Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

helcia85

#6705944 Napisano: 28.05.2020 18:45:05
avanti99 napisał(a):

anula18 napisał(a):

avanti99 napisał(a):

tak, dla mnie to jest naprawde krepujace, czasami slychac, ze Pani mowi, ze cos wygralam i wszyscy to slysza, wolalabym to zachowac dla siebie. Zwlaszcza, ze tworzy to wedlug mnie zle wrazenie, odbierajac telefon poniekad ludzie mysla, ze zalatwiam w pracy prywatne sprawy i o ile mozna zrozumiec, ze dziecko jest w przedszkolu i placze to potwierdzanie, podawanie danych do konkursu moze byc odebrane negatywnie.

teraz ten koronowirus. Serio, boje sie wyjac komorke nawet w rekawiczkach, przeniose bakterie, poloze na stole a potem dziecko dotknie. Nie mowiac o zdejmowaniu maski i gadaniu. Przedwczoraj dowiedzialam sie ze znajomej mama umarla i nie wiadomo. Naprawde poczulam wtedy, ze nie chcialabym aby w sklepie kolo mojej mamy ktos odbieral telefon i gadal bez sensu.

Wczoraj siedzialam blisko starszej babci i szampon dzwonil, dzisiaj kicham  i nie wiem czy np. nie przechodze choroby nie wiedzac  o tym. Boje sie, ze moglam rozsiac.

Tez chcialabym do Was zaapelowac, bo widze, ze ludzie olewaja juz zagrozenie, nawet jesli my to przejdziemy bezobjawowo, to obok sa osoby starsze i to nasze mamy, babcie, dziadkowie. Denerwuje mnie wiec jak ktos w autobusie sciaga maske i nawija przez pol godziny o rosole albo za duzych pantalonach.

No z tą komórką to przesadzasz, ja po powrocie do domu używam sprayu do dezynfekcji przedmiotów itp, kupiony w leclercu za 15zł, teraz są wszędzie dostępne, naprawde nie ma problemu z ich zakupem. Może warto taki zakupić skoro nie dezynfekujesz ani telefonu ani kluczy itd..

dzieki, kupie sobie taki. tak czy inaczej odbieranie telefonow w pracy jest dla mnie problematyczne. Mysle, ze to zalezy od zawodu i charakteru pracy, dla mnie to klopot. tylko chcialam wyrazic swoja opinie.

U mnie w pracy wszyscy uszy jak radary. Też nie lubię odbierać tam telefonów. Już nawet nie gratulują, bo myślą, że ściemniam i nie da się co chwilę wygrywać. Smski są dla mnie wygodniejsze emotka
0 0

kiedystobylo

#6705961 Napisano: 28.05.2020 20:07:46
Mam poważną rozkminę: na 3 dopracowane zgłoszenia do Bref - nic. A nagród było sporo. To też moje początki w konkursach promocyjnych (na razie tylko blogi i FB). Jeszcze w promocyjnych nic nie wygrałam. Co mogę robić źle? emotka  Uzywacie polskich znaków? W regulaminach nie widziałam zapisów, ale może to jakaś niepisana zasada? 
0 0

pawelkoo

#6705963 Napisano: 28.05.2020 20:14:59
kiedystobylo napisał(a):

Mam poważną rozkminę: na 3 dopracowane zgłoszenia do Bref - nic. A nagród było sporo. To też moje początki w konkursach promocyjnych (na razie tylko blogi i FB). Jeszcze w promocyjnych nic nie wygrałam. Co mogę robić źle? emotka  Uzywacie polskich znaków? W regulaminach nie widziałam zapisów, ale może to jakaś niepisana zasada? 

Nie używamy polskich znaków, najczęściej jest taki zapis w regulaminie. Liczy się po prostu to czy akurat dany tekst spodoba się jury. Tutaj akurat zgłoszeń do konkursu było bardzo dużo dlatego, że numer paragonu nie był wymagany przy zgłoszeniu emotka Trzeba po prostu próbować i grać dalej, aż w końcu i do nas uśmiechnie się los emotka

kiedystobylo

#6705967 Napisano: 28.05.2020 20:23:35
pawelkoo napisał(a):

kiedystobylo napisał(a):

Nie używamy polskich znaków, najczęściej jest taki zapis w regulaminie. Liczy się po prostu to czy akurat dany tekst spodoba się jury. Tutaj akurat zgłoszeń do konkursu było bardzo dużo dlatego, że numer paragonu nie był wymagany przy zgłoszeniu emotka
Trzeba po prostu próbować i grać dalej, aż w końcu i do nas uśmiechnie się los emotka

Dziękuję za odpowiedź! Zatem użycie polskich znaków może zdyskwalifikować tekst? Jak dotąd zawsze używałam... W Brefie szukałam zapisu i... Nie znalazłam. emotka
0 0

kreatia

#6705971 Napisano: 28.05.2020 20:29:36
czy ma ktoś ostatnio problem z smsami premium? czy nju, czy play - nie mogę wysłać smsów. blokady premium nie mam. 
0 0

zezowaty_kot

#6705974 Napisano: 28.05.2020 20:32:47
kiedystobylo napisał(a):

Nie używaj polskich znaków, może Ci to zmienić sms w mms, może przeliczyć znaki tak, że sms będzie miał więcej niż 160 znaków. Proste wierszyki z lokowaniem produktu. 
0 0

rare85

#6705975 Napisano: 28.05.2020 20:33:43
kreatia napisał(a):

czy ma ktoś ostatnio problem z smsami premium? czy nju, czy play - nie mogę wysłać smsów. blokady premium nie mam. 

Może limit kwotowy? Miałam w Plusie z automatu chyba na 35 zł ustawiony. Smsem zmieniałam ten limit. 
0 0

nasturcja19

#6705976 Napisano: 28.05.2020 20:34:32
kreatia napisał(a):

w play był problem ostatnio, w konkursie kujawski( Lidl) i milki ( ABC) nie przyszły zwrotki, ale SMS doszły ( co potwierdzili organizatorzy)
0 0

magdalena-chili

#6705978 Napisano: 28.05.2020 20:35:44
kiedystobylo napisał(a):

pawelkoo napisał(a):

kiedystobylo napisał(a):

Nie używamy polskich znaków, najczęściej jest taki zapis w regulaminie. Liczy się po prostu to czy akurat dany tekst spodoba się jury. Tutaj akurat zgłoszeń do konkursu było bardzo dużo dlatego, że numer paragonu nie był wymagany przy zgłoszeniu emotka
Trzeba po prostu próbować i grać dalej, aż w końcu i do nas uśmiechnie się los emotka

Dziękuję za odpowiedź! Zatem użycie polskich znaków może zdyskwalifikować tekst? Jak dotąd zawsze używałam... W Brefie szukałam zapisu i... Nie znalazłam. emotka

jeśli pytasz o BREF w biedronce to proszę: 
"1.3.2. udzielić odpowiedzi na następujące pytanie konkursowe: ,,Jak dbasz o czystość wswojej łazience?” (dalej: Odpowiedź), przy czym Odpowiedź nie może być dłuższa niż 160 znaków, włącznie ze spacjami;
0 0

kreatia

#6705979 Napisano: 28.05.2020 20:38:05
rare85 napisał(a):

kreatia napisał(a):

Może limit kwotowy? Miałam w Plusie z automatu chyba na 35 zł ustawiony. Smsem zmieniałam ten limit. 

na pewno nie, pozdejmowałam blokady, ale coś jest nie tak emotka  telefony te same, tylko numery nowe.

@nasturcja19 wiem, że są problemy, ale mi sms nie wychodzi nawet emotka
0 0

kiedystobylo

#6705980 Napisano: 28.05.2020 20:42:40
magdalena-chili napisał(a):

kiedystobylo napisał(a):

pawelkoo napisał(a):

kiedystobylo napisał(a):

"1.3.2. udzielić odpowiedzi na następujące pytanie konkursowe: ,,Jak dbasz o czystość wswojej łazience?” (dalej: Odpowiedź), przy czym Odpowiedź nie może być dłuższa niż 160 znaków, włącznie ze spacjami;

Tyle znalazłam, nie widzę w tym podpunkcie informacji o polskich znakach. Myślałam, że to oczywiste, że z nich korzystamy. Dziękuję za odpowiedzi emotka
0 0

jokan

#6705981 Napisano: 28.05.2020 20:44:36
kreatia napisał(a):

na na nju nie miałam, a z jakim numerem masz problem? może to chwilowe?
0 0

magdalena-chili

#6705982 Napisano: 28.05.2020 20:47:27
kiedystobylo napisał(a):

magdalena-chili napisał(a):

kiedystobylo napisał(a):

Tyle znalazłam, nie widzę w tym podpunkcie informacji o polskich znakach. Myślałam, że to oczywiste, że z nich korzystamy. Dziękuję za odpowiedzi emotka

no właśnie nie do końca, bo 1 polski znak "zabiera dużo znaków" - 160 znaków bez polskich znaków jest faktycznie 160 znaków, ale 160 "wordowych" znaków z uwzględnieniem polskich znaków, to jest duuużo więcej jak na sms (i wtedy tylko część Twojej wypowiedzi mieści się w 1 smsie, który dostaje/czyta agencja)
0 0

mama-l-k-m

#6705984 Napisano: 28.05.2020 20:48:32
jokan napisał(a):

kreatia napisał(a):

na na nju nie miałam, a z jakim numerem masz problem? może to chwilowe?

W play miałam tak samo. Wysłałam smsa do orange i nagle po tym znowu mogłam wysyłać smsy premium. 
0 0

zielonaszpilka

#6705986 Napisano: 28.05.2020 20:55:36
kreatia napisał(a):

rare85 napisał(a):

kreatia napisał(a):

na pewno nie, pozdejmowałam blokady, ale coś jest nie tak emotka  telefony te same, tylko numery nowe.

@nasturcja19 wiem, że są problemy, ale mi sms nie wychodzi nawet emotka

Jeśli to nowe numery to każda siec ma swoje warunki na odblokowanie premium. Czasami trzeba doładować jakaś kwota, czasami trzeba też wysłać darmowego smsa z kodem zdjęcia blokady na premium. Mi pomimo tego, że zrobiłam wszystko tak jak chcieli nie odblokowało numeru w nju. Pisałam nawet do wsparcia technicznego ale oni twierdzą, że u nich wszystko ok i nie wiedzą o co chodzi i mam im napisać jak nie będę mogła wysłać smsa z opisem sytuacji i numerem na który SMS nie idzie. W Play chyba wystarczy wysłać jakiegokolwiek smsa do kogoś i można słać premium, ale jeszcze to sprawdzę.

Edit. Dla nju to teoretycznie trzeba doładować konto za min. 10 zł. Jak nie działa to wylacz i włącz telefon i wyłącz transmisję danych i wtedy spróbuj wysłać smsa. Jak nie działa to zostaje rejestracja na stronie nju i szukanie blokad albo kontakt z pomocą techniczną. W Play powinno pójść od razu, jeśli nie to wyślij smsa na normalny numer a jak też nie pójdzie potem premium to zaloguj się na Play24 i tam posciagaj blokady.
0 0

kiedystobylo

#6705988 Napisano: 28.05.2020 21:05:32
Dziękuję za te rady w związku z polskimi znakami... Dobrze, że dopiero dwa konkursy tak uziemiłam na wstępie, dając te nieszczęsne polskie znaki... :( Ale kłuje w serce, że nie dopytałam się wcześniej.. Dużo pracy na marne (no i zakupów, na szczęście do wykorzystania). 
0 0

zielonaszpilka

#6705991 Napisano: 28.05.2020 21:09:17
kiedystobylo napisał(a):

Dziękuję za te rady w związku z polskimi znakami... Dobrze, że dopiero dwa konkursy tak uziemiłam na wstępie, dając te nieszczęsne polskie znaki... :( Ale kłuje w serce, że nie dopytałam się wcześniej.. Dużo pracy na marne (no i zakupów, na szczęście do wykorzystania). 

Sprawdź jeszcze swój telefon, bo ja np. wpisuje polskie znaki ale mam zaznaczone w opcjach, żeby wysyłało bez polskich znaków. Więc ja wpisuję i widzę "wziąć" i tak wysyłam, ale odbiorca dostaje "wziac". Mi się tak lepiej pisze, ale nie tracę znaków;) 

kiedystobylo

#6705994 Napisano: 28.05.2020 21:13:15
zielonaszpilka napisał(a):

kiedystobylo napisał(a):

Sprawdź jeszcze swój telefon, bo ja np. wpisuje polskie znaki ale mam zaznaczone w opcjach, żeby wysyłało bez polskich znaków. Więc ja wpisuję i widzę "wziąć" i tak wysyłam, ale odbiorca dostaje "wziac". Mi się tak lepiej pisze, ale nie tracę znaków;) 

Dziękuję! Widzę, że mam w telefonie automatycznie kliknięte: używaj alfabetu GSM (bez polskich znaków). Może to taka właśnie opcja! Zatem tylko moje kiepskie hasła, a nie nieświadomość emotka

asantesana

#6706000 Napisano: 28.05.2020 21:42:29
kreatia napisał(a):

rare85 napisał(a):

kreatia napisał(a):

nasturcja19 wiem, że są problemy, ale mi sms nie wychodzi nawet emotka

Z play jest jakiś problem, na nowej karcie dostałam info "informujemy, że zablokowaliśmy nr premium", na play24 nie ma żadnych blokad, spróbowałam wyłączyć kodem, miałam tylko opcję "włącz", więc nie wiem jeszcze o co chodzi, postanowiłam odczekać i dać szansę samo-naprawienia.
0 0

zielonaszpilka

#6706005 Napisano: 28.05.2020 21:51:49
kiedystobylo napisał(a):

zielonaszpilka napisał(a):

kiedystobylo napisał(a):

Dziękuję! Widzę, że mam w telefonie automatycznie kliknięte: używaj alfabetu GSM (bez polskich znaków). Może to taka właśnie opcja! Zatem tylko moje kiepskie hasła, a nie nieświadomość emotka

Tak, to ta opcja:) wiec słalo bez polskich znaków, ale porażką w BREF się nie przejmuj, bo to nie jest miarodajny konkurs. Tam jest mnóstwo zgłoszeń przez brak numeru paragonu emotka
1 mia 0