Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

joan

#6656452 Napisano: 12.11.2019 17:49:26
assal napisał(a):

Dlatego tych konkursów tak dziś mało. Nie znam agencji, która by się co chwila z kimś nie użerała.
A tak?
Dają kubki, skarpetki, maskotki...  i mają pełno maili z podziękowaniami emotka

Ale z czego wynika to "użeranie się"? Z kompletnego braku pomyślunku po stronie agencji. Ot co.

edzia21

#6656453 Napisano: 12.11.2019 17:50:06
patyk napisał(a):

joan napisał(a):

patyk napisał(a):

Numer paragonu był nie przypadkowy jak już pewnie część z Was zauważyła.

Karlsbad gra w zaparte i udaje że się nic nie stało. 
Osoba która to wysłała też sobie gra z Karlsbadem w grę. 
Myślę że chciała sprawdzić jak oni zareaguja. 
Wysłali info o wygranej czyli to był najpewniej jedyny paragon jaki dostali (albo inni pomysłowi się nie zgłaszają) 
Nie nakrecajmy się, pewne rzeczy wyszły przy okazji tego konkursu i myślę że każdy z nas na Karlsbad spojrzy już innym okiem. 

Karlsbad chce numer transakcji - nie jest możliwe istnienie tak wysokiego numeru, jaki podał "laureat", zatem Karlsbad powinien od razu wiedzieć, że coś tu śmierdzi i poczekać z info do czwartku. Tzn. gdyby tam pracował ktoś myślący.

"Laureat" może i sobie grać w grę, ale tutaj nas wszystkich gonią terminy, więc z łaski swojej niech ktoś sobie pogrywa z organizatorem przy okazji innej akcji. Można było to logicznie rozegrać, przesuwając pulę nagród albo wydłużając konkurs o jeden dzień, a tak jest niepotrzebny syf, kłamstwa i zamieszanie.

Karlsbad od lat się stacza - takie jest moje odczucie, całkiem prywatne zresztą. Dlatego ja na nich inaczej nie spojrzę, nihil novi.

On podał datę odzyskania niepodległości jako numer... 
Karlsbad jasno odpisał przecież że nie zmienia nic w związku z nagrodami z tego dnia.
Według mnie ta akcja tej osoby tylko (lub aż) kompletnie obnażyła ignorancje Karlsbad. Osoba która to zrobiła teraz sama sobie będzie z agencją wyjaśniać. 

A co ma wyjaśniać? Chyba jedynie próbę wyłudzenia nagrody. Jednakże fakt jest taki, że karlsbad sam tego chciał, ni z gruchy ni z pietruchy wyskakując z datą 11.11. Niech się użerają emotka  Na zdrowie.

bethan

#6656454 Napisano: 12.11.2019 17:52:51
patyk napisał(a):

Żadne odkrycie  emotka
Wyjaśniać? Ekhem...
0 0

zwyciezczyni

#6656455 Napisano: 12.11.2019 17:54:03
Ja to potraktowałam jako "prztyczek w nos" dla agencji. Przecież wiadomo, że yonex nie ma paragonu i nie wygrał, On przede wszystkim to wie emotka  nikt nie będzie niczego drukował, bo przecież nie chwaliłby się tu.
Agencja zapewne nie połączyła faktów (data = numer paragonu) i może nawet się ucieszyła, że jednak ich mega niedopatrzenie nie jest takie złe, skoro któraś biedra była otwarta, więc skutek niestety odwrotny...
jest dobra strona tego zdarzenia: wiemy jak informują i to mi się podoba.
1 patyk 0

Gość: buziolek

#6656456 Napisano: 12.11.2019 17:54:25
A jak Karlsbad ustosunkuje się do tego że wczoraj wszystkie biedronki były zamknięte? Skoro na infolini mówili że biedronki zamknięte w całej Polsce
0 0

edzia21

#6656457 Napisano: 12.11.2019 17:55:23
buziolek napisał(a):

A jak Karlsbad ustosunkuje się do tego że wczoraj wszystkie biedronki były zamknięte? Skoro na infolini mówili że biedronki zamknięte w całej Polsce

Teraz już raczej się nie ustosunkuje, skoro mieli z tego dnia "ZGŁOSZENIE" emotka

bethan

#6656458 Napisano: 12.11.2019 17:55:34
zwyciezczyni napisał(a):

Ja to potraktowałam jako "prztyczek w nos" dla agencji

Po agencji to spływa jak po kaczce akurat.

bethan

#6656459 Napisano: 12.11.2019 17:56:28
edzia21 napisał(a):

Teraz już raczej się nie ustosunkuje, skoro mieli z tego dnia "ZGŁOSZENIE"

I to jeszcze nagrodzone!

edzia21

#6656460 Napisano: 12.11.2019 17:57:06
bethan napisał(a):

edzia21 napisał(a):

I to jeszcze nagrodzone!

I nawet laureat już poinformowany emotka

bethan

#6656461 Napisano: 12.11.2019 17:57:50
edzia21 napisał(a):

I nawet laureat już poinformowany

emotka

patyk

#6656462 Napisano: 12.11.2019 17:59:16
bethan napisał(a):

patyk napisał(a):

Żadne odkrycie  emotka
Wyjaśniać? Ekhem...

Wiesz mam właśnie wrażenie że jednak nie wszyscy skumali. 
A żółć i zawiść dziś na forum osiąga apogeum... 

joan

#6656463 Napisano: 12.11.2019 17:59:30
edzia21 napisał(a):

Tylko nagrody nie chce. To trudno, jak mawiała moja babcia: fto niy chce, tyn już mo! emotka
1 bethan 0

sylzab2294

#6656464 Napisano: 12.11.2019 17:59:42
edzia21 napisał(a):

bethan napisał(a):

edzia21 napisał(a):

I to jeszcze nagrodzone!

To ten szczęściarz o którym wspominałam wcześniej emotka
Tylko z wymyślonej biedry emotka
0 0

edzia21

#6656465 Napisano: 12.11.2019 18:00:25
patyk napisał(a):

bethan napisał(a):

patyk napisał(a):

Żadne odkrycie  emotka
Wyjaśniać? Ekhem...

Wiesz mam właśnie wrażenie że jednak nie wszyscy skumali. 

A kto niby tutaj zazdrości I CZEGO? Chyba jedynie współczuje głupoty.

reniii

#6656466 Napisano: 12.11.2019 18:00:55
joan napisał(a):

kermit napisał(a):

Ja pier... Sama nie wierzę w te bzdury, które dziś tu zobaczyłam. (...)

Kiedyś, w mrocznych czasach kwitnącej głupoty, pewna bywalczyni forum wysłała na konkurs Rossmanna zgłoszenie. Do wygrania była halka i majty w centki, a w zgłoszeniu należało podać numer paragonu. Panna zakupów nie zrobiła, ale wygrała i potem jakimś cudem chciała kupić taki właśnie nieistniejący paragon. A po co w ogóle zagrała o halkę i majty? Tak se. Wtedy sądziłam, że to najgłupsza wygrana, o jakiej czytałam. I proszę, minęło wieeele lat, a dziś detronizacja! emotka

Ale teraz też co rusz są jakieś wpisy na forum o kupno paragonu, więc nie są to odosobnione przypadki i dobrze, że batem na taki proceder są punkty karne. Ja myślę, że ten ktoś to tylko z przekory wysłał to zgłoszenie z Milki a agencja nie widzi problemu, że się pomyliła w dacie i brnie sama dalej w to szambo, a mogłaby się w końcu przyznać do błędu.
0 0

bethan

#6656467 Napisano: 12.11.2019 18:01:23
patyk napisał(a):

Zgadzam się. Wysłać zmyślony nr paragonu i potem z taką zawiścią żółć wylewać na forum. Nieładnie.

bethan

#6656470 Napisano: 12.11.2019 18:03:11
reniii napisał(a):

mogłaby się w końcu przyznać do błędu.

Jak to przyznać? Zgłoszenie było? Było. Nagrodzone? Nagrodzone! 
I do tego jeszcze jaki piękny numer paragonu. Wszystko cudownie.

joan

#6656472 Napisano: 12.11.2019 18:05:56
reniii napisał(a):

(...) Ja myślę, że ten ktoś to tylko z przekory wysłał to zgłoszenie z Milki a agencja nie widzi problemu, że się pomyliła w dacie i brnie sama dalej w to szambo, a mogłaby się w końcu przyznać do błędu.

To se mógł z przekory posmarować facjatę wieczorem kremem na dzień, zamiast puszczać nieuprawnione zgłoszenie z nieistniejącym numerem transakcji. Bo teraz przez ten durny wybryk będziemy się musieli wykłócać z Karlsbadem o zamknięte sklepy.

patyk

#6656473 Napisano: 12.11.2019 18:10:44
joan napisał(a):

reniii napisał(a):

(...) Ja myślę, że ten ktoś to tylko z przekory wysłał to zgłoszenie z Milki a agencja nie widzi problemu, że się pomyliła w dacie i brnie sama dalej w to szambo, a mogłaby się w końcu przyznać do błędu.

To se mógł z przekory posmarować facjatę wieczorem kremem na dzień, zamiast puszczać nieuprawnione zgłoszenie z nieistniejącym numerem transakcji. Bo teraz przez ten durny wybryk będziemy się musieli wykłócać z Karlsbadem o zamknięte sklepy.

Wręcz przeciwnie, on tym zgłoszeniem i tym że niby wygrał udowodnił że sklepy wszystkie były zamknięte. 

Co więcej opisał to tutaj więc wszyscy wiemy. 

A tak to część osób by się dalej zastanawiała czy aby jakaś malusia biedroneczka w wygwizdowie wygwizdanym jednak nie była otwarta. 

Jakby chciał oszukać agencje a nie ją tylko wysmiac to by tutaj tego nie opisał. 

No nic. Dla mnie temat skończony, skupiam się na pozostałych konkursach. 

Peace and love  emotka
0 0

reniii

#6656474 Napisano: 12.11.2019 18:11:54
bethan napisał(a):

reniii napisał(a):

mogłaby się w końcu przyznać do błędu.

Jak to przyznać? Zgłoszenie było? Było. Nagrodzone? Nagrodzone! 
I do tego jeszcze jaki piękny numer paragonu. Wszystko cudownie.

Niby tak, ale przecież agencja wie dobrze, że sklepy były zamknięte ale teraz stara się zachować twarz i skoro ktoś wysłał zgłoszenie to tylko o nich źle świadczy, że takie zgłoszenie nagrodzili. Przecież mogą zweryfikować jakie sklepy były otwarte i czy w ogóle jakieś były, sprawdzić paragon i nie przyznać nagrody w razie czego.
0 0