Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

darog

#7114482 Napisano: 04.08.2023 19:23:56
zielonaszpilka napisał(a):

rufus napisał(a):

rufus napisał(a):

joan napisał(a):

atlantydek napisał(a):

Migały mi takie wpisy na  festiwalowych profilach fb Zero reakcji Festiwalu.

Mój facet rano biegał w Parku Śląskim i rzeczywiście działają tam ekipy, ale trudno stwierdzić, czy montują czy demontują. Raczej to pierwsze.

Podobno odwołują, ale to są informacje z jakichś barmańskich grup. Organizatorzy mają na razie dzwonić do firm współpracujących i podwykonawców z informacją o odwołaniu, a oficjalny komunikat ma zostać podany później. Szczerze mówiąc brzmi to prawdopodobnie, bo jak się pojawiają już głosy w sievi w takiej ilości jak teraz, to ja bym się jednak spodziewała odwołania.

W duzej ilosci pisza to fejkowe konta

no nie wiem. Na twitterze pisze o tym np. redaktor naczelny portalu katowice24.info

Widziałam emotka  Także ja już próbowałabym odwoływać ewnentualne rezerwacje, które ktoś zrobił przy okazji tego festiwalu emotka  Przy czym zastanawiam się też nad tymi wygranymi biletami. W sumie nagrodą był np. bilet w formie elektronicznej. Zwycięzcy dostali bilety na maile, a że festiwal się nie odbędzie? No cóż emotka Nagrodą był bilet i bilet został wydany emotka  Mam nadzieję jednak, że organizatorzy staną na wysokości zadania i jednak nie pójdą tą drogą i zrekompensują to jakoś laureatom.

Ja rozumiem to w ten sposób, że Organizator/ Sponsor ZAKUPIŁ bilety na Fest Festival i przecież ma prawo do reklamacji i zwrotu u Organizator Festa - tak jak WSZYSCY. 

Byłoby ekstra gdyby kasa wpłynęła na konto.
W zasadzie: trzeba sprawdzić DO KIEDY można napisać oficjalną reklamację w konkursach.
0 0

mirek1987

#7114508 Napisano: 04.08.2023 21:09:57
Czy po wygranej w Kinderze automatycznie otrzymuje się maila dotyczącego weryfikacji paragonu, czy odzywają się po jakimś czasie?
0 0

misiamarysia

#7114521 Napisano: 04.08.2023 21:56:29
mirek1987 napisał(a):

Czy po wygranej w Kinderze automatycznie otrzymuje się maila dotyczącego weryfikacji paragonu, czy odzywają się po jakimś czasie?

Nie ma weryfikacji, przysyłają bardzo szybko nagrodę, przynajmniej u mnie tak było.

agusia369

#7114543 Napisano: 05.08.2023 01:50:13
Odwołany Fest Festival. Bilety z Oreo? Pytanie do tych co wygrali. Czy piszecie do organizatora jaki ma na to pomysł, czy czekacie na info z ich strony? W niektórych konkursach jest zapis, ze organizator nie ponosi odpowiedzialności za odwołany koncert, tu takiego nie znalazłam.
0 0

agata1221

#7114549 Napisano: 05.08.2023 07:36:20
agusia369 napisał(a):

Odwołany Fest Festival. Bilety z Oreo? Pytanie do tych co wygrali. Czy piszecie do organizatora jaki ma na to pomysł, czy czekacie na info z ich strony? W niektórych konkursach jest zapis, ze organizator nie ponosi odpowiedzialności za odwołany koncert, tu takiego nie znalazłam.

Hej, przyznam szczerze, że jestem zielona w temacie reklamacji konkursów. Może znajdzie się jakaś osoba która najpierw napisze maila do organizatora ?
0 0

atlantydek

#7114567 Napisano: 05.08.2023 10:43:48
agata1221 napisał(a):

agusia369 napisał(a):

Hej, przyznam szczerze, że jestem zielona w temacie reklamacji konkursów. Może znajdzie się jakaś osoba która najpierw napisze maila do organizatora ?

Już napisałem z sugestia, żeby zaczęli rozmawiać z Oreo w sprawie godnej rekompensaty emotka
1 agata1221 0

lukasz6

#7114568 Napisano: 05.08.2023 10:47:35
[quote=gdzieś przeczytałem, że organizator złożył wniosek o upadłość, więc możliwość odzyskania środów za bilety będzie prawnie ograniczona. W zasadzie duże prawdopodobieństwo, że tych środków się nie odzyska, a jeśli nawet będą zgłoszone wierzytelności w postępowaniu upadłościowym, to w zależności od majątku, zaspokojeniu mogą podlegać w jakimś małym procencie (jeśli w ogóle okaże się, że jest jakikolwiek majątek do spieniężenia). Także ciekawa prawnie sprawa.

atlantydek]
agata1221 napisał(a):

agusia369 napisał(a):

Już napisałem z sugestia, żeby zaczęli rozmawiać z Oreo w sprawie godnej rekompensaty emotka
1 agata1221 0

marcinzc

#7114582 Napisano: 05.08.2023 11:55:18

ilonaxx5

#7114591 Napisano: 05.08.2023 12:54:13
udało wam się zrealizować ten kod do empiku ?
0 0

darog

#7114604 Napisano: 05.08.2023 14:45:09
lukasz6 napisał(a):

[quote=gdzieś przeczytałem, że organizator złożył wniosek o upadłość, więc możliwość odzyskania środów za bilety będzie prawnie ograniczona. W zasadzie duże prawdopodobieństwo, że tych środków się nie odzyska, a jeśli nawet będą zgłoszone wierzytelności w postępowaniu upadłościowym, to w zależności od majątku, zaspokojeniu mogą podlegać w jakimś małym procencie (jeśli w ogóle okaże się, że jest jakikolwiek majątek do spieniężenia). Także ciekawa prawnie sprawa.

atlantydek]

agata1221 napisał(a):

agusia369 napisał(a):

???
Warto poczytać regulamin Fest Festivalu / w tym rozdział "zwrot biletów". 
https://festfestival.pl/regulamin/

Ubezpieczyciel wypłaca. Na tej samej zasadzie, jakby linie lotnicze zbankrutowały i samoloty nie poleciały - a bilety kupione. 
Procedura jest opisana . Organizator/ Sponsor Konkursu - to oni BEZPOŚREDNIO zwracają się do "Festa" - bo zawarli z nimi umowę.

Zwycięzcy zaś piszą reklamację do "konkursu w którym wygrali" - a że były to zdaje się nagrody - za literackie treści - znaczy się;
- uczestnik konkursu spełnił warunki: zakupił towar, napisał i wysłał treść na pytanie konkursowe, podał dane oraz przesłał paragon = dostał nagrodę. 

Ubezpieczyciel zwraca KASE a nie "coś w ramach rekompensaty". 
Zatem reklamacja nie dotyczy "dajcie COŚ" w zamian tylko kasa na jaką bilet opiewał w regulaminie.

0 0

atlantydek

#7114611 Napisano: 05.08.2023 16:13:54
darog napisał(a):

lukasz6 napisał(a):

atlantydek]

agata1221 napisał(a):

agusia369 napisał(a):

???
Warto poczytać regulamin Fest Festivalu / w tym rozdział "zwrot biletów". 
https://festfestival.pl/regulamin/

Ubezpieczyciel wypłaca. Na tej samej zasadzie, jakby linie lotnicze zbankrutowały i samoloty nie poleciały - a bilety kupione. 
Procedura jest opisana . Organizator/ Sponsor Konkursu - to oni BEZPOŚREDNIO zwracają się do "Festa" - bo zawarli z nimi umowę.

Zwycięzcy zaś piszą reklamację do "konkursu w którym wygrali" - a że były to zdaje się nagrody - za literackie treści - znaczy się;
- uczestnik konkursu spełnił warunki: zakupił towar, napisał i wysłał treść na pytanie konkursowe, podał dane oraz przesłał paragon = dostał nagrodę. 

Ubezpieczyciel zwraca KASE a nie "coś w ramach rekompensaty". 
Zatem reklamacja nie dotyczy "dajcie COŚ" w zamian tylko kasa na jaką bilet opiewał w regulaminie.

Oczywiście,  miałem na myśli co najmniej regulaminową wartość biletów.  Piszcie, im więcej zgłoszeń, tym większa presja i mniejsza szansa na zamiecenie pod dywan. Problem jest taki, że właściciel marki Oreo dostał te bilety za friko w ramach współpracy sponsorskiej, a odzyskać coś od bankruta jest trudne. No ale to nie nasz problem, będą musieli sięgnąć do kieszeni i  dołożyć coś ekstra z letnich lodowych zysków  emotka
0 0

kumulacja

#7114612 Napisano: 05.08.2023 16:24:19
ilonaxx5 napisał(a):

Kod z Almette? Tak, ale jest jeden warunek - należy zamówić produkty sprzedawane przez Empik. Na stronie Empiku jest wielu sprzedawców. Jeśli sobie wybierzesz w przeglądarce np. plecak, to sprawdź z lewej strony sprzedawców i zaznacz Empik. Również w opisie danego produktu jest napisane, kto daną rzecz sprzedaje. Po zamówieniu towaru przechodzisz do płatności, a tam pojawi się pytanie, czy masz kod.
0 0

olywka

#7114629 Napisano: 05.08.2023 17:51:51
Loteria "Summertime Madness" w Żabce, 18+
Regulamin jest dla mnie mało zrozumiały. 
Chciałam zagrać drugi raz, kupiłam czteropak po raz kolejny z swoją aplikacją żabki (dwa różne dni) jednak nie mam kokosa do rozbicia emotka  Ile w końcu losów mogę maksymalnie otrzymać?
Czytając regulamin miałam wrażenie, że max. 5 losów (kokosow) na dobę. Jednak w mojej aplikacji jakkolwiek to brzmi kokosa brak 😅
0 0

anaesth

#7114638 Napisano: 05.08.2023 18:42:10
Chciałabym się upewnić: kody do Cinema City z Lay’s można wymieniać na bilety przy kasie, tak? Nie tylko przez internet?
0 0

stalowiak1979

#7114639 Napisano: 05.08.2023 18:43:13
https://www.e-kon...urs-wakacyjny101   Czy wiecie do ilu znaków można napisac?
0 0

ilonaxx5

#7114641 Napisano: 05.08.2023 18:53:56
kumulacja napisał(a):

ilonaxx5 napisał(a):

Kod z Almette? Tak, ale jest jeden warunek - należy zamówić produkty sprzedawane przez Empik. Na stronie Empiku jest wielu sprzedawców. Jeśli sobie wybierzesz w przeglądarce np. plecak, to sprawdź z lewej strony sprzedawców i zaznacz Empik. Również w opisie danego produktu jest napisane, kto daną rzecz sprzedaje. Po zamówieniu towaru przechodzisz do płatności, a tam pojawi się pytanie, czy masz kod.

Dziękuję ale chodziło mi o Kinder ale działa na tej też właśnie zasadzie
0 0

agnesita

#7114642 Napisano: 05.08.2023 18:57:10
anaesth napisał(a):

Chciałabym się upewnić: kody do Cinema City z Lay’s można wymieniać na bilety przy kasie, tak? Nie tylko przez internet?

tak, ja wymieniałam przy kasie w kinie właśnie emotka
1 anaesth 0

anaesth

#7114650 Napisano: 05.08.2023 19:50:31
agnesita napisał(a):

anaesth napisał(a):

tak, ja wymieniałam przy kasie w kinie właśnie emotka

Dzięki emotka
1 agnesita 0

Finezyjna

#7114652 Napisano: 05.08.2023 19:55:53
Hejka, kojarzycie konkurs lubelska na fb, gdzie byly do wygrania bilety na fest ? Czy tam bylo rozstrzygniecie ?
0 0

lookaso

#7114653 Napisano: 05.08.2023 20:00:38
Finezyjna napisał(a):

Hejka, kojarzycie konkurs lubelska na fb, gdzie byly do wygrania bilety na fest ? Czy tam bylo rozstrzygniecie ?

Było. Pisali komuś w odpowiedzi na pytanie w poście na FB.
1 Finezyjna 0