Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

agakaz2

#6722873 Napisano: 18.08.2020 20:20:16
cheetos to zaspało z wynikami?
0 0

frodo

#6722880 Napisano: 18.08.2020 21:18:45
Otrzymał ktoś może potwierdzenie przyjęcia zgłoszenia do konkursu: „Moc wrażeń z Viscoplast”?
0 0

zoonder

#6722883 Napisano: 18.08.2020 21:39:07
Macie może potwierdzenie na mejlu z Heinz "Zgrany z grillem"? czy tylko to co na stronie, że zgłoszenie zostało przyjęte?
0 0

notta

#6722886 Napisano: 18.08.2020 21:46:50
zoonder napisał(a):

Macie może potwierdzenie na mejlu z Heinz "Zgrany z grillem"? czy tylko to co na stronie, że zgłoszenie zostało przyjęte?

tylko na stronie potwierdzenie miałam 

@frodo napisał(a):Otrzymał ktoś może potwierdzenie przyjęcia zgłoszenia do konkursu: „Moc wrażeń z Viscoplast”?

nic nie dostałam 
1 frodo 0

darog

#6722888 Napisano: 18.08.2020 22:03:03
zielonaszpilka napisał(a):

darog napisał(a):

darog napisał(a):

magie1982 napisał(a):

misiamarysia napisał(a):

Nivea / Hebe już cały poinformowany? Tylko jedna osoba się chwaliła, ale pewnie już "po zawodach".

Eeee nie jedna, spójrz w wygranych na wymianę emotka

No ale...wszyscy zwycięzcy są ze zgłoszeń sms? Z www nikogo.
No i wydawało mi się że 1 rower dziennie
-a mam info od dwóch laureatów (a może być ich więcej?) że słali smsy w ostatnim dniu

Może tak być, że wszyscy są z smsów, a może być tak, że po prostu nie wszyscy się pochwalili. A to, że 1 rower dziennie to rzeczywiście tylko Ci się wydawało emotka  Częsty błąd przy konkursach, w których nagród jest tyle samo, co dni trwania konkursu. W regulaminie nie ma ani słowa o tym, że nagrody są przyznawane po jednej dziennie, więc wybierali te 14 ze wszystkich zgłoszeń. Tak samo jest w konkursach Albedo, z tymże oni często komunikują na plakatach i stronie, że codziennie jest do wygrania 10 bonów, z tymże z regulaminu nie wynika, żeby były to nagrody dzienne i najczęściej to jest po prostu tylko taka komunikacja - rozbijają pulę nagród na liczbę dni i tak o tym informują, chyba po to, żeby pokazać, że są duże szanse na wygranie emotka  A docelowo i tak wybierają nagrody ze wszystkich zgłoszeń bez podziału na dni.

No może i nie rozumiem, że CODZIENNIE - to nie każdego dnia np jem śniadanie, ale np w środę jem 3 porcje? hmm.. fakt Albedo dziwnie rozwiązuje niby nagrody dzienne, a jednak kumulacja np weekendowa..
Co do zgłoszeń przez www Nav już kiedyś podobny "numer" zrobił, były tylko wpisy o powiadomieniu sms, i ZERO o mailu

Albedo tak samo to komunikuje, a nagrody wcale nie są podzielone na etapy dzienne. Z regulaminu NIVEA nie wynika, żeby to miały być dzienne, więc mogły być a mogły nie być emotka  A w zgłoszeniu przez stronę nie podawało się oprócz maila numeru telefonu?

Zgłoszenia na www trzeba było podać Imię, nazwisko i mail (bez telefonu). Pewnie nie brali pod uwagę zgłoszeń z www bo było ich mało? Kto by chciał dane podawać? 
POza tym takie info 'CODZIENNIE" ROWER DO WYGRANIA jest wprowadzające w błąd. Po co się angażować w codziennie wysyłanie zgłoszeń skoro ja np wolę załatwiać "hurtem" jedno po drugim w jakiś dzień kiedy mam czas na "pierdoły"
0 0

nelunia

#6722890 Napisano: 18.08.2020 22:07:00
adriannaa napisał(a):

Tak z ciekawości, czy w Perfect Fit udało się komuś wygrać na pragon z tymi saszetkami za ok 2 zł?

Tak mi, dzisiaj wiadomość  emotka
1 adriannaa 0

zielonaszpilka

#6722891 Napisano: 18.08.2020 22:11:51
darog napisał(a):

darog napisał(a):

darog napisał(a):

magie1982 napisał(a):

misiamarysia napisał(a):

Nivea / Hebe już cały poinformowany? Tylko jedna osoba się chwaliła, ale pewnie już "po zawodach".

-a mam info od dwóch laureatów (a może być ich więcej?) że słali smsy w ostatnim dniu

Może tak być, że wszyscy są z smsów, a może być tak, że po prostu nie wszyscy się pochwalili. A to, że 1 rower dziennie to rzeczywiście tylko Ci się wydawało emotka  Częsty błąd przy konkursach, w których nagród jest tyle samo, co dni trwania konkursu. W regulaminie nie ma ani słowa o tym, że nagrody są przyznawane po jednej dziennie, więc wybierali te 14 ze wszystkich zgłoszeń. Tak samo jest w konkursach Albedo, z tymże oni często komunikują na plakatach i stronie, że codziennie jest do wygrania 10 bonów, z tymże z regulaminu nie wynika, żeby były to nagrody dzienne i najczęściej to jest po prostu tylko taka komunikacja - rozbijają pulę nagród na liczbę dni i tak o tym informują, chyba po to, żeby pokazać, że są duże szanse na wygranie emotka  A docelowo i tak wybierają nagrody ze wszystkich zgłoszeń bez podziału na dni.

No może i nie rozumiem, że CODZIENNIE - to nie każdego dnia np jem śniadanie, ale np w środę jem 3 porcje? hmm.. fakt Albedo dziwnie rozwiązuje niby nagrody dzienne, a jednak kumulacja np weekendowa..
Co do zgłoszeń przez www Nav już kiedyś podobny "numer" zrobił, były tylko wpisy o powiadomieniu sms, i ZERO o mailu

Albedo tak samo to komunikuje, a nagrody wcale nie są podzielone na etapy dzienne. Z regulaminu NIVEA nie wynika, żeby to miały być dzienne, więc mogły być a mogły nie być emotka  A w zgłoszeniu przez stronę nie podawało się oprócz maila numeru telefonu?

Zgłoszenia na www trzeba było podać Imię, nazwisko i mail (bez telefonu). Pewnie nie brali pod uwagę zgłoszeń z www bo było ich mało? Kto by chciał dane podawać? 
POza tym takie info 'CODZIENNIE" ROWER DO WYGRANIA jest wprowadzające w błąd. Po co się angażować w codziennie wysyłanie zgłoszeń skoro ja np wolę załatwiać "hurtem" jedno po drugim w jakiś dzień kiedy mam czas na "pierdoły"

Dlatego się czyta regulaminy. A codziennie rower do wygrania nie do końca wprowadza w błąd, bo konkurs trwa 14 dni i przez te 14 dni masz codziennie szansę na wygranie emotka  Nie będę wchodzić dłużej w dyskusje na temat tego, jak komunikują ilość nagród różne agencje, bo ja już się nauczyłam, że czyta się regulaminy emotka  a to co na plakacie/gazetce/stronie internetowej nie jest zobowiązujące, więc w ogóle nie biorę tego pod uwagę.
0 0

luk1990

#6722893 Napisano: 18.08.2020 22:19:56

darog napisał(a):

darog napisał(a):

darog napisał(a):

magie1982 napisał(a):

misiamarysia napisał(a):

Dlatego się czyta regulaminy. A codziennie rower do wygrania nie do końca wprowadza w błąd, bo konkurs trwa 14 dni i przez te 14 dni masz codziennie szansę na wygranie emotka  Nie będę wchodzić dłużej w dyskusje na temat tego, jak komunikują ilość nagród różne agencje, bo ja już się nauczyłam, że czyta się regulaminy emotka  a to co na plakacie/gazetce/stronie internetowej nie jest zobowiązujące, więc w ogóle nie biorę tego pod uwagę.

W tej dyskusji nie rozwiązuje to jednak problemu co ze zgłoszeniami ze strony internetowej ;(
1 pikawka 0

pikawka

#6722898 Napisano: 18.08.2020 22:54:39
1q1q1q napisał(a):

Zgłoszenia nagrodzone ze strony internetowej informowali @

Rozumiem, ze wygrałeś/as i potwierdzasz, że były maile, ze zgłoszeń że strony ?
1 1q1q1q 0

darog

#6722900 Napisano: 18.08.2020 23:13:48
pikawka napisał(a):

1q1q1q napisał(a):

Zgłoszenia nagrodzone ze strony internetowej informowali @

Rozumiem, ze wygrałeś/as i potwierdzasz, że były maile, ze zgłoszeń że strony ?

Głupoty, nie było laureatów z www i info mail.
0 1 luki28

zielonaszpilka

#6722903 Napisano: 18.08.2020 23:49:19
1q1q1q napisał(a):

Dzięki za tego screena emotka  I tyle w temacie teorii spiskowych na temat tego, że zgłoszenia przez stronę nawet nie były czytane.

darog

#6722905 Napisano: 19.08.2020 00:00:51
1q1q1q napisał(a):

O, taką dyskusję to ja lubię. Wybrali zgłoszenie mail? - dobrze! Może kiedyś wybiorą po połowie: smsy i z www. 
0 0

zielonaszpilka

#6722906 Napisano: 19.08.2020 00:02:04
darog napisał(a):

1q1q1q napisał(a):

O, taką dyskusję to ja lubię. Wybrali zgłoszenie mail? - dobrze! Może kiedyś wybiorą po połowie: smsy i z www. 

Ale dlaczego mają wybierać po połowie? Niech wybierają najlepsze po przeczytaniu wszystkich, bez względu na to czy to sms czy zgłoszenie przez stronę.

kreatia

#6722922 Napisano: 19.08.2020 08:49:42
czy coś złego dzieje się z cheetosami? 15.08 dostałam @ o przyjęciu zgłoszenia, 18 i dziś już nie...
0 0

agakaz2

#6722923 Napisano: 19.08.2020 09:00:03
kreatia napisał(a):

czy coś złego dzieje się z cheetosami? 15.08 dostałam @ o przyjęciu zgłoszenia, 18 i dziś już nie...

chyba urlop mają wyników też brak
0 0

rare85

#6722924 Napisano: 19.08.2020 09:02:52
kreatia napisał(a):

Nie dostałam @ za poniedziałek i wczoraj. W poniedziałek pomyślałam, że może pomyliłam maila, ale wczoraj na forum konkursowiczka napisała, że nie dochodzą potwierdzenia. 
1 kreatia 0

jokan

#6722948 Napisano: 19.08.2020 10:35:29
jaki numer paragonu dajecie z Odido? To na przeciwko daty z symbolem# czy na samym dole ze skrótem PAR. + numer? emotka
0 0

moskala22

#6722953 Napisano: 19.08.2020 10:42:00
jokan napisał(a):

jaki numer paragonu dajecie z Odido? To na przeciwko daty z symbolem# czy na samym dole ze skrótem PAR. + numer? emotka

Asiu ja naprzeciwko daty mam nr zaczynający się literką W i to podawałam 
1 jokan 0

bluszczowelove

#6723002 Napisano: 19.08.2020 14:26:29
Hej z racji tego, że za długo nie gram w konkursach mam takie pytanie - do Was bardziej doświadczonych. Ostatnio pojawiły się wyniki do konkursu https://www.e-konkursy.info/konkurs/konkurs-kulinarny-rok-z-wsp-spolem.html

Konkursowy Ninja wygrał główną nagrodę.... i rozpętała się burza pod postem , że przepis (składniki) skopiował z jakiegoś bloga. Jak to jest w takich sytuacjach/ konkursach z autorskimi przepisami? Jeżeli składniki się nie zmieniają a np. ilość i kolejność dodawania już tak to jest to nasz autorski przepis? czy tylko modyfikacja i nie mamy prawa go użyć w konkursie? Pytam z czystej ciekawości  (bez hejtu)- bo nie ukrywam, że lubię gotować i chcę więcej uczestniczyć w takich konkursach i dobrze było by wiedzieć jak się za to zabierać żeby być fair emotka  
0 0

zwyciezczyni

#6723010 Napisano: 19.08.2020 14:47:35
bluszczowelove napisał(a):

Hej z racji tego, że za długo nie gram w konkursach mam takie pytanie - do Was bardziej doświadczonych. Ostatnio pojawiły się wyniki do konkursu https://www.e-konkursy.info/konkurs/konkurs-kulinarny-rok-z-wsp-spolem.html

Konkursowy Ninja wygrał główną nagrodę.... i rozpętała się burza pod postem , że przepis (składniki) skopiował z jakiegoś bloga. Jak to jest w takich sytuacjach/ konkursach z autorskimi przepisami? Jeżeli składniki się nie zmieniają a np. ilość i kolejność dodawania już tak to jest to nasz autorski przepis? czy tylko modyfikacja i nie mamy prawa go użyć w konkursie? Pytam z czystej ciekawości  (bez hejtu)- bo nie ukrywam, że lubię gotować i chcę więcej uczestniczyć w takich konkursach i dobrze było by wiedzieć jak się za to zabierać żeby być fair emotka  

Jestem w szoku. W przepisie niewiele zmienione, nawet Panu nie chciało się zmieniać konstrukcji fraz. To się do wątku plagiaty nadaje!
właściwy link do wyników: https://www.facebook.com/majonezkielecki/posts/10157203352736831
link do konkursu: https://www.facebook.com/majonezkielecki/posts/10157107244111831
jeszcze raz link do przepisu: https://mydishesandsweets.wordpress.com/2013/09/12/hamburger-z-sosem-sliwkowym/?fbclid=IwAR3PwfkZKmZqpoXQPMDFWoTOdzhdJ2WerfEXLrHse42AI5rEQaj8k2EIVfc

Przy okazji:
Czyli to, co "samozwańczy ninja" pisze o szczurach konkursowych jest znane mu z autopsji?
https://www.facebook.com/576053139502773/photos/a.577080969399990/899262270515190/?type=3&theater
emotka emotka
1 ZetZ 0