Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

fan-mandaryny

#6793337 Napisano: 06.07.2021 21:54:08
FBmarta22 napisał(a):

avanti99 napisał(a):

hej, ja tez bylam pewna, ze wreszcie auto wygram, a nawet bonu nie mam. takze ten tego

Ja tak mam w co drugim konku... Spisek panie... Jak nic spisek  i to ewidentnie wszystkich agencji  emotka

W końcu są ludzie, którzy nie łykają wszystkiego na serio. Więcej luzu. emotka  To się nazywa drama-wejście na forum. Nie jest to spisek z pewnością, ale pewne niedoprecyzowanie regulaminów konkursów prowadzonych przez agencję Fortuna PS i samej procedury informowania zwycięzcy. Tak naprawdę nikt nie wie, czy ma być to wiersz, czy nie wiersz. (Jedno) zdanie, czy klika zdań. Właściwie to się cieszę, że coś wygrałem, czego i Wam życzę. Osoby z mojej rodziny miały zdecydowanie lepsze hasła. Skoro tak, to ciekawe, jakie hasło było najlepsze w konkursie. Bądźmy dla siebie mili. Pozdrawiam.
P.S. Witam wszystkich na forum. Miłego wieczoru emotka
0 0

fineessa

#6793338 Napisano: 06.07.2021 21:59:24
A to trzeba było specjalnie nowe konto zakładać żeby się wyżalić?

anaesth

#6793340 Napisano: 06.07.2021 22:18:35
pawlis11 napisał(a):

Tak naprawdę nikt nie wie, czy ma być to wiersz, czy nie wiersz.

Nie dowiesz się, czy agencja lubi prozę, wiersz, czy coś innego, póki nie wygrasz kilka razy. Wyślij 10, 20, 50 zgłoszeń na dany konkurs, każde na innego maila, zanotuj wyniki i wyciągnij wnioski emotka

notta

#6793342 Napisano: 06.07.2021 22:23:46
anaesth napisał(a):

pawlis11 napisał(a):

Nie dowiesz się, czy agencja lubi prozę, wiersz, czy coś innego, póki nie wygrasz kilka razy. Wyślij 10, 20, 50 zgłoszeń na dany konkurs, każde na innego maila, zanotuj wyniki i wyciągnij wnioski emotka

jeju.. to samo miałam pisać. Nikt Ci nie poda rozwiązania na tacy. Ludzie grają x lat i analizują. Wyciągają wnioski. Grają dalej emotka

laureat

#6793344 Napisano: 06.07.2021 22:46:47
ivanotta napisał(a):

anaesth napisał(a):

pawlis11 napisał(a):

jeju.. to samo miałam pisać. Nikt Ci nie poda rozwiązania na tacy. Ludzie grają x lat i analizują. Wyciągają wnioski. Grają dalej emotka

W dodatku w komisjach zmieniają się ludzie. W agencjach, jak wszędzie, jest rotacja pracowników, są stażyści, itp... plus w obradach czasem uczestniczą przedstawiciele sponsora, sklepu, itp... Każda z tych osób ma swój gust i każdy skład komisji wybierze inaczej. 

glena

#6793346 Napisano: 06.07.2021 22:53:02
avanti99 napisał(a):

FBmarta22 napisał(a):

avanti99 napisał(a):

hej, ja tez bylam pewna, ze wreszcie auto wygram, a nawet bonu nie mam. takze ten tego

Ja tak mam w co drugim konku... Spisek panie... Jak nic spisek  i to ewidentnie wszystkich agencji  emotka

u mnie smolar przoduje, po prostu ta agencja od tylu lat wie jak ze mna sobie pogrywac. jak juz sie wkurze, mowie dosc smolara, nigdy wiecej, tyle kasy utopionej, tyle czasu zmarnowanego, tyle dobrych hasel, tyle lazenia. to wtedy smolarek mi rzuci jakis kasek albo okruszki, co bym z glodu nie padla, i potem znowu...! psycholog by to jasno zaklasyfikowal

o, fajnie, że nie tylko ja mam taką toksyczną relację ze Smolarem - też już mu mówiłam nara kilka razy, ale potem zawsze wracam... jakąś grupę wsparcia musimy założyć, żeby mu pokazać, że się nie zgadzamy na takie traktowanie!

ewikewikk

#6793354 Napisano: 07.07.2021 00:18:19
Czy w Cechini Muszyna wygrywały tylko teksty bez polskich znaków?  Czy moje z polskimi znakami były tak beznadziejne?... emotka
0 0

mia

#6793355 Napisano: 07.07.2021 00:20:11
Jak ktoś czuje niedosyt, to może jeszcze wysłać zgłoszenie na Cechini. Formularz wciąż działa emotka - właśnie przetestowałam. emotka
Ulżyło mi. emotka

fan-mandaryny

#6793356 Napisano: 07.07.2021 00:37:48
ewikewikk napisał(a):

Czy w Cechini Muszyna wygrywały tylko teksty bez polskich znaków?  Czy moje z polskimi znakami były tak beznadziejne?... emotka

Mój wygrany wierszyk miał polskie znaki typu "źćśńżźóęął". Hasła, które zgłosili ode mnie z rodziny też miały polskie znaki, jak również były odpowiedzi bez tych polskich znaków. Tak jak ktoś miły mi teraz na tym forum zasugerował: testowaliśmy warianty, by zaskoczyć komisję. A tu nic a nic. Nie były to widocznie górnolotne teksty, no ale cóż, bywa. Nie był to też, jak ktoś to nazwał, elaborat pochwalny.
0 0

lawendyna

#6793358 Napisano: 07.07.2021 01:07:43
No cóż... Biorę udział w konkursach od niedawna, ale jako polonistka z wykształcenia i laureatka jednego z wcześniejszych konkursów tej agencji mogę powiedzieć jedno - ile stylów wypowiedzi, tylu amatorów. Byłam przekonana, że w konkursie Cechini wysłałam świetny tekst i pewnie takim był, ale niekoniecznie dla osób, które go analizowały, bo nie wygrałam nawet bonu emotka  Tak to już jest z twórczością i kreatywnością - trzeba trafić w gust, to bardzo subiektywna ocena, każdy filtruje teksty poprzez własną wrażliwość i wcześniejsze doświadczenia. Na tym polega myślę magia konkursów, w których trzeba się wykazać kreatywnością emotka  Nigdy nie wiemy, jakie osoby zasiadają w kapitule i jak wygląda ostatecznie posiedzenie jury emotka  Nade wszystko warto zachować dystans i wyciągać wnioski emotka

helcia85

#6793360 Napisano: 07.07.2021 06:17:07
Czy wiecie który paragon wysłać do Cechini jak wysłaliście kilka zgłoszeń? Odpowiadają na zapytanie który paragon wygrał?
0 0

kama.z

#6793367 Napisano: 07.07.2021 07:37:15
Dotarła do mnie potłuczona Lubelska Granat. Mąż odebrał w Żabce. W domu rozpakował wielkie pudło a w środku była właściwa przesyłka z etykietą itd. Chamy z DHL wrzucili rozmoczoną przesyłkę do wielkiego kartonu, przykleili nową etykietę i przekazali do doręczenia. Teraz nie wiem gdzie składać reklamację - do organizatora czy DHL?
0 0

maa

#6793369 Napisano: 07.07.2021 07:50:29
superloser napisał(a):

pawlis11 napisał(a):

ewikewikk napisał(a):

Mój wygrany wierszyk miał polskie znaki typu "źćśńżźóęął". Hasła, które zgłosili ode mnie z rodziny też miały polskie znaki, jak również były odpowiedzi bez tych polskich znaków. Tak jak ktoś miły mi teraz na tym forum zasugerował: testowaliśmy warianty, by zaskoczyć komisję. A tu nic a nic. Nie były to widocznie górnolotne teksty, no ale cóż, bywa. Nie był to też, jak ktoś to nazwał, elaborat pochwalny.

116 nagrod, w tym samochod... ludzie pewnie zrobili zapas wody na 10-20 paragonow.
Przy takich ilosciach, jeden bon na 200zl powinien byc uznany za COŚ a nie "nic a nic"  emotka

to jak już mają takie zapasy to może Zywca odpuszczą emotka  Nie wygrałam w DINO to teraz kolejna na mnie jade po zapas i rezerwuję dom w górach emotka
0 0

@gnieszk@

#6793372 Napisano: 07.07.2021 07:57:37
helcia85 napisał(a):

Czy wiecie który paragon wysłać do Cechini jak wysłaliście kilka zgłoszeń? Odpowiadają na zapytanie który paragon wygrał?

Ja mam 2 paragony i oba po prostu im wyślę.
1 kumulacja 0

fan-mandaryny

#6793418 Napisano: 07.07.2021 11:05:06
helcia85 napisał(a):

Mnie właśnie odpisali, że dwa moje zgłoszenia wygrały i podali numery paragonów. Zgodnie z regulaminem, uczestnik może wygrać jedną nagrodę. Czyli mam rozumieć, że mogę wygrać  2 bony (nagrodę tej samej kategorii), ale nie mogę wygrać 1 bonu i 1 hulajnogi? 
0 0

marzenier

#6793419 Napisano: 07.07.2021 11:08:02
pawlis11 napisał(a):

helcia85 napisał(a):

Mnie właśnie odpisali, że dwa moje zgłoszenia wygrały i podali numery paragonów. Zgodnie z regulaminem, uczestnik może wygrać jedną nagrodę. Czyli mam rozumieć, że mogę wygrać  2 bony (nagrodę tej samej kategorii), ale nie mogę wygrać 1 bonu i 1 hulajnogi?