Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

onazielona86

#6796024 Napisano: 19.07.2021 15:53:45
Czy ktoś czeka jeszcze na koszulkę z Bakallandu? 
0 0

lucya

#6796026 Napisano: 19.07.2021 15:59:23
Co myślicie o takiej sytuacji:

Konkurs "Hulajnogą na wakacje!" Lidl

W regulaminie nie było informacji jaka hulajnoga jest do wygrania - tylko tyle, że jest to hulajnoga elektryczna o wartości 1300 zł. Po rozpakowaniu przesyłki okazuje się, że jest to hulajnoga MI365, podróbka Xiaomi M365. Oczywiście nigdzie nie ma logo Xiaomi, ale hulajnoga wygląda tak samo, nazwa także sugeruje wzorowanie się na klasyku. Aplikacja Xiaomi hulajnogi nie wykrywa, można tylko połączyć z jakaś aplikacją, którą można zeskanować z kodu QR. Ciężko znaleźć jakiekolwiek info w internecie o tej podróbce, ale oryginał Xiaomi można kupić na Allegro już od 1350 zł, więc mam poważne wątpliwości, czy wartość podróbki faktycznie sięga 1300 zł. Niedopatrzenie agencji czy celowe zagranie? Wizerunkowo to według mnie średnie posunięcie, żeby dawać jako nagrodę chińska podróbkę.
0 0

ktosiek1

#6796028 Napisano: 19.07.2021 16:00:30
nataliii napisał(a):

madllen napisał(a):

nataliii napisał(a):

madllen napisał(a):

mamuska085 napisał(a):

Czy wszyscy już dostali piwa od Żabki? Bo czekam i czekam, a pisałam do nich ale nie mam odpowiedzi   emotka

Ja nie dostałam. Nie pisałam. Cierpliwie czekam...

Na mnie piwa-Desperados przyszły!
Na męża Capitan Jack -nie!

Ja czekam na Somersby  emotka

Może więc wysyłają po kolei idąc markami Piwa 

Do mnie CAPTAIN Jack przypłynął w zeszłym tygodniu
0 0

lukaszdziub

#6796031 Napisano: 19.07.2021 16:16:48
lucya napisał(a):

W regulaminie nie było informacji jaka hulajnoga jest do wygrania - tylko tyle, że jest to hulajnoga elektryczna o wartości 1300 zł. Po rozpakowaniu przesyłki okazuje się, że jest to hulajnoga MI365, podróbka Xiaomi M365. Oczywiście nigdzie nie ma logo Xiaomi, ale hulajnoga wygląda tak samo, nazwa także sugeruje wzorowanie się na klasyku. Aplikacja Xiaomi hulajnogi nie wykrywa, można tylko połączyć z jakaś aplikacją, którą można zeskanować z kodu QR. Ciężko znaleźć jakiekolwiek info w internecie o tej podróbce, ale oryginał Xiaomi można kupić na Allegro już od 1350 zł, więc mam poważne wątpliwości, czy wartość podróbki faktycznie sięga 1300 zł. Niedopatrzenie agencji czy celowe zagranie? Wizerunkowo to według mnie średnie posunięcie, żeby dawać jako nagrodę chińska podróbkę.

hmm a przypadkiem MI nie jest od Xiaomi?
0 0

lucya

#6796033 Napisano: 19.07.2021 16:29:16
lukaszblobi2 napisał(a):

lucya napisał(a):

hmm a przypadkiem MI nie jest od Xiaomi?

No właśnie nie, też mnie to zmyliło. Nazwa modelu Xiaomi to M365, na hulajnodze nie ma logo w miejscu, gdzie powinno być logo w oryginale, a instrukcja wygląda jak tłumaczona przez translator.
0 0

joan

#6796036 Napisano: 19.07.2021 16:38:31
lucya napisał(a):

No właśnie nie, też mnie to zmyliło. Nazwa modelu Xiaomi to M365, na hulajnodze nie ma logo w miejscu, gdzie powinno być logo w oryginale, a instrukcja wygląda jak tłumaczona przez translator.

Najlepiej zapodaj tu na forum zdjęcie instrukcji z danymi modelu, będzie łatwiej wyszukać w sieci.

Jeśli chodzi o instrukcje obsługi, użytkuję wygrany nawilżacz powietrza MI, który posiada min. funkcję o nazwie "znakomity kunszt" emotka Prestiż level master.
0 0

notta

#6796043 Napisano: 19.07.2021 16:51:51
Z czym dzwoni dzisiaj unique one?
0 0

donia7

#6796044 Napisano: 19.07.2021 16:52:14
ivanotta napisał(a):

Z czym dzwoni dzisiaj unique one?

Winiary "Złap swój smak" emotka
1 notta 0

dwadziesciaisiedem

#6796045 Napisano: 19.07.2021 16:53:03
ktosiek1 napisał(a):

nataliii napisał(a):

madllen napisał(a):

nataliii napisał(a):

madllen napisał(a):

mamuska085 napisał(a):

Czy wszyscy już dostali piwa od Żabki? Bo czekam i czekam, a pisałam do nich ale nie mam odpowiedzi   emotka

Ja nie dostałam. Nie pisałam. Cierpliwie czekam...

Na mnie piwa-Desperados przyszły!
Na męża Capitan Jack -nie!

Ja czekam na Somersby  emotka

Może więc wysyłają po kolei idąc markami Piwa 

Do mnie CAPTAIN Jack przypłynął w zeszłym tygodniu.                                                                      Ja nadal czekam na Somersby. 

0 0

bianka33

#6796047 Napisano: 19.07.2021 16:55:07
joan napisał(a):

lucya napisał(a):

Najlepiej zapodaj tu na forum zdjęcie instrukcji z danymi modelu, będzie łatwiej wyszukać w sieci.

Jeśli chodzi o instrukcje obsługi, użytkuję wygrany nawilżacz powietrza MI, który posiada min. funkcję o nazwie "znakomity kunszt" emotka Prestiż level master.

Nawet nie podali infoormacji o producencie, albo ja nie widzę...

0 0

29renata

#6796050 Napisano: 19.07.2021 17:00:09
onazielona86 napisał(a):

Czy ktoś czeka jeszcze na koszulkę z Bakallandu? 

Ja!
0 0

joan

#6796057 Napisano: 19.07.2021 17:13:26
@melancholia i @lucya -> weszłam w linka z hulajnogami MI i ze zdjęć wynika, że każda oryginalna hulajnoga MI posiada z jednej strony logo "mi.com" emotka https://mi-store....m_Hulajnogi-248.html
W dodatku hulajnogi MI nie nazywają się "MI365", lecz "M365".

Trudno mi się wypowiadać w sposób wiążący, ale chyba wysłano Wam podróbki. Wprowadzanie do obrotu podrobionych towarów jest karalne (dla organizatora również!), co skutkować może dla Was problemami w momencie chęci odsprzedaży hulajnogi (do czego macie przecież prawo, bo to Wasz sprzęt). Może warto porozmawiać z lokalnym Rzecznikiem Praw Konsumenta? Powodzenia.
1 bianka33 0

wioleczka83

#6796061 Napisano: 19.07.2021 17:19:42
Orientuje sie ktos czy w loteri żywiec zdrój musi  być podana cała  nazwa na paragonie  ( czyli  żywiec zdrój)  czy wystarczy że jest napisane woda żywiec 1l??
0 0

pawelkoo

#6796066 Napisano: 19.07.2021 17:31:22
joan napisał(a):

melancholia i lucya -> weszłam w linka z hulajnogami MI i ze zdjęć wynika, że każda oryginalna hulajnoga MI posiada z jednej strony logo "mi.com" emotka https://mi-store....m_Hulajnogi-248.html

Trudno mi się wypowiadać w sposób wiążący, ale chyba wysłano Wam podróbki. Wprowadzanie do obrotu podrobionych towarów jest karalne (dla organizatora również!), co skutkować może dla Was problemami w momencie chęci odsprzedaży hulajnogi (do czego macie przecież prawo, bo to Wasz sprzęt). Może warto porozmawiać z lokalnym Rzecznikiem Praw Konsumenta? Powodzenia.

Już w tamtym roku pisałem o tym, że z tymi hulajnogami z Kaktusa jest coś nie tak i że wysyłają jakieś podróbki/klony.
Jak widać niewiele się zmieniło emotka

1 joan 0

samuraj

#6796067 Napisano: 19.07.2021 17:35:12
wioleczka83 napisał(a):

Orientuje sie ktos czy w loteri żywiec zdrój musi  być podana cała  nazwa na paragonie  ( czyli  żywiec zdrój)  czy wystarczy że jest napisane woda żywiec 1l??

Graj śmiało

wioleczka83

#6796069 Napisano: 19.07.2021 17:36:42
samuraj napisał(a):

wioleczka83 napisał(a):

Graj śmiało

Dzięki 
0 0

maria1980

#6796071 Napisano: 19.07.2021 17:38:31
Pytanie o konkurs colian , jak mam rozumieć zapis ( nie ogarniam go )” Zgłoszenie może składać się z jednej wiadomości SMS lub większej liczby takich wiadomości, przy czym maksymalna długość zgłoszenia może wynosić 640 znaków (wyłącznie małe litery, bez użycia polskich znaków oraz znaków specjalnych), wliczając w to wszystkie elementy wskazane w punkcie 2.3. lit. f). Dłuższe odpowiedzi nie będą brane pod uwagę.” Czy to znaczy ,ze nie mogę używać dużych liter  emotka  ? Nawet po kropce mała,mój mózg na to nie pozwoli emotka .
0 0

bianka33

#6796084 Napisano: 19.07.2021 18:08:15
pawelkoo napisał(a):

joan napisał(a):

melancholia i lucya -> weszłam w linka z hulajnogami MI i ze zdjęć wynika, że każda oryginalna hulajnoga MI posiada z jednej strony logo "mi.com" emotka https://mi-store....m_Hulajnogi-248.html

Już w tamtym roku pisałem o tym, że z tymi hulajnogami z Kaktusa jest coś nie tak i że wysyłają jakieś podróbki/klony.

A czy wiadomo jak to się skończyło? Wymienili? Bo nie wiem czy jest sens się z nimi szarpać... 
0 0

lucya

#6796088 Napisano: 19.07.2021 18:12:45
pawelkoo napisał(a):

joan napisał(a):

Może im zostało z zeszłego roku emotka  to w końcu tylko 8 hulajnóg. Rok produkcji na hulajnodze to 2020 r. 
0 0

agnes111

#6796096 Napisano: 19.07.2021 18:54:22
Czy po wysłaniu danych i paragonu z konkursu Predator dostaliście maila zwrotnego albo info o weryfikacji?
0 0