Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

adamo86

#7078728 Napisano: 07.02.2023 20:05:03
sesyjnie1 napisał(a):

kreo42 napisał(a):

koszalek napisał(a):

Jak macie opisane chrupki Star? W Auchan są "Chrupki Mr" wolę już kupić nowe gdzieś indziej niż latać po dziwne pieczątki. Tylko czy jakiś sklep ma je dobrze opisane?emotka  emotka

W DC zawsze są dobrze opisane

Próbuje rozkminić ale co to za sklep DC?😁

Delikatesy Centrum emotka
0 0

sesyjnie1

#7078730 Napisano: 07.02.2023 20:11:32
adamo86 napisał(a):

sesyjnie1 napisał(a):

kreo42 napisał(a):

koszalek napisał(a):

Jak macie opisane chrupki Star? W Auchan są "Chrupki Mr" wolę już kupić nowe gdzieś indziej niż latać po dziwne pieczątki. Tylko czy jakiś sklep ma je dobrze opisane?emotka  emotka

W DC zawsze są dobrze opisane

Próbuje rozkminić ale co to za sklep DC?😁

Delikatesy Centrum emotka

o, dziękuje!
0 0

zielony

#7078732 Napisano: 07.02.2023 20:35:33
koszalek napisał(a):

To organizuje avanti wiec moim zdaniem nie beda sie czepiać. sam wygralem od nich bilety z lays na paragon z netto gdzie bylo podpisane KRAKERSY PAPRYKA, i nie robili dochodzenia, wiem ze to inny konkurs, ale analogiczna sytuacja
0 0

Kwiat Paproci

#7078750 Napisano: 08.02.2023 08:37:21
Jak myślicie czy jak ktoś wygrał PINIATę to może wygrać główną ?
bo przecież jest limit ( jedna osoba wygrywa tylko jedną nagrodę)
0 0

adamo86

#7078751 Napisano: 08.02.2023 08:40:14
@Kwiat napisał(a):

Jak myślicie czy jak ktoś wygrał PINIATę to może wygrać główną ?
bo przecież jest limit ( jedna osoba wygrywa tylko jedną nagrodę)

"§ 5
4. Jeden Laureat Nagrody może uzyskać prawo do nie więcej niż jednej Nagrody I Stopnia i jednej Nagrody II Stopnia w całym okresie trwania Loterii (tzn. może wygrać maksymalnie jedną Nagrodę I Stopnia i jedną Nagrodę II Stopnia)."
1 sesyjnie1 0

wiolka252

#7078762 Napisano: 08.02.2023 10:11:42
zielony napisał(a):

koszalek napisał(a):

To organizuje avanti wiec moim zdaniem nie beda sie czepiać. sam wygralem od nich bilety z lays na paragon z netto gdzie bylo podpisane KRAKERSY PAPRYKA, i nie robili dochodzenia, wiem ze to inny konkurs, ale analogiczna sytuacja

U mnie też inaczej podpisane 
0 0

Majkii

#7078764 Napisano: 08.02.2023 10:24:59
Najlepiej jak jest nazwa ale jak na paragonie nie ma nazwy to jest ona ukryta tzn. w systemie kasy jest dalej nazwa (zazwyczaj). Czasami agencje dzwonią do sklepu same i proszą kierownika sklepu o potwierdzenie, ale też nie zawsze, czasami też agencje mają pojęcie że danym sklepie nie ma nazwy ale jest to ten produkt promocyjny do loterii konkursu. Wszystko zależy od agencji i podejścia. Najlepiej napisać też do agencji że się ma taki i taki paragon i czy można go zgłosić i czy przyjmą w razie wygranej.
1 wiolka252 0

8igora9

#7078774 Napisano: 08.02.2023 10:37:13
Pisałam tak w sprawie Maoam i Potravki, w obu przypadkach dostałam odpowiedź, że muszę mieć pieczątkę od kierownika sklepu.  Ja osobiście chyba prędzej bym się zrzekła pewnej wygranej niż poszła załatwiać ten podpis 🤣 
Wy naprawdę chodzicie po te podpisy? Od razu po zakupach czy dopiero w przypadku wygranej? Sklepy nie robią problemu? 
0 0

adamo86

#7078775 Napisano: 08.02.2023 10:41:51
8igora9 napisał(a):

Wy naprawdę chodzicie po te podpisy? Od razu po zakupach czy dopiero w przypadku wygranej? Sklepy nie robią problemu? 

Ja byłem raz w Auchan - "piwo jasne" było na paragonie
Poszedłem dopiero po info o wygranej - nagroda za 80zł
Nie wiem czemu robicie z tego taki wielki problem - wszystko przebiegło bez zastrzeżeń emotka
0 1 onmyown

Agnes

#7078777 Napisano: 08.02.2023 10:45:39
adamo86 napisał(a):

8igora9 napisał(a):

Nie wiem czemu robicie z tego taki wielki problem - wszystko przebiegło bez zastrzeżeń emotka

a ja nie rozumiem tych pieczątek
prosicie by stemplowali na paragonie i pisali ze taki opis dotyczy takiego produktu?
sam stempelek przecież nic nie mówi
0 0

adamo86

#7078779 Napisano: 08.02.2023 10:56:46
Agnes napisał(a):

adamo86 napisał(a):

8igora9 napisał(a):

a ja nie rozumiem tych pieczątek
prosicie by stemplowali na paragonie i pisali ze taki opis dotyczy takiego produktu?
sam stempelek przecież nic nie mówi

Ja wprost powiedziałem, że wygrałem w konkursie na ten paragon i proszę o pieczątkę oraz napisanie, że to Heineken

pani napisała z tyłu paragonu "Heineken", przybiła pieczątkę sklepu i przeszło u Smolara emotka
Jak tylko przybije pieczątkę to samemu można dopisać
0 0

anaesth

#7078780 Napisano: 08.02.2023 11:01:31
Przykładowo w loterii Nestle (a przynajmniej wtedy, gdy prowadzi ją UniqueOne) jest problem z "Corn Flakes", bo podobne płatki z Lubelli też są tak opisywane na paragonach. Ze dwa razy musiałam prosić o pieczątkę w Lidlu, ale nie było problemu - pani kierownik poprosiła tylko, żeby jej podyktować co ma napisać i w którym miejscu (coś w stylu "potwierdzam, że klient zakupił produkt Nestle", na odwrocie paragonu).
0 0

monnikk

#7078782 Napisano: 08.02.2023 11:10:52
adamo86 napisał(a):

Ja natomiast miałam problemy. Usłyszałam, że "wymyślam", że "takich rzeczy się nie robi", że "ona nic poświadczać nie będzie", oraz "pieczątka nie jest dla klientów". Potraktowano mnie, jakbym chciała coś wyłudzić. Teraz unikam, jak tylko mogę.
0 0

fan-mandaryny

#7078784 Napisano: 08.02.2023 11:13:41
Od Maoam musicie dostać potwierdzenie na maila. Pisałem do nich i kazali mi od nowa wysłać zgłoszenie, bo twierdzą że go nie otrzymali.
0 0

ika992

#7078785 Napisano: 08.02.2023 11:20:01
[quote=Ja również miałam problem. Musiałam pokazać zapis w regulaminie, bo Pani przewracała oczami, że wymyślam. Ostatecznie podbiła pieczątkę, ale tylko na tych produktach, które miałam przy sobie. Musiała zeskanować z nich kod, dopiero je potwierdziła. Innych nie chciała potwierdzić.
monnikk]
adamo86 napisał(a):

Ja natomiast miałam problemy. Usłyszałam, że "wymyślam", że "takich rzeczy się nie robi", że "ona nic poświadczać nie będzie", oraz "pieczątka nie jest dla klientów". Potraktowano mnie, jakbym chciała coś wyłudzić. Teraz unikam, jak tylko mogę.
0 0

agakaz2

#7078787 Napisano: 08.02.2023 11:35:24
fan-mandaryny napisał(a):

Od Maoam musicie dostać potwierdzenie na maila. Pisałem do nich i kazali mi od nowa wysłać zgłoszenie, bo twierdzą że go nie otrzymali.

no dostajemy emotka
1 mietowa 0

Cynamon28

#7078794 Napisano: 08.02.2023 11:49:42

Wysłałem kilka zgłoszeń i nie dostałem żadnego potwierdzenia.
0 0

wiolka252

#7078796 Napisano: 08.02.2023 11:56:25
Cynamon28 napisał(a):

Wysłałem kilka zgłoszeń i nie dostałem żadnego potwierdzenia.

Mi przyszło, tak samo jak w haribo
0 0

mia

#7078797 Napisano: 08.02.2023 12:00:16
monnikk napisał(a):

adamo86 napisał(a):

Ja również swego czasu w Intermarche musiałam się wykłócić o pieczątkę i to dość ostro. Z wołaniem kierowniczki, dzwonieniem do centrali itd. Postawiłam sprawę jasno, że nie odejdę za sklepu bez pieczątki (i podpisu! bo z tym też był problem).emotka
Już pomijam, że "spowiadanie się" iż wygrałam w Nestle całe ogromne 200 zł, ale pod warunkiem że "budyn ban" na paragonie to budyń marki Winiary, mnie wkurza na maksa.
I za to cenię Smolara (choć z gustem często się mijamy emotka ), że nie robią nigdy problemu w sieciówkach. Mogę miec "nabiał" na paragonie zamiast jogurt marki X, a oni sobie to sami sprawdzą.emotka
2 monnikk, ZetZ 0

monisss

#7078799 Napisano: 08.02.2023 12:02:15
mia napisał(a):

monnikk napisał(a):

adamo86 napisał(a):

Ja również swego czasu w Intermarche musiałam się wykłócić o pieczątkę i to dość ostro. Z wołaniem kierowniczki, dzwonieniem do centrali itd. Postawiłam sprawę jasno, że nie odejdę za sklepu bez pieczątki (i podpisu! bo z tym też był problem).emotka
Już pomijam, że "spowiadanie się" iż wygrałam w Nestle całe ogromne 200 zł, ale pod warunkiem że "budyn ban" na paragonie to budyń marki Winiary, mnie wkurza na maksa.
I za to cenię Smolara (choć z gustem często się mijamy emotka ), że nie robią nigdy problemu w sieciówkach. Mogę miec "nabiał" na paragonie zamiast jogurt marki X, a oni sobie to sami sprawdzą.emotka

Kropka Bordo też sobie sama sprawdza, i to jest extra! Mnie się też raz zdarzyło prosić.. czułam się jak niezrozumiany przestępca emotka  ale podpisali i podbili z miną "chyba na łeb ta baba upadła".   
2 mia, ZetZ 0