Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

lager

#6478564 Napisano: 30.03.2018 21:33:26
joan napisał(a):

lager napisał(a):

Właśnie po to Lays oprócz biletów hotelu itp. dało laureatom 5000zł na konto żeby pokryć sobie m.in. wizę emotka  (jeśli mowa o loterii Lays)

A to ciekawe. Pamiętam jedynie narzekanie, że trzeba kasę wydać. Ale przecież z cudzych to aż miło wydawać emotka

Tylko to chyba na lige mustrzów było nie na mundial ale tez trzeba cos bylo pokryc na granicy za kilkaset euro
0 0

delvitto

#6478565 Napisano: 30.03.2018 21:35:06
joan napisał(a):

mia napisał(a):

To znaczy, pewnie i osoba towarzysząca laureatowi musi się natychmiast okazać paszportem? Jeśli tak, to już się robi całkiem wesoło... emotka

Logicznym wydaje mi się, że tak. Tzn. niby nie natychmiast, bo laureat ma aż 2 dni na odesłanie w pełni wypełnionych dokumentów emotka U mnie też ludzi z paszportami prawie nie ma. Teraz się podróżuje na dowód osobisty, zwłaszcza po destabilizacji sytuacji politycznej na Bliskim Wschodzie - wygodniej pojechać do Chorwacji, niż polecieć do Egiptu.

delvitto - mnie również by ta karta prepaid wystarczyła; szczególnie, że ostatnio chyba ktoś miał z Laysami przeboje, bo wiza do Rosji kosztuje 400 zł i nie każdy ma ochotę na taki wydatek przy trzydniowym wyjeździe.

no ale teraz załóżmy taką sytuację: wygrywam wyjazd, ale nie mam ochoty jechać, za to z chęcią pojedzie "ktoś" kto byłby i tak moją osobą towarzyszącą. Przecież mam prawo do nagrody, a to, że pojedzie jedna osoba, to co?
Było podobnie w Laysach rok temu. Miałam przyjemność wygrać wyjazd na finał do Anglii, i wielkim zaskoczeniem było dla mnie to, że było w naszej grupie kilka osób "pojedynczych", tzn był ktoś z laureatów, ale samotnie, ale były też osoby, te "drugie", bez swojego laureata. Aż żal było pomyśleć, że się kilka miejsc zmarnowało:(
2 joan, mia 0

delvitto

#6478566 Napisano: 30.03.2018 21:37:38
lager napisał(a):

joan napisał(a):

mia napisał(a):

To znaczy, pewnie i osoba towarzysząca laureatowi musi się natychmiast okazać paszportem? Jeśli tak, to już się robi całkiem wesoło... emotka

Logicznym wydaje mi się, że tak. Tzn. niby nie natychmiast, bo laureat ma aż 2 dni na odesłanie w pełni wypełnionych dokumentów emotka U mnie też ludzi z paszportami prawie nie ma. Teraz się podróżuje na dowód osobisty, zwłaszcza po destabilizacji sytuacji politycznej na Bliskim Wschodzie - wygodniej pojechać do Chorwacji, niż polecieć do Egiptu.

delvitto - mnie również by ta karta prepaid wystarczyła; szczególnie, że ostatnio chyba ktoś miał z Laysami przeboje, bo wiza do Rosji kosztuje 400 zł i nie każdy ma ochotę na taki wydatek przy trzydniowym wyjeździe.

Właśnie po to Lays oprócz biletów hotelu itp. dało laureatom 5000zł na konto żeby pokryć sobie m.in. wizę emotka  (jeśli mowa o loterii Lays)

nie wiem jak jest teraz w Lays, ale rok temu na finał ligi mistrzów kieszonkowe było w kwocie 1500 zł. No ale wtedy nie płaciło się za wizę...
0 0

lager

#6478568 Napisano: 30.03.2018 21:41:29
delvitto napisał(a):

lager napisał(a):

joan napisał(a):

mia napisał(a):

nie wiem jak jest teraz w Lays, ale rok temu na finał ligi mistrzów kieszonkowe było w kwocie 1500 zł. No ale wtedy nie płaciło się za wizę...

Teraz dali 5 tysi ale pisze w regulaminie ze 400euro trzeba wplacic na granicy ukrainy, troche szkoda ale dobrze ze i tak finansują to emotka
0 0

misiamarysia

#6478569 Napisano: 30.03.2018 21:41:42
mia napisał(a):

joan napisał(a):

(...)
Oczywiście dla mnie to bezsens -> przecież nic nie stoi na przeszkodzie, żeby laureat nieposiadający paszportu odesłał dokumenty z pustym polem (przeznaczony na numer paszportu) i potwierdzeniem złożenia wniosku o paszport O ILE nie przekroczyłby terminu, w jakim ostatni laureat tej loterii musi odesłać te dokumenty. Bo skoro dadzą radę zorganizować wyjazd dla osoby, która im odeśle docs 12.05. (po losowaniu z 10.05.), to czemu laureat z 05.04. musi od razu podać nr paszportu pod rygorem utraty nagrody? Wielka szkoda.

Może ktoś wie, ile teraz czeka się na paszport??? Ale raczej nie dwa dniemotka
0 0

mia

#6478571 Napisano: 30.03.2018 21:57:13
misiamarysia napisał(a):

mia napisał(a):

joan napisał(a):

(...)
Oczywiście dla mnie to bezsens -> przecież nic nie stoi na przeszkodzie, żeby laureat nieposiadający paszportu odesłał dokumenty z pustym polem (przeznaczony na numer paszportu) i potwierdzeniem złożenia wniosku o paszport O ILE nie przekroczyłby terminu, w jakim ostatni laureat tej loterii musi odesłać te dokumenty. Bo skoro dadzą radę zorganizować wyjazd dla osoby, która im odeśle docs 12.05. (po losowaniu z 10.05.), to czemu laureat z 05.04. musi od razu podać nr paszportu pod rygorem utraty nagrody? Wielka szkoda.

Może ktoś wie, ile teraz czeka się na paszport??? Ale raczej nie dwa dni emotka

"Zapisany w przepisach termin wyrobienia paszportu wynosi 30 dni od daty złożenia wniosku paszportowego. Rzeczywisty czas oczekiwania na paszport najczęściej jest krótszy, ale zależy to od konkretnego urzędu.”    20 lut 2017

Sądzę, że przy odpowiednich znajomościach, może to być nawet te 2 dni... Tylko ile osób takie ma? emotka

joan

#6478572 Napisano: 30.03.2018 22:04:54
misiamarysia napisał(a):

Do wakacji daleko, więc obstawiałabym kilkanaście dni oczekiwania.

asantesana

#6478573 Napisano: 30.03.2018 22:05:11
mia napisał(a):

misiamarysia napisał(a):

mia napisał(a):

joan napisał(a):

(...)

"Zapisany w przepisach termin wyrobienia paszportu wynosi 30 dni od daty złożenia wniosku paszportowego. Rzeczywisty czas oczekiwania na paszport najczęściej jest krótszy, ale zależy to od konkretnego urzędu.”    20 lut 2017

Sądzę, że przy odpowiednich znajomościach, może to być nawet te 2 dni... Tylko ile osób takie ma? emotka

Jest jeszcze tryb przyspieszony z odpowiednim uzasadnieniem ok. 2 tygodni

misiamarysia

#6478574 Napisano: 30.03.2018 22:07:53
Agencja FORTIS w formularzu zwycięzcy (Delikatesy Centrum , Wiosna z nagrodami) żąda w zamian za bon 200 zł peselu oraz serii i numeru dowodu osobistego, plus oczywiście telefon i adres. Na szczęście bez numeru buta i odcisków palców. emotka
1 joan 0

ewi1990

#6478575 Napisano: 30.03.2018 22:14:06
Szukam konkursów, w których można wygrać zestaw do manicure hybrydowego. Ktoś coś? emotka  
0 0

notta

#6478577 Napisano: 30.03.2018 22:17:15
Kilka lat temu czekaliśmy na paszporty w trybie przyśpieszonym ok. tygodnia, ale to był akurat listopad. Po sezonie urlopowym.

joan

#6478578 Napisano: 30.03.2018 22:18:52
misiamarysia napisał(a):

Agencja FORTIS w formularzu zwycięzcy (Delikatesy Centrum , Wiosna z nagrodami) żąda w zamian za bon 200 zł peselu oraz serii i numeru dowodu osobistego, plus oczywiście telefon i adres. Na szczęście bez numeru buta i odcisków palców. emotka

... oraz nazwiska rodowego matki emotka

ziolko

#6478585 Napisano: 30.03.2018 23:18:35
misiamarysia napisał(a):

To samo chcieli w Żabce za czytnik emotka
Na moje pytanie po co, skoro nagroda o wartości poniżej 760 zł, to pani powiedziała, że "taki mają regulamin, jego zatwierdza komisja". Kurcze, ale chyba komisja to ICH ludzie, prawda???
Ciekawe, czy kiedyś dojdzie do tego, że w ramach odbioru nagrody trzeba się rozebrać, uruchomić kamerkę i odtańczyć taniec godowy albo inny erotyczny emotka emotka

rebelmen

#6478587 Napisano: 30.03.2018 23:24:49
Pewnie sprzedaż nagrody z Visa nie wchodzi w grę, agencja się nie zgodzi.
0 0

marzanna

#6478589 Napisano: 30.03.2018 23:49:17
Nie mogę wysłać zgłoszenia na konkurs H&S Laboo, "Tekst za długi", ale ma mniej niż 250 znaków. Nie rozumiem, w czym problem emotka   Ktoś tak ma?
0 0

misiamarysia

#6478593 Napisano: 31.03.2018 00:06:10
andii napisał(a):

misiamarysia napisał(a):

te dane podaje się tylko do głównych
5.1.1. imię, nazwisko oraz adres do doręczeń zwycięzcy w Polsce wraz z numerem telefonuzwycięzcy, zgodnym z numerem, z którego dokonał Zgłoszenia, wylosowanego jako
zwycięskie. W przypadku zwycięzców nagród, o których mowa w pkt 4.1.3. zwycięzcazobowiązany jest do podania dodatkowo: nazwy i numeru dokumentu tożsamości,
numeru PESEL, a w przypadku braku numeru PESEL - adresu zamieszkania, datę
urodzenia i obywatelstwa;

4.1.3. 2 vouchery na usługę turystyczną do wykorzystania na warunkach określonych navoucherze, o wartości 8.000,00 zł wraz z nagrodą pieniężną w wysokości 889,00 zł o
łącznej wartości 8.889,00 zł; 

I przeszedł Ci normalnie formularz??? Nie ma w nim ani słowa, że wypełnić tylko połowę, wszystkie pola są z gwiazdką, tak jak było w formularzu Fuzetea. Ale nie będę dyskutować, bo nie spróbowałam wysyłać wypełnionego do połowy, może jeszcze ktoś inny się wypowie, żeby przestrzec przyszłych zwycięzców przed moim (być może) błędem.
0 0

monkakk

#6478596 Napisano: 31.03.2018 00:11:05
marzanna napisał(a):

Nie mogę wysłać zgłoszenia na konkurs H&S Laboo, "Tekst za długi", ale ma mniej niż 250 znaków. Nie rozumiem, w czym problem emotka   Ktoś tak ma?

Musisz skrócić przechodzi około 246-247.
EDIT: A już po północy emotka  Ale na przyszłość, oni tak w formularzach zawsze mają emotka
0 0

marzanna

#6478603 Napisano: 31.03.2018 00:40:38
monkakk napisał(a):

marzanna napisał(a):

EDIT: A już po północy emotka  Ale na przyszłość, oni tak w formularzach zawsze mają emotka

Dziękuję za odpowiedź emotka   Choć po północy, to wg regulaminu konkurs kończy się 31 marca, więc będę próbować jutro. Udało mi się skrócić tekst do 245 znaków i też nie pomogło  emotka
0 0

monkakk

#6478604 Napisano: 31.03.2018 00:45:53
marzanna napisał(a):

monkakk napisał(a):

marzanna napisał(a):

Dziękuję za odpowiedź emotka   Choć po północy, to wg regulaminu konkurs kończy się 31 marca, więc będę próbować jutro. Udało mi się skrócić tekst do 245 znaków i też nie pomogło  emotka

Sprawdziłam moje 242 przechodzi emotka  Faktycznie, znowu źle wprowadzony konkurs na koniczynie ;/
1 marzanna 0

mgrzel

#6478611 Napisano: 31.03.2018 08:20:52
joan napisał(a):

mia napisał(a):

Na czas mistrzostw dla posiadaczy biletów wizy zostały zniesione, więc kieszonkowe może pójść na fajniejsze rzeczy emotka
1 joan 0