Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

tadziowa

#6855635 Napisano: 25.04.2022 11:12:31
olunka napisał(a):

domika napisał(a):

awangarda napisał(a):

@Kwiat napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

ashanti napisał(a):

atyde25 napisał(a):

Ciekawe czy będzie dużo rezerw z Tymbarka ze zwrotów za zakupy.Tak przyznaję się nie studiowałam pilnie regulaminu czysta ciekawość.Bo dużo było tych zwrotów.

Tam nie ma rezerwy. Niewydane nagrody zostają u organizatora emotka  trochę chamsko postąpili, wysyłając po kilka maili na te same adresy mailowe, wiedząc, że jednej osobie przysługuje tylko jedna nagroda. Lenistwo czy celowe działanie...

a to uje... To nie mogli wylosować mojego jedynego paragonu jaki na siebie wysłałam?  emotka Na męża wysłałam drugi i ten szczęściarz zwrot ma.

Na siebie wysłałam 2 zgłoszenie i mam 2 wygrane- czyli 1 zwrot, na męża wysłałam 3 zgłoszenia i brak maila - szkoda ze nie ma rezerwy! Wyglada na to ze połowa nagród im zostanie.....

a u mnie żadnego zwrotu i liczyłam że może coś z rezerwy wpadnie emotka

u mnie niestety to samo emotka

a myślicie, że wszystko juz poszło?

wygrane mam na zgłoszenia do pierwszego tygodnia kwietnia, z końcówki loterii nic - może jeszcze nie dojechali do końca. Wiem, że pula była wspólna, ale info o nagrodach u mnie szło według dat zgłoszeń.
0 0

myszania

#6855638 Napisano: 25.04.2022 11:21:53
Hej, Czy ktoś wie, gdzie była do wygrania książka "DOM" P.Kościelnego?
0 0

ditomaso

#6855666 Napisano: 25.04.2022 13:01:04
Loteria Hochland( ogólna)już zakończona? Opakowania do kosza można wyrzucać?
0 0

adamo86

#6855671 Napisano: 25.04.2022 13:15:53
ditomaso napisał(a):

Loteria Hochland( ogólna)już zakończona? Opakowania do kosza można wyrzucać?

Zakończone, ale 3 osoby w rezerwie. Każda ma 7 dni na spełnienie warunków.
0 0

mia

#6855685 Napisano: 25.04.2022 14:01:54
tadziowa napisał(a):

(...)

wygrane mam na zgłoszenia do pierwszego tygodnia kwietnia, z końcówki loterii nic - może jeszcze nie dojechali do końca. Wiem, że pula była wspólna, ale info o nagrodach u mnie szło według dat zgłoszeń.

Ja miałam info o wygranej z dnia 13.04 - jeśli taka informacja jest na coś przydatna...
0 0

oset

#6855697 Napisano: 25.04.2022 14:44:58
simonapp napisał(a):

simonapp napisał(a):

ashanti napisał(a):

atyde25 napisał(a):

Ciekawe czy będzie dużo rezerw z Tymbarka ze zwrotów za zakupy.Tak przyznaję się nie studiowałam pilnie regulaminu czysta ciekawość.Bo dużo było tych zwrotów.

Tam nie ma rezerwy. Niewydane nagrody zostają u organizatora emotka  trochę chamsko postąpili, wysyłając po kilka maili na te same adresy mailowe, wiedząc, że jednej osobie przysługuje tylko jedna nagroda. Lenistwo czy celowe działanie...

Czytajmy regulaminy, nagłaśniajmy takie sytuacje. To już nagminne w regulaminach, NIE TYLKO TEJ AGENCJI. Spotkałam nawet sytuację, że nagroda 1 stopnia przechodziła na organizatora. 
Jak ostatnio poruszyłam ten temat na forum to była cisza. Żadnej dyskusji, pomysłów jak to zmienić. 
Czy takie działanie jest dopuszczalne?.

Nagłaśniajmy. Jestem jak najbardziej za. Zlecający konkursy lub loterie powinni baczniej się przyjrzeć agencjom. Nie może być tak, że my kupujemy produkty, a one nas niestety robią w balona. Bo w regulaminie takie kwiatki:

Łączna wartość puli Nagród wynosi minimalnie 7 500,00 zł brutto (słownie złotych: siedem tysięcy pięćset 00/100), a maksymalnie 100 000,00 zł brutto (słownie złotych: sto tysięcy 00/100).

Duuuuża różnica ile wydać na nagrody, a ile sobie zostawić.

magdalena-chili

#6855702 Napisano: 25.04.2022 15:02:04
czy ktoś mnie oświeci o co chodzi z tą nieszczęsną Kropką B.ordo? bo już mi tu kabaretem pachnie. Nie podadzą, "bo nie mogą" (a co to, dana osobowa i to na dodatek wrażliwa?), numeru wylosowanego paragonu. Wysłałam 2, to jeszcze zmieszczę na zdjęciu. A jak ktoś wysłał 7 paragonów i nadal nie wie który wygrał? to ma do jednego pliku zmieścić paragony sztuk 7, każdy o długości 30cm, bo robił spore zakupy.... ?
0 0

andzia65

#6855752 Napisano: 25.04.2022 18:57:40
Hej, czy ktoś mi podpowie czy jeśli w regulaminie Loterii Groszek "Wielkanocny koszyk nagród" jest zapis: "Jedna osoba może w ramach całej loterii otrzymać maksymalnie trzy nagrody, tj. tylkojedną nagrodę natychmiastową I-go stopnia, tylko jedną nagrodę natychmiastową II-go
stopnia oraz tylko jedną nagrodę główną", to oznacza to, że dwie osoby mieszkające w jednym gospodarstwie domowym np. mąż i żona mogą wygrać po jednej z tych w/w nagród. 
0 0

darog

#6855756 Napisano: 25.04.2022 19:20:55
tadziowa napisał(a):

olunka napisał(a):

domika napisał(a):

awangarda napisał(a):

@Kwiat napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

ashanti napisał(a):

atyde25 napisał(a):

a to uje... To nie mogli wylosować mojego jedynego paragonu jaki na siebie wysłałam?  emotka Na męża wysłałam drugi i ten szczęściarz zwrot ma.

Na siebie wysłałam 2 zgłoszenie i mam 2 wygrane- czyli 1 zwrot, na męża wysłałam 3 zgłoszenia i brak maila - szkoda ze nie ma rezerwy! Wyglada na to ze połowa nagród im zostanie.....

Przecież Agencje same mogą sobie wpisywać w zgłoszeniach wymyślone numery paragonów na lewe maile - i co? Jak wylosują wyślą i wiadome-że nagroda przepada na SWOJĄ AGENCJE.
Mam 3 nagrody na mailu, czyli dostanę najwyższą kwotę 91zł/ ale pozostałe 2 przepadają. I NIKT nie dostanie. Słabe to.
0 0

ewikewikk

#6855763 Napisano: 25.04.2022 20:06:08
A w ogóle "wylosowano" u kogoś paragony zbliżone do kwoty 200 zł?
0 0

zielonaszpilka

#6855766 Napisano: 25.04.2022 20:27:26
andzia65 napisał(a):

Hej, czy ktoś mi podpowie czy jeśli w regulaminie Loterii Groszek "Wielkanocny koszyk nagród" jest zapis: "Jedna osoba może w ramach całej loterii otrzymać maksymalnie trzy nagrody, tj. tylkojedną nagrodę natychmiastową I-go stopnia, tylko jedną nagrodę natychmiastową II-gostopnia oraz tylko jedną nagrodę główną", to oznacza to, że dwie osoby mieszkające w jednym gospodarstwie domowym np. mąż i żona mogą wygrać po jednej z tych w/w nagród. 

Sprawdź w regulaminie czy nie ma limitów na gospodarstwo domowe albo adres. 
0 0

oset

#6855767 Napisano: 25.04.2022 20:27:50
darog napisał(a):

tadziowa napisał(a):

olunka napisał(a):

domika napisał(a):

awangarda napisał(a):

@Kwiat napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

ashanti napisał(a):

atyde25 napisał(a):

Przecież Agencje same mogą sobie wpisywać w zgłoszeniach wymyślone numery paragonów na lewe maile - i co? Jak wylosują wyślą i wiadome-że nagroda przepada na SWOJĄ AGENCJE.Mam 3 nagrody na mailu, czyli dostanę najwyższą kwotę 91zł/ ale pozostałe 2 przepadają. I NIKT nie dostanie. Słabe to.

A na dalszą rodzinę albo znajomych wygrywać nie mogą? Teoretycznie nie ale praktycznie? Albo na lewe dane? Skoro mają takie narzędzia w rękach, to dlaczego nie mieliby z tego nie skorzystać? A skoro nikt tego nie kontroluje, jak widać, to hulaj dusza.
0 0

martunik3

#6855768 Napisano: 25.04.2022 20:28:13
ewikewikk napisał(a):

u mnie niecałe 196 zł
1 ewikewikk 0

nataliab

#6855769 Napisano: 25.04.2022 20:28:15
Czy przyszly wam potwierdzenia na maila po wysłaniu zgłoszenia z paragonem Magnum?
0 0

paula9891

#6855770 Napisano: 25.04.2022 20:35:56
nataliab napisał(a):

Czy przyszly wam potwierdzenia na maila po wysłaniu zgłoszenia z paragonem Magnum?

Nie na potwierdzeń emotka
1 nataliab 0

bezaczek7

#6855774 Napisano: 25.04.2022 21:11:29
ewikewikk napisał(a):

Tak, będzie pełne 200 u znajomej, zgłoszone w ostatnim dniu.
1 ewikewikk 0

magdalena-chili

#6855775 Napisano: 25.04.2022 21:13:00
bezaczek7 napisał(a):

ewikewikk napisał(a):

Tak, będzie pełne 200 u znajomej, zgłoszone w ostatnim dniu.

u mnie wylosowane zgłoszenie zakupów powyżej 200pln, czyli dostanę tylko 200pln, o ile nie zgubiłam paragonu. 
1 bezaczek7 0

simonapp

#6855778 Napisano: 25.04.2022 21:21:37
oset napisał(a):

darog napisał(a):

tadziowa napisał(a):

olunka napisał(a):

domika napisał(a):

awangarda napisał(a):

@Kwiat napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

ashanti napisał(a):

atyde25 napisał(a):

Przecież Agencje same mogą sobie wpisywać w zgłoszeniach wymyślone numery paragonów na lewe maile - i co? Jak wylosują wyślą i wiadome-że nagroda przepada na SWOJĄ AGENCJE.Mam 3 nagrody na mailu, czyli dostanę najwyższą kwotę 91zł/ ale pozostałe 2 przepadają. I NIKT nie dostanie. Słabe to.

A na dalszą rodzinę albo znajomych wygrywać nie mogą? Teoretycznie nie ale praktycznie? Albo na lewe dane? Skoro mają takie narzędzia w rękach, to dlaczego nie mieliby z tego nie skorzystać? A skoro nikt tego nie kontroluje, jak widać, to hulaj dusza.

Tak. Masz rację. zapisy w regulaminie, że nagroda przechodzi na organizatora, to furtka do nadużyć.
Podważanie naszej wiary w Jego uczciwość. Tym bardziej, że w Agencjach zdarza się brak listy laureatów. 
Agencje powinny zarabiać tyle, by nie musiały uciekać się do takich praktyk, naszym kosztem. 
Czy możemy coś zrobić?
1 ewikewikk 0

assal

#6855779 Napisano: 25.04.2022 21:36:40
W przypadku loterii, niewiele można zrobić. Ten zapis zostanie, bo w regulaminie musi być podana forma i ilość losowań, jaka liczba osób rezerwowych itp. To zatwierdza izba celna. Nie może być wybierania do skutku, bez ram czasowych. Każde losowanie to niestety duże koszty.
Jeśli chodzi o konkursy, tu nie ma takich prawnych obostrzeń. Można spytać sponsora i organizatora o taki punkt, ale to się robi zawsze z początkiem konkursu. Nigdy po jego zamknięciu. 
Pisać do firm też trzeba umieć. Większość osób pisze z takimi pretensjami o wszystko, że się szybko organizowania ciekawszych konkursów odechciewa emotka

simonapp

#6855783 Napisano: 25.04.2022 21:56:41
assal napisał(a):

W przypadku loterii, niewiele można zrobić. Ten zapis zostanie, bo w regulaminie musi być podana forma i ilość losowań, jaka liczba osób rezerwowych itp. To zatwierdza izba celna. Nie może być wybierania do skutku, bez ram czasowych. Każde losowanie to niestety duże koszty.Jeśli chodzi o konkursy, tu nie ma takich prawnych obostrzeń. Można spytać sponsora i organizatora o taki punkt, ale to się robi zawsze z początkiem konkursu. Nigdy po jego zamknięciu. 
Pisać do firm też trzeba umieć. Większość osób pisze z takimi pretensjami o wszystko, że się szybko organizowania ciekawszych konkursów odechciewa emotka

Ale dyskusja dotyczy wszystkich organizowanych konkursów, trwających i tych które były.
Są uczciwe Agencje, przynajmniej w tym względzie, które zapisów, że nagroda przechodzi na organizatora NIE posiadają. 
Są nagrody z rezerwy. 
Dlaczego jedni potrafią a inni nie?
Po zakończeniu konkursu publikują listę laureatów i wszystko jest przejrzyste i jasne. 
Przeważnie w tych agencjach, ilość osób chwalących się wygranymi jest widoczna na Forum. 
Ja raczej jestem bardziej takim obserwatorem, bo mało wygrywam, ale cieszy mnie ta Wasza radość i chciałabym, żeby było jej więcej.
1 ewikewikk 0