Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

agakaz2

#6695738 Napisano: 08.04.2020 18:02:12
antylopia napisał(a):

zielonaszpilka napisał(a):

antylopia napisał(a):

przeglądam sobie wybrane prace w godzinach i mam bardzo mieszane uczucia.
co sądzicie?

Mnie się podobają;) a czemu masz mieszane uczucia?

odniosłam wrażenie że głosują zwyciezcow

prace w godzinach

głosują zwycięzców

piszecie szyfrem emotka

donia7

#6695741 Napisano: 08.04.2020 18:18:23
agakaz2 napisał(a):

antylopia napisał(a):

antylopia napisał(a):

co sądzicie?

prace w godzinach

głosują zwycięzców

piszecie szyfrem  emotka

najważniejsze, że się rozumieją emotka
0 0

kiedystobylo

#6695743 Napisano: 08.04.2020 18:25:05
agakaz2 napisał(a):

antylopia napisał(a):

antylopia napisał(a):

co sądzicie?

prace w godzinach

głosują zwycięzców

piszecie szyfrem  emotka

Też nic nie rozumiem emotka  jeśli chodzi o Góralki, to niestety mam ochotę trochę pomarudzić. Tyle myślałam nad zdjęciem, pomysłem, oświetleniem, a tu kicha. Wysyłała też siostra, swoją drogą bardzo fajne zdjęcie.  A zdjęcia, które wygrały naprawdę... niektóre są ani bez pomysłu, ani bez estetyki. Nikomu nie chcę umniejszać, po prostu się zastanawiam, czy w ogóle warto się męczyć i próbować raz jeszcze. Może wystarczy selfiak z góralkiem bo i tak losują? emotka
0 0

antylopia

#6695745 Napisano: 08.04.2020 18:38:11
donia7 napisał(a):

agakaz2 napisał(a):

antylopia napisał(a):

antylopia napisał(a):

co sądzicie?

prace w godzinach

głosują zwycięzców

piszecie szyfrem  emotka

najważniejsze, że się rozumieją emotka

hahaha
mi chodzilo o losowanie zwycięzców., nie wiem czemu napisałam głosowanie:)
0 0

agakaz2

#6695753 Napisano: 08.04.2020 19:01:04
wiecie mnie już wali na głowę to siedzenie w domu chyba mam głupawke
0 0

joasiunia

#6695756 Napisano: 08.04.2020 19:09:43
Jak oni chcą weryfikować paragon z Góralków jak każą zakryć dane sprzedawcy?  emotka

bianka33

#6695762 Napisano: 08.04.2020 19:35:04
kiedystobylo napisał(a):

agakaz2 napisał(a):

antylopia napisał(a):

antylopia napisał(a):

co sądzicie?

prace w godzinach

głosują zwycięzców

piszecie szyfrem  emotka

Też nic nie rozumiem emotka  jeśli chodzi o Góralki, to niestety mam ochotę trochę pomarudzić. Tyle myślałam nad zdjęciem, pomysłem, oświetleniem, a tu kicha. Wysyłała też siostra, swoją drogą bardzo fajne zdjęcie.  A zdjęcia, które wygrały naprawdę... niektóre są ani bez pomysłu, ani bez estetyki. Nikomu nie chcę umniejszać, po prostu się zastanawiam, czy w ogóle warto się męczyć i próbować raz jeszcze. Może wystarczy selfiak z góralkiem bo i tak losują? emotka

Pewnie znaczna większość uczestników myśli nad tymi samymi detalami i wydaje im się, że ich zgłoszenie jest super. I nawet jeśli jest, to organizator ma określoną liczbę nagród do rozdania i zawsze musi odrzucić jakąś ilość super zdjęć. Poza tym ciężko dyskutować o gustach. Jedna osoba doceni dobre światło, kompozycję. A inną urzeknie czyjś szczery i uroczy uśmiech, nawet jeśli zdjęcie jest złej jakości. Mi np. nie podobają się przesłodzone i nienaturalne zdjęcia, na których ludzie silą się na głupie, przerysowane miny. A w dodatku powtarzają po raz setny ten sam motyw, np. z rozkładaniem czegoś na podłodze. Dla mnie to jest nudne i mało oryginalne. Sto razy wolę, gdy ktoś zrobi zdjęcie od serca i pokaże na nim jakieś szczere emocje. Np. rodzinę uchwyconą w prawdziwej zabawie, a nie jakieś wyreżyserowane układanie dziecka po podłodze, żeby potem wycinać to i wklejać do kolejnych zdjęć. No, ale każdy ma swój gust emotka  Więc trochę naiwnie oczekiwać, że jury padnie na kolana z wrażenia tylko dlatego, że ktoś myślał nad zgłoszeniem i poświęcił na to trochę czasu. Bo tak robi każdy uczestnik. A jury ma po prostu wybrać kilka prac. Jakby wybrali Ciebie, to ktoś inny czułby się zawiedziony. 

kiedystobylo

#6695776 Napisano: 08.04.2020 20:24:35
melancholia napisał(a):

kiedystobylo napisał(a):

agakaz2 napisał(a):

antylopia napisał(a):

antylopia napisał(a):

co sądzicie?

prace w godzinach

głosują zwycięzców

piszecie szyfrem  emotka

Pewnie znaczna większość uczestników myśli nad tymi samymi detalami i wydaje im się, że ich zgłoszenie jest super. I nawet jeśli jest, to organizator ma określoną liczbę nagród do rozdania i zawsze musi odrzucić jakąś ilość super zdjęć. Poza tym ciężko dyskutować o gustach. Jedna osoba doceni dobre światło, kompozycję. A inną urzeknie czyjś szczery i uroczy uśmiech, nawet jeśli zdjęcie jest złej jakości. Mi np. nie podobają się przesłodzone i nienaturalne zdjęcia, na których ludzie silą się na głupie, przerysowane miny. A w dodatku powtarzają po raz setny ten sam motyw, np. z rozkładaniem czegoś na podłodze. Dla mnie to jest nudne i mało oryginalne. Sto razy wolę, gdy ktoś zrobi zdjęcie od serca i pokaże na nim jakieś szczere emocje. Np. rodzinę uchwyconą w prawdziwej zabawie, a nie jakieś wyreżyserowane układanie dziecka po podłodze, żeby potem wycinać to i wklejać do kolejnych zdjęć. No, ale każdy ma swój gust emotka  Więc trochę naiwnie oczekiwać, że jury padnie na kolana z wrażenia tylko dlatego, że ktoś myślał nad zgłoszeniem i poświęcił na to trochę czasu. Bo tak robi każdy uczestnik. A jury ma po prostu wybrać kilka prac. Jakby wybrali Ciebie, to ktoś inny czułby się zawiedziony. 

W pełni się z tobą zgadzam, może zabrzmiałam zbyt... zazdrośnie i marudersko emotka . Też nie lubię takich na siłę wymyślanych i do bólu wystylizowanych zdjęć, ale tym się rządzą konkursy - trafisz w gust jury lub nie trafisz emotka . Dlatego się nie ,,załamuję", nie ,,poddaję" i dalej próbuję. Zabawy przy robieniu zdjęć było dużo, więc nie zaszkodzi zgłosić się jeszcze raz, choćbym miała wygrać zero emotka .
0 0

sylwika76

#6695810 Napisano: 08.04.2020 22:58:01
czy Fort codziennie informuje o wygranej?
0 0

ananaska

#6695811 Napisano: 08.04.2020 23:10:46
Zastanawia mnie fakt wyboru (w tej edycji) tylko 33 zwycięzców plecaków z Góralków... Ktoś wie dlaczego?
0 0

zielonaszpilka

#6695813 Napisano: 08.04.2020 23:43:31
ananaska napisał(a):

Zastanawia mnie fakt wyboru (w tej edycji) tylko 33 zwycięzców plecaków z Góralków... Ktoś wie dlaczego?

Bo dwa zdjęcia są nagrodzone w tygodniu 3 - oni 16.03 zablokowali konkurs, ale kilka osób wysłało zgłoszenia i oni te nadesłane prace dołączyli do etapu, który uruchomili ostatnio - te prace wyświetlają się w tygodniu 3.
0 0

rena-cz

#6695826 Napisano: 09.04.2020 08:02:33
Ktos czeka nadal na milke tesco? Zapomnieli o mnie emotka
0 0

pioge7

#6695831 Napisano: 09.04.2020 08:28:29
rena-cz napisał(a):

ja czekam na 2 jeszcze
1 nelunia 0

aurorcia

#6695832 Napisano: 09.04.2020 08:43:09
rena-cz napisał(a):

Ja też czekam.
1 nelunia 0

helcia85

#6695834 Napisano: 09.04.2020 08:59:56
aurorcia napisał(a):

rena-cz napisał(a):

Ja też czekam.

i ja 
0 0

assal

#6695853 Napisano: 09.04.2020 10:16:02
U koleżanki przed paroma minutami sms, ze Milka dziś u niej będzie emotka   
0 0

anialistopad

#6695856 Napisano: 09.04.2020 10:22:22
Makro ,albedo dzwonili juz?
0 0

nikos

#6695859 Napisano: 09.04.2020 10:30:52
anialistopad napisał(a):

Makro ,albedo dzwonili juz?

Nie, do dziś jest czas wg regulaminu.
0 0

jokan

#6695887 Napisano: 09.04.2020 12:30:06
czy z nutelli przychodzi potwierdzenie po zgloszeniu? Mi sie kojarzy ze tak, a nie dostalam jeszcze....
0 0

Cytrusek

#6695893 Napisano: 09.04.2020 12:39:37
jokan napisał(a):

czy z nutelli przychodzi potwierdzenie po zgloszeniu? Mi sie kojarzy ze tak, a nie dostalam jeszcze....

Przychodzi podziękowanie za udział
1 jokan 0