Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

Gość: beciala

#5529380 Napisano: 26.12.2012 04:57:00
vilemo napisał(a):

No to skoro i tak według tej agencji pójdziemy do piekła to trzeba zasłużyć sobie na lożę honorową;)

emotka emotka
0 0

Gość: loczeq

#5529383 Napisano: 26.12.2012 05:05:10
renatak0 napisał(a):

cc_investigator napisał(a):

renatak0 napisał(a):

Taka moja mała dygresja...

Ostatnio byłam na pewnym szkoleniu prowadzonym przez agencję reklamową.Nasza strona i forumowicze była przedstawiona jako samo zło szerzące się w wirtualnym i rzeczywistym świecie, utrudniającym przeprowadzanie konkursów.Gdybym nie była z szefem na tym szkoleniu to bym sobie podyskutowała z panią a tak musiałam cichutko siedzieć

a jakimi argumentami posługiwali się prowadzący szkolenie?

Tzn jesteśmy tacy źli, bo?

ciekawa jestem, czy te wywody były choć w małym stopniu konstruktywne...

no właśnie do końca nie było jasne o co jej chodzi,chodziło chyba o to,że nie jesteśmy potencjalnymi, długotrwałymi klientami zachęconymi przez konkurs tylko robimy zakupy specjalnie na konkursy
emotka , kurcze dla mnie nie ma znaczenia kto jest klientem a tylko to co i ile sprzedam, ale może ja się nie znam

dokładnie a teraz słowem wyjaśnienia (wnioski z rozmowy z organizatorem loterii promocyjnej):

w konkursach biorą udział 3 grupy graczy (przypadkowi ok. 10%, hurtownicy ok. 10% i gracze maniacy ok. 80%). Dla fundatora nagród czyt. producenta pierwsza grupa (gracze przypadkowi są najbardziej pożadani), generują średni przychód i wzrost sprzedaży a jak wygrają to są najbardziej wierną grupą z tych trzech. Druga grupa to hurtownicy. Generują największy wzrost sprzedaży, potrafią kupić towaru podczas promocji to 100/1000 zwykłych graczy. Nie jest to dla organizatora lojalna grupa ale zwiększa sprzedaż. Ostatnia grupa - gracze zawodowi - wg. agencji są to osoby które najmniej kupują i są najmniej lojalni. Kupują produkty tam gdzie są obecnie loterii (nawet jeśli dany produkt jest potrzebny w gospodarstwie to potrafią kupić gorszy - czasem i droższy - ale tam gdzie jest loteriisa). Wśród osób z tej grupy jest bardzo dużo osób co w ogóle nie kupuje produktów (kupują paragony) czasem je nawet podrabiają. Co do kwestii organizacyjnych gracze przypadkowi i zawodowi są najgorszą grupą. Zawracają głowę organizatorowi pytaniami nt. kiedy będą wysyłane nagrody, a czy można tak czy się to zrobić a to bo tamto emotka Jest to grupa która pisze 99% reklamacji, często bezpodstawnych. Więcej mi się pisać już nie chce emotka chodź parę ciekawy faktów jeszcze znam z dwóch innych agencji.
0 0

bartula

#5529393 Napisano: 26.12.2012 05:15:28
Nie zgadzam się z tym, że zawodowi są nielojalni, ale oczywiście sadzę podług siebie (to podobna jedna z moich większych wad- taka naiwność życiowa). Ja osobiście wygrywając w danym konkursie zupełnie inaczej patrzę na te markę. Często jest tak, ze pokocham ją całym sercem i mi dużo bardziej smakuje, pozostaję jej wierna i co więcej, namawiam rodzinę i przyjaciół na spróbowanie. Mam już kilka takich, które dodałam do ulubionych emotka emotka
0 0

maa

#5529402 Napisano: 26.12.2012 05:31:38
bartula napisał(a):

Nie zgadzam się z tym, że zawodowi są nielojalni, ale oczywiście sadzę podług siebie (to podobna jedna z moich większych wad- taka naiwność życiowa). Ja osobiście wygrywając w danym konkursie zupełnie inaczej patrzę na te markę. Często jest tak, ze pokocham ją całym sercem i mi dużo bardziej smakuje, pozostaję jej wierna i co więcej, namawiam rodzinę i przyjaciół na spróbowanie. Mam już kilka takich, które dodałam do ulubionych emotka emotka

dokładnie mam tak samo

wygrywając w danym konkursie patrzę na markę dużo lepiej.

często sięgam po produkty gdy są loterię ale fakt, że spróbuję danego produktu powoduje, że kolejnym razem, gdy się sprawdzi, chętniej po niego sięgam
0 0

Gość: beciala

#5529435 Napisano: 26.12.2012 06:30:01
maa napisał(a):

bartula napisał(a):

dokładnie mam tak samo

wygrywając w danym konkursie patrzę na markę dużo lepiej.

często sięgam po produkty gdy są loterię ale fakt, że spróbuję danego produktu powoduje, że kolejnym razem, gdy się sprawdzi, chętniej po niego sięgam

myślę ze większość z nas tak ma emotka
Niejednokrotnie kupując jakiś produkt do konkursu pokochałam go do tego stopnia, że towarzyszy mi już zawsze. Inne potrafią źle zorganizowaną promocją zniechęcić tak, że nawet nie wezmę udziału w ich kolejnym konkursie i więcej po nie nie sięgam.
Zawsze kupuję produkty na jeden lub kilka paragonów, nie gram nigdy jeśli nie mam paragonu i może jestem naiwna, ale myślę, że większość z nas tak postępuje. Oszuści grający bez paragonów i podrabiający je to według mnie bardzo niewielki ułamek z konkursowiczów i zupełnie nie zgadzam się z teorią jakoby gracze maniacy nie napędzali sprzedaży i nie byli wierni jakiejś marce - to tylko teoria kogoś kto nie ma o tym pojęcia emotka
0 0

joan

#5529698 Napisano: 27.12.2012 08:03:10
renatak0 napisał(a):

Ostatnio byłam na pewnym szkoleniu prowadzonym przez agencję reklamową.Nasza strona i forumowicze była przedstawiona jako samo zło szerzące się w wirtualnym i rzeczywistym świecie, utrudniającym przeprowadzanie konkursów.Gdybym nie była z szefem na tym szkoleniu to bym sobie podyskutowała z panią a tak musiałam cichutko siedzieć

Oj przesadzają, nie wiem, cóż takiego mogłabym swoim działaniem utrudnić? emotka Może pisownię nazwiska mam trudną? emotka

Jeśli chodzi o wierność marce itp., to również pokonkursowo przekonałam się do kilkunastu rodzin produktów i pozostałam im wierna. Ale jeśli produkt jest do d*, to żadna promocja go nie uratuje (ciekawam, jak tam sprzedaż bryzoszytu poza okresami promocyjnymi) emotka

Organizator powinien zadbać o to, żeby w konkursach nie było przekrętów - to jego moralny i zawodowy obowiązek wobec wszystkich uczestników promocji. Się oburzają, że kosze egzotycznych owoców przy drodze postawili i ktoś ukradł; na litość boską, to Polska, nie Norwegia, trzeba trochę wyobraźni mieć, gdy się konkurs organizuje emotka
0 0

Gość: mikki85

#5529700 Napisano: 27.12.2012 08:08:47
renatak0 napisał(a):

Polacy wszędzie szukają dziury w całym...

taka już nasza mentalność

gdyby konkursy nie cieszyły się zainteresowaniem, byłoby źle
jest zainteresowanie, również źle...

amerykański spec od marketingu powiedziałby OK, nasz psioczy i narzeka
0 0

renatak0

#5529844 Napisano: 27.12.2012 11:27:12
Soraya piękne ciało drogerie natura

Tam nie było 200 zestawów do wygrania?
widze tylko 24 zwycięzców emotka
0 0

lima

#5529848 Napisano: 27.12.2012 11:29:22
renatak0 napisał(a):

być może są w trakcie uzupełniania, bo rzeczywiście miało być 200 zestawów
0 0

notta

#5529869 Napisano: 27.12.2012 11:45:23
lima napisał(a):

renatak0 napisał(a):

być może są w trakcie uzupełniania, bo rzeczywiście miało być 200 zestawów

było dwieście zestawów a ja nawet jednego nie trafiłam emotka
0 0

Gość: pawel1615

#5531123 Napisano: 28.12.2012 10:03:25
Czy dostał ktoś jakiegoś eska ze swiąt z 3bit? emotka
0 0

onlyrybka

#5531305 Napisano: 28.12.2012 12:05:00
Czy z konkursu SuperPharm Fructis dane odsyłacie mailem czy pocztą ?
0 0

dede

#5531862 Napisano: 28.12.2012 06:12:35
bartula napisał(a):

Coś w tym jest Tutaj chyba działa reguła wzajemności Doceniam ich bo i oni mnie docenili emotka
0 0

dede

#5531868 Napisano: 28.12.2012 06:15:57
A tak na marginesie Czy już wszyscy zostali poinformowani o wygranych z ostatniego etapu soraya? Tak przeglądając forum to widzę że dużo osób nie chwaliło się wygraną, a wcześniej dużo tego było. Może jeszcze nie wszystko wybrali- taka moja cicha nadzieja emotka
0 0

Gość: kalia81

#5531871 Napisano: 28.12.2012 06:20:47
dede napisał(a):

A tak na marginesie Czy już wszyscy zostali poinformowani o wygranych z ostatniego etapu soraya? Tak przeglądając forum to widzę że dużo osób nie chwaliło się wygraną, a wcześniej dużo tego było. Może jeszcze nie wszystko wybrali- taka moja cicha nadzieja emotka

Ja co jakiś czas sprawdzam skrzynkę licząc na to, ze poinformowali tylko nagrodzone sms-y, ale z dnia na dzień zaczyna do mnie docierać, że się tylko łudzę.
0 0

dede

#5531880 Napisano: 28.12.2012 06:24:05
Ja już tego ich regulaminu nie łapię Jet eż coś napisane że i 4 stycznia chyba coś wybierają jeszcze Skomplikowana sprawa, ale może coś jeszcze wpadnie emotka
0 0

aga67

#5531883 Napisano: 28.12.2012 06:25:44
kalia81 napisał(a):

dede napisał(a):

Ja co jakiś czas sprawdzam skrzynkę licząc na to, ze poinformowali tylko nagrodzone sms-y, ale z dnia na dzień zaczyna do mnie docierać, że się tylko łudzę.

Ja właśnie naszykowałam par.do wysyłki(mail z wigilii)i zastanawiam się,czy NIP przy kosmetykach też trzeba?Jakoś niejasno o tym w regulaminie.

emotka emotka
0 0

Gość: czarnygreg

#5531886 Napisano: 28.12.2012 06:28:45
nie wiem czy trzeba ale ja wysyłałam bez nipu a kosmetyki dawno w domu, tylko paragon i dane z nr telefonu
0 0

dede

#5531888 Napisano: 28.12.2012 06:29:04
Akurat kosmetyki u nich wygrałam i żadnego NIPu nie podawałam To chyba tylko przy tym pierścionku z brylantem bo on już troszkę kosztuje:)
0 0

aga67

#5531890 Napisano: 28.12.2012 06:29:22
czarnygreg napisał(a):

nie wiem czy trzeba ale ja wysyłałam bez nipu a kosmetyki dawno w domu, tylko paragon i dane z nr telefonu

Dzięki emotka
0 0