Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

ninakow7712

#6478619 Napisano: 31.03.2018 09:07:57
czy z jakiegoś konkursu wysyłają nagrody paczką w ruchu? 
0 0

Gość: poprostuanette

#6478628 Napisano: 31.03.2018 11:20:17
ninakow7712 napisał(a):

czy z jakiegoś konkursu wysyłają nagrody paczką w ruchu? 

nie ale aliexpress teraz wysyła tym typem przesyłki emotka

rufus

#6478638 Napisano: 31.03.2018 13:08:06
lager napisał(a):

joan napisał(a):

lager napisał(a):

Właśnie po to Lays oprócz biletów hotelu itp. dało laureatom 5000zł na konto żeby pokryć sobie m.in. wizę emotka  (jeśli mowa o loterii Lays)

A to ciekawe. Pamiętam jedynie narzekanie, że trzeba kasę wydać. Ale przecież z cudzych to aż miło wydawać emotka

Tylko to chyba na lige mustrzów było nie na mundial ale tez trzeba cos bylo pokryc na granicy za kilkaset euro

Za wjazd na Ukrainę należałoby płacić? emotka
Chodzi tylko o to, że należy mieć taką kwotę przy sobie. Tak to rozumiem.
 "Obcokrajowców wjeżdżających na Ukrainę obowiązuje wymóg posiadania odpowiednich środkówfinansowych na pokrycie kosztów pobytu. Na pierwsze pięć dni pobytu (bez względu na krótszy
planowany pobyt) wymagana jest kwota ponad 400 Euro (laureat powinien je zapewnić z nagrody
pieniężnej). Ukraińskie władze graniczne uprawnione są do dokonywania weryfikacji posiadanych
kwot.
"

Ps. Na Ukrainę nie trzeba mieć wizy, tylko paszport.
"Obywatele polscy wjeżdżają na Ukrainę na podstawie ważnego paszportu, bez koniecznościposiadania wizy wjazdowej i mogą przebywać na jej terytorium do 90 dni w ciągu 6 miesięcy. "

A dobrze się składa, że mam i nie muszę wyrabiać. emotka
0 0

ladyinred

#6478648 Napisano: 31.03.2018 14:16:31
misiamarysia napisał(a):

andii napisał(a):

misiamarysia napisał(a):

Agencja FORTIS w formularzu zwycięzcy (Delikatesy Centrum , Wiosna z nagrodami) żąda w zamian za bon 200 zł peselu oraz serii i numeru dowodu osobistego, plus oczywiście telefon i adres. Na szczęście bez numeru buta i odcisków palców. emotka

te dane podaje się tylko do głównych
5.1.1. imię, nazwisko oraz adres do doręczeń zwycięzcy w Polsce wraz z numerem telefonuzwycięzcy, zgodnym z numerem, z którego dokonał Zgłoszenia, wylosowanego jako
zwycięskie. W przypadku zwycięzców nagród, o których mowa w pkt 4.1.3. zwycięzcazobowiązany jest do podania dodatkowo: nazwy i numeru dokumentu tożsamości,
numeru PESEL, a w przypadku braku numeru PESEL - adresu zamieszkania, datę
urodzenia i obywatelstwa;

4.1.3. 2 vouchery na usługę turystyczną do wykorzystania na warunkach określonych navoucherze, o wartości 8.000,00 zł wraz z nagrodą pieniężną w wysokości 889,00 zł o
łącznej wartości 8.889,00 zł; 

I przeszedł Ci normalnie formularz??? Nie ma w nim ani słowa, że wypełnić tylko połowę, wszystkie pola są z gwiazdką, tak jak było w formularzu Fuzetea. Ale nie będę dyskutować, bo nie spróbowałam wysyłać wypełnionego do połowy, może jeszcze ktoś inny się wypowie, żeby przestrzec przyszłych zwycięzców przed moim (być może) błędem.

Nie przechodzi bez peselu itd. 

-Triss-

#6478649 Napisano: 31.03.2018 14:17:37
mgrzel napisał(a):

joan napisał(a):

mia napisał(a):

To znaczy, pewnie i osoba towarzysząca laureatowi musi się natychmiast okazać paszportem? Jeśli tak, to już się robi całkiem wesoło... emotka

Logicznym wydaje mi się, że tak. Tzn. niby nie natychmiast, bo laureat ma aż 2 dni na odesłanie w pełni wypełnionych dokumentów emotka U mnie też ludzi z paszportami prawie nie ma. Teraz się podróżuje na dowód osobisty, zwłaszcza po destabilizacji sytuacji politycznej na Bliskim Wschodzie - wygodniej pojechać do Chorwacji, niż polecieć do Egiptu.

delvitto - mnie również by ta karta prepaid wystarczyła; szczególnie, że ostatnio chyba ktoś miał z Laysami przeboje, bo wiza do Rosji kosztuje 400 zł i nie każdy ma ochotę na taki wydatek przy trzydniowym wyjeździe.

Na czas mistrzostw dla posiadaczy biletów wizy zostały zniesione, więc kieszonkowe może pójść na fajniejsze rzeczy emotka

Nie wprowadzaj ludzi w błąd, bo na granicy ktoś się może nieźle zdziwić. Wizy nie zostały zniesione - dla osób, które aplikowały o bilety przez oficjalny kanał Fify dokument FAN ID ją zastępuję. Wszyscy inni muszą się o nią ubiegać w normalny sposób...
0 0

benasia

#6478656 Napisano: 31.03.2018 16:06:06
mayteq napisał(a):

misiamarysia napisał(a):

joan napisał(a):

Może to kogoś zainteresuje / Loteria Visa:

Laureat wyjazdu musi podać numer paszportu w formularzu zwycięzcy -> czyli dostajesz info o wygranej i w ciągu 2 dni odsyłasz dokumenty z wpisanym numerem paszportu. W praktyce oznacza to, że kto teraz paszportu nie posiada, temu wycieczka przepada. Nie można najpierw wygrać, a dopiero potem złożyć podanie o paszport + wizę.

Bardzo Ci dziękuję za tę informację, emotka właśnie miałam zgłosić kilka transakcji, a mój paszport stracił ważność kilka lat temu. Sama bym tego nie doczytała. Po Świętach zmotywuję się do wyrobienia nowego paszportu, ale gdybym wygrała za te dzisiejsze zgłoszenia, to bym chyba nie przeżyła, ze taka nagroda przepadnie.

W taki sposób kilka lat temu przepadł mi wyjazd do londynu za 20k. Nie pozwolili mi wyrobić paszportu  emotka  (z visa oczywiście).

Dobrze ze moja rodzinka ma paszporty - teraz nic tylko grac  ;)

kreatywny17

#6478663 Napisano: 31.03.2018 17:09:07
I co z tym H&S w Laboo ? Regulamin wyraźnie mówi, że konkurs trwa do 31.03.2018. A dodatkowo
"11. Wszelkie treści zawarte na materiałach reklamowych informujących o Konkursie mają tylko i wyłącznie charakter informacyjny." Nie ma już formularza do wysłania na stronie. Czy tylko ja czekałem do ostatniej chwili, czy jeszcze kogoś oprócz mnie wyprowadzili z równowagi....?
0 0

cleo25

#6478666 Napisano: 31.03.2018 17:24:29
Hej. Kupiłam dwie butelki Coca Coli na konkurs w Delukatesach Centrum. Byly w jakiejś promocji - 2szt za 5.99. W domu patrzę, a na paragonie jest opisane  1 szt-5.99.  Moją to chyba wprowadzone jako dwupak. Przejdzie taki paragon?
0 0

Gość: krzysiek113

#6478669 Napisano: 31.03.2018 17:27:13
Tak, można kupić na ten konkurs jeden dwupak emotka
1 cleo25 0

maverick

#6478670 Napisano: 31.03.2018 17:28:30
cleo25 napisał(a):

Hej. Kupiłam dwie butelki Coca Coli na konkurs w Delukatesach Centrum. Byly w jakiejś promocji - 2szt za 5.99. W domu patrzę, a na paragonie jest opisane  1 szt-5.99.  Moją to chyba wprowadzone jako dwupak. Przyjdzie taki paragon?

spokojnie, to jest z gazetki oferta więc luz, ja mam wszystkie tak opisane paragony emotka
1 cleo25 0

marzanna

#6478690 Napisano: 31.03.2018 20:33:28
kreatywny17 napisał(a):

I co z tym H&S w Laboo ? Regulamin wyraźnie mówi, że konkurs trwa do 31.03.2018. A dodatkowo
"11. Wszelkie treści zawarte na materiałach reklamowych informujących o Konkursie mają tylko i wyłącznie charakter informacyjny." Nie ma już formularza do wysłania na stronie. Czy tylko ja czekałem do ostatniej chwili, czy jeszcze kogoś oprócz mnie wyprowadzili z równowagi....?

Faktycznie, "webmajster" się pospieszył i formularz zniknął  emotka Ja wysłałam zgłoszenie i wszystkie wymagane dane mailem do organizatora konkursu czyli TQ Group.
0 0

kreatywny17

#6478693 Napisano: 31.03.2018 20:40:57
marzanna napisał(a):

kreatywny17 napisał(a):

Faktycznie, "webmajster" się pospieszył i formularz zniknął  emotka Ja wysłałam zgłoszenie i wszystkie wymagane dane mailem do organizatora konkursu czyli TQ Group.

No i ja tak zrobiłem, zobaczymy czy to coś da...
0 0

katrin1

#6478704 Napisano: 31.03.2018 22:08:26
czy wysyłał ktoś zgłoszenia dziś na Henkel w itm? macie zwrotki?
0 0

misiamarysia

#6478717 Napisano: 31.03.2018 22:57:43
Czy ktoś miał problem ze stroną VOBRO (cukierki luzem)? U mnie nie działa już drugi dzień. emotka
0 0

mgrzel

#6478738 Napisano: 01.04.2018 07:59:23
PatrycjaRT napisał(a):

mgrzel napisał(a):

joan napisał(a):

mia napisał(a):

To znaczy, pewnie i osoba towarzysząca laureatowi musi się natychmiast okazać paszportem? Jeśli tak, to już się robi całkiem wesoło... emotka

Logicznym wydaje mi się, że tak. Tzn. niby nie natychmiast, bo laureat ma aż 2 dni na odesłanie w pełni wypełnionych dokumentów emotka U mnie też ludzi z paszportami prawie nie ma. Teraz się podróżuje na dowód osobisty, zwłaszcza po destabilizacji sytuacji politycznej na Bliskim Wschodzie - wygodniej pojechać do Chorwacji, niż polecieć do Egiptu.

delvitto - mnie również by ta karta prepaid wystarczyła; szczególnie, że ostatnio chyba ktoś miał z Laysami przeboje, bo wiza do Rosji kosztuje 400 zł i nie każdy ma ochotę na taki wydatek przy trzydniowym wyjeździe.

Na czas mistrzostw dla posiadaczy biletów wizy zostały zniesione, więc kieszonkowe może pójść na fajniejsze rzeczy emotka

Nie wprowadzaj ludzi w błąd, bo na granicy ktoś się może nieźle zdziwić. Wizy nie zostały zniesione - dla osób, które aplikowały o bilety przez oficjalny kanał Fify dokument FAN ID ją zastępuję. Wszyscy inni muszą się o nią ubiegać w normalny sposób...

Nie chciałam nikogo wprowadzić w błąd, bo uznałam, że skoro częścią wygranej są również bilety na mecz to dostanie się z nimi Fan ID.
Dokładnie jest tak:
"Prezydent Federacji Rosyjskiej Władimir Putin rok temu podpisał ustawę, która wprowadza tryb bezwizowy na wjazd do Rosji dla kibiców jadących na piłkarskie Mistrzostwa Świata w 2018 roku z personalną kartą kibica, znaną również jako "paszport kibica" czy "fan-ID". Pozostałe osoby, wpisane na listy FIFA, będą miały do przejścia uproszczone i bezpłatne procedury wizowe.Ustawa zacznie obowiązywać na 10 dni przed datą pierwszego meczu Mistrzostw Świata i skończy po 10 dniach od zakończenia mistrzostw. Oprócz fan-ID, trzeba mieć również "ważny dokument tożsamości uznawany w Federacji Rosyjskiej", czyli paszport, a także bilet wstępu na mecz lub inny dokument dający prawo wstępu."

Dziś taki wyjątkowy dzień, więc korzystając z okazji życzę wszystkim radosnych i rodzinnych Świąt!
Niech zajączek wielkanocny przyniesie każdemu dużo nagród   

pini

#6478752 Napisano: 01.04.2018 12:38:49
Jaką miejscowość wpisać w zgłoszeniu w Tiger, miejsce zakupu, czy zamieszkania? 
0 0

pioge7

#6478753 Napisano: 01.04.2018 13:05:13
pini napisał(a):

Jaką miejscowość wpisać w zgłoszeniu w Tiger, miejsce zakupu, czy zamieszkania? 

zamieszkania
regulamin punkt 10.8 mówi że na stronie będzie ujawnione imię rodzaj nagrody i miejsce zamieszkania. Więc to o to chodzi emotka
.
1 pini 0

Niebieska_Laguna

#6478755 Napisano: 01.04.2018 14:44:37
NAV Agency (Ci od Activii w Biedronce) mają ograniczenie na gospodarstwo domowe? Bo nie wiem jak interpretować te ich zapisy, jak to w praktyce wygląda?
0 0

magie1982

#6478756 Napisano: 01.04.2018 14:54:24
Próbuję wbić los na loterię Nescafe. Datę z paragonu mam 25.03, czy tam są jakieś etapy tygodniowe, że wyskakuje mi, że data jest zła?
0 0

tuw3105

#6478757 Napisano: 01.04.2018 14:56:59
magie1982 napisał(a):

Próbuję wbić los na loterię Nescafe. Datę z paragonu mam 25.03, czy tam są jakieś etapy tygodniowe, że wyskakuje mi, że data jest zła?

U mnie tez nie akceptuje zgloszenia. Widocznie to blad na stronie.
2 magie1982, mia 0