Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
Gość: beciala
Gość: loczeq
dokładnie a teraz słowem wyjaśnienia (wnioski z rozmowy z organizatorem loterii promocyjnej):
w konkursach biorą udział 3 grupy graczy (przypadkowi ok. 10%, hurtownicy ok. 10% i gracze maniacy ok. 80%). Dla fundatora nagród czyt. producenta pierwsza grupa (gracze przypadkowi są najbardziej pożadani), generują średni przychód i wzrost sprzedaży a jak wygrają to są najbardziej wierną grupą z tych trzech. Druga grupa to hurtownicy. Generują największy wzrost sprzedaży, potrafią kupić towaru podczas promocji to 100/1000 zwykłych graczy. Nie jest to dla organizatora lojalna grupa ale zwiększa sprzedaż. Ostatnia grupa - gracze zawodowi - wg. agencji są to osoby które najmniej kupują i są najmniej lojalni. Kupują produkty tam gdzie są obecnie loterii (nawet jeśli dany produkt jest potrzebny w gospodarstwie to potrafią kupić gorszy - czasem i droższy - ale tam gdzie jest loteriisa). Wśród osób z tej grupy jest bardzo dużo osób co w ogóle nie kupuje produktów (kupują paragony) czasem je nawet podrabiają. Co do kwestii organizacyjnych gracze przypadkowi i zawodowi są najgorszą grupą. Zawracają głowę organizatorowi pytaniami nt. kiedy będą wysyłane nagrody, a czy można tak czy się to zrobić a to bo tamto
bartula
Postów 1447
Data rejestracji 13.12.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
maa
Postów 4190
Data rejestracji 14.01.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
dokładnie mam tak samo
wygrywając w danym konkursie patrzę na markę dużo lepiej.
często sięgam po produkty gdy są loterię ale fakt, że spróbuję danego produktu powoduje, że kolejnym razem, gdy się sprawdzi, chętniej po niego sięgam
Gość: beciala
myślę ze większość z nas tak ma
Niejednokrotnie kupując jakiś produkt do konkursu pokochałam go do tego stopnia, że towarzyszy mi już zawsze. Inne potrafią źle zorganizowaną promocją zniechęcić tak, że nawet nie wezmę udziału w ich kolejnym konkursie i więcej po nie nie sięgam.
Zawsze kupuję produkty na jeden lub kilka paragonów, nie gram nigdy jeśli nie mam paragonu i może jestem naiwna, ale myślę, że większość z nas tak postępuje. Oszuści grający bez paragonów i podrabiający je to według mnie bardzo niewielki ułamek z konkursowiczów i zupełnie nie zgadzam się z teorią jakoby gracze maniacy nie napędzali sprzedaży i nie byli wierni jakiejś marce - to tylko teoria kogoś kto nie ma o tym pojęcia
joan
Postów 18756
Data rejestracji 02.09.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane 9
Oj przesadzają, nie wiem, cóż takiego mogłabym swoim działaniem utrudnić?
Jeśli chodzi o wierność marce itp., to również pokonkursowo przekonałam się do kilkunastu rodzin produktów i pozostałam im wierna. Ale jeśli produkt jest do d*, to żadna promocja go nie uratuje (ciekawam, jak tam sprzedaż bryzoszytu poza okresami promocyjnymi)
Organizator powinien zadbać o to, żeby w konkursach nie było przekrętów - to jego moralny i zawodowy obowiązek wobec wszystkich uczestników promocji. Się oburzają, że kosze egzotycznych owoców przy drodze postawili i ktoś ukradł; na litość boską, to Polska, nie Norwegia, trzeba trochę wyobraźni mieć, gdy się konkurs organizuje
Gość: mikki85
Polacy wszędzie szukają dziury w całym...
taka już nasza mentalność
gdyby konkursy nie cieszyły się zainteresowaniem, byłoby źle
jest zainteresowanie, również źle...
amerykański spec od marketingu powiedziałby OK, nasz psioczy i narzeka
renatak0
Postów 3106
Data rejestracji 09.09.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Tam nie było 200 zestawów do wygrania?
widze tylko 24 zwycięzców
lima
Postów 166
Data rejestracji 26.11.2012
Punkty karne 0
Konkursy dodane
być może są w trakcie uzupełniania, bo rzeczywiście miało być 200 zestawów
notta
Postów 8886
Data rejestracji 20.02.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane 7
było dwieście zestawów a ja nawet jednego nie trafiłam
Szczęśliwych paragonów życzę
|
Gość: pawel1615
onlyrybka
Postów 1387
Data rejestracji 20.09.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
dede
Postów 1164
Data rejestracji 16.10.2012
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Coś w tym jest Tutaj chyba działa reguła wzajemności Doceniam ich bo i oni mnie docenili
dede
Postów 1164
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Gość: kalia81
Ja co jakiś czas sprawdzam skrzynkę licząc na to, ze poinformowali tylko nagrodzone sms-y, ale z dnia na dzień zaczyna do mnie docierać, że się tylko łudzę.
dede
Postów 1164
Punkty karne 0
Konkursy dodane
aga67
Postów 866
Data rejestracji 10.07.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja właśnie naszykowałam par.do wysyłki(mail z wigilii)i zastanawiam się,czy NIP przy kosmetykach też trzeba?Jakoś niejasno o tym w regulaminie.
Gość: czarnygreg
dede
Postów 1164
Punkty karne 0
Konkursy dodane
aga67
Postów 866
Data rejestracji 10.07.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Dzięki