Dyskusje o innych konkursach (bez klików)

misiamarysia

#7305501 Napisano: 13.10.2025 20:39:40
ziolko napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

Izzaja44 napisał(a):

Cześć. Chciałem podpytać o moją sytuację, wygrałem walizkę Kinder. Nie miałem info o wysyłce. W piątek zadzwonił kurier, nie odebrałem bo byłem w pracy. Oddzwoniłem po 15 poinformował o paczce i że przywiezie w poniedziałek. Dzisiaj czekałem w domu ale nikogo nie było, napisałem do organizatora i dostałem maila, że paczka zwrócona, bo kurier był podobno w czwartek i piątek. W śledzeniu faktycznie pokazuje zwrot. Czy da się coś zrobić? Gdybym miał maila z wysyłką to bym kogoś zorganizował do odbioru a tak to kurier olał mnie, odklikał i mi nagroda przepadła. Proszę o pomoc 🙁

U mojej siostry mugola konkursowego to samo. Nie miała żadnej informacji od kuriera, że jest jakakolwiek wysyłka. Kurier nie zadzwonił ani nic. Dopiero gdy napisała do organizatora z pytaniem "kiedy zostanie walizka wysłana bo ona wyjeżdża" została poinformowana, że kurier już był, walizka wróciła do nich i oni już jej nie będą nic wysyłać. Nie odebrała, jej problem, przepadło. Tak więc raczej nic nie zrobisz. Taki organizator emotka

To jakieś jaja emotka
I w ten sposób organizator będzie miał dużo nagród dla siebie, bo nie raczyli poinformowac ludzi, że nagrody są wysłane (w sensie, że nie było automatycznej informacji od firmy kurierskiej)

Ostatnio (wygrana 100 zł do LIDL "Smaki, które łączą!" First Line Polska) też NIE BYŁO żadnego powiadomienia o nadaniu przesyłki , ani przez aplikację DPD, ani mailowo / SMS. Nawet zadzwoniłam do DPD i dowiedziałam się, że to nie żadna awaria ani nic z moją aplikacją, tylko nadawca nic nie podał, ani numeru telefonu, ani maila. Gdyby akurat nie było mnie w domu, to nawet bym nie wiedziała, że był u mnie kurier. Czyżby nowy trend w agencjach, żeby nagrody do nich wracały?

ziolko

#7305504 Napisano: 13.10.2025 21:04:15
misiamarysia moim zdaniem można z nimi walczyć w tej sprawie, bo nie po to podaje się te dane, żeby agencje nie podawały ich później do przesyłki. Przecież ludzie pracują albo idą na zakupy i skąd mogą wiedzieć, że akurat tego dnia będzie kurier???

donia7

#7305509 Napisano: 13.10.2025 21:19:10
misiamarysia napisał(a):

ziolko napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

Izzaja44 napisał(a):

Cześć. Chciałem podpytać o moją sytuację, wygrałem walizkę Kinder. Nie miałem info o wysyłce. W piątek zadzwonił kurier, nie odebrałem bo byłem w pracy. Oddzwoniłem po 15 poinformował o paczce i że przywiezie w poniedziałek. Dzisiaj czekałem w domu ale nikogo nie było, napisałem do organizatora i dostałem maila, że paczka zwrócona, bo kurier był podobno w czwartek i piątek. W śledzeniu faktycznie pokazuje zwrot. Czy da się coś zrobić? Gdybym miał maila z wysyłką to bym kogoś zorganizował do odbioru a tak to kurier olał mnie, odklikał i mi nagroda przepadła. Proszę o pomoc 🙁

U mojej siostry mugola konkursowego to samo. Nie miała żadnej informacji od kuriera, że jest jakakolwiek wysyłka. Kurier nie zadzwonił ani nic. Dopiero gdy napisała do organizatora z pytaniem "kiedy zostanie walizka wysłana bo ona wyjeżdża" została poinformowana, że kurier już był, walizka wróciła do nich i oni już jej nie będą nic wysyłać. Nie odebrała, jej problem, przepadło. Tak więc raczej nic nie zrobisz. Taki organizator emotka

To jakieś jaja emotka
I w ten sposób organizator będzie miał dużo nagród dla siebie, bo nie raczyli poinformowac ludzi, że nagrody są wysłane (w sensie, że nie było automatycznej informacji od firmy kurierskiej)

Ostatnio (wygrana 100 zł do LIDL "Smaki, które łączą!" First Line Polska) też NIE BYŁO żadnego powiadomienia o nadaniu przesyłki , ani przez aplikację DPD, ani mailowo / SMS. Nawet zadzwoniłam do DPD i dowiedziałam się, że to nie żadna awaria ani nic z moją aplikacją, tylko nadawca nic nie podał, ani numeru telefonu, ani maila. Gdyby akurat nie było mnie w domu, to nawet bym nie wiedziała, że był u mnie kurier. Czyżby nowy trend w agencjach, żeby nagrody do nich wracały?

Miałam to samo i dopiero jak do nich napisałam, to wysłali nagrodę:/

Izzaja44

#7305514 Napisano: 13.10.2025 21:44:09
donia7 napisał(a):

misiamarysia napisał(a):

ziolko napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

Izzaja44 napisał(a):

To jakieś jaja emotka

Czyli trzeba reklamować, bo to nieuczciwe zagranie. Ktoś pracujący do 15 nie ma szans odebrać paczki bez wcześniejszej informacji. Na FB Kindera też widziałem, że ludzie nie dostali walizek. Może jak więcej osób napiszę to coś z tym zrobią.
0 0

sergrazyna

#7305525 Napisano: 13.10.2025 22:37:14
Ciekawe czy się doczekamy w końcu wyników z tych Grześków emotka
0 0

InkaR

#7305531 Napisano: 14.10.2025 00:12:27
Dziala wam saga z dino?
0 0

crackerm

#7305535 Napisano: 14.10.2025 01:46:00
InkaR napisał(a):

Dziala wam saga z dino?

Od jakiejś 22:30 próbuję się tam dostać i jeszcze się nie udało emotka
1 InkaR 0

dede

#7305538 Napisano: 14.10.2025 06:56:08
taak napisał(a):

dede napisał(a):

W mailu od Benecol jest mowa o mniejszej ilości danych a w załączniku chcą więcej. Wszyscy dostali takie same załączniki? Wszystko wpisujecie?

W treści maila chcą trzy adresy (rozliczenia podatkowego, zamieszkania, dostarczenia nagrody), a w formularzu jest po prostu jedno miejsce na adres, niezły bałagan 😅

Ja wysyłam to co napisali w mailu. Załącznik jest jakiś uniwersalny. Niektóre dane się dublują, bez przesady.
0 0

nanajka81

#7305546 Napisano: 14.10.2025 08:15:37
Izzaja44 napisał(a):

donia7 napisał(a):

misiamarysia napisał(a):

ziolko napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

Izzaja44 napisał(a):

To jakieś jaja emotka

Czyli trzeba reklamować, bo to nieuczciwe zagranie. Ktoś pracujący do 15 nie ma szans odebrać paczki bez wcześniejszej informacji. Na FB Kindera też widziałem, że ludzie nie dostali walizek. Może jak więcej osób napiszę to coś z tym zrobią.

Walizek nie ma co reklamować, moją siostrę posłali na bambusa. A Kinder... Oni to mają gdzieś. Już kiedyś z nimi miałam jakąś potyczkę odnośnie ich loterii (loteria gdzie wg regulaminu można było wygrać jeden raz na siebie a nijak nie weryfikowali czy ty to ty, przysyłali kod i koniec i można było znowu grać tylko na inny telefon i mail z tym samym imieniem i nazwiskiem czy nawet wymyślonym)  i konkursów (zrobili konkurs z pisaniem wierszyka o czytaniu czy coś i oczywiście wyników nie było a konkurs po prostu zniknął z ich strony) i też mnie zlali.
0 0

helcia85

#7305556 Napisano: 14.10.2025 09:06:18
Czy działa Wam strona Saga Dino?
0 0

InkaR

#7305558 Napisano: 14.10.2025 09:18:54
helcia85 napisał(a):

nadal nie
0 0

zaczytana-pola

#7305570 Napisano: 14.10.2025 09:59:34
https://laureaci.amooco.com/
 Formularz z C4 wrzucili.
0 0

InkaR

#7305581 Napisano: 14.10.2025 10:22:21
InkaR napisał(a):

helcia85 napisał(a):

nadal nie

już działa
0 0

sergrazyna

#7305585 Napisano: 14.10.2025 10:37:12
Wyników z żabkowych Grześków jak nie było, tak nie ma emotka  Organizowało już coś wcześniej to Fantasyexpo?
0 0

stalowiak1979

#7305599 Napisano: 14.10.2025 11:28:13
Czy jak zapłaciłem za ciastka Gerard bonem w Dino to mogę zgłosic paragon do konkursu???
0 0

luko922

#7305611 Napisano: 14.10.2025 12:04:00
sergrazyna napisał(a):

Wyników z żabkowych Grześków jak nie było, tak nie ma emotka  Organizowało już coś wcześniej to Fantasyexpo?

Też czekam, a może powiadomili już emotka
0 0

kasia9630

#7305612 Napisano: 14.10.2025 12:07:31
U Was też agencja All about ( z konkursu Nivea) wygenerowała kilka etykiet ?  😁 U mnie już wygenerowali 4 i nie wiem o co chodzi 😂🤦

koniczynka123

#7305613 Napisano: 14.10.2025 12:07:46
stalowiak1979 napisał(a):

Czy jak zapłaciłem za ciastka Gerard bonem w Dino to mogę zgłosic paragon do konkursu???

Oczywiście, wiele razy płaciłam bonami i nigdy nie było problemu z wydaniem nagrody- to tylko forma płatności.
Inna sprawa, że niektóre ciastka Gerard produkowane tylko dla konkretnych sieci nie biorą udziału w loterii. Przeczytaj listę wykluczonych
0 0

martunik3

#7305614 Napisano: 14.10.2025 12:08:39
All About coś się przywiesiło, już czwarta przesyłka wskoczyła w apke (o różnych numerach), wygrałam tylko kosmetyki Nivea i szczotke  emotka
Ktoś też tak ma?
0 0

M_M

#7305615 Napisano: 14.10.2025 12:09:27
kasia9630 napisał(a):

U Was też agencja All about ( z konkursu Nivea) wygenerowała kilka etykiet ?  😁 U mnie już wygenerowali 4 i nie wiem o co chodzi 😂🤦

Właśnie miałam pytać, mam to samo!  emotka
1 kasia9630 0