Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

joan

#6678557 Napisano: 30.01.2020 16:54:24
melancholia napisał(a):

Czy ktoś wie gdzie da się wykorzystać karty Sodexo Travel&SPA z Farmio? Myślałam, że będzie można nimi płacić w drogeriach. Zarejestrowałam kartę, pobrałam listę punktów, gdzie można z niej korzystać, ale są tam podane tylko kody MCC. Niby jest 7298 Zdrowie i uroda sklepy, ale nie znalazłam nic co by działało pod tym kodem. Rossman, Douglas, Sephora, Natura mają inny kod MCC, którego nie ma na liście  emotka

A to nie jest taka karta / kupon, co można realizować w hotelach SPA opłacając np. pobyt albo masaże?
1 pikawka 0

asantesana

#6678560 Napisano: 30.01.2020 17:13:20
melancholia napisał(a):

Czy ktoś wie gdzie da się wykorzystać karty Sodexo Travel&SPA z Farmio? Myślałam, że będzie można nimi płacić w drogeriach. Zarejestrowałam kartę, pobrałam listę punktów, gdzie można z niej korzystać, ale są tam podane tylko kody MCC. Niby jest 7298 Zdrowie i uroda sklepy, ale nie znalazłam nic co by działało pod tym kodem. Rossman, Douglas, Sephora, Natura mają inny kod MCC, którego nie ma na liście  emotka

Ja tego typu karty realizowałam w salonach kosmetycznych.
0 0

rena-cz

#6678568 Napisano: 30.01.2020 17:44:14
Mam pytanie, czy w Lidlu numer paragonu to ten u góry po prawej stronie, czy na dole pod ceną. Bo zazwyczaj jest u góry, a tutaj to numer wydruku, a w ankiecie z Lidla każą jako numer dowodu zakupu podawać ten z dołu? Bo nie wiem co wpisać w konkursie
0 0

joan

#6678571 Napisano: 30.01.2020 17:47:29
rena-cz napisał(a):

Mam pytanie, czy w Lidlu numer paragonu to ten u góry po prawej stronie, czy na dole pod ceną. Bo zazwyczaj jest u góry, a tutaj to numer wydruku, a w ankiecie z Lidla każą jako numer dowodu zakupu podawać ten z dołu? Bo nie wiem co wpisać w konkursie

Każdą akcję należy traktować oddzielnie, zwykle regulamin lub strona konkursu wskazują, o który numer chodzi (sprawdź!). Jeśli tak nie jest, zawsze wpisuję nr naprzeciwko daty zakupu.
1 rena-cz 0

dala

#6678574 Napisano: 30.01.2020 17:59:47
rena-cz napisał(a):

Na dole pod ceną. Na stronie ankiety jest przykład, gdzie znajduje się numer sklepu i numer paragonu - są pod ceną, w tej samej linii.
1 rena-cz 0

hrabinka

#6678583 Napisano: 30.01.2020 18:36:06
kukuleczka napisał(a):

hrabinka napisał(a):

Czy w Captain Jacku na zdjęciu mogą pojawić się osoby trzecie (które wyrażą na to zgodę w razie wu). Nie wiem jak interpretować regulamin:
Zgłoszenie nie może zawierać danych osobowych innych osób ani ich wizerunków w zakresie niezgodnym z prawem - jak jest zgoda osoby trzeciej na użyczenie wizerunku, to jest już zgodne z prawem, czy nie? #help  emotka

Zakres niezgodny z prawem- tu chodzi np ze wizerunek osoby X pojawia się wraz z produktem Z, którego osoba X nie zyczy sobie reklamowac, jest niezgodne z jej wartosciami itd.
Problem polega na interpretacji- mozna domniemywac, że wraz z zamieszczeniem np na zdjeciu osoby trzeciej ta osoba wyrazila na to zgodę. Ktos inny może nie miec tej pewności. Najlepiej zapytac samego organizatora jak to interpretuje.
Sama jestem na etapie, juz nawet nie konkursowym, a "życiowym" (problem z mieszkaniem) ze wszelkie zapisy, regulaminy lub kodeksy prawa nie rozstrzygają jednogłośnie jakiejś kwestii  emotka

To prawda, nie są to oczywiste kwestie. Dziękuję za podpowiedź emotka  

A może pytał już ktoś organizatora w tej kwestii? 
Jeśli nie, to podpytam, co o tym myślą emotka  
0 0

monnikk

#6678601 Napisano: 30.01.2020 19:51:09
melancholia napisał(a):

Też mi się to nie podoba. Rossmann, Hebe itd. to kod 5977 sklepy kosmetyczne-drogerie. 
0 0

joan

#6678603 Napisano: 30.01.2020 20:04:14
melancholia napisał(a):

Czy ktoś wie gdzie da się wykorzystać karty Sodexo Travel&SPA z Farmio? Myślałam, że będzie można nimi płacić w drogeriach. (...)

monnikk napisał(a):

Też mi się to nie podoba. (...)

Nie grałam tam, ale powiedzcie mi, co jest dziwnego w tej nagrodzie?
Od początku było wiadomo, co nią jest -> rozumiałabym wątpliwości, gdyby ta karta nazywała się PIWO & PALIWO, a Wy nie mogłybyście z jej użyciem nic kupić w żadnej knajpie ani na stacji benzynowej, ale TRAVEL i SPA... co jest dziwnego w tym, że nie można nią zapłacić w Hebe?

dwaburekoty

#6678609 Napisano: 30.01.2020 20:27:11
Czy zwycięzcy z 1 etapu Kinder mogą zdradzić jakie atrakcje zostały wylosowane? Pytam z czystej ciekawości.
1 bonitta 0

szczupak

#6678610 Napisano: 30.01.2020 20:36:06
czy w konkursie HEINZ przychodzi na email jakies potwierdzenie zgłoszenia ??
0 0

domika

#6678611 Napisano: 30.01.2020 20:38:14
szczupak napisał(a):

Nie.

Czy Cheetos od razu wysyła maile ?
0 0

monnikk

#6678614 Napisano: 30.01.2020 21:02:28
joan napisał(a):

Od początku było wiadomo, co nią jest -> rozumiałabym wątpliwości, gdyby ta karta nazywała się PIWO & PALIWO, a Wy nie mogłybyście z jej użyciem nic kupić w żadnej knajpie ani na stacji benzynowej, ale TRAVEL i SPA... co jest dziwnego w tym, że nie można nią zapłacić w Hebe?

Nie napisałam, że coś dziwnego. W trakcie trwania konkursu była o tym rozmowa na forum. Ktoś pisał, że travel and spa można wykorzystać np. w decathlonie, sklepach sportowych, drogeriach jak Rossmann czy salonach kosmetycznych. Jako, że nie znam się na sodexo, to poszukałam na ich stronie, rzeczywiście, znalazłam te miejsca o których była mowa. Dziś, dopiero po zarejestronaniu karty ukazała się lista miejsc, w których honorują tę kartę. A w zasadzie nie konkretnych miejsc z nazwy, są tylko podane kody branżowe mcc. Więc jest np. Kod 7298-Zdrowie i uroda-sklepy. Stąd pewnie myśl o Hebe. Tyle, że Hebe, czego się dowiedziałam po wyszukaniu w internecie to inny kod. Travel and spa obejmuje jeszcze np. kod na "szpitale", "pielęgniarstwo i opiekę osobistą", oraz "fastfood". Przyznam, że dla mnie to nie pierwsze skojarzenia ze słowami travel and spa, mój błąd. Pisząc nie podoba mi się, miałam na myśli to, że nie ma wykazu konkretnych miejsc, tylko muszę sprawdzać,  jaki dana placówka ma kod, i wtedy dopiero wiem, czy mogę tam tą kartą zapłacić. Jeszcze nie odkryłam jakie dokładnie sklepy kryją się pod: zdrowie i uroda-sklepy, ale się dowiem. 

wiesia30

#6678615 Napisano: 30.01.2020 21:08:26
szczupak napisał(a):

nie przychodzi
0 0

joan

#6678617 Napisano: 30.01.2020 21:13:27
monnikk napisał(a):

(...) Travel and spa obejmuje jeszcze np. kod na "szpitale", "pielęgniarstwo i opiekę osobistą", oraz "fastfood". Przyznam, że dla mnie to nie pierwsze skojarzenia ze słowami travel and spa, mój błąd. Pisząc nie podoba mi się, miałam na myśli to, że nie ma wykazu konkretnych miejsc, tylko muszę sprawdzać,  jaki dana placówka ma kod, i wtedy dopiero wiem, czy mogę tam tą kartą zapłacić. Jeszcze nie odkryłam jakie dokładnie sklepy kryją się pod: zdrowie i uroda-sklepy, ale się dowiem. 

Dziękuję za wyjaśnienia! emotka
0 0

prosiaczek

#6678625 Napisano: 30.01.2020 21:44:26

monnikk napisał(a):

(...) Travel and spa obejmuje jeszcze np. kod na "szpitale", "pielęgniarstwo i opiekę osobistą", oraz "fastfood". Przyznam, że dla mnie to nie pierwsze skojarzenia ze słowami travel and spa, mój błąd. Pisząc nie podoba mi się, miałam na myśli to, że nie ma wykazu konkretnych miejsc, tylko muszę sprawdzać,  jaki dana placówka ma kod, i wtedy dopiero wiem, czy mogę tam tą kartą zapłacić. Jeszcze nie odkryłam jakie dokładnie sklepy kryją się pod: zdrowie i uroda-sklepy, ale się dowiem. 

Dobra. A Rossmann jaki ma kod? emotka  dziś próbowałam znaleźć listę sklepow i punktów ale tak daleko jak Ty jeszcze nie dotarłam.
0 0

zielonaszpilka

#6678633 Napisano: 30.01.2020 22:11:23
prosiaczek napisał(a):

monnikk napisał(a):

Dobra. A Rossmann jaki ma kod? emotka   dziś próbowałam znaleźć listę sklepow i punktów ale tak daleko jak Ty jeszcze nie dotarłam.

Rossmann ani inne drogerie się nie łapią bo one mają inny kod. Ja wcześniej pisałam, że jeśli to będą bony sodexo travel and beauty pass to można nimi płacić między innymi w rossmanie, bo nigdzie nie mogłam znaleć info o tej karcie. Niestety to jest karta travel and spa. Jest tylko lista kodów mcc, które sa obsługiwane przez tą kartę. Kod MCC to numer, który ma każda kasa fiskalna - oznacza on główną działalność danego punktu - chociaż tu też może być różnie, bo np. większość freshmarketów będzie sklasyfikowana jako market, ale niektóre mogą mieć kod mcc należący do sklepów spożywczych. Więc nie jest tak, że jest jakaś lista sklepów i punktów, które należą do tego programu i akceptują te karty. Te karty to karty płatnicze mastercard, którymi można płacić w każdym terminalu, którego kod mcc jest zgodny z listą. Ten mcc 7298 na liście oznaczony jako zdrowie i uroda sklepy po angielsku czasami brzmi tak jak u nas Health and Beauty Shops, a czasami jest napisane, że 7298 to  Health and Beauty Spas... i to chyba właśnie będą te punkty SPA. U nas wszystkie te sklepy typu douglas czy rossmann są sklasyfikowane jako drogerie z mcc 5977, a apteki mają mcc 5912... nie mam pojęcia co kryje się pod tym 7298. A kod mcc nie jest wcale tak łatwo uzyskać, bo nie wszystkie punkty się tym chwalą, nie każda kasjerka będzie wiedzieć i nie na każdym potwierdzeniu płatnością kartą czy potwierdzeniu z banku ten kod będzie... 
0 0

bianka33

#6678639 Napisano: 30.01.2020 22:28:41
joan napisał(a):

melancholia napisał(a):

Czy ktoś wie gdzie da się wykorzystać karty Sodexo Travel&SPA z Farmio? Myślałam, że będzie można nimi płacić w drogeriach. (...)

monnikk napisał(a):

Też mi się to nie podoba. (...)

Ja się zdecydowałam zagrać w tym konkursie, bo w trakcie jego trwania znalazłam na ich stronie wykaz punktów, w których będzie można zapłacić taką kartą. Było tam kilka adresów z mojej okolicy, między innymi Douglas i inne drogerie. Więc pomyślałam, że będę miała gdzie wydać. A teraz mam tylko wykaz kodów, nawet nie konkretnych punktów, w których ta karta jest honorowana. Dzwoniłam do mojego salonu fryzjerskiego i do lokalu, w którym czasem jadam, ale oni nie wiedzą o co chodzi z tym kodem. I jak się okazało nie tak łatwo zdobyć taką informację, a właściciel nie ma obowiązku o tym informować. Więc wkurza mnie to, że na dobrą sprawę nie wiem gdzie mogę z tego skorzystać. 
1 joan 0

kreatywny17

#6678652 Napisano: 31.01.2020 02:31:31
Monika11 napisał(a):

gizoon napisał(a):

ilona162 napisał(a):

Monika11 napisał(a):

mstelmas11 napisał(a):

Underground Media Sp. z o.o ta agencja ma regulaminy bardzo podobne do Smolara, czy to nie oni pod inna nazwą?

tak , bo nawet nagrody przychodzą z protokołem od Smolara emotka

jak to jest możliwe?

Nie do końca to sama firma. Sprawdzając dane firm w KRS można wyczytać, że z zarządach tych firm zasiadają te same osoby emotka  

Dostałam protokół nagrody w kopercie od Smolara  jakiś czas temu emotka od firmy Underground 

Jak konkursowicze grają na kilka numerów tudzież słupów, tak Smolar uczy się od nas i stworzył sobie Underground emotka

helcia85

#6678654 Napisano: 31.01.2020 06:37:37
Milka Tesco trwa do marca? Jakoś mi się zdawało, ze trwa tylko do niedzieli, ale może już mi na mózg padło od tych regulaminów.
0 0

anialistopad

#6678655 Napisano: 31.01.2020 06:43:13
Rexoną co godzine 100 zł nie wiem od kiedy trwa . Widziałam w gazetce z hebe konkurs
0 0