6249062 Napisano: 02.09.2016 10:51:55
ej sory ale po co wysyłacie fikcyjne kody? bez sensu... potem faktycznie będzie tak, ze ludzie natrzepią fikcyjnych i domku nie dostanie nikt .............. bezsens
1 cleo25 0

kalka

#6249067 Napisano: 02.09.2016 10:57:38
monisss napisał(a):

ej sory ale po co wysyłacie fikcyjne kody? bez sensu... potem faktycznie będzie tak, ze ludzie natrzepią fikcyjnych i domku nie dostanie nikt .............. bezsens

Ludzie bywają różni, może robią to z bezmyślności, a może na zasadzie "sam nie skorzystam, to komuś też nie dam" trudno powiedzieć  emotka  - tak, czy siak powinni uniemożliwić wpisywanie fikcyjnych kodów, przecież mają bazę swoich kodów, więc co stoi na przeszkodzie!?
Przyszło mi coś jeszcze na myśl, choć wydaje mi się to mało prawdopodobne: wpisują  fikcyjne kody myśląc, że potem w razie wygranej spreparują  fałszywkę  emotka    emotka emotka  
1 nkba 0

skarb888

#6249076 Napisano: 02.09.2016 11:09:03
ilonaxx5 napisał(a):

monkakk napisał(a):

defed napisał(a):

monkakk napisał(a):

Wygrany sms z żabki mam z dnia 28.07 i z tego dnia mam paragon na naturelle, bo jeszcze wtedy była w regulaminie emotka i co teraz? Wysyłać maila bez komentarza i liczyć na to że przejdzie czy pisać im litanię, że zmieniali produkty jak wściekli? Nie ma z nimi doświadczenia....

Mam Fairy i mma wygrana na ten paragon, ale mam tez na podkladke korespondencje mailowa, pisalam do nich w trakcie trwania konkursu i sie dogadalismy (ale musialam z gory podac im imie i nazwisko). Pisz, dzialaj, trzymam kciuki.

Poszło zobaczymy emotka

Nie ma  oficjalnie ujętego ograniczenia w regulaminie.
0 0

danaaa

#6249081 Napisano: 02.09.2016 11:16:32
kalka napisał(a):

monisss napisał(a):

Ludzie bywają różni, może robią to z bezmyślności, a może na zasadzie "sam nie skorzystam, to komuś też nie dam" trudno powiedzieć  emotka  - tak, czy siak powinni uniemożliwić wpisywanie fikcyjnych kodów, przecież mają bazę swoich kodów, więc co stoi na przeszkodzie!?
Przyszło mi coś jeszcze na myśl, choć wydaje mi się to mało prawdopodobne: wpisują  fikcyjne kody myśląc, że potem w razie wygranej spreparują  fałszywkę  emotka    emotka emotka  

A później dziwimy się i mamy pretensje do organizatora, że po wpisaniu kodu ze świeżo zakupionego serka  otrzymujemy informację, że kod został już wykorzystany. A wczesniej ktoś może "wymyślił sobie " sobie właśnie nasz kod.
0 0

szczupak

#6249082 Napisano: 02.09.2016 11:17:58
danaaa napisał(a):

kalka napisał(a):

monisss napisał(a):

A później dziwimy się i mamy pretensje do organizatora, że po wpisaniu kodu ze świeżo zakupionego serka  otrzymujemy informację, że kod został już wykorzystany. A wczesniej ktoś może "wymyślił sobie " sobie właśnie nasz kod.

z jakiego numeru szlo wczoraj info o wygranych z żabki?
0 0

ilonaxx5

#6249083 Napisano: 02.09.2016 11:20:06
skarb888 napisał(a):

ilonaxx5 napisał(a):

monkakk napisał(a):

defed napisał(a):

monkakk napisał(a):

Poszło zobaczymy emotka

Nie ma  oficjalnie ujętego ograniczenia w regulaminie.

dziękuję przejrzałam reg i też mi się tak wydawało ale nie byłam pewna
0 0

kalka

#6249084 Napisano: 02.09.2016 11:20:32
danaaa napisał(a):

kalka napisał(a):

monisss napisał(a):

I tak też w sumie może się zdarzyć emotka  A potem w topie "szukam" lub "kupię" będą zamieszczane ogłoszenia: szukam kodu z Almette: YZ24B.... emotka  
1 monisss 0

joan

#6249085 Napisano: 02.09.2016 11:23:07
Promocja Almette mocno kuleje. Bo:
- kody powinny zostać zamieszczone na opakowaniu w sposób wykluczający ich odczytanie przez osoby nieupoważnione, a przynajmniej im to utrudnić. Mogli np. ukryć kod pod zdrapką.
- kody powinny być weryfikowane w momencie zgłoszenia pod kątem prawidłowości oraz unikalności w systemie.
- lista laureatów rezerwowych powinna obejmować znacznie większą liczbę osób, niż 5. Nawet w konkursach, gdzie oferują sporo nagród często jest zapis o tym, iż będą informowali do skutku, tzn. aż im się skończy liczba zgłoszeń.

Swoim brakiem wyobraźni, profesjonalizmu oraz doświadczenia w organizacji takich akcji Grasp skompromitował nie tylko siebie, ale również firmę Hochland.

izak1000

#6249087 Napisano: 02.09.2016 11:28:45
joan napisał(a):

- kody powinny zostać zamieszczone na opakowaniu w sposób wykluczający ich odczytanie przez osoby nieupoważnione, a przynajmniej im to utrudnić. Mogli np. ukryć kod pod zdrapką.
- kody powinny być weryfikowane w momencie zgłoszenia pod kątem prawidłowości oraz unikalności w systemie.
- lista laureatów rezerwowych powinna obejmować znacznie większą liczbę osób, niż 5. Nawet w konkursach, gdzie oferują sporo nagród często jest zapis o tym, iż będą informowali do skutku, tzn. aż im się skończy liczba zgłoszeń.

Swoim brakiem wyobraźni, profesjonalizmu oraz doświadczenia w organizacji takich akcji Grasp skompromitował nie tylko siebie, ale również firmę Hochland.

Na dodatek w oświadczeniu do odbioru nagrody trzeba podać  PESEL   i  nr DOWODU OSOBISTEGO...
0 0

kalka

#6249088 Napisano: 02.09.2016 11:28:52
joan napisał(a):

Ach, to Grasp Group robi tę loterię!  emotka  Wiele mi to wyjaśnia  emotka
0 0

kalka

#6249090 Napisano: 02.09.2016 11:31:08
izak1000 napisał(a):

joan napisał(a):

Na dodatek w oświadczeniu do odbioru nagrody trzeba podać  PESEL   i  nr DOWODU OSOBISTEGO...

No wiesz, jak ja bym domek u nich wygrała, to mogę podać im jeszcze nawet rozmiar moich gatek  emotka
1 monisss 0

izak1000

#6249093 Napisano: 02.09.2016 11:34:35
kalka napisał(a):

izak1000 napisał(a):

joan napisał(a):

No wiesz, jak ja bym domek u nich wygrała, to mogę podać im jeszcze nawet rozmiar moich gatek  emotka

Nie tylko na domek ale na 1000zl też...
0 0

joan

#6249095 Napisano: 02.09.2016 11:36:38
izak1000 napisał(a):

Ja ostatnio poszłam na całość w przypadku małej nagrody (ok. 100 zł) i strzeliłam pismo do organizatora w sprawie podawania nr d.o. właśnie. Poprosiłam o wskazanie mi numeru formularza podatkowego, gdzie muszą wpisać mój nr d.o. emotka Zasugerowałam, że moim zdaniem te dane są zbierane "dla zasady", a to nie jest bezpieczne. I jeszcze kilka zdań skrobnęłam; ogólnie mejl był miły, ale dosyć dociekliwy. Odpisali mi, że mogę nru d.o. nie podawać emotka
0 0

kalka

#6249096 Napisano: 02.09.2016 11:39:27
joan napisał(a):

- kody powinny zostać zamieszczone na opakowaniu w sposób wykluczający ich odczytanie przez osoby nieupoważnione, a przynajmniej im to utrudnić. Mogli np. ukryć kod pod zdrapką .......
.....Swoim brakiem wyobraźni, profesjonalizmu oraz doświadczenia w organizacji takich akcji Grasp skompromitował nie tylko siebie, ale również firmę Hochland.

Otóż to Joan. Przecież to idealna loteria dla "hurtowników" Mogą kupić 1000 palet serków, a biorąc pod uwagę termin ich ważności po losowaniu opchnąć swym klientom  emotka

Ja w tej loterii czuję się jak zminiaturyzowany do minimum  i tak już mały pikuś  emotka
0 0

darog

#6249097 Napisano: 02.09.2016 11:41:55
Loreal Men wyjazdy na tor Silverstron rozdane??
0 0

joan

#6249098 Napisano: 02.09.2016 11:44:31
kalka napisał(a):

(...) Przecież to idealna loteria dla "hurtowników" Mogą kupić 1000 palet serków, a biorąc pod uwagę termin ich ważności po losowaniu opchnąć swym klientom  emotka (...)

Mnie nie przeszkadzają hurtownicy, bo jak ktoś ma kasę i rozmach + jest konkursowo poukładany, to niech gra. Mnie przeszkadza fakt, że w momencie wklepania kodu nie ma żadnej weryfikacji i nawet nie wiem, czy ktoś już go nie wklepał wcześniej. A kto wie - może co więksi spryciarze ten sam kod 500 razy wpiszą? emotka Jakoś np. Lay'sy przy rozdawaniu puf potrafiły weryfikować kod na bieżąco, a przy nagrodzie za pół miliona u Almette... nie da się emotka
0 0

kalka

#6249100 Napisano: 02.09.2016 11:45:47

izak1000 napisał(a):
Nie tylko na domek ale na 1000zl też...

Pesel potrzebny jest do US

joan napisał(a):
Ja ostatnio poszłam na całość w przypadku małej nagrody (ok. 100 zł) i strzeliłam pismo do organizatora w sprawie podawania nr d.o. właśnie. Poprosiłam o wskazanie mi numeru formularza podatkowego, gdzie muszą wpisać mój nr d.o.  Zasugerowałam, że moim zdaniem te dane są zbierane "dla zasady", a to nie jest bezpieczne. I jeszcze kilka zdań skrobnęłam; ogólnie mejl był miły, ale dosyć dociekliwy. Odpisali mi, że mogę nru d.o. nie podawać 

Kiedyś zadzwoniłam do agencji i wygarnęłam, że ściągają bezpodstawnie dane osobowe (też jakoś przy nagrodzie o wartości ok. 100 zł) to kazali pominąć w formularzu Pesele, nipy , nr dow. os. i nagrodę przysłali  emotka
0 0

kalka

#6249103 Napisano: 02.09.2016 11:51:12
joan napisał(a):

kalka napisał(a):

(...) Przecież to idealna loteria dla "hurtowników" Mogą kupić 1000 palet serków, a biorąc pod uwagę termin ich ważności po losowaniu opchnąć swym klientom  emotka (...)

Mnie nie przeszkadzają hurtownicy, bo jak ktoś ma kasę i rozmach + jest konkursowo poukładany, to niech gra. Mnie przeszkadza fakt, że w momencie wklepania kodu nie ma żadnej weryfikacji i nawet nie wiem, czy ktoś już go nie wklepał wcześniej. A kto wie - może co więksi spryciarze ten sam kod 500 razy wpiszą? emotka Jakoś np. Lay'sy przy rozdawaniu puf potrafiły weryfikować kod na bieżąco, a przy nagrodzie za pół miliona u Almette... nie da się emotka

Ja też nie mam nic przeciwko hurtownikom, natomiast mam świadomość, że przy loteriach z kodami "na wierzchu" przegrywam z nimi w przedbiegach  emotka
O tych, co będę wpisywać kody wielokrotnie nawet nie pomyślałam  emotka  
Oj, Grasp Group  swą niedoskonałą loterią otwiera wiele możliwości dla kombinatorów i krętaczy emotka  
0 0

basku

#6249105 Napisano: 02.09.2016 11:57:16
mama2006 napisał(a):

basku napisał(a):

joan napisał(a):

basku napisał(a):

prosze napiszcie jak moge sprwdzic numer wygranego paragonu Nóż kamis? napisałam do nich @ ale nie odpisują i właściwie nie wiem który paragon mam im odesłac emotka

O ile dobrze pamiętam, to laureaci pisali na forum, że nie podają numeru paragonu i każą odesłać wszystkie.

no to niedobrze emotka
dziękuje joan ;*

jeśli wczoraj miałam nieodebrane połączenie z Kamisa to będą jeszcze dzwonić?

a jednak Albedo odpisało na @ emotka
0 0